Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie kolumny podłogowe na zamówienie

tomii241

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jakie są kolumny Zeta Zero(bynajmniej nie za zero zeta) ponieważ nigdy ich nie słuchałem.

Wyglądają obiecująco i być może potrafią świetnie zagrać ale trzeba wpierw posłuchać.

Natomiast byłbym bardzo ostrożny z forowaniem tezy że coś jest najlepsze na świecie!!

Co chwile coś ma być najlepsze, pogonić konkurencję a potem jak sam się przekonałem

niektóre sprzęty nie dość że nawet nie mogą zbliżyć się do określenia najlepsze to są ledwo mierne!!

Z resztą w miarę lat widzę że w audio jak i w innych dziedzinach życia nie ma prawd ostatecznych i wszystko

jest bardzo relatywne. A w audio szczególnie gdzie gra cały system składający się z wielu elementów bardzo

różnie do siebie dobranych i zmiana jednego z nich wprowadza znaczne różnice a zmiana połowy z nich może

wprowadzić wręcz dramatycznie inne aspekty brzmienia.

Do tego dochodzi kluczowa a nie doceniania przez wielu kwestia akustyki, która równie dramatycznie może

popsuć brzmienie każdego nawet najlepszego systemu a będąc dobrą potrafi pięknie pokazać walory całkiem

średniego zestawu.

Dochodzi też zmiana podejścia producentów.Z tego co zauważam to od lat w sprzętach lampowych starannie

dobierano poszczególne elementy z których potem ten sprzęt budowano uzyskując takie a nie inne walory brzmieniowe,

podczas gdy sprzęty nie lampowe produkowano z elementów seryjnych "jak leci" oczywiście wg określonej specyfikacji.

Teraz to się zmieniło i tak samo wybitne nie lampowe sprzęty są budowane z elementów starannie dobieranych, selekcjonowanych,

które muszą ze sobą współgrać i osiągnięta niebywałą zmianę sygnatury brzmieniowej sprzętów nie lampowych.

Dziś potrafią zagrać pięknymi barwami, ciepłem, analogowo przy jednoczesnej wielkiej szczegółowości i super kontroli

basu.

Ale i lampowe dziś potrafią zagrać zupełnie inaczej.Jedne ciepło a znów inne analitycznie.

Tym samym z każdym rokiem trudno operować w ocenach kanonami bo już ich nie ma.

Wszystko czym bardziej się zmienia tym bardziej staje się różnorodne przez co nie sposób wrzucać tego wszystkiego

nawet do kilku różnych worków.Wszystko może w pewnej konfiguracji i akustyce zagrać zupełnie inaczej.

A gdy do tego dojdą tak różne gusta ludzi, różne ich możliwości w jakich mogli słuchać oraz ich tak różne doświadczenie

w osłuchaniu to w ogóle jakakolwiek ocena czegokolwiek staje się prawie nie możliwa a co najmniej bardzo trudno.

Tak samo nie wiele warte są dobre rady!

Nie dziwi mnie dziś że Pan Kanaga ponoć zrobił kolejny super wzmacniacz albo, że ktoś odebrał brzmienie Reimyo jako

zimne i analityczne mimo że jest wręcz odwrotnie.

Polecam więc...jajeczko i lufkę przy dobrej muzyce.

Pozdrawiam serdecznie

Sly

Jak ktoś zakłada posta to oczekuje że ludzie znawcy tematu, specjaliści, miłośnicy, wypowiedzą się, pomogą doradzą: Więc dla przypomnienia

Witam

Mam pytanie odnośnie polskich firm produkujących w małych manufakturach kolumny? Czy znacie jakieś renomowane konstrukcje wybitne pod względem wykonania i dźwięku. I czy można zamówić w tych firmach coś na własne "widzi mi się"

Które z tych firm mogą w pełni konkurować z zachodnim HIEND?

Pozdrawiam

Witam

Mam pytanie odnośnie polskich firm produkujących w małych manufakturach kolumny? Czy znacie jakieś renomowane konstrukcje wybitne pod względem wykonania i dźwięku. I czy można zamówić w tych firmach coś na własne "widzi mi się"

Pozdrawiam

W sieci są ciekawe projekty Zapha czy Troelsa. A jeśli chodzi o wykonanie to mamy takich fachowców jak marko3t czy bingant, którzy mają fach w dłoniach i docelowe skrzynki są w stanie wykonać perfekcyjnie.

Natomiast unikałbym takich "producentów" kolumn na zamówienie jak maxbrutus92

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Skrzynki od tego Pana dają wiele do życzenia... Niedomalowane, źle położony fornir, wiele uszczerbków i do tego po kilku dniach wychodzi klawiszowanie...

Sam ostatnio nie miałem czasu złożyć sobie kolumn i zamówiłem u tego Pana. Dzisiaj żałuję...

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Co Ty wymagasz za stówkę?

tak wyglądaja podobne produkty i klawiszowanie nie przeszkadza!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ach przeleciałam sobie pobieżnie parę postów po mej usprawiedliwionej aczkowlwiek odrobinkę brutalnej (z pejczem interwencji co do fizykalnej wielkosci stratnosci) i widzę, że tu ktoś sobie mną buty ocierał. Oj nieładnie . Bo dam klapsa pejczykiem i przycisnę obcasikiem do ziemi-czerwonym . i każe głośno włączyć muzykę przy tym by sąsiedzi nie słyszeli,.

PS mam hmmm trzy pieprzyki tu i uwdzie i brzydka jestem. A teraz zagłębiam sie zatem szczegółowo w lekturę całej tej duskusji tu by zrozumieć o co "biega" i komu mówiąc językiem mych studentów.

bea

bea masz jakichś starych studentów, dziś już młodzież tak nie mówi :)

bea masz jakichś starych studentów, dziś już młodzież tak nie mówi :)

sądząc z części nickname wizytatorki

ona i jej studenci pochodzą z

.....zaświatów :)

może dlatego jest taka brutalna,

wtedy nie było równouprawnienia

i teraz się be....stia wyżywać

.....próbuje

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

No cóż wiktoriańskie czasy to były, sznurowane gorsety i takie tam "perwersje"

i dzieci się w szkołach biło, stąd też pewnie te przyzwyczajenia

... odreagowuje? :)

niech mówi - co się wytłumiać będzie...

to tylko szkodzi.... :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

no co tam chłopczyki nie kłócicie sie?Nie spieracie? bez wojenek? a to pięknie. pięknie. Po raz pierwszy., brawo B.

Facet czy możesz przestać palić głupa?

MIROSLAW: cuuudne! Wjechać samcowi na ambicję , jak to przeżywa. Juz mnie zaczną rozstrzeliwąc tu . No tu Was faktycznie nie rozumiemy. Jesli ktoś chce sie ze mną spotkać i sprawdzać mą płeć w realu zapraszam na Warszawiankę , tam często bywam. Tylko ostrzegam jestem starszanym pasztetem.

PS jaką płytę byście sugerowali kupić znajomemu? mam takiego co ma niedługo urodziny (lubi metal a ja nie siedzę stanowczo w takich klimatach.

B.

Kup płytę od włazu kanałowego; jest metalowa-będzie jak znalazł i doceni wagę prezentu od pasztetu! Będzie za nią mógł w skupie kupić parę denaturatów dzięki którym staniesz się dla niego piękniejsza i może Cię lepiej wprowadzi w jego klimaty.

Tak w ogóle słabo się kreujesz na kogoś innego; przy rozmowie z taka osobą samo jej słownictwo powoduje że choćby nie wiem jak mężczyzna był by nawalony to nagle trzeźwieje!

A właściwie zmieniam zdanie. Czemu miałabym sie spotykać z "agresorem" i niedowiarkiem by mu dać satysfakcję ujrzenia i poznania mnie. O NIE !!!! nic z tego. figę z makiem. .nie ma.

B

Oj dużo jednak tej testosteronowej agresji. Nie wywietrzała.

B.

Kup płytę od włazu kanałowego; jest metalowa-będzie jak znalazł i doceni wagę prezentu od pasztetu! Będzie za nią mógł w skupie kupić parę denaturatów dzięki którym staniesz się dla niego piękniejsza i może Cię lepiej wprowadzi w jego klimaty.

Tak w ogóle słabo się kreujesz na kogoś innego; przy rozmowie z taka osobą samo jej słownictwo powoduje że choćby nie wiem jak mężczyzna był by nawalony to nagle trzeźwieje!

Inna rzecz że facetom brak poczucia humoru gdy spotykają ostrą babę.

hmmmmmmmm aż przykro.

A wydawał sie kolega sympatyczny.

B.

Jak ktoś zakłada posta to oczekuje że ludzie znawcy tematu, specjaliści, miłośnicy, wypowiedzą się, pomogą doradzą: Więc dla przypomnienia

Witam

Pozdrawiam

Człowieku, nie w tą zakładkę wszedłeś,... albo inaczej,... nie dałeś punktu odniesienia, co do systemu, bo może coś masz, a nie wiesz co masz? i może zaczynasz od tyłka strony, że masz Accu, to nie znaczy że musisz mieć kolumny tz.Hi-bo teraz jest wszystko END, musisz po testować, spotkania itp., nie bywałe,aby po pięciu stronach, nikt nie napisał o spójności systemu, tylko zabawa...śmiech, aż płakać się chce, jak to śpiewa Piotr Bukartyk.

A-cha, zapomniałem napisać, że zgadzam się z wpisem, i podzielam zdanie z sly30. I pije z nim wirtualnego drinka.

daje znac że tak jak obiecalem przed świetami kolegom zadzwonilem do gostków od Zety Zero. O dziwo ...odebrał żywy homo sapiens anie robot . I nawet się umówilem z nim na odsłuch w tym tygodniu. Nie odmówił. hmmm.zaskoczyło mnie. ALe Wyjdzie szydło z wora.

Nie odpuszczę.

zdam relację - zabieram ze soba swój zestaw Cdków. One są wymagające. ściemy mi nie wciśnie.

sie wie.

Jak, cenowo przedstawiają się zetazero?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Ukryta Zawartość

O-jej.!..słuchałem kolumny za10tyś euro i za 1tyś euro, wykonane przez Udo Wohlgemuth, podpinaliśmy z elektroniki bardzo dużo zacnych klocków,... pokazywałem na fotkach wcześniej, czy marketing taki drogi...?

życzę szczęścia producentowi....

Ukryta Zawartość

Co Ty wymagasz za stówkę?

tak wyglądaja podobne produkty i klawiszowanie nie przeszkadza!

Ukryta Zawartość

Cena na allegro stu złotowa jest tylko ceną, aby nie była za złotówkę (gdzie kładzie się duży nacisk aby nie było szwindli) i żeby ściągnąć klienta. Wszystkie ceny i projekt dogadujesz mailowo, co jest niezgodne z regulaminem allegro. Za 100zł to Ci nikt materiału na kolumny nie kupi a co dopiero złoży i jeszcze na tym zarobi... Zastanów się co piszesz...

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

. Za 100zł to Ci nikt materiału na kolumny nie kupi a co dopiero złoży i jeszcze na tym zarobi... Zastanów się co piszesz...

Kolego od podszewki znam przemysł drzewny (także meblarski) jak by się uprzeć to i za dwa piwa Ci zrobią ale nawet bez złodziejskich praktyk to jest realne.

kolega Climax

a za 4 jeszcze jakieś akcesoria dorzucą. Bądźmy realistami.

Dobrze to kolega ujął. U nas w Polsce wielu oczekuje że za 100 czy 1000 czy nawet pare tysiaków można dostać coś porządnie zrobionego i poczuć się jak szejk arabski . Co za naiwność.Niektorzy polscy narzekający na los Audiofile chyba nie jeżdzą na ...narty do Szwajcarii a na Słowację. Wiem ze zaraz tu jakiś mnie znielubi za to zdanie ale trudno. Pare

tysiaków to ja płace premii mym kierowcom w firmie na świeta by sie z lalami zabawili jak to oni mi mówią . Za 200 zł to mi

hydraulik nawet nie przyjedzie do zepsutej spłuczki wc. Gdzie ci ludzie zyją? na Madagaskarze czy ciągle w głebokim

PRLu? hmm Po co w ogóle wchodzą na takie fora raczej nie dla ubogich skoro ich cena paru czy parunastu kafli zwala z nóg i psuje takiemu marudzie humor...hmmm

Jak ktos wydaje na swego np Accu 50 kafli to chyba nie kupuje do tego Tonsila czy stx-a co nie?

tak z ciekawości spojrzałem na ten link no i musze powiedzieć że za tak niesamowity wygląd (tj piekny, bo już mnie urzekł) to i ja się zaczynam interesować bo ceny całkiem przystępne nawet dziwnie niskie. Lubię rzeczy z wyższej półki i pięknie zrobione zatem czekam na recenzję kolegi bonda z wycieczki tym bardziej . a moja baba nie przepada za budą dla psa za 100 zeta.To zostawiam memu kluseczce Amstafowi.

hahaha przemysł drzewny? to zamów sobie stół. prosty jak pudło zabulisz jak za auto,.

haha przemysł drzewny tani i stolarze polscy tani?

a to gdzie niby? chyba na syberii i to w latach 70tych.. telefon prosze.

PRL i stolarz za flache juz dawno mineły. Gdzie tamten kolega żyje co mowi że prace w drzewie tanie?!!!!

jak ostanio sobie stół na 10gości zamówiłem z klonu do swej altany to sam zadatek był jak za małe dobre auto. gruby paczka pieniedzy. i to na mazurach u zezowatego ciecia.

Beata dawaj tu swoja fotke ;) wide ze ostra laska z ciebie no I cycata;)

Wszyscy oczy nacieszymy tymi baniorami ;)

Tomii ty już znalazłeś te kolumny ?? Czy dalej szukasz przerobienie ma nic nie da ..

Pozdrawiam

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Słuchałem Zeta Zero. Przykro mi to powiedzieć, ale moje 803D przy nich grają jak kolumny z media marktu:(

a i muszę dodać że grały w pokoju słabym akustycznie, ze sredniej klasy elektroniką.. a co by było gdyby podpiąć pod to naprawde coś dobrego i ustawić w fajnym pokoju:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.