Skocz do zawartości
IGNORED

jakie słuchawki od 1000 do 1300

Wickedfox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Proszę o poradę jakie słuchawki najlepije kupić w przedziale cenowym podanym w tytule tematu? Głównie słucham muzyki elektronicznej ale równiez jazz i inne gatunki. Zródła są różne: komputer, ipod, amplituner. Dziękuję z góry za odpowiedz

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/93685-jakie-s%C5%82uchawki-od-1000-do-1300/

Witaj,

ciężka sprawa, ze słuchawkami tak jak z kolumnami, każdy słyszy inaczej i lubi co innego, warto byłoby posłuchać przed zakupem. Ostatnio rozglądałem się w tym przedziale, bo szukałem słuchawek na prezent, ostatecznie wziąłem za 1300 Denony AHD-2000. Obdarowana osoba była zadowolona. Rzuć okiem :)

W tym zakresie cenowym jest sporo ciekawych słuchawek - Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT880, AKG K701, Shure SRH-940, Grado SR325is. Trzeba te modele "przelecieć" i zdecydować na tej podstawie, bo jednemu będzie dużo bliżej do Denonów, a innemu do Shure lub Grado. Najbezpieczniejszy strzał w ciemno to Beyerdynamic. Najłatwiejsze do napędzenia będą Grado.

Witaj,

do Twoich wymagań oraz biorąc pod uwagę zasilanie z "dziurki" w amplitunerze, to zwróciłbym uwagę na słuchawki Beyerdynamic DT880 lub DT990 w wersji 32 omowej lub ewentualnie 250 omowej.

Sugeruję jednak odsłuchy, warto porównać z Audio Technica seria 900 lub 1000, Grado SR-325is.

W przypadku pytań służe pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

250 ohm z amplitunera? chyba niekoniecznie.

co do HE-300, tutaj jest recenzja

http://rms.pl/audiofilskie/profesjonalne/hifiman-he-300-test-recenzja-opinie

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Proponuję Ci kupić słuchawki 32 omowe. Są łatwe do napędzenia. Ja posiadam AUDIO TECHNIKA ATH AD700.Sprawdzają się dobrze przy oglądaniu filmów podpięte do amplitunera oraz do muzyki wtedy podpięte pod wzmacniacz słuchawkowy ESPRESSIVO. Słuchawki mają bardzo fajną przestrzeń, przekazują dużo detali i śą dość szczegółowe.Bas dość zróżnicowany i ładnie kontrolowany choć jak dla mnie trochę za kulturalny.Ogólnie uważam że słuchawki AUDIO TECHNIKA nie są zbyt popularne ale według mnie są fajną alternatywą dla AKG i Sennheiser.

Aktuanie posiadam słuchawki Audio-Technica ATH-ES7 i jestem średnio zadowolony może te wyższe modele graja lepiej. Po recenzji sklaniam sie ku HE-300, Sennheisery z recenzji maja obłedny design

tez na poczatku bylem sklonny kupic AKG K701 ale podobno basu wogole nie maja i bardziej chyba muzyka klasyczna podnie pasuje

Witam

Proponuję tańszy, ale nie gorszy model AKG - K601, które mają więcej basu od K701 i są łatwiejsze do napędzenia.

A poza tym, warto posłuchać samemu K701, bo można się zdziwić bazując wcześniej na "podobno".

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

K-701 do jazzu są idealne, tak jak do klasyki, muzyka elektroniczna też będzie dobrze odtworzona.

Za to absolutnie nie pasują do muzyki rockowej.

Potrzebują solidnego wzmacniacza, inaczej będzie mało basu, sucho i ostrawo.

Trzeba mieć zdefiniowane preferencje: ja nie lubię podbitego basu, łupiącego w uszy, więc dla mnie te AKG są idealne, bo mają oszczędny bas, pokazują dużo szczegółów i naturalną barwę.

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

tez na poczatku bylem sklonny kupic AKG K701 ale podobno basu wogole nie maja i bardziej chyba muzyka klasyczna podnie pasuje

701 potrzebują odpowiedniej amplifikacji. Podobno z Lebenem grają bajecznie. Z tańszych wzmacniaczy to Majkelowy Black Pearl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.