Skocz do zawartości
IGNORED

Dynamo.Magia czy pełna kontrola materii?

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Zapewne każdy już się zetknął z kolesiem zwanym Dynamo.Ludzie nie mogą pojąć jak on to robi.A może on posiadł pełną kontrolę nad materią naszego świata.Według mnie jest on fenomenem , który posiadał bądź nabył ,,nadludzkie'' zdolności.Czy na pewno nadludzkie?A może , po prostu, w nas ukryte.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ale swoje ,,sztuczki'' pokazuje wszędzie , praktycznie bez przygotowania,czasami spontanicznie, w obecności wielu świadków.Zawsze powołuje się na dziadka , który go nauczył tej ,,magii''.Jeżeli tak to dziadek posiadł tę wiedzę.Praktycznie wszystkie jego sztuczki są niewytłumaczalne.Mam wrażenie , że on celowo używa słowa magia lub sztuczka gdyż ludzi odmienność przeraża.Widać to w rekcjach niektórych świadków.

Nie wiem co tym sądzić...wygląda na to, że odblokował zdolności, które być może drzemią w kazdym z nas.....już najbardziej znany kontaktowiec UFO Billy Meier donosił, że mamy 7 zmysłów, 2 zablokowane.....widocznie Dynamo jest całkowicie odblokowany....nie wiem czy przez kogoś czy sam do tego doszedł....cholera wie jak to zrobił ;-)

Jakim cudem komórkę wpycha do butelki, albo przesuwa odgniecenie po zegarku na ciele ? Poza tym ten numer z kartą bankomatową, łażenie po wodzie, numer z gitarą, lewitacje, czytanie w myślach, wygięcie kieliszka, "zamrożenie" monety, numer z obrączką na nóżce kieliszka.....w zasadzie wszystko co pokazał na tym filmiku ma się nijak do zwyczajnych magików.....kim do cholery on jest ?.....pewnie rzeczy można ustawiać, ale nie takie....

Ale swoje ,,sztuczki'' pokazuje wszędzie , praktycznie bez przygotowania,czasami spontanicznie, w obecności wielu świadków.Zawsze powołuje się na dziadka , który go nauczył tej ,,magii''.Jeżeli tak to dziadek posiadł tę wiedzę.Praktycznie wszystkie jego sztuczki są niewytłumaczalne.Mam wrażenie , że on celowo używa słowa magia lub sztuczka gdyż ludzi odmienność przeraża.Widać to w rekcjach niektórych świadków.

Dokładnie, gdzieś 2 miesiące temu zainteresowałem się gościem, poszperałem w necie i jest naprawdę w nim coś nadludzkiego, bez żadnej ściemy........właśnie - dziadek - kim on był, że posiadł takie umiejętności....? Chociaż z drugiej strony lewitacja, telekineza, teleportacja itp. to ponoć naturalne dane człowiekowi umiejętności tylko zablokowane i tylko dogłębny rozwój duchowy może je odblokować...tylko jak to zrobić.....

Ten niepozorny, chudziutki facet można powiedzieć jest autorytetem w dziedzinie psychokinezy.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tylko jak doszedł do takiej fenomalnej perfekcji....?

Ukryta Zawartość

Jakim cudem komórkę wpycha do butelki, albo przesuwa odgniecenie po zegarku na ciele ? Poza tym ten numer z kartą bankomatową, łażenie po wodzie, numer z gitarą, lewitacje, czytanie w myślach, wygięcie kieliszka, "zamrożenie" monety, numer z obrączką na nóżce kieliszka.....w zasadzie wszystko co pokazał na tym filmiku ma się nijak do zwyczajnych magików.....kim do cholery on jest ?.....pewnie rzeczy można ustawiać, ale nie takie....

Dokładnie, gdzieś 2 miesiące temu zainteresowałem się gościem, poszperałem w necie i jest naprawdę w nim coś nadludzkiego, bez żadnej ściemy........właśnie - dziadek - kim on był, że posiadł takie umiejętności....? Chociaż z drugiej strony lewitacja, telekineza, teleportacja itp. to ponoć naturalne dane człowiekowi umiejętności tylko zablokowane i tylko dogłębny rozwój duchowy może je odblokować...tylko jak to zrobić.....

Ten niepozorny, chudziutki facet można powiedzieć jest autorytetem w dziedzinie psychokinezy.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tylko jak doszedł do takiej fenomalnej perfekcji....?

Też tak myślę.

Ukryta Zawartość

Nie ma co się dziwić, że kable słychać:D

W Matrixie lepsze numery robili:))

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

arton powinien wyjaśnić jego zdolności zwłaszcza jak podnosi 150kilo :)

po polsku :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Ja mam bardziej nieprawdopodobne wyjaśnienia niż te filmy.

1 sztanga w rzeczywistości jest mniejsza, a Dynamo większy i na tym polega iluzja.

2 pod gitara znajduje się niewidzialne krzesło i to jest cała iluzja...krzesło robi się niewidzialne

ale się przez chwilę dałem nabrać

albo tez inne sztuczki

pierścień na kieliszku, co tu tłumaczyć...

telefon w butelce...wyjaśnienie równie banalne jak pierścień na kieliszku

chodzenie po wodzie...cóż, to już było

"odgadywanie myśli" - byle jasnowidz potrafi

gięcie przedmiotów...no to już naprawdę...w Matrixie już było

przechodzenie przedmiotów przez ścianki przedmiotów, przesuwanie przedmiotów - byle duch z kreskówki potrafi...

lewitacja- stare i już nie modne

nie wiem czym tu się jarać...

gość po prostu powiela stare numery, przecież można zrobić lepsze efekty specjalne na komputerach...nawet jak to było naprawdę, to mało oryginalne. Na koniec ten numer, że pieniądze tracą na wartości, czy tam nominały zmienia na inne, a ludziska się dziwią jak on to robi, toż to byle rząd potrafi i też zawsze wychodzi.

Namęczyłęś się jakbyś na żywo to oglądał i usiłował wytłumaczyć racjonalnie:))

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

No, przecież inaczej się nie da tego wytłumaczyć jak racjonalnie, trzeba się pozbywać złudzeń.

Niedługo się może znaleźć sporo naśladowców, co będą różne iluzje robić z kablami na przykład.

Biorę na przykład kabel od lampki, wkładam do wąża i mówię że jest 100x lepszy, a ludziska wierzą...i do czego to doprowadzi?

A tak możne iluzorować każdy inny sprzęt... W ten sposób będziemy niedługo płacić za sprzęt 10 i więcej tysięcy złotych, a może euro

Jak dla mnie kable mogą kosztować nawet milion za mb,, 5mll za kwadratowy, a za sześcienny bez ceny :)) ale na litość, takie filmiki z YT nie są podstawą do wywracania porządku rzeczy!

No chyba, że naukowcy celowo przemilczają takie "anomalia".

Może ci iluzjoniści doszli już do takiej perfekcji, że sztuczki wyglądają jak rzeczywistość, albo są to prawie sztuczki i część jest wykonywana w rzeczywistości. Jest to w końcu film, można znaleźć jakiś w HD i klatka po klatce sprawdzić. Gdzieś, coś musiało nie wyjść.

co tu tłumaczyć... nie wiem czym tu się jarać...

skoro ci nie idzie nie trudź się myśleniem, lepiej zajaraj

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Może ci iluzjoniści doszli już do takiej perfekcji, że sztuczki wyglądają jak rzeczywistość, albo są to prawie sztuczki i część jest wykonywana w rzeczywistości. Jest to w końcu film, można znaleźć jakiś w HD i klatka po klatce sprawdzić. Gdzieś, coś musiało nie wyjść.

Niestety wszystko wyszło i tu jest problem :D

Tłuszcza zawsze lubiła magię :) Taka tęsnknota za tym, co niosiągalne. Dlatego zawsze byli "magicy", którzy na tym żerowali.

Ciężko przełamać standardowe myślenie,co?

Ciężko przełamać standardowe myślenie,co?

Ja cudami zajmuję się od iluś tam lat.... Standard to wiara w cuda. Poza tym, oprócz widowiska, jaki z tego pozytek?

Ja cudami zajmuję się od iluś tam lat.... Standard to wiara w cuda. Poza tym, oprócz widowiska, jaki z tego pozytek?

Uważasz , że to jest cud?Ja , przynajmniej , tak nie uważam.Bardziej są to ukryte w nas zdolności.Niestety, nie wiadomo jak je odblokować.Dynamo chyba wie:)

Nie powinniśmy się tego bać.Fakt , jest to coś nowego, ale nie nieprawdopodobnego.Nie dopuszczamy tylko do siebie myśli , że tak może być.

Wyobraźmy sobie przez chwilę sytuacje, że takie sztuczki jak czytanie myśli, przenoszenie przedmiotów i siebie przez ściany to normalna sprawa...nie, nikt nie jest na to gotowy, nawet na sztuczki Dynamo, co było widać na filmach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.