Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, costa brava napisał:

Polskie buty Made in China... 

Właśnie widziałem filmik z targu w Bangladeszu,  gdzie tamtejszy gość sprzedawał skórzane buty Lasocki za 80 zł w przeliczeniu na nasze 

Lasocki to masówka. Dziwne ze nie wymienilem ich wyżej. A Bangladesz to na zdjęciu widziałeś. 

Tak jak i costa brave. 

3 minuty temu, il Dottore napisał:

W Polsce jest bardzo dobrze! 🙂 Wódeczka Adam Mickiewicz i The Police z winyla u analogowego wujka. 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

FxuOZ1oXgAAWFlE?format=jpg&name=large

FxuOa2KWwAUyCZL?format=jpg&name=large

FxuOb3_X0AI-KFD?format=jpg&name=large

Kiepskiej jakości fotki. Nokia? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rafal735r

?👈

Fajnie by było nie sprowadzać tego tematu do polityki, a do fizycznych produktów. 
Z tego co wiem to polska dobrymi butami stoi. Ja od lat polskie buty. Conhpol, Moskala, Escott, wojas, calzado... Jest tego sporo. 

Aby byc troche bardziej precyzyjnym, nalezalo by zapytac, czyja opinie macie na mysli:

A) co Polacy mysla o Polsce, za co chwala Polske?

B) co reszta swiata mysli o Polsce, za co chwali Polske?

Zapytaj dowolnego obcokrajowca o to, z czym kojarzy Polske i Polakow

Cała Polska jedzie na marsz.

Do Warszawy na marsz 4 czerwca jedzie ponad tysiąc autokarów ze wszystkich zakątków Polski i kilka specjalnych pociągów. Wielu uczestników musiało wstać w nocy, żeby zdążyć na miejsce zbiórki. Ogromna ilość ludzi dotrze do stolicy także własnym transportem.

Autokarem z Torunia - Wyjazd autokarów do Warszawy na marsz 4 czerwca z parkingu przy Cinema City w Toruniu.

Z Łodzi do Warszawy - Zbiórka uczestników marszu na parkingu przy ulicy Karskiego. Stąd wyruszyły autokary do Warszawy.

"Pociągiem Wolności" z Wrocławia - Pociąg wynajęty przez Platformę Obywatelską od Kolei Dolnośląskich wyrusza ze stacji Wrocław Główny.

Autokarem z Tychów - Uczestnicy marszu 4 czerwca wyruszają z Tychów do Warszawy.

Z Rzeszowa na marsz - Wyjazd autokarów z parkingu przy Hali Podpromie w Rzeszowie.

Autokarem z Kielc  - Wyjazd z Kielc na marsz 4 czerwca w Warszawie. W trasę wyruszyło stąd siedem autokarów.

GW 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 minut temu, toptwenty napisał:

Cała Polska jedzie na marsz.

POLSKA???

tusk-deautschland.gif

Ja tam na żadne niemieckie spędy nie idę. Idę na giełdę, kupić tuszonkę w słoikach sobie i koledze, bo tego w IRL nie ma. 😉

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

A facet który opuścił Ojczyznę dla pieniędzy cały czas leje propagandowe gówno dla inteligentnych inaczej.

Jednym słowem - PiSpatriota... 

1 godzinę temu, il Dottore napisał:

[...]  kupić tuszonkę w słoikach sobie i koledze, bo tego w IRL nie ma. 😉

Sentyment za ruskim specjałem się odezwał ???

Znamienne 😉

3 godziny temu, argus napisał:

Sentyment za ruskim specjałem się odezwał ???

Nie. Mięso w słoikach to raczej niemiecki patent. Tak czy owak - klienta który to sprzedawał akurat nie było. 😞

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Szefowa jest akurat na tygodniowym spotkaniu z studyjnymi kumpelami (takze z zagranicy) w trojmiescie i wszystkie sa absolutnie zafascynowane!
Kultura, obsluga, kontakty, cierpliwosc,…
Przewaznie sami mlodzi ludzie, czysty odjazd!

Wszystkie pod wrazeniem. Takze aktualnymi demonstracjami.

Szkoda ze aktualnie Polska w innych krajach de facto zupelnie zniknela ze „sceny“, jakby jej nie bylo.

PS.

Inna ciekawostka, spostrzezenie.
Takiego polityka i mowcy jak Tusk zyczylo by sobie wiele krajow.

Nie dziwota, ze ciemnota ma przed nim takiego piendrolca

Że  co Tusk jest ? 

I jak to Polska zniknęła? To nie mówią o nie chwalą jak to dzielnie pomagamy Ukraincom odejmujac sobie od ust?

Edytowane przez costa brava
1 godzinę temu, xajas napisał:

Takiego polityka i mowcy jak Tusk zyczylo by sobie wiele krajow.

tusk-deautschland.gif

I nie prywatnej pomocy mówiłem tylko jak najbardziej państwowej 

O tej to juz nawet mikroskopijnie nie mówią 

Edytowane przez costa brava

Kabanosy zobaczyłem w sklepie. Niby z dzika. 98zł/kg ale tak wysuszone, że kupiłem 2 laski i wyszło jakieś 10 zeta. Nie majątek. Bardzo dobre! Suche, przy łamaniu trzaskają jak sucha gałązka. No jak za Gierka! 🙂 Teraz właśnie kończę i żałuję, że więcej nie wziąłem.

Edytowane przez il Dottore

Ja tak kiedyś trzy kawałki  myśliwskiej do śniadania  kupiłem  na jakiejś wiosce , chyba wisiała  miesiące na ''haku''  wyschła na wiór ale smak super , następnego dnia kupiłem resztę co było  kilo, półtora ? :) 

Edytowane przez jarekb
W dniu 4.06.2023 o 10:55, il Dottore napisał:

Ja tam na żadne niemieckie spędy nie idę. Idę na giełdę, kupić tuszonkę w słoikach sobie i koledze, bo tego w IRL nie ma. 😉

wracaj do raju 😄 

50 minut temu, kostropaty napisał:

wracaj do raju 😄 

Jutro bym wrócił. Problem w tym, że ceny tu są takie same jak w IRL. Żeby żyć na takim samym poziomie musiałbym zarabiać minimum 50 tys zeta miesięcznie na rękę. Nikt mi w PL tyle nie zapłaci, a nie znam nikogo w PiS, żeby się zaczepić w jakiejś radzie nadzorczej SSP. 😄

5 minut temu, costa brava napisał:

I z takiej perspektywy 50 tys zeta świat inaczej wygląda 🙂

Tak samo. Tylko, że nie masz dylematu, czy kupić dziecku buty, czy sobie książkę.

U mojego analogowego wujka. Lampowy magnetofon, pierwsze powojenne polskie radio Pionier z 1949. To radio z okrągłą skalą jest z 1937 a to ostatnie z 1952 ma już UKF. Wszystko odnowione, naprawione i grające jak prosto z fabryki.

Fx3rhdaXwAE5bjY?format=jpg&name=large

Fx3rh4gWYAYbY0T?format=jpg&name=large

Fx3riY7WcAI7OiS?format=jpg&name=large

Fx3ri_qX0AEFLVg?format=jpg&name=large

PAtrzcie na szklaną skalę tego ostatniego radia. To ma 71 lat! Jaka jakość wykonania. Dziś już tylko McIntosh to oferuje ale nie na takim poziomie i za kosmiczny piniądz.

13 godzin temu, costa brava napisał:

I jak to Polska zniknęła? To nie mówią o nie chwalą jak to dzielnie pomagamy Ukraincom odejmujac sobie od ust?

Odkąd polski rząd skonfliktował rolników z Ukraińcami to już w zasadzie chyba ze wszystkimi jest pokłócony. I tak tylko Pis potrafi. Za miliony zarobione Przez cwaniaczków powiązanych z pis-em na tanim zbożu z Ukrainy, które zalało polski rynek a miało jechać na eksport. Do czego się dotkną to ukradną albo przekręcą.

...there is no spoon...

15 godzin temu, romeksz napisał:

Тушёное мясо - a tuszonka sowiecki.

Mi chodziło o coś takiego. Ale nic z tego - sprzedawcy nie było tym razem. 😞

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.