Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilskie bezpieczniki

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę ,że ARTON55 mógłby ponownie wstrzymać ziemię i ruszyć słońce.

Obejrzyj ten odcinek.

Masz jeszcze jakieś wątpliwości ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pięknie to spuentowałeś. Brawo TY !

To tyle nt. rewelacji o "niegrających" kablach, podstawkach, bezpiecznikach itd.

Jak kogoś nie stać żeby kupić i sprawdzić, to po co wchodzi do zakładki Hi-End i szerzy teorie głuchych i głupich.

Jak mawiał Zulugula : "Polska to bardzo dziwna kraj" .

Pozdrawiam

Pygar

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kabel do zasilania też macie takie drogie?.

A co Ciebie to interesuje ? Słyszałeś, ze gentleman o pieniądzach nie rozmawia ?

----------------------------------------------------

Kabel do zasilania też macie takie drogie?.

Żeby to jeden :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Radzę obejrzeć sobie ten odcinek i nie mówić takich głupot

Taaaaa...

Reduktor szumu to taki Pacuła wśród "pseudo naukowców" odnoszących swą wiedzę do fizyki z lat szkolnych.

Taaaaa działa na mnie tak samo, jak na tych "wiedzących" lepiej Pacuła guru ałdiofilów.

:D

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Gość

(Konto usunięte)

Tak, zwłaszcza wśród osób, które nie miały nimi do czynienia;-(

a nawet jak miały i napisały ,ze nie słyszą róznicy to zostali "słyszącymi inaczej"

wrażenia słuchowe są bardzo subiektywnymi doznaniami więc jeśli takie produkty istnieją to mozna sobie kupic ( lub wypożyczyć) i posłuchać oraz wyrazic opinię na temat działania, nie ma nic gorszego niz sugerowanie sie opiniami internetowymi, lub potepianiem w czambuł bez sprawdzenia we własnym systemie.

I nie trzeba zaraz mieć osobnej linii do elektrowni. Nota bene z elektrowni to wychodzi chyba z 750 000V. Po drodze do naszego sprzętu będzie kilka transformatorów.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

wrażenia słuchowe są bardzo subiektywnymi doznaniami

O jakich subiektywnych wrażeniach raczysz wspominać ?

Ten kto naprawdę próbował różnych kabli nigdy nie napisałby na forum ,że nie słychać różnicy.

Takie brednie piszą zazwyczaj tylko ci , którzy nigdy kabli w systemie nie zmieniali a powodem takich wpisów na forum jest zwyczajna chęć hejtu i szukania rozpierduchy.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Wczoraj założyliśmy bezpieczniki X-Fuse do monobloków Sphinxa, które pierwotnie odbierałem jako lekko osuszone. Po aplikacji i rozgrzewce tanie Sphinxy zagrały z dużo lepszą barwą i blaskiem. W odsłuchach uczestniczyły cztery osoby i wszyscy byli zgodni co do wrażeń. Skala poprawy brzmienia została oceniona jako istotna.

Gość

(Konto usunięte)

Takie brednie piszą zazwyczaj tylko ci , którzy nigdy kabli w systemie nie zmieniali a powodem takich wpisów na forum jest zwyczajna chęć hejtu i szukania rozpierduchy.

absolutnie sie z Toba nie zgadzam:)

za to takie zaczepki z Twojej strony są ewidentną chęcia uczestniczenia w takich akcjach. Naprawdę nic nie poradzę na to ,ze nie wiesz czy gra Ci kuchenka czy Twój system i musisz dzwonic do firmy robiącej instalację by się upewnić:)

Rozmawiałem nie tak dawno z kimś, kto stwierdził, że "kable nie grają, robiłem test ABX". A na jakim sprzęcie, zapytałem. Laptop, Denon PMA-510AE, Melodika BL-40.

Nic dodać, nic ująć.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

W dobrze skomponowanym, rozdzielczym systemie różnice po przepięciu kabli czy bezpieczników są ewidentne.

Rozmawiałem nie tak dawno z kimś, kto stwierdził, że "kable nie grają, robiłem test ABX". A na jakim sprzęcie, zapytałem. Laptop, Denon PMA-510AE, Melodika BL-40.

Nic dodać, nic ująć.

Nawet w takim systemie słychać różnice, tylko oczywiście ich skala jest mniejsza niż w przypadków systemów bardziej rozdzielczych. Ludzie często głoszą tego typu poglądy, żeby zracjonalizować swoje wybory. Nie stać mnie na drogi kabel, więc będę go sobie, a przy okazji innym obrzydzał;-) To się w psychologii nazywa efektem "kwaśnych winogron";-)

absolutnie sie z Toba nie zgadzam:)

za to takie zaczepki z Twojej strony są ewidentną chęcia uczestniczenia w takich akcjach. Naprawdę nic nie poradzę na to ,ze nie wiesz czy gra Ci kuchenka czy Twój system i musisz dzwonic do firmy robiącej instalację by się upewnić:)

Uważasz ,że moja wypowiedź jest zaczepką ?

To co można napisać o kimś , kto na forum o audio w dodatku w wątku o wpływie kabli czy bezpieczników na brzmienie melduje się i głosi wszem i wobec ,że ci co słyszą kable bredzą od rzeczy ?

Nie słyszysz to o.k. nic mi do tego ale zachowaj to dla siebie.

Uważasz ,że jak napiszesz coś na forum przeciwko tym , którzy słyszą to czy owo nagle przestaną słyszeć ?

Po co chcesz nawracać ludzi ?

Masz jakąś misję życiową ?

Nie masz innych problemów ?

Idź dalej ganiać z kolegami muchy po osiedlu ...

EOT

Gość

(Konto usunięte)

W dobrze skomponowanym, rozdzielczym systemie różnice po przepięciu kabli czy bezpieczników są ewidentne.

jest tyle zmiennych w systemie ,że czasami warto ograniczyc ich ilość dobre wyniki daje zmostkowanie bezpiecznika czystym złotem lub stopem złota z platyną, po takim zabiegu dużo szybciej definiuje sie kable :)

melduje się i głosi wszem i wobec ,że ci co słyszą kable bredzą od rzeczy ?

udowodnij , gdzie tak napisałem!!!

Różnice między kablami istnieją niezależnie od systemu. Bezpieczniki to samo. Problem jest inny:

bezpośrednio po przepięciu kabli te różnice są stosunkowo duże. Jednak po kilku dniach stają jakby mniejsze. Stąd być może wniosek, że różnic między kablami nie ma.

Ślepe testy są doskonałe i wiarygodne jeśli chodzi o badanie ludzi. Jak ktoś chce oceniać sprzęt na podstawie ABX to pomylił psychologię i fizjologię słuchu z elektroniką itp.

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Gość

(Konto usunięte)

Masz jakąś misję życiową ?

Nie masz innych problemów ?

Idź dalej ganiać z kolegami muchy po osiedlu ...

zadziwiajace ,ze wiesz najlepiej co jest dla mnie dobre i co powinienem zrobić, dziekuje Ci za rady ale pozwól ,ze sam będe decydował o tym co dla mnie jest istotne :)

nie musisz mnie lubić ani czytać ale taka postawa dajesz świadectwo o sobie nie o mnie

nie mam nic do Ciebie ani do nikogo innego

jeszcze napisze Ci ,ze jeśli chcesz rzeczywiście oddzielic zasilanie audio od reszty odbiornikow w domu musisz pozbyc sie odbiorników trójfazowych np przejśc na gaz:)

wtedy mozesz wydzielic jedna fazę tylko do zasilania sprzętu audio a dwie pozostale obciążyć reszta gniazdek oswietlenia itd

pozdrawiam Cie serdecznie :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

dobre wyniki daje zmostkowanie bezpiecznika czystym złotem lub stopem złota z platyną

To jest zawsze najlepsze rozwiązanie, tylko mało kto chce ryzykować zwarcie;-) U siebie gram na mostkach z czystej Furukawy.

Wczoraj założyliśmy bezpieczniki X-Fuse do monobloków Sphinxa

Byliście u Rafała?

Swoją drogą, te "tanie" jak na dzisiejsze warunki monobloczki całkiem sympatycznie grają;-)

Ciekawe ile by dziś trzeba zapłacić, za taki dźwięk, budowę i wygląd z jakimś nośnym logo....

jeśli chcesz rzeczywiście oddzielic zasilanie audio od reszty odbiornikow w domu musisz pozbyc sie odbiorników trójfazowych np przejśc na gaz:)

Jaka jest Twoja opinia o takich generatorach jak PurePower czy PSAudio? Czy one mogą służyć jako zamiennik elektrowni czy są tylko protezą dla ubogich (co ich nie stać na własną elektrownię wiatrową, czy choćby wodną)?

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Byliście u Rafała?

Nie, kolega testuje pożyczone w Bielsku. A Rafał też ma Sphinxy? A faktycznie, sprawdziłem info. Bardzo dobre w tej klasie cenowej monobloki o gładkim i relatywnie ciepłym dźwięku.

a nawet jak miały i napisały ,ze nie słyszą róznicy to zostali "słyszącymi inaczej"

Jak mieli i nie słyszeli, to w spokoju mogą kasę przeznaczyć na coś innego - np. płyty. Mają takie prawo. Też kiedyś nie zauważałem wielu rzeczy - ale to z powodu ułomności systemu (dawno to było na szczęście;-)

monobloków Sphinxa, które pierwotnie odbierałem jako lekko osuszone.

Bardzo dobre w tej klasie cenowej monobloki o gładkim i relatywnie ciepłym dźwięku.

To w końcu jak je postrzegasz, bo siem gubiem;-)

Gość

(Konto usunięte)

To jest zawsze najlepsze rozwiązanie, tylko mało kto chce ryzykować zwarcie;-)

akurat bezpiecznik jest stworzony do tego by powodowac zwarcie :) każdy

element zwany bezpiecznikiem zwiera obwody elektryczne ,

Jaka jest Twoja opinia o takich generatorach jak PurePower czy PSAudio? Czy one mogą służyć jako zamiennik elektrowni czy są tylko protezą dla ubogich (co ich nie stać na własną elektrownię wiatrową, czy choćby wodną)?

żadna zamiana elementu od licznika do gniazda w ścianie nie poprawi dźwieku. To co podłączymy dalej jest kwestią upodobań i testów.

ale tak , jeśli tylko możemy sobie na to pozwolic róbmy własne elektrownie najlepiej z ogniw fotowoltaicznych, pewnośc własnego osobistego zasilania niezaleznego od sieci jest jak najbardziej wskazana

wtedy mozesz wydzielic jedna fazę tylko do zasilania sprzętu audio a dwie pozostale obciążyć reszta gniazdek oswietlenia itd

pozdrawiam Cie serdecznie :)

Napisałem Tobie wcześniej coś na ten temat :

Niestety zagadki nie rozwiązałeś

Nie musisz myśleć trójwymiarowo, pomyśl ... dwuwymiarowo ;)

Gdybyś trochę pomyślał to byś może zatrybił co Tobie napisałem między wierszami ;)

Ale jak widać nie dałeś rady dlatego napiszę wprost , żeby zakończyć temat :

Płyta indukcyjna nie jest podłączona do fazy , do której podłączony jest sprzęt audio bo ... została zmostkowana i pracuje na 230 V.

Też Ciebie pozdrawiam i miłego wieczoru życzę ;)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To w końcu jak je postrzegasz, bo siem gubiem;-)

Jak się im dało porządne sieciówki oraz ciepłe bezpieczniki zagrały bardzo dobrze. Pierwotne odsłuchy prowadzone były na zbyt kiepskich sieciówkach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.