Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilskie bezpieczniki

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Duszki duszami ...

a ja zrobiłem tak, że w moim wzmacniaczu Pass int150 wpiąłem x fuse. Dwa dni temu.

Ten bezpiecznik to audiofilska pozycja obowiązkowa !

SoTM SMS-200 / Lampizator DHT DAC / NAF 845+Amati / Cessaro Chopin  

Duszki duszami ...

a ja zrobiłem tak, że w moim wzmacniaczu Pass int150 wpiąłem x fuse. Dwa dni temu.

Ten bezpiecznik to audiofilska pozycja obowiązkowa !

A z jakim innym audiofilskim bezpiecznikiem porównywałeś, bo ze zwykłym to wiadomo?

Przy wymianie bezpiecznika we wzmacniaczu miałem do dyspozycji trzy różne. Sklepowy zwykły, firmowy meksykański i x fuse.

SoTM SMS-200 / Lampizator DHT DAC / NAF 845+Amati / Cessaro Chopin  

Oprawki bezpiecznikowe to mały wydatek a poprawa we wszystkich aspektach brzmienia,

dzisiaj wlutowałem i jestem mile zaskoczony że zmiany są dość spore, wiedziałem że musi być

lepiej ze względu na jakość kontaktu ale mimo wszystko oprawki ze 2 m-ce czekały na swój czas.

Krzysiek wielkie dzięki.

Dodam zdjęcia, jakie oprawki były wcześniej a jakie są teraz.Tanio i wesoło,gorąco polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8728-0-24020700-1463737829_thumb.jpg

post-8728-0-24075300-1463737844_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pewnie na takim jednym forum będą znowu nas cytowali. Oni tam tylko tym żyją, że pokpią z tego co piszemy o bezpiecznikach. Teraz będą mieli nowy temat do drwin: oprawki.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Nie będą :-)

Jeszcze większy wpływ ma zmiana płyty - grubość, szerokość ścieżek. Rodzaj galwano i teflon na płytę.

Możliwości są :-)

Różnice też :-)

Jak ktoś może - niech próbuje :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Oprawki bezpiecznikowe to mały wydatek a poprawa we wszystkich aspektach brzmienia,

dzisiaj wlutowałem i jestem mile zaskoczony że zmiany są dość spore

Te oprawki zamówiłeś z tego źródła, co podał Pygar?

Ukryta Zawartość

??

Ukryta Zawartość

Te oprawki zamówiłeś z tego źródła, co podał Pygar?

Ukryta Zawartość

??

Dokładnie, to te same.

Ukryta Zawartość

Nie ma się z czego śmiać,inną przewodność ma srebro a inną stalowa blaszka stosowana w większości sprzętu.

jest się z czego śmiać przewodność nie ma żadnego wpływu bo jest dedykowana do układu elektronicznego, natomiast ważna jest pojemność elektryczna na styku bezpiecznika z podłożem, kombinowanie i poprawianie producenta, który zaprojektował układ powinno być karane

chyba nie zdajesz sobie sprawy ile producenci popełniają uproszczeń, ogranixczeń czy wręcz błędów konstrukcyjnych - jeśli tak opowiadasz.

po 50 latach funkcjonowania audio domowego - wszystko powinno działać jak w zegarku i co najmniej przez 30 lat....

mieli czas się nauczyć - ale woleli zlecić partaninę chińczykom :)

daj spokój.....

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

chyba nie zdajesz sobie sprawy ile producenci popełniają uproszczeń, ogranixczeń czy wręcz błędów konstrukcyjnych - jeśli tak opowiadasz.

po 50 latach funkcjonowania audio domowego - wszystko powinno działać jak w zegarku i co najmniej przez 30 lat....

mieli czas się nauczyć - ale woleli zlecić partaninę chińczykom :)

daj spokój.....

oszukujesz sam siebie, akurat w zasilaczu bezpiecznik może mieć sporą tolerancję przewodności, ale po 30 latach pracy rzeczywiście wypadałoby go oczyścić z rdzy

Karane powinno być uważanie, że producent robi co może :-) - dla użytkownika :-)

Robi co może - żeby uzyskać 95% zysku przy 5 % nakładów - tak działają chiny i ich jakość... :(

Karane powinno być uważanie, że producent robi co może :-) - dla użytkownika :-)

Robi co może - żeby uzyskać 95% zysku przy 5 % nakładów - tak działają chiny i ich jakość... :(

Chiny i hi-end? pozdrawiam !!!

Chiny i hi-end? pozdrawiam !!!

A gdzie robi się 99% elementów elektronicznych stosowanych w hi-end? W Londynie?

:-)

Najważniejszy guzik ENTER jest w Londynie i o to chodzi jedno naciśnięcie a tyle nudnej pracy ktoś za nas wykonuje :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

jest się z czego śmiać przewodność nie ma żadnego wpływu bo jest dedykowana do układu elektronicznego, natomiast ważna jest pojemność elektryczna na styku bezpiecznika z podłożem, kombinowanie i poprawianie producenta, który zaprojektował układ powinno być karane

Następny "fachowiec" przyszedł oświecać maluczkich...

czy hi-end to są elementy elektroniczne? hi-end to jest projekt, idea ich wykorzystania

Przy okazji filozof. Teraz będziemy rozważać, co to jest hi-end.

Następny "fachowiec" przyszedł oświecać maluczkich...

Przy okazji filozof. Teraz będziemy rozważać, co to jest hi-end.

gratuluję doznań dźwiękowych związanych z wymianami bezpieczników

gratuluję doznań dźwiękowych związanych z wymianami bezpieczników

Podstawowa zasada to pisać o rzeczach które sprawdziło się we własnym systemie a nie teoretyzowanie czy bezpieczniki wnoszą jakieś zmiany czy też nie.Nie wierzysz że to coś zmienia,to nie wierz nikt ze słyszących zmiany spowodowane zastosowaniem dobrej jakości bezpieczników nie ma zamiaru Ciebie do tego przekonywać i nie jest koniecznością pisanie w tym wątku.

purple2 po co zaśmiecasz ten wątek?

Jak nic nie próbujesz to nic w życiu nie osiągniesz; to samo dotyczy to prób z bezpiecznikami, gniazdami, e.t.c!

Bądź tak miły i przynajmniej nie dogryzaj innym którzy chcą jednak spróbować coś innego niż zwykli zjadacze chleba!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

masz rację, to jest kwestia wiary a raczej sugestii, pozdrawiam

Raczej przezroczystości toru.

I uszu :-)

purple2 po co zaśmiecasz ten wątek?

Jak nic nie próbujesz to nic w życiu nie osiągniesz; to samo dotyczy to prób z bezpiecznikami, gniazdami, e.t.c!

Bądź tak miły i przynajmniej nie dogryzaj innym którzy chcą jednak spróbować coś innego niż zwykli zjadacze chleba!

przepraszam, Rafałku, masz rację, wszystkiego trzeba w życiu spróbować
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.