Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilskie bezpieczniki

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Niby jak wymiana bezpiecznika miałaby naprawić zepsuty sprzęt? :)

U mnie termin reklamacji już minął. Jestem załamany. Co robić? Bo zmiany słyszę.

Płacz ! Płacz. To oczyszcza wewnętrznie.

Udział wosku w torze muzycznym:

u mnie za dużo wosku potrafi przytłumić wysokie tony, choć ociepla lekko barwę. Po dousznym użyciu patyczka higienicznego muzyka znów płynie jak żyleta.

SoTM SMS-200 / Lampizator DHT DAC / NAF 845+Amati / Cessaro Chopin  

Nie zgodzę się z twoją logiką. Elektronika to wspaniała pasja i należy reagować na próby jej skakania nieprzemyślanymi, niepoważnymi wpisami. To forum, jak sądzę, to jednak forum techniczne związane z audio a nie poetyckie.

Nie zgodzę się z twoją logiką. Elektronika to wspaniała pasja i należy reagować na próby jej skakania nieprzemyślanymi, niepoważnymi wpisami. To forum, jak sądzę, to jednak forum techniczne związane z audio a nie poetyckie.

od spraw technicznych jest zakładka DIY ewentualnie elektroda

wdawanie się gdzie indziej na tym forum w technikalia same w sobie jest bez sensu

tu oczywiście można napisać jak czyimś zdaniem dane rozwiązanie wpływa na dźwięk - ale już niekoniecznie: dlaczego

to powinno być jasne....

elektronika może być fajna dla jej pasjonata - ale może być zupełnie nie interesująca dla audiofila

jak zamawiasz coś w restauracji - to też najchętniej zastąpiłbyś kucharza? :)

gotuj sobie w domu :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

A ja nieśmiało chciałbym przypomnieć, że to jest wątek o bezpiecznikach i ich wpływie na dźwięk.

Kto w to nie wierzy, ten dał już tu upust swoim emocjom. Można o tym sporo poczytać i powinno to wszystkim wystarczyć.

Proszę, dajmy szansę na spokojną wymianę informacji/doświadczeń tym, którzy są ciekawi swojego hobby.

Przecież o to przede wszystkim w tym chodzi.

pzdr

Wu

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Ale jakbyś nie zauważył, to tu się zrobiło takie bagienko, że widać, iż niewielu z piszących ma zamontowanie jakiekolwiek bezpieczniki... i gdziekolwiek;-)

a co tu pisać o audiofilskich....

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

obiecanki-cacanki, jak zwykle i nie tylko w tym przypadku....

Retoryka jakby zbliżona, aczkolwiek cały czas mam nadzieję, że to ktoś inny. Nadzieję, gdyż potraktowałem poważnie jego deklaracje. Z drugiej strony może to lepiej gdyby to był on, a nie kolejny kaznodzieja;-)

Czy po długim dogrzaniu/wygrzaniu bezpieczników, ktoś zmieniłby opis X fuse i H-F tuning? Czy pojawiły się jakieś nowe cechy, czegoś ubyło/przybyło?

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Ale jakbyś nie zauważył, to tu się zrobiło takie bagienko(...)

Więc do cholery czas wyjść z niego i jak dojrzałym Samcom przystało porozmawiać krótko i na temat. Zwłaszcza na temat danego wątku.

Ja z chęcią poczytam czyjeś elaboraty o wpływie "tego i tamtego" oparte na realnych doświadczeniach, a nie wywody " nie, bo nie" lub z całym szacunkiem, bogate doświadczenia innych w zupełnie odmiennych, czasem abstrakcyjnych tematach...

To jest forum Audio! I ja chcę czytać o audio (pomijając bocznicę ;) ) i się uczyć z wymiany doświadczeń.

I tyle.

pzdr

Wu

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Ciekawe jak z ubezpieczeniem, w razie nieszczęścia gdyby sprawdzili to mogliby się czepić.

wynalazce szukam ;-) wymyślić coś na zasadzie jak w samochodach, gdzie nabój wybucha i rozłącza instalacje,

naturalnie w mini opakowaniu z zastosowaniem do audio i drutem do wyboru o przekroju np.1,5mm

Z podziękowaniami dla Irka_N, który mi oto taki śliczny prezent podarował.

Tomasz ... coraz "grubiej" jest u Ciebie z tz "nie bezpiecznikami" ... niedługo kabel 6 kV nie wystarczy :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Ja się boje takich rzeczy jak ognia, kiedyś w rekach 12V w sekundę spaliło mi całą wiązkę kabli, na szczęście zostały tylko gole druty i smród spalenizny w aucie

Ja się boje takich rzeczy jak ognia, kiedyś w rekach 12V w sekundę spaliło mi całą wiązkę kabli, na szczęście zostały tylko gole druty i smród spalenizny w aucie

Oj tam oj tam, ciekałem już w życiu przed ogniem. Naprawdę szybko uciekałem i jak widać skutecznie :) Też się go boję.

Tak poważnie, to nie ma kompletnie znaczenia dla sprzętu, czy tam jest oryginalny fabryczny (w sensie kupiony) bezpiecznik o wielokrotnie większym prądzie zadziałania, czy taki kawałek miedzi. Efekt taki sam, więc nie rozumiem o co nagle emocje.

A czy to zagra warto przecież sprawdzić, poczekajmy tutaj na opinię Tomka :)

Miłego.

Irek.N.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

A czy to zagra warto przecież sprawdzić, poczekajmy tutaj na opinię Tomka :)

Gra genialnie od pierwszego wpięcia. System dostał niewiarygodnego kopa, powiększyła się scena, witalność w całym zakresie pasma. Tak jakbyś podłączył dużo mocniejszą końcówkę mocy. Po prostu przekrój robi swoje. Dużo lepiej niż na dwóch cienkich drucikach Furukawy.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Niestety seryjne. Czuć że to jest inna miedź niż ta, która jest w Furukawie. Bezpiecznik bardziej doświetla wyższą średnicę, podczas gdy Furukawa koncentruje się na dolnej średnicy i brzmi całościowo cieplej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.