Skocz do zawartości
IGNORED

Robią nas w bambuko

witek_z

Rekomendowane odpowiedzi

Grzegorz7 religię w kościele mieliśmy za komuny a do szkół zdaje się wróciła.

Podstawowe i równe zaspokajanie potrzeb miało być też za komuny.Komuno wróć? ;)

A poważniej to podstawowe i równomierne (do ilości wiernych) zaspokajanie ich potrzeb w TV publicznej bo w końcu za to płacą abonament.

A państwo to komu ma służyć, skoro 2.2 mil. ludzi tej TV chce a część z nich za to dobro panstwu zapłaci?

Do niepełnosprawnych kościół dociera (przynajmniej w mojej parafii ) a tu chodzi o codzienny kontakt .

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Ja nie kpię ze starości, jak kpię z chodzenia do kościoła w jakimkolwiek celu. Księża kpią z ateistów, ja kpię z katolików. I co?

Był tu jeden co kpił z kościoła i starości nie doczekał.

Grzegorz7 religię w kościele mieliśmy za komuny a do szkół zdaje się wróciła.

Podstawowe i równe zaspokajanie potrzeb miało być też za komuny.Komuno wróć? ;)

A poważniej to podstawowe i równomierne (do ilości wiernych) zaspokajanie ich potrzeb w TV publicznej bo w końcu za to płacą abonament.

A państwo to komu ma służyć, skoro 2.2 mil. ludzi tej TV chce a część z nich za to dobro panstwu zapłaci?

Do niepełnosprawnych kościół dociera (przynajmniej w mojej parafii ) a tu chodzi o codzienny kontakt .

1. Religia wróciła do szkół bezprawnie.

2. Potrzeby określała komuna, w latach 80-ych były już coraz mniejsze

3. 2,2 mln ludzie chce tej TV, tzn że 35 mln jej nie chce

4. Codzienny kontakt z religią katolicką w TV moze być zapeniony po spełnieniu warunków finansowych przez określoną stację TV

Był tu jeden co kpił z kościoła i starości nie doczekał.

Czyli jeśli doczekam późnej starości, to znaczy że Boga nie ma?

Jak najbardziej jestem za, choć niechętnie:) ale najpierw należy spełnić ustawowe warunki i ewntualnie odwoływać się do odpowiednich instancji a nie robić idiotyczną nagonkę medialną.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To znaczy,że jest zapotrzebowanie dla takiej stacji a w demokratycznym państwie to zupełnie wystarczające........jezd.

Jakbyś jeszce nie rozumiał twenty top,to wolny rynek na tym polega...właśnie.

Jakbyś jeszce nie rozumiał twenty top,to wolny rynek na tym polega...właśnie.

Wolny rynek - uważaj bo Cię zakamieniują. Tutaj obowiązuje SOCJALIZM.

Poza tym, zapotrzebowanie mierzy sie na WOLNYM RYNKU pieniędzmi. Ile gotowi są zapłacić słuchacze TV Trwam za swój program? Ja w każdym razie nie zamierzam za niego płacić ani grosza.

Toptwenty

1. Religia wróciła do szkół bezprawnie.

2. Potrzeby określała komuna, w latach 80-ych były już coraz mniejsze

4. Codzienny kontakt z religią katolicką w TV moze być zapeniony po spełnieniu warunków finansowych przez określoną stację TV

1.Dowody na bezprawność powrotu religii proszę.

2.Jeżeli masz na myśli potrzeby religijne (o nich pisałem) komuna a po 89 roku również pracuje się w kierunku zmniejszenia (patrz to forum) .Nie oznacza to że tak spadły żeby potrzeby katolików można ignorować.

3.Właśnie liczba podpisów - proponuję zebrać podobną liczbę wśród przeciwników - to takie proste.

4.Ciekawe które z zarzutów finansowych zostanie w uzasadnieniu pisemnym wyroku (niejednogłośnym) sądu bo w ustnym został tylko ten, że darowizny, datki nie gwarantują utrzymania TV na MUX-ie.?Sąd przyznał że KRRiT nie jest super ekonomistą itp. by dokładnie rozpatrzeć sprawę co zabrzmiało jak kpina w sytuacji gdy fundacja po ew. otrzymaniu koncesji zwiększyłaby dochody proporcjonalnie do zwiększenia widzów (na to zresztą liczą wszyscy nadawcy).

Nie było słowa o zadłużeniu długoterminowym, bo inne stacje które dostały koncesję miały większe a co najważniejsze KRRiT wymagała przedstawienia środków finansowych na rok a spłata długu fundacji(u redemptorystów !) była odłożona (za kilka czy kilkanaście lat)O innych nie chce mi się pisać, a skoro sąd nie odniósł się do wyliczeń fundacji ani nie podważył w żaden sposób ich wiarygodności odsyłam do spotów (linki na poprzedniej stronie)

Fox733

Jak najbardziej jestem za, choć niechętnie:) ale najpierw należy spełnić ustawowe warunki i ewentualnie odwoływać się do odpowiednich instancji a nie robić idiotyczną nagonkę medialną.
/>

KRRiT już z RM próbowała. Ładnie napisane "odwołać do odpowiednich instancji" np. NIK - może być - to dlaczego PO ,SLD wspólnie z Palikoterią no i PSL tak walczyli i do tego nie dopuścili,( czego się bali!) nie przeszło to komisjach ba nie chciano nawet o tym dyskusji a KRRiT na ostatniej (w osobie Dworaka) nie chciała nawet odpowiedzieć posłom na pytania (czyżby tak pewni wyroku sądu?)

W sprawie RM NIK wykazał DYSKRYMINACJĘ! Dla przypomnienia wtedy też nie obeszło się bez protestów.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ale co wy z tą religią w szkołach? W Polsce nic nie szkodzi bardziej kościołowi, niż właśnie obowiązkowa religia w szkołach. Kościół Katolicki zorientuje się za 10-20 lat, ale wtedy będzie już za późno :))))

Wolny rynek - uważaj bo Cię zakamieniują. Tutaj obowiązuje SOCJALIZM.

Poza tym, zapotrzebowanie mierzy sie na WOLNYM RYNKU pieniędzmi. Ile gotowi są zapłacić słuchacze TV Trwam za swój program? Ja w każdym razie nie zamierzam za niego płacić ani grosza.

Od kąd tu obowiązuje socjalizm?Ideologia ta,a właściwie nazwana potocznie komuna została zainstalowana nam przy pmocy bagnetów po II Wojnie Świaowej,przez bolszewików,mimo naszego sprzeciwu,którą jak widać,komuną,jesteś wyznawcą może socjalkomuna,bardziej z "ludzką "twarzą.Wiemy że przetrwała mniej niż 50 lat!.Przypominam wobec tego że Polską tradycją jest 1000 letnie trwanie w Chrześcijaństwie,więc to dlatego Polacy mają prawo do swojej telewizji,czy korzystania w szkolnictwie powszechnym z nauczania religii,co tak bardzo cię oburza.Przykładowo pomyśl,spróbował byś odebrać tradycję np.Żydom,według ciebie to powinno być realne.Życzę powodzenia!

tedzik ale komuna, to dajcie bo nam sie nalezy.Tak wiec zaplac, to bendziesz ...miał.

a ze bida u was asz piszczy to nawet piszczyk sie smieje..z was.

Obywatel Piszczyk.

Wiesz co.jak czasem nabazgrze co trudno zrozumieć,zdarza się.Ale co Ty piszesz to już całkiem nie da się przetlumaczyć,przydałby się jakiś translator...może dasz namiary?Nie kumam kompletnie,piszesz a asemblerze?

Może z tą bidą , to już zrozumiałe,bo to sie czuje!

Gdyby pisał w assemblerze to każdy by zrozumiał, muls używa języka wyższego rzędu!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Wiesz co.jak czasem nabazgrze co trudno zrozumieć,zdarza się.Ale co Ty piszesz to już całkiem nie da się przetlumaczyć,przydałby się jakiś translator...może dasz namiary?Nie kumam kompletnie,piszesz a asemblerze?

Może z tą bidą , to już zrozumiałe,bo to sie czuje!

tedzik to jest tylko dla zainteresowanych....intujiiiiiiiicyjnie.

Od kąd tu obowiązuje socjalizm?

Miałem na mysli Bocznicę. Poczytaj.

.Przykładowo pomyśl,spróbował byś odebrać tradycję np.Żydom

Ja tej tradycji nie odbieram, ja ją wyśmiewam.

Miałem na mysli Bocznicę. Poczytaj.

Poprawność zbocznicy obowiązuje...o zgrozo,to już po tobie!

Ja tej tradycji nie odbieram, ja ją wyśmiewam.

Właśnie nie trudno dostrzec gdzie masz w poszanowaniu naszą tradycję,zarazem narodościowość!Polskość to według ciebie nienormalność?Masz wogule coś wspólnego z polskością?Obawiam się ze raczej nie...

Miliony chcą a ogląda coś ze 40 tysięcy czyli na poziomie TV Religia czy jakoś tak. Kanał dla hodowców gołębi gdyby istniał osiągnąłby większą oglądalność.

Jestem Europejczykiem.

Właśnie nie trudno dostrzec gdzie masz w poszanowaniu naszą tradycję,zarazem narodościowość!Polskość to według ciebie nienormalność?Masz wogule coś wspólnego z polskością?Obawiam się ze raczej nie...

Nie mieszaj narodowości z tradycja religiną. W Polsce żyje dużo Polaków nie-chrześcijan i chrześcijan nie-Polaków. Z tradycji chrześcijańskiej będę się śmiał, bo jest śmieszna.

Śmiać się można z wielu rzeczy wad, przywar, komicznych i dwuznacznych sytuacji, głupoty, etc. ale należy pamiętać z kogo się śmiejemy,

Z samych siebie się śmiejemy. Jeśli to zrozumiesz sam wybuchniesz śmiechem:DDD

Ja się śmieję z tego, co mnie rozśmiesza - czego i Tobie życzę. Nic nie poradzę, że religie są śmieszne. Procesje, pielgrzymki itp wywołują we mnie salwę śmiechu, poza tym tamują ruch. Wiarę w Boga uważam za przywarę, no i co?

Sory nie piłem bezpośrednio do Ciebie,ale w sumie na jedno wychodzi:)Więc śmiejmy się! Wszak to zdrowie:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.