Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  446 członków

Audiostereo Caffe
IGNORED

Klub "less power more music" - kolumn do lampowców małej mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Ok., ale czy to zwrotnica WLM, czy jakaś inna?

Jeśli system aktywny, to masz co najmniej 2 Radmory.

W takim razie jeszcze pytanie, jaki masz przedwzmacniacz do nich?

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Oczywiście, że lampa SE.

Stereofoniczna końcówka Phasta z dedykowanym pre ale przed końcem roku będą jeszcze wydajniejsze monobloki na Lundahlach plus jeszcze kilka poprawiajek.

Ale trzeba wyciągać...

Jakie lampy w SE?

2 x Phast, czy jednak gra zwrotnica zaszyta w kolumnie?

Jakie jeszcze poprawiajki i na co mają wpłynąć?

Chyba nie dziwne, że jestem ciekawy? :-)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

:)

Może źle nazwałem tą "aktywność" zwrotnicy. Nie jest to Grand Viola w pełni aktywna.

Lyra Reference z System Control

Poprawiajki dotyczą nowych monobloków Phasta. Mają być zrobione ze wszystkiego co najlepsze na rynku - tzw bezkompromisowo.

Generalnie, System Control to jednak nie Pasive Control. Teraz mogę z dźwiękiem i "akustyką" zrobić co mi się żywnie podoba.

Edytowane przez masza1968

Nic nie rozumiem :-)

"Nie jest to Grand Viola w pełni aktywna. Lyra Reference z System Control"

Te zdania nic nie różni... Oba zdania = pełna aktywność :-)

Gran Viola i Lyra bywają w wersji passiv/aktiv, czyli mają przełącznik do ominięcia zwrotnicy.

Wychodzi na to, że masz System Control, a Lyra ma 2 drogi, więc masz zdublowane wzmacniacze.

System Control zawiera w sobie Passive Control, więc nie dziwne, że można więcej, ale głównie chodzi o dopasowanie mocowe do siebie różnych wzmacniczy.

Pasywna Lyra nie zagra z System Control. Nie wiem dalej, czy wzmacniacze są 2 i czy takie same lub różne. Jakim rodzajem lampy zasilasz wysokotonówki? Jeśli to 6C33C, to szkoda poświęcać uwagę na poprawiajki.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Dobra, po kolei i od końca :)

WLM Lyra Reference (przełącznik na zwrotnicy w pozycji passiv) dalej kabel głośnikowy :) dalej końcówka mocy Phast SE na 6c33c dalej moduł Satelite (który podobno używa Martin), i który generalnie nie występuje w ofercie??? dalej preamp.

Głośność PAC ustawiam normalnie na zwrotnicy, bas/średnie na module Satelite (w modzie Fullrange) i dodatkowo na niej jest trzystopniowy zakres pracy (szerokości) PAC. Normalnie ustawiam sobie scenę w pokoju jak chcę.

Opanowanie basu nastąpiło po postawieniu kolumn na nagrobkach. BR walące prosto w drewnianą podłogę był buczący a teraz jest bardzo OK.

Podsumowując, w stosunku do moich poprzednich doświadczeń - inny moduł Control, inne okablowanie zarówno głośnikowe jak i IC oraz postawienie kolumn na nagrobkach zaowocowało moja własną małą nirvaną :)

• 1 miesiąc później...
  • 3 lata później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.