Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

jacyś durnie w Brukseli chcą kontrolować transakcje waluta cyfrowa....chcą wprowadzić obowiązek rejestracji wszystkich transakcji, kto sprzedaje,za ile....imię i nazwisko itd., kto kupuje,za ile , na jaki cel ...imię i nazwisko itd.

Czegoż można się spodziewać od kobiecych przywódców z Brukseli

Mam nadzieje ze wpadną na pomysł wprowadzenia obowiązku zostawiania danych osobowych dla przestępców, zlodzieji , morderców itd. Kazdy przestępca powinien  być zobowiązany przepisami zostawiać swoje dane osobowe w celu usprawnienia działania organów ścigania 🙂

Edytowane przez Adam Sikora

A czego się spodziewać?

Przecież z zasady krypto waluta w pewnym sensie ukrywa autorów transakcji, brak tu prowizji dla banków, brak kontroli a państwa poprzez banki centralne pragną kontroli...

To śmierć dla banków. 

Już dawno obrót pieniężny nie jest oparty na parytecie kruszców a skoro jest wirtualny oznacza to, że taka rolę może pełnić pieniądz cyfrowy. Kto ma moc ma pieniądze. Jakież to podobne do "kto ma złoto jest bogaty". Kopmy więc...

• 5 miesięcy później...

Widzę do duże spadki co dzień od czwartku.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 2 lata później...

Dogecoin ładnie poszedł. W 30 dni +150%.

960x0.jpg?format=jpg&width=1440

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

@Neon47 Jak sie czujesz z inwestycja w obligacje? Tak z perspektywy czasu?

@il Dottore Trump pompuje BTC a Musk Doge'a... Przyznam szczerze, ze bylem troche sceptykiem opini ze BTC przekroczy w tym cyklu 100K$ ale widze ze ma juz blizej jak dalej

Edytowane przez luckyguliver
5 minut temu, Neon47 napisał:

@luckyguliver bardzo dobrze.W zeszłym roku zarobiłem 10 tysięcy złotych.

A w procentach to ile by to bylo? Pytam bo to chyba lepiej zobrazuje miare zysku choc z drugiej strony jak jestes zadowolony to chyba najwazniejsze.

W dniu 11.11.2024 o 10:59, Neon47 napisał:

Znajoma namawiała mnie, żebym zainwestował w bitcoiny.

Nie zainwestowałem.

Zainwestowałem w obligacje Skarbu Państwa.

Można było w akcje

W dniu 12.11.2024 o 07:14, Neon47 napisał:

W procentach jakieś 5-6% w skali roku.

To prawie tyle co zwykła lokata. Np. CCC tylko dzisiaj dało zarobić 10% a w ciągu roku 300%.

W dniu 12.11.2024 o 07:14, Neon47 napisał:

W procentach jakieś 5-6% w skali roku.

Rok temu bez problemu mogłeś kupić poniżej 30 tyś USD, teraz przebił 90 tyś usd.. a po lekkiej korekcie pewno przebije 100k i poleci dalej...

jak pilnowałeś to mogłeś kupić po niżej 20 tyś albo sobie fajnie uśrednić.

2 godziny temu, przmor napisał:

Z akcjami jest taki problem, że znasz tylko lewą stronę wykresu a nigdy nie wiesz co będzie po prawej stronie. Może być kolejne plus 300% albo minus 90%.

300% może nie mam ale te 80-100 czasem da się zrobić nawet na Polskich, gorzej z tym że przyjdzie taki Tusk i wszystko nagle ma problem.

Edytowane przez fetek

Zarabiasz coś na gieldzie czy jak większość uczestników odrabiasz straty? Ja po kilku podejściach do giełdy w ciągu kilkunastu lat odrobiłem straty a nawet coś zarobiłem i dałem sobie spokój.

5 godzin temu, fetek napisał:

300% może nie mam ale te 80-100 czasem da się zrobić nawet na Polskich, gorzej z tym że przyjdzie taki Tusk i wszystko nagle ma problem.

No tak - skończyły si spekulacyjne zyski to plujemy na Tuska.

Wszystko jasne.

Jestem Europejczykiem.

9 godzin temu, przmor napisał:

Z akcjami jest taki problem, że znasz tylko lewą stronę wykresu

Uważasz że BTC nie ma tego problemu? 

5 godzin temu, przmor napisał:

Zarabiasz coś na gieldzie czy jak większość uczestników odrabiasz straty? Ja po kilku podejściach do giełdy w ciągu kilkunastu lat odrobiłem straty a nawet coś zarobiłem i dałem sobie spokój.

Jak zainwestujesz w dołku, takie okazje trafiają co jakiś czas np. koronawirus czy wojna na Ukrainie to raczej masz pewne że zarobisz. 

Edytowane przez kghm

Mowa była o obligacjach vs. akcje a tym czy był dołek dowiadujesz się z prawej strony wykresu. Zawsze może być lower low. Nawet jak kształtuje się podwójny dołek to trzeba szukać potwierdzenia choćby w analizie technicznej.

Nigdy nie patrzyłem na analizy techniczne, szkoda czasu. Mam swój sprawdzony sposób. A wiadomo dołek zawsze może być głębszy, w punkt nigdy nie trafisz. W 2008 roku jak akcje rozdawali prawie za darmo potrzebowałeś analizy technicznej? Albo wykres z prawej strony? 

18 godzin temu, przmor napisał:

Z akcjami jest taki problem, że znasz tylko lewą stronę wykresu a nigdy nie wiesz co będzie po prawej stronie. Może być kolejne plus 300% albo minus 90%.

Czerwone - gdzie ja kupuję.
Zielone - gdzie kupuje syn koleżanki mojej matki 😉 

466423674_3350181271944950_7200042545564

42 minuty temu, przmor napisał:

A kiedy sprzedajesz? Tam gdzie on kupuje?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jason Sudeikis Yes GIF by Apple TV+

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
14 godzin temu, Jaro_747 napisał:

No tak - skończyły si spekulacyjne zyski to plujemy na Tuska.

Wszystko jasne.

Nie skończyły się zyski SPP a każdy sektor prywatny odnotowuje spadek koniektury. Ale ty jak zwykle nie ogarniasz.

13 godzin temu, kghm napisał:

Uważasz że BTC nie ma tego problemu? 

Tak długo jak wierzysz w cykle... to nie.

3 godziny temu, mah33 napisał:

Czerwone - gdzie ja kupuję.
Zielone - gdzie kupuje syn koleżanki mojej matki 😉 

szacunek że masz cierpliwość do wiguni.

22 godziny temu, przmor napisał:

to chyba do mnie było...

Zależy o co pytasz, krypto kopałem ETH a tak bawię się tylko w hodl, kontrakty próbowałem ale tam urywa wszystkie części ciała więc odpuściłem ze stratą.

Akcje tylko pod dywidendy (IKE) i tylko PL, z zagranicznych tylko jeden ETF ale to mała część portfela.

CFD.. z racji braku czasu głównie US100, mało XAU, jeszcze mniej DAX.. tu podobnie odrabiam straty, pracuje nad sobą bo ciągle popełniam te same błędy.

FX nie dotykam.

34 minuty temu, luckyguliver napisał:

Czy $93K na BTC kogos zaskoczylo? 

mało... lecimy dalej, alty muszą nadgonić wtedy dopiero się zacznie.

Edytowane przez fetek

Kontrakty to jazda bez trzymanki, można stracić dużo więcej niż się włożyło. Można też sporo zarobić. W momencie ataku na WTC miałem krótkie pozycje na WIG20 i jeszcze wtedy TPSA. Zarobiłem na spadkach dużo więcej niż włożyłem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.