Skocz do zawartości
IGNORED

Topowy TV LED 55-60 cali

locker

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem, czyli LEDy są tylko ze średniej, wysokiej i najwyższej półki, skoro te najtańsze i prawie najtańsze od razu lądują w średniej.

To jest arogancja posiadacza telewizora z najwyższej półki. Na wszystko inne, choćby o 100 zł tańsze spogląda z wyższością i pogardą.

Wejdź na stronę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a następnie zadaj sobie trudu sprawdzenia w Internecie cen prezentowanych tam modeli. Z łatwością zauważysz, że seria LV plasuje się mniej-więcej w środku tabeli.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To jest arogancja posiadacza telewizora z najwyższej półki. Na wszystko inne, choćby o 100 zł tańsze spogląda z wyższością i pogardą.

już rozumiem skąd w kółko 3 tony tekstów o niczym i polemika z prawie każdym, skoro masz takie durne filozoficzne uwagi do każdego...

Wejdź na stronę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a następnie zadaj sobie trudu sprawdzenia w Internecie cen prezentowanych tam modeli. Z łatwością zauważysz, że seria LV plasuje się mniej-więcej w środku tabeli.

dla Ciebie różnica 300-500zł w stosunku do najtańszego modelu o tej samej przekątnej od razu oznacza jakiś wielki przeskok ?

LG w zeszłorocznych modelach ma praktycznie te same matryce, różnią się tylko obecnością 3d, smartem innym odświeżaniem i ew. tym pseudo local dimmingiem

średnia półka to najlepsze edge ledy, średnie plazmy (np G30) a temu do nich brakuje

Ukryta Zawartość

już rozumiem skąd w kółko 3 tony tekstów o niczym i polemika z prawie każdym, skoro masz takie durne filozoficzne uwagi do każdego...

Nie oceniaj - nie będziesz oceniany.

Nie sil się na arogancję, bo Ci z tym nie do twarzy.

dla Ciebie różnica 300-500zł w stosunku do najtańszego modelu o tej samej przekątnej od razu oznacza jakiś wielki przeskok ?

Przy obecnych cenach telewizorów LCD w tym rozmiarze: owszem, jest to znaczący przeskok cenowy. Zważywszy, że najtańszy LCD (bez 3D) to wydatek rzędu 1800, najdroższy 3600 zł - cena LV to dokładnie środek tabeli, a nawet trochę powyżej. Proponuję nie obrażać się na matematykę.

średnia półka to najlepsze edge ledy, średnie plazmy (np G30) a temu do nich brakuje

Wprowdzasz arbitralnie jakieś własne klasyfikacje.

1. Nie lubisz Edge LED-ów - w porządku, to Twoja indywidualna opinia. Ale proponuję nie wrzucać wszystkiego do jednego worka. Najlepsze Edge LED-y to jest może nie najwyższa, ale napewno górna półka. Nie ma powodu, aby obniżać im ocenę tylko dlatego, że są krawędziowe.
  2. Plazmy Panasonica 2011/2012 wg kryteriów jakości to (w opinii samego producenta) kolejno, od najwyższych do najniższych: VT-GT-G-ST-UT-S-U-UX-C (nie wszystkie z 2011 zostały powtórzone w ofercie 2012). G30 zakwalifikowany jest więc znacznie powyżej kategorii "średnia plazma".

Masz topowy z najwyższej półki. Ale inne też są dobre i nie ma potrzeby ich dezawuować. Nie musisz się w ten sposób dowartościowywać.

Bez przesady, bo dzieląc "półki" wg cen to LX9500 jest raczej ze średniej półki (a w zeszłym roku był nawet w cenie np. LW570), jednak to jest inna półka jakościowa.

Przy obecnych cenach telewizorów LCD w tym rozmiarze: owszem, jest to znaczący przeskok cenowy. Zważywszy, że najtańszy LCD (bez 3D) to wydatek rzędu 1800, najdroższy 3600 zł - cena LV to dokładnie środek tabeli, a nawet trochę powyżej. Proponuję nie obrażać się na matematykę.

Prawie wszystkie telewizory mają teraz 3d, niezależnie od klasy, czy tego się chce czy nie, a już na pewno wszystkie lepsze-wysokie edge LEDy, nawet plazm Panasonica też już nie ma bez 3d, więc takie Twoje klasyfikacje są bez sensu.

Masz topowy z najwyższej półki. Ale inne też są dobre i nie ma potrzeby ich dezawuować. Nie musisz się w ten sposób dowartościowywać.

Może zacznij używać argumentów i nie oczerniaj z tym dowartościowywaniem się. Na psychologa się nie nadajesz po takiej diagnozie.

Jestem krytyczny wobec swojego tv także (o czym wielokrotnie pisałem) i wcale nie uważam że to tv z najwyższej półki (ok, może pod względem kontrastu), ale też ma wady. A te tańsze serie LG, pozwolisz że zostawię wg mojej oceny w klasie niskiej (niech będą jej górne rejony).

To by tłumaczyło kompleksy Dona 111.

Tego się nie spodziewałem, a wydawało się że kulturalny facet.

Prawie wszystkie telewizory mają teraz 3d ... więc takie Twoje klasyfikacje są bez sensu.

Dlatego starałem się czynić porównania raczej w oparciu o ofertę 2011, kiedy wybór modeli bez 3D był jeszcze całkiem spory. Pozatym jeśli jakiś model bez 3D kosztował tyle samo (albo nawet taniej) niż tej samej wielkości model z 3D - to chyba coś mówi o jakości tego bez 3D, nie wydaje Ci się?

Na psychologa się nie nadajesz po takiej diagnozie.

Nigdy nie pretendowałem. Wszelako na to, aby wiedzieć że 2 x 2 = 4 niekoniecznie trzeba od razu być profesorem matematyki.

Jestem krytyczny wobec swojego

Dokładnie tak samo jak ja wobec swoich. Pisałem o tym na Forum.

A te tańsze serie LG, pozwolisz że zostawię wg mojej oceny w klasie niskiej (niech będą jej górne rejony).

Nie mam prawa się wypowiadać na temat Twoich osobistych ocen. Mogę się z nimi nie zgadzać, co niniejszym deklaruję.

Tego się nie spodziewałem, a wydawało się że kulturalny facet.

Co zatem powiemy o Twojej wypowiedzi pod moim adresem: "takie durne filozoficzne uwagi"?

Chłopaki nie kłoćcie się, bo to do niczego nie prowadzi. NIe ma co szpanować ani przechwalać się, bo jaki TV by nie był najlepszy, topowy czy flagowy ach i och i tak będzie niczym w porównaniu z moim JVC DLA-X90RBE, który zjada każdy TV na śniadanie niezależnie od ceny. Skupmy się więc raczej na tym jak wybrać MOŻLIWIE najlepszy telewizor, bo sam taki potrzebuję.

jak wybrać MOŻLIWIE najlepszy telewizor, bo sam taki potrzebuję.

Plazma: Panasonic TX-P65VT50 (albo ubiegłoroczny TX-P65VT30 różnicy w jakości obrazu gołym okiem nie zauważysz)

LED IPS: LG 55LW980S

LED PVA: Samsung UE65E8000S

A te tańsze serie LG, pozwolisz że zostawię wg mojej oceny w klasie niskiej (niech będą jej górne rejony).

Nie wydaje mi się aby był to słaby telewizor.

Wybierałem dla Bobcata z całej gamy nie patrząc na cenę.

Więc?

Co zatem powiemy o Twojej wypowiedzi pod moim adresem: "takie durne filozoficzne uwagi"?

to był zwrócenie uwagi na Twoją pierwszą zaczepkę nt dowartościowania się, jak widać nie poskutkowało

Plazma: Panasonic TX-P65VT50 (albo ubiegłoroczny TX-P65VT30 różnicy w jakości obrazu gołym okiem nie zauważysz)

LED IPS: LG 55LW980S

LED PVA: Samsung UE65E8000S

Staram się powoli przekonać do plazmy, nie widziałem w akcji VT50, ale widziałem inne plazmy i ja widzę to migotanie (jak w CRT) oraz białe ziarno w obrazie (wyładowania w komórkach). A tak to obraz jest cacy. Natomiast bardziej niepokoją mnie takie sygnały:

Ukryta Zawartość

Natomiast nie wiedziałem, że UE65E8000S to PVA. 55UE8000S też?

Ukryta Zawartość

ja widzę to migotanie (jak w CRT) oraz białe ziarno w obrazie (wyładowania w komórkach)

Zaczynam się niepokoić czytając takie wpisy. Może ja naprawdę powinienem udać się do okulisty celem przebadania? Nigdy nic takiego nie zauważyłem.

nie wiedziałem, że UE65E8000S to PVA. 55UE8000S też?

Samsung innych paneli w swoich LCD nie ma.

białe ziarno w obrazie (wyładowania w komórkach).

locker tyś to jest jednak "magik" :D

Natomiast bardziej niepokoją mnie takie sygnały:

Ukryta Zawartość

Producent nie wiadomo dlaczego przyjął że gamma w różnych trybach będzie inna.

Ukryta Zawartość

A powidoki? ;-) Nie mówcie, że ich nie ma ;-D

Może jak trzymasz długo nieruchomy obraz to są. W zwykłym, codziennym użytkowaniu ten problem nie istnieje. A gdyby nawet zaistniał - to masz w Menu funcję Przesuwający Się Biały Pas, który (podobno) je skutecznie usuwa. Użyłem słowa "podobno", gdzyż nie wiem jaka jest naprawdę skuteczność tej funkcji. A nie wiem dlatego, że nigdy nie musiałem z niej korzystać.

w porównaniu z moim JVC DLA-X90RBE, który zjada każdy TV na śniadanie niezależnie od ceny.

Zapewne to topowy model ponieważ przed każdym śniadaniem jest codziennie kalibrowany.

I świetnie gra , nawet jeśli jest wyłączony.

No dobra, a powiedzcie mi jak wygląda ekran (jego czerń) wyłączonego panasa VT50 w jasnym pomieszczeniu?

Kto zajmuje się oceną jakości wyłączonego telewizora? Fachowcy powidokowcy.

:)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

POwidoki to nie są białe wyładowania w komórkach

W którym miejscu napisał że "powidoki to białe wyładowania w komórkach"?

Staram się powoli przekonać do plazmy, nie widziałem w akcji VT50, ale widziałem inne plazmy i ja widzę to migotanie (jak w CRT)

Wyższe modele mniej migotają (w nieprzeszkadzającym stopniu). Przynajmniej z tego co widziałem chwilę na VT30. Tanie plazmy potrafią migotać niemiłosiernie (czyli w przeszkadzającym stopniu).

POwidoki to nie są białe wyładowania w komórkach

:-) Mistrzu.. ja wiem, że powidoki to nie wyładowania - pytam jak jest z tym u Was w Waszych plazmach? Bo w jednej mniej widać w drugiej więcej.

Zapewne to topowy model ponieważ przed każdym śniadaniem jest codziennie kalibrowany.

I świetnie gra , nawet jeśli jest wyłączony.

Kto zajmuje się oceną jakości wyłączonego telewizora? Fachowcy powidokowcy.

:)

Przepraszam się co masz do mnie i mojego JVC DLA-X90RBE? Żal ci że nie możesz pozwolić sobie na taki, czy o co ci chodzi?? ;-). Poza tym właśnie mnie interesuje jak wygląda ekran (jego czerń) gdy jest wygaszony - czytaj gdy nie jest pobudzany luminofor. Z reguły w plazmach w jasnych pomieszczeniach czerń plazmy przez to wydaje się mniej kontrastowa. Dlatego mam projektor aby przy wyciemnionym pomieszczeniu korzystać możliwie z najwyższej jakosci obrazu. Szukam równie doskonałego TV, w podobnej cenie co projektor, który mógłbym używać w ciągu dnia.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 31 Sierpnia 2012 - bezsensowne pyskówki
Ukryte przez Fr@ntz, 31 Sierpnia 2012 - bezsensowne pyskówki
Tanie plazmy potrafią migotać niemiłosiernie (czyli w przeszkadzającym stopniu).
Zatrzymanie się w rozwoju intelektualnym na technologiach z początku 2000 roku prowadzi do poważnych zakłamań rzeczywistości przechodzących w fantazje. Jeśli się mylę to zdecydowanie proponuję lekarza od oczu albo od bardziej zaawansowanych schorzeń, bo takie pieprzenie o rzeczach których nie ma zaczyna być niebezpieczne dla samego pieprzącego oraz co gorsze jego otoczenia.
Poza tym właśnie mnie interesuje jak wygląda ekran (jego czerń) gdy jest wygaszony - czytaj gdy nie jest pobudzany luminofor.
Kiedyś na telewizorach stawiało się kwiatki albo ładne obrazki, im więcej tym był to lepszy model. Teraz ludzie pobudzają się ich wyglądem, kolorem albo kształtami. Tylko wówczas ani teraz nie miało to nic wspólnego z jakością obrazu.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 31 Sierpnia 2012 - bezsensowne pyskówki
Ukryte przez Fr@ntz, 31 Sierpnia 2012 - bezsensowne pyskówki

Zatrzymanie się w rozwoju intelektualnym

Ty się zatrzymałeś w rozwoju intelektualnym w wieku 5 lat. Pisałem niedawno że widziałem plazmę panasa w tym roku, z niskiej serii, która strasznie migotała. No, ale jak ktoś "ma 5 lat" to ten analfabetyzm doskwiera, więc przeczytać nie mógł.

Za ok. dwa miesiące będzie w sprzedaży coś co nawet Oledy stawia w drugim rzędzie:http://obywatelhd.pl/index.php/2012/08/30/ifa-2012-sony-ma-84-cale-4k-jakie-to-jest-wideo/

Początkowa cena to 22tys. euro.

Przy okazji gratuluję Koledze tego potworka X90 :)

Na dzień dzisiejszy trudno mu znaleźć przeciwnika w tym przedziale cenowym.

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Za ok. dwa miesiące będzie w sprzedaży coś co nawet Oledy stawia w drugim rzędzie:http://obywatelhd.pl/index.php/2012/08/30/ifa-2012-sony-ma-84-cale-4k-jakie-to-jest-wideo/

Technologia wykonania to jedno ... a wielkość i rozdzielczość to drugie. Tak więc jeśli to nie OLED tylko jakieś LCD, to mogą sobie to wsadzić w odwłok.

Technologia wykonania to jedno ... a wielkość i rozdzielczość to drugie. Tak więc jeśli to nie OLED tylko jakieś LCD, to mogą sobie to wsadzić w odwłok.

Chłopaki z HDTV forum są na IFA i porównują obrazy na żywo. Oled wypadł skromnie w stosunku do sony LCD z 4K...

W oledzie kolor czerwony ma właściwą barwę tylko przy oglądaniu z boku. Na wprost widać, że z kolorem jest coś nie tak.

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.