Skocz do zawartości
IGNORED

Krajowy rejestr dlugów - oto przykład jak wielkie rozwarstwienie i bieda wystepuje w terazniejszej Polsce

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

ty raczej nie martw sie o buddystow pomysl o ...mrówce.

Jaki sliczny lewacki watek. Znajomy komornik mi czesto odpowiada ze bida az piszczy ale xbox i 50cali musi byc. Wiekszosc biedy w polsce to alkohol i ignorancja dla pracy i podstawowej edukacji. Najlepiej zwalac na pracodawcow. Nie znam czloeieka ktory jesli podporzadkowal wszystko swoim crlom nie wyszedl z biedy. Ja koledzy bankrutowalem 3 razy i tracilem wszystko . To sie ten luksus nazywa. Zawal raz prxy tym mialem. Ale nigdy nie narzekalem. Obecna biedota to leserzy. Nie mowie o osobavh chorych i kalekich tutaj wiadomo nie ich wina tylko wredny los

Jaki sliczny lewacki watek. Znajomy komornik mi czesto odpowiada ze bida az piszczy ale xbox i 50cali musi byc. Wiekszosc biedy w polsce to alkohol i ignorancja dla pracy i podstawowej edukacji. Najlepiej zwalac na pracodawcow. Nie znam czloeieka ktory jesli podporzadkowal wszystko swoim crlom nie wyszedl z biedy. Ja koledzy bankrutowalem 3 razy i tracilem wszystko . To sie ten luksus nazywa. Zawal raz prxy tym mialem. Ale nigdy nie narzekalem. Obecna biedota to leserzy. Nie mowie o osobavh chorych i kalekich tutaj wiadomo nie ich wina tylko wredny los

jest w tym czesc prawdy, chocby to "Wiekszosc biedy w polsce to alkohol i ignorancja dla pracy i podstawowej edukacji" ale wszystko to tylko polowiczna prada, gdyz rodzi sie kolejny problem: wiekszosc "Wiekszosc alkohol i ignorancja dla pracy i podstawowej edukacji" to wlasnie skutek biedy, tak wycdhowanie w rodzinie z tymi problemami i mamy kolejnego biednego ktory jest skreslony (niektorym sie uda wyjsc na prosta), ja nie naleze do biedy i dlugow nigdy nie mialem ani kredytow nie potrzebuje bo takie drobne sprawy jak tv rower meble itd kupuje za gotowke, ale nawet z mojego punktu widzenia zeby sobie kupic DOM juz musialbym wziasc kredyt, ale moje zorientowanie w kapitalizmie nakazuje mi nie brac kredytow jesli nie ma pewnosci co sie wydarzy...

ale wlasnie rencisci emeryci, ludzie szukajacy pracy i nie mogacy jej znalezc albo zalapujacy sie za 600zl u jakiegos wyzyskiwacza? albo jeszcze gorzej bez stawki a za sprzedaz czegos co juz wymaga duzych wlasnych nakladow finansowych i umiejetnosci (bo auto prawo jazdy wlasne gps zeby trfic gdzie trzeba kasa na benzyne a jak nie sprzedasz to jestes na minusie, i co chlopina bezrobotna dosc ze bez kasy to jeszcze na minusie, a jak zaczal ta prace z kredytu? to jeszcze czeka go wpisanie do krajowego rejestru dlugow) i cale tysiace innych przypadkow? inna sprawa gdyby tylko wszystko zalezalo od chcienia... chce pracuje chce kupuje... no wlasnie ale tak nie jest w kapitalizmie mimo ze mylnie sie niektorym moze wydawac ze wlasnie kapitaizm to umozliwia (nic bardzioej mylnego)

wszystko jest fajnie jak sie jest z bogatej rodziny mlody ZDROY wyksztalcony doswiadczony z wtykami majacy kase na start....

ale wlasnie sa glownie ci po drugiej stronie... wiec to co piszesz to tylko polowiczna prawda dla tych "teoretycznie lepszych bo majacych korzystne warunki"

chwilowy brak działalności w audio.

Gość partick

(Konto usunięte)

Ciekawe jak zaglądałeś skoro po pierwsze, strona jest płata, a po drugie, pozwala tylko na zapoznanie się z własnym statusem, a już na pewno nie na oglądanie sobie "milionów Polaków".

ale tu nie piszemy o tym co zrobic z dluznikami tylko dlaczego oni sa jakie bledy istnieja w pseudokapitalizmie polskim jakich nie ma w cywilizowanych krajach ze u nas jest rekordowo duza osob ktorzy nie daja rady splacac dlugow?

http://en.wikipedia.org/wiki/Bankruptcy_in_the_United_Kingdom#Insolvency_statistics_for_England_and_Wales

jest w tym czesc prawdy, chocby to "Wiekszosc biedy w polsce to alkohol i ignorancja dla pracy i podstawowej edukacji" ale wszystko to tylko polowiczna prada, gdyz rodzi sie kolejny problem: wiekszosc "Wiekszosc alkohol i ignorancja dla pracy i podstawowej edukacji" to wlasnie skutek biedy, tak wycdhowanie w rodzinie z tymi problemami i mamy kolejnego biednego ktory jest skreslony (niektorym sie uda wyjsc na prosta), ja nie naleze do biedy i dlugow nigdy nie mialem ani kredytow nie potrzebuje bo takie drobne sprawy jak tv rower meble itd kupuje za gotowke, ale nawet z mojego punktu widzenia zeby sobie kupic DOM juz musialbym wziasc kredyt, ale moje zorientowanie w kapitalizmie nakazuje mi nie brac kredytow jesli nie ma pewnosci co sie wydarzy...

ale wlasnie rencisci emeryci, ludzie szukajacy pracy i nie mogacy jej znalezc albo zalapujacy sie za 600zl u jakiegos wyzyskiwacza? albo jeszcze gorzej bez stawki a za sprzedaz czegos co juz wymaga duzych wlasnych nakladow finansowych i umiejetnosci (bo auto prawo jazdy wlasne gps zeby trfic gdzie trzeba kasa na benzyne a jak nie sprzedasz to jestes na minusie, i co chlopina bezrobotna dosc ze bez kasy to jeszcze na minusie, a jak zaczal ta prace z kredytu? to jeszcze czeka go wpisanie do krajowego rejestru dlugow) i cale tysiace innych przypadkow? inna sprawa gdyby tylko wszystko zalezalo od chcienia... chce pracuje chce kupuje... no wlasnie ale tak nie jest w kapitalizmie mimo ze mylnie sie niektorym moze wydawac ze wlasnie kapitaizm to umozliwia (nic bardzioej mylnego)

wszystko jest fajnie jak sie jest z bogatej rodziny mlody ZDROY wyksztalcony doswiadczony z wtykami majacy kase na start....

ale wlasnie sa glownie ci po drugiej stronie... wiec to co piszesz to tylko polowiczna prawda dla tych "teoretycznie lepszych bo majacych korzystne warunki"

Po stokroć masz rację !

Piotr

krajach ze u nas jest rekordowo duza osob ktorzy nie daja rady splacac dlugow...>>>>>>.moze to jezd zwiazane z recordowa glupotą narodowa???

Gość partick

(Konto usunięte)

Ja koledzy bankrutowalem 3 razy i tracilem wszystko . To sie ten luksus nazywa. Zawal raz prxy tym mialem. Ale nigdy nie narzekalem.

już przed wojną bankructwo/spalenie pozwalało wyjść na prostą. tylko powiedz kto zapłacił za te trzy twoje bankructwa?

Ceny paliwa , energii , żywności , odzieży mamy zachodnie a płace wschodnie i dlatego tak wielu polaków nie jest w stanie spłacać zobowiązań kredytowych , to jedna z głównych przyczyn naszej biedy a nie indolencji naszych rodaków , co poniektórzy starają się nam wmówić .

Powinniśmy pracować , aby żyć a nie żyć , aby pracować !

Piotr

już przed wojną bankructwo/spalenie pozwalało wyjść na prostą. tylko powiedz kto zapłacił za te trzy twoje bankructwa?

Hehehe, też mnie wzruszyła jego historia.

W normalnym kraju już po pierwszym bankructwie lądujesz w pierdlu.

Nikt tam na takie przekręty nie pozwala.

Dlatego również Polska wygląda, jak wygląda.

Ceny paliwa , energii , żywności , odzieży mamy zachodnie a płace wschodnie i dlatego tak wielu polaków nie jest w stanie spłacać zobowiązań kredytowych , to jedna z głównych przyczyn naszej biedy a nie indolencji naszych rodaków , co poniektórzy starają się nam wmówić .

Bardzo słusznie napisane!

Oni chcą żeby Polak pracował za garść ryżu i tylko dla nich.

Broń Boże - dla siebie!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

zdaje sie ze kazdy idiota nawet z irlandii zna ceny na zachodzie i zarobki na wschodzie.Chiba ze irlandia myli mu sie z irka z sosiendztwa.

dlatego tak wielu polaków nie jest w stanie spłacać zobowiązań kredytowych ,

Nie dlatego. Dlatego, że chca mieć więcej, niż moga sobie pozwolić; bo chcą mieć już teraz, od razu, natychmiast, zachłysnęli się liczba towarów na półkach - a nie nauczyli się ani dobrze pracować, ani dobrze pracy zorganizować.

Nie dlatego. Dlatego, że chca mieć więcej, niż moga sobie pozwolić; bo chcą mieć już teraz, od razu, natychmiast, zachłysnęli się liczba towarów na półkach - a nie nauczyli się ani dobrze pracować, ani dobrze pracy zorganizować.

ty to jestes komikiem nie powiem :)

zagadka logiczna, bedziemy przechodzic na telewizje cyfrowa, ile procent polakow dziki temu bedize musialo znow zaciagnac kredyt?

podpowiedz bedzie to liczba znaczna,

kolejna zagadka? ile roznych wypadkow moze spotkac przecitna rodzine polska? na ile tych wypadkow przecietna rodzina polska ma pieniadze zeby sobie z nimi poradzila natychmiast

zero logicznego myslenia i dlatego takie glupoty wypisuja, jednak umysl scisly nawet do prognozowania przyczyn problemow jest konieczny, juz mi to mowiono ale teraz sie przekonalem...

chwilowy brak działalności w audio.

dobre..bedziemy przechodzic na telewizje cyfrowa i kazdy musi miec telewizje cyfrowa.raczej kazdy to powinien miec....kibel.na poczatek w domu.

Nie pier**l muls, w domu sie nie sra. Własnego gniazda sie nie kala/

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ja mam sławojke za stodołom, u somsiada to musiałbym na gnojowniku ale ma na środku posesji i niczym nie osłonięty. Troche sie krempuje.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

rozumiem ale teraz to szczescie bendzie sasiad z klopem i cyfrufkom.Bo idzie bida....i czarna ospa.czy rozpacz..cós takiego.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Kolego ja sam dlugi splacilem. Gorzej ze musialem ludzi zwolnic. Nikomu nic nie wisialem i nie wisze. Raz komtrahent z niemiec tylko 560 tys euro nie zaplacil bo sobie padl. Fajne prawda?

Nie pier**l muls, w domu sie nie sra. Własnego gniazda sie nie kala/

Nie ten gniazdo.....tylko ten co o tym mowic nie pozwala....

Ale takich ni ma, wolność słowa panie:)

Gość partick

(Konto usunięte)

już reklamodawcy zadbali aby ten współczesny MATRIX się kręcił.

Zagrożenia płynące z reklamy:

• Wprowadzenie w błąd odbiorcy.
  • Wzbudzanie nadmiernych potrzeb konsumpcyjnych.
  • Promocja zachowań społecznych i zwyczajów negatywnie wpływających na jednostkę.
  • Wyrabianie obojętności na przekaz społeczny.
  • Manipulacja odbiorcami przez użycie środków pozaracjonalnych, jak np. popęd seksualny, uzależnienie od papierosów i inne.

(http://pl.wikipedia.org/wiki/Reklama)

Kryptoreklama - ukryta działalność reklamowa wiążąca się z uzyskaniem przez dziennikarza bądź redakcję korzyści majątkowej lub osobistej od osoby bądź przedsiębiorstwa dążących do zamieszczenia przekazu reklamy sprawiającego wrażenie obiektywnej, redakcyjnej informacji.

Polega to na służącym celom reklamowym lub promocyjnym przedstawieniu w słowach lub obrazach towaru, usługi, nazwy firmy, działalności przedsiębiorców, prezentujących w sposób wprowadzający w błąd odbiorców przekazu, co do jej charakteru, celu i przeznaczenia.

Przykłady kryptoreklamy:

• Eksponowanie bannerów reklamowych w przekazie telewizyjnym, podczas transmisji z wydarzeń sportowych, kulturalnych i innych
  • Prezentowanie wyrobów konkretnej firmy w programach z uwidocznieniem ich etykiety, cech, rozpoznawalnego opakowania
  • Wymienianie nazwy konkretnej firmy lub produktu w przekazie przy jednoczesnym pomijaniu firmy konkurencyjnej i jej produktów w tymże
  • Eksponowanie logo firmy w przekazie wizualnym
  • Materiały promocyjne emitowane jako reportaże w magazynach informacyjnych

(http://pl.wikipedia.org/wiki/Kryptoreklama)

ja od lat nie oglądam telewizji, nie słucham stacji radiowych z reklamami, korzystam z przeglądarki niewyświetlającej reklam etc.

w sumie ten wieloletni trening doprowadził do tego, że nie zwracam uwagi na treść bannerów reklamowych na ulicach - i da się żyć ;)

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

już reklamodawcy zadbali aby ten współczesny MATRIX się kręcił.

Zagrożenia płynące z reklamy:

• Wprowadzenie w błąd odbiorcy.
  • Wzbudzanie nadmiernych potrzeb konsumpcyjnych.
  • Promocja zachowań społecznych i zwyczajów negatywnie wpływających na jednostkę.
  • Wyrabianie obojętności na przekaz społeczny.
  • Manipulacja odbiorcami przez użycie środków pozaracjonalnych, jak np. popęd seksualny, uzależnienie od papierosów i inne.

(http://pl.wikipedia.org/wiki/Reklama)

Kryptoreklama - ukryta działalność reklamowa wiążąca się z uzyskaniem przez dziennikarza bądź redakcję korzyści majątkowej lub osobistej od osoby bądź przedsiębiorstwa dążących do zamieszczenia przekazu reklamy sprawiającego wrażenie obiektywnej, redakcyjnej informacji.

Polega to na służącym celom reklamowym lub promocyjnym przedstawieniu w słowach lub obrazach towaru, usługi, nazwy firmy, działalności przedsiębiorców, prezentujących w sposób wprowadzający w błąd odbiorców przekazu, co do jej charakteru, celu i przeznaczenia.

Przykłady kryptoreklamy:

• Eksponowanie bannerów reklamowych w przekazie telewizyjnym, podczas transmisji z wydarzeń sportowych, kulturalnych i innych
  • Prezentowanie wyrobów konkretnej firmy w programach z uwidocznieniem ich etykiety, cech, rozpoznawalnego opakowania
  • Wymienianie nazwy konkretnej firmy lub produktu w przekazie przy jednoczesnym pomijaniu firmy konkurencyjnej i jej produktów w tymże
  • Eksponowanie logo firmy w przekazie wizualnym
  • Materiały promocyjne emitowane jako reportaże w magazynach informacyjnych

(http://pl.wikipedia.org/wiki/Kryptoreklama)

ja od lat nie oglądam telewizji, nie słucham stacji radiowych z reklamami, korzystam z przeglądarki niewyświetlającej reklam etc.

w sumie ten wieloletni trening doprowadził do tego, że nie zwracam uwagi na treść bannerów reklamowych na ulicach - i da się żyć ;)

Odetnij metke na majtkach bo tam tez reklama.

Jak to, majom satelite...całom

Gość partick

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 2 Czerwca 2012 - brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 2 Czerwca 2012 - brak kultury

Odetnij metke na majtkach bo tam tez reklama.

ja nie kupuję takich pedalskich z reklamami na metkach - jeszcze pewnie te metki na wierzchu masz...

Gość romekxxx

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 2 Czerwca 2012 - brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 2 Czerwca 2012 - brak kultury

ja nie kupuję takich pedalskich z reklamami na metkach - jeszcze pewnie te metki na wierzchu masz...

Masz takie osrane ze nie widac? Kurcze bielizne sie pierze i zmienia.i to nie raz do roku.

ile roznych wypadkow moze spotkac przecitna rodzine polska?

Niech uważają - nie piją, nie skaczą na płytkę wodę, nie rozrabiają. Niech się ubezpieczają, a nie chlają. Każden jeden jest kowalem swojego nieszczęścia - w każdym ustroju.

Niech uważają - nie piją, nie skaczą na płytkę wodę, nie rozrabiają. Niech się ubezpieczają, a nie chlają. Każden jeden jest kowalem swojego nieszczęścia - w każdym ustroju.

Tylko że za grubą kase sprzedają c...owy materiał pod młotek

Chciałbym być mądrzejszy jak teraz, wtedy gdy byłem głupi biorąc karty kredytowe. Teraz wpłacam i oglądam jak mi ciągną na zmiane odsetki i składki ubezpieczeniowe.

Z comiesięcznej wpłaty 1/3 jest dla banku reszta dla mnie.

Jak ktoś sie fatalnie zadłuży to to tylko jego wina i bezmyślność.Na siłe mu nie wciskali. też prawdą jest że bank żeruje na bezmyślności,niewiedzy,chciwości.

Ostatnio pewna w banku dostała nagane,chyba ta co mnie nie poinformowała o ubezpieczeniu kredytu. Po kilku miesiącach sie kapłem że mam dwa razy więcej do oddania. Ech skur..:) ale sie wpakowałem:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.