Skocz do zawartości
IGNORED

Akcesoria Bazodruta

Slawomir2007

Rekomendowane odpowiedzi

Rollerblocka series 2+ nie słyszłem w ogóle, więc się nie wypowiadam.

Co do Rollerblocka Jr. - jak najbardziej porównywałem.

I nie stwierdzam żadnych róźnic (oprócz może wykonania).

I ceny.

Jak dla mnie - żadnej róźnicy w brzmieniu nie odnotowałem...

Jest tylko set JR HDSE, ale te znam i nie ma żadnej róźnicy w odniesieniu do Bazodruta (oprócz precyzji wykonania, oczywiście).

No dobra, to jak dotrze do Ciebie set 2+ i go przetestujesz - napisz coś :)

nie spodziewam się dużej różnicy w porównaniu z bazodrutem (chyba ze się mylę), jak będzie malutka to będę zadowolony, lubię takie super quality gadzety...

jest jeszcze jeden set na audiogonie wpisz "symposium"

A czy ktos sprawdzal na jakich wtykach sa sieciowki Bazodruty? Czy oryginalne Oyaide czy chinskie podrobki?

Z tego co pamiętam to Furutech, drugi model od dołu. Ale to było 2 lata temu, teraz może używać innych wtyków.

Kolega Arek67 zapytał o porównanie najlepszych na świecie kabli AC.

Potem będąc konsekwentnym napisał że poza być może Velum to nie ma polskich high endowych firm kablarskich,

czyli nadal szuka w najwyższej półce. Jego prawo, nawet go rozumiem.

A potem pyta na jakich wtykach są kable bazodruta?

To ja już nic nie rozumiem! A jeśli nawet te bazodruty są na mega-hiper-super wtykach to co w związku z tym?

Aspirują z tego powodu do Argento, Acrolinka czy Anacondy Z-Tron?

A na marginesie to mam na testy najnowszy, topowy kabel rodzimej firmy Ansae.

Ma nazwę Supreme(nie Muluc Supreme), jest pięknie wykonany, na najlepszych wtykach karbonowych Furutecha

i w mojej ocenie gra bardzo dobrze. Jest szybki, szczegółowy, powiedziałbym że taka nieco lepsza wersja Valhalli AC za

znacznie niższą cenę.

Świetnie pasuje do źródeł, ciemniejszych sprzętów którym brakuje szybkości i szczegółów, do sprzętów video, DVD, itd.

Mam wrażenie że przyspiesza system i mocniej akcentuje górę na tyle na ile może to zrobić kabel AC bo tu też cudów nie

można oczekiwać.

Porównywałem go z PS Audio AC-12 i jest ciekawszy, nie przygaszony jak PS, szybszy i bardziej szczegółowy.

Argento Flow Master Ref. czy Acrolink PC-9300 bardziej wypełniają dół pasma i dolną średnicę przy podobnej szybkości

i szczegółowości ale za 3x - 5x taką cenę a różnice są bardzo małe.

"Aspirują z tego powodu do Argento, Acrolinka czy Anacondy Z-Tron?"

Nie aspirują. Są zapewne lepsze.

A Grajpudła z recenzji "Audio" mają chyba takie same podkładki z kulką pod kolumną i pod modułem, jak te bohatera tematu. Zgaduję, że Baza był ważną inspiracją dla powstania Grajpudeł, a może i Grajkabli.

1339344537[/url'>' post='

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bazodruty słabo się odsprzedają ponieważ nie mają odpowiedniej metki. Sam odsprzedawałem ze stratą 70%, dlatego już ich nie kupuje, chociaż teraz

jest podobno jeszcze lepsza seria de luxe. :)

Odsprzedawałem ponieważ znalazłem lepsze :)

Bazodruty słabo się odsprzedają ponieważ nie mają odpowiedniej metki. Sam odsprzedawałem ze stratą 70%, dlatego już ich nie kupuje, chociaż teraz

jest podobno jeszcze lepsza seria de luxe. :)

Odsprzedawałem ponieważ znalazłem lepsze :)

No właśnie. Sam sobie odpowiedziałeś.

Ja też mam takie podkładki, ich działanie jest słyszalne i efekty są dobre.

Są brzydkie i tyle, ale działają.

Jak ktoś ma porządny stolik lub podstawę to stają się nie potrzebne.

Poza tym, jak system dobry jest, to bez podstawek zagra, a jak skopany, to nawet Acoustic Revive nie pomoże.

Ludzie za dużą wagę przykładają to takich pierdół.

Ludzie za dużą wagę przykładają to takich pierdół.

To raczej kwestia szczęścia jak zaprojektowany sprzęt kupimy, jeden jest "pancerny" i nie wzrusza go nawet trzęsienie ziemi a inny po prostu dostaje wariacji od przelatującego większego owada.

Problem polega na tym że czym bardziej zaawansowany sprzęt to tym więcej zmiennych których nie dało się przewidzieć.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jasne, ale np. CD czy inne źródło cyfrowe jest zazwyczaj bardzo podatne na wibracje, i nawet jak podłożymy podkładki to cały "cedek" i tak będzie latał od fal jakie będą go przeszywać. (zazwyczaj przecież stoją pomiędzy kolumnami)

Stoi na podkłądkach, ale jak dotkniesz to i tak czuć wyraźne wibracje.

Bardziej zastanawiam się na swego rodzaju obudową wygłuszającą, która będzie wyłapywała fale bezpośrednio uderzające w urządzenie.

Takiego "cedeka" czy inne źródło cyfrowe trzeba by oczywiście włożyć do środka, tak by zostało odizolowane od fal.

...i wtedy taką obudowę bym postawił na nóżkach kulkowych.

Tylko jeszcze nie bardzo wiem jak się za to zabrać, i jakich materiałów użyć, ale mam wrażenie, że dla źródeł cyfrowych, tego typu "boxy" byłyby bardzo dobrym rozwiązaniem.

Ale stawianie 40-kilowej końcówki mocy na małych nóżkach raczej chyba sensu nie ma.

Coś w tym jest robeeert ale przy pewnej już niskiejcenie kulki to już przerost formy nad treścią:)

Yoachim zacznij budżetowo tak jak gramofoniarze; daj CD na półce zamocowanej na tylniej ścianie miedzy kolumnami, drgania z wzbudzonego dźwiekiem podłoża nie przenoszą się tak wtedy na sprzęt.

W sumie to ciekawa sprawa bo np w top loaderach niektórzy producenci specjalnie dają niewyważony krążek mocujący co jak wiemy wzbudza drgania ale panuje szkoła ze dźwięk jest wtedy bardziej analogowy?!

Yoachim zacznij budżetowo tak jak gramofoniarze; daj CD na półce zamocowanej na tylniej ścianie miedzy kolumnami, drgania z wzbudzonego dźwiekiem podłoża nie przenoszą się tak wtedy na sprzęt.

Ale ja nie mówię o drganiach przenoszonych przez podłoże, raczej chodzi mi o ukrycie CD przed falami bezpośrednio uderzającymi w urządzenie.. bo nie sądzę by 60 kilowa płyta kamienna przenosiła drgania i to poprzez nóżki Bazy..

Nawet gdyby latał to i tak fala w niego uderzy i powstaną drgania, mój CD Ayre był strasznie podatny na to, po prostu cały drżał, i to nie była wina podstawy, tylko konstrukcji... a stareńki CEC prawie nic nie drżał.

Napęd to jedno, swoją drogą prawda, że napęd w Ayre bardzo średni był... ale przede wszystkim jest to wina lub zasługa samej budowy. W Ayre dość gruby płat aluminium był goły od wewnątrz, dlatego podczas grania zachowywał się jak szyba w szafce, natomiast CEC miał podwójną obudowę z matami wygłuszającymi pomiędzy... i jego to nie ruszało. Nóżki dawały słyszalną poprawę, ale wg. mnie w ogóle tego problemu nie rozwiązały.

mój CD Ayre był strasznie podatny na to, po prostu cały drżał, i to nie była wina podstawy, tylko konstrukcji...

To sprawiłeś sobie kamerton w sumie też coś związanego z muzyką ;)

• Redaktorzy

W Ayre dość gruby płat aluminium był goły od wewnątrz, dlatego podczas grania zachowywał się jak szyba w szafce

Przyklejasz kawałek maty bitumicznej za 10 zł i fertig.

najlepiej cd Playera postawić na lekko rozplaśniętych bajaderkach. aby efekt był pewny należy docisnąć cd z góry używając poziomicy aby każdą bajaderkę rozplasłać równomiernie. . Może to i nie zadziała na scenę ale jakby słodziej nieco zagra. choćby w duszy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.