Skocz do zawartości
IGNORED

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?

Gość partick

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy islam opanuje Europę?

Rekomendowane odpowiedzi

Islam w starciu z europejską kulturą kulinarną...

comment_mshLwILjuyp3oXiI2jCGliFbsT9EJwbj.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Doktores, dobre :)

Ciekawe jakby sobie z polskim rosołem poradziły ;)

A poza tym ile tracą nie popijając tej pasty jakimś chianti czy lambrusco.

Powrót po dłuższej przerwie...

Ciekawy komentarz czytelnika na Euroislamie do artykułu z Gazety:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :

...To już nie pierwszy taki artykuł w GW. Przyczyny upatrywałbym w “tabloidyzacji” gazety – kontrowersyjna treść ma więcej odsłon, a za tym idą pieniądze. Moim zdaniem widać też zmiany w naszym społeczeństwie, bo ostatnio wyłowienie pod artykułami o islamie pozytywnych opinii graniczy z cudem. Zauważyliście, że internetowe życie polskich muzułmanów przeniosło się z blogów i forów na facebooka? Ja obserwując te kolejne zawieszone blogi dochodzę do wniosku, że islam się u nas nie rozwija...

Też myślę że Polska to nie Zachodnia Europa i my ich tu po prostu nie chcemy, nie jesteśmy tacy głupi, wygodni i rozpuszczeni przez świetnie prosperującą państwowość. I nie ma to nic wspólnego z nietolerancją.

Chociaż gazety chyba pomijają pewien niepokojący fakt - Polska "przytuliła" wielu Czeczenów, a to właśnie im jako jedynym, po 11 września, udało się przebić przez ochronę służb wywiadowczych USA i zdetonować bomby.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

A co myślicie o takiej sprzeczności odnośnie krytykowania dyktatury (przez kraje zachodu) nad fanatycznymi islamistami jaką sprawował np Kadafi, Husain czy Assad (bo to byli zaciekli wrogowie dżichadżystów itp), i to oni zostali lub są obalani przez państwa zachodu, a z drugiej strony zobaczcie jak fundamentaliści islamscy są nadzorowanii i kontrolowani (to jest system dyktatury właśnie) przez amerykanów np w Iraku, afganistanie itp, przecież tym samym pokazują i przyznają że tylko ten system kontroli i sprawowania władzy daję nad dżichadżystami jaką taką kontrolę.

Całkowicie się z tobą nie zgodzę. Jest to złudzenie kontroli. W perspektywie czasu nie dało się kontrolować żadnych ekstremistów. Zauważ że np. Ho Chi Minh był "kontrolowany" i szkolony przez CIA - i jaki był tego finał? A podany przez ciebie Afganistan to kolejny przykład.

Co do sprzeczności, to przeczytaj mój post o Arbii Saudyjskiej z poprzedniej strony: www.audiostereo.pl/czy-islam-jest-elementem-kultury-europejskiej_94982.html/page__view__findpost__p__2806819

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Też myślę że Polska to nie Zachodnia Europa i my ich tu po prostu nie chcemy, nie jesteśmy tacy głupi, wygodni i rozpuszczeni przez świetnie prosperującą państwowość. I nie ma to nic wspólnego z nietolerancją.

A ja myślę, że w PL ich po prostu nie ma wielu. Dlatego ludzie nawet nie są świadomi tematu w większości przypadków. Dlatego też wielu jest kanapowych tolerancyjnych integrystów - łatwo być tolerancyjnym w gadce, gdy nie ma się do czynienia z problemem na codzień.

• Moderatorzy

A co myślicie o takiej sprzeczności odnośnie krytykowania dyktatury (przez kraje zachodu) nad fanatycznymi islamistami jaką sprawował np Kadafi, Husain czy Assad (bo to byli zaciekli wrogowie dżichadżystów itp), i to oni zostali lub są obalani przez państwa zachodu, a z drugiej strony zobaczcie jak fundamentaliści islamscy są nadzorowanii i kontrolowani (to jest system dyktatury właśnie) przez amerykanów np w Iraku, afganistanie itp, przecież tym samym pokazują i przyznają że tylko ten system kontroli i sprawowania władzy daję nad dżichadżystami jaką taką kontrolę.

historia pokazała bardzo szybko,że ci dyktatorzy byli dla reszty świata wybawicielami,

a co do kontorli dzihadystów to wolne żarty, równie dobrze mógłbyś chcieć kontrolować głodnego rekina.

jedyny sposób by jakoś ukierunkowywać szaleńców to poprostu rozstrzeliwanie najbardziej krewkich razem z rodzinami , tak ku ostudzeniu gorących głów i zachęty dla rodzin do współpracy ze stosownymi służbami.

amerykanie w swej zarozumiałości i głupocie obalając reżimy uwolnili plagę porównywalną z dzikimi afrykańskimi pszczołami,

gówniani bohaterowie.... Kimowi i Iranowi boją się podskoczyć bo ci deklarują, że mają atom.

mieli wystarczające jaja na Saddama który miał T72.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Nie wiem w jakim stopniu wiarygodne są te informacje,może ktoś je zweryfikuje-Japonia ma dosyć specyficzne podejście do muzułmanów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Niestety to nie prawda:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prosta jak drut, oczywista prawda, która mimo następnych tragedii długo będzie się przebijać do pseudohumanistycznych lewicowych głów odurzonych socjalizmem:

Ukryta Zawartość

Smutne jest też to, że media milczą na temat Abdulrahman'a Ali Alharbi'ego, na 100% zamieszanego w zamach, a który z błogosławieństwem Barack'a Hussein'a Obamy zawinął się do Arabii Saudyjskiej.

Co na to "znawcy" teorii spiskowych?

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

No! Od dziś w Irlandii dopuszczalne jest chowanie zwłok BEZ TRUMNY! :)

Jak myślicie? Kto wywarł naciski na rząd Irlandii by wprowadzić to prawo?

Zwariowane ekooszołomy? Otóż nie!

Prawo wprowadzono pod naciskiem organizacji islamskich, które domagały się możliwości tradycyjnego pochówku, żeby bojownik miał luz tylko w przewiewnym całunie, zamiast dawać krępować sobie ruchy drewnianą jesionką.

I zdrowo i ekologicznie... ;)

Czy islam zatem jest elementem kultury europejskiej?

TAK! CORAZ BARDZIEJ! :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Czy islam zatem jest elementem kultury europejskiej?

TAK! CORAZ BARDZIEJ! :)

Użytkownik il Dottore edytował ten post

Nienno błędny wniosek! Pod względem eko i bliskości natury to my dopiero goniomy Islam - tam mają te standardy od wieków ;)

Poczekaj, jak za jakiś czas w parku w Dublinie będziesz smażyć nie kiełbaski wieprzowe (bo tych zabronią) a np. udziec barani, owczy czy jagnięcy (swoją drogą pyszne) świeżo zarżnięty zgodnie z regułami halal. Popijać będziesz ayranem (też pyszny), bo wino czy piwo obraża uczucia religijne islamistów.

Wszystko w imię tolerancji. Wszak jesteśmy cywilizowani, pokojowi i społeczeństwem otwartym, nie?

Ani troche nie jest częścią naszej kultury ale wpływy są. W krajach jak południowe Włochy Hiszpania.

Ja jestem za islamizacją Europy.

Wreszcie poznają kobiety swe miejsce w szeregu i nie będą szczuły obcisłymi spodniami, wywalonymi cyckami, na które i tak nie mam prawa popatrzeć dłużej niż 0,5s.

Faceci myli by swego wacka 5 razy dziennie i modlili do Boga anie patrzeli na B jak bzykanie.

Jakieś durne puszczanie kobiet przodem (no chyba że przez pole minowe)

Absolutnie jestem za Islamem

Jutro chyba w tv:

Ukryta Zawartość

Nie oglądałem, ale rozbroił mnie kompletnie brak poprawności politycznej recenzenta filmwebu:

...Dzieło Audiarda prezentuje francuską teraźniejszość oraz polską przyszłość. Najdalej za kilkadziesiąt lat będziemy musieli zmierzyć się z tymi samymi problemami, które aktualnie zaprzątają najtęższe umysły nad Sekwaną. Prorok ze mnie żaden, ale mogę się założyć, że nasi politycy okażą się jeszcze bardziej nieudolni w radzeniu sobie z napływem imigrantów. Obejrzyjcie film, a potem zacznijcie się bać...

Nie wiem czy obejrzę, nie chcę się dołować.

Ukryta Zawartość

A w Rosji powołano tzw nowych kozaków do walki między innymi z muzłumanami:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I to jest właśnie problem demokracji - im mniej demokratyczny kraj, tym ma "zdrowszy" stosunek do islamu. Chiny, to już w ogóle...

Co do samego ruchu kozaków, to gdyby był on całkowicie obywatelski, to prawdopodobnie byłby świetny - ale tutaj Putin maczał palce...

Poniższy post piotra z innego tematu sporo tutaj w tym temacie rozjaśnia :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myślę że wyjaśnia tylko trochę - u źródła problemu leży islam-koran. W właśnie tak podzielonym na nienawidzące się klany Afganistanie doszło do ich zjednoczenia najpierw przeciw Rosjanom, a później pod "sztandarem" zaimportowanego wahabizmu z Arabii Saudyjskiej, przeciw Ameryce i Kulturze Zachodu.

Chyba nikt nie wspomniał jeszcze o nowym prezydencie Czech - mimo że socjalista, to chyba jedyny normalny polityk w EU.

A oto co ma do powiedzenia Milos Zeman:

Ukryta Zawartość

„Ideową podstawą islamu jest Koran. Muzułmanin to z definicji wyznawca Koranu, tak jak nazista to z definicji wyznawca teorii o wyższości rasowej i antysemityzmu, a komunista to wyznawca teorii o walce klas i zwolennik dyktatury proletariatu” - powiedział Zeman, którego zdaniem święta księga muzułmanów „zawiera kilka ustępów, w których mówi o konieczności podboju, nawracania, a w ostateczności zabijania innowierców”

„Naszym nieprzyjacielem jest antycywylizacja rozciągająca się od północnej Afryki po Indonezję. W jej obrębie żyje dwa miliardy ludzi, a finansowana jest ona z handlu ropą naftową i narkotykami

Kawa na ławę, fakty - prościej się już nie da. Tego nie usłyszy się na uniwersytetach (a już na pewno nie na wydziałach arabistyki), ani z ust działaczy różnych "humanitarnych" fundacji i ruchów, pod płaszczykiem ochrony wolności praw mniejszości, forsujących specjalne prawa i przywileje dla tych grup.

Zeman oczywiście został pozwany do sądu przez "humanistów" za głoszenie ekstremizmów i ksenofobii.

Często padające w tym kontekście oskarżenie o "islamofobię" kojarzy mi się z "wrogiem ludu", którym to terminem obrzucano każdego kto śmiał podważyć jedyny i słuszny kierunek jakim był komunizm w czasach stalinowskich i późniejszych.

Ukryta Zawartość

nic na temat zamieszek ??, w Sztokholmie tym razem, ani o żołnierzu któremu odrąbano głowę dziś w Londynie !!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nic na temat zamieszek ??, w Sztokholmie tym razem, ani o żołnierzu któremu odrąbano głowę dziś w Londynie !!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ze tez ludzie nie mogli sie skrzyknac zanim policja nie przyjechala i wymierzyc sprawiedliwosc!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Faktycznie - nie europejskie jakoś... Jutro to będzie news na pierwszych stronach każdej gazety w IRL.

Allah akbar! :)

Ciekawi mnie reakcja społeczeństwa brytyjskiego - zajdą jakieś zmiany, czy będzie po staremu - udawanie że nic się nie stało i dalej budowanie miejskich kibli w taki sposób by nie srało się w kierunku mekki, bo to obraża uczucia muzułmanów.

Nie wiem czemu, ale to zabójstwo poruszyło mnie bardziej niż zamach w Bostonie.

No opalony taki... super macie pogodę w UK! :)

Może się już boją pisać.

przecież wszędzie piszą:

Ukryta Zawartość

masakra, idziesz ulicą w Londynie i masz szansę że ktoś obetnie łeb, ja w to nie wierzę......

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.