Skocz do zawartości
IGNORED

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?

Gość partick

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy islam opanuje Europę?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość partick

(Konto usunięte)

Jakby nie patrzeć to prawda leży po środku.

Zachód potrzebuje ropy więc okupuje i grabi kraje arabskie, a te w odwecie mordują w biały dzień ludzi na ulicach.

100% racja! Tak to można najkrócej podsumować. Jedni warci drugich.

chciałbym jednak zwrócić uwagę, że w 1970 roku, baryłka ropy kosztowała $2.

Zawsze intuicyjnie uważałem anarchistów za debili:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekaw jestem kto ich sponsoruje.

Ale news nieświadomie przemyca pewien fakt - przyczynę owych zamieszek (prognozowano to od paru lat): Przed groźbą eskalacji przemocy ze strony mieszkańców ubogich terenów Szwecji ostrzegano już kilka lat temu kiedy do władzy doszła Partia Konserwatywna i zaczęła wdrażać w życie neoliberalne reformy - powiedział przewodniczący jednego z przedmieść Arne Johansson.

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Miazga! Jest to co coś niesamowitego, muzułmanie mogą w Anglii (i w całej Zach. Europie) urządzać dżihadystyczne demonstracje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i są chronieni przez policję, a Brytyjczycy nie mogą we własnym kraju wyrażać narodowych poglądów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Socjaliści za dobrze żyją z nadzorowania rozdziału pomocy społecznej trafiającej do wyznawców. I próbują utrzymać ten system jak najdłużej się da - "może jeszcze mój syn Harvard skończy za kasę z tego". Potem jeden boss przechodzi na emeryturę a na jego miejsce wchodzi drugi który też chce pożyć jak to sobie obiecywał pnąc się po szczeblach awansu.

Jedni warci drugich? Której kultury częścią jesteś i z której przywilejów korzystasz? A może przeprowadzisz się do Afganistanu albo Iranu? Nie wiem czy w takich wypowiedziach jest więcej głupoty, czy dekadencji.

To nie o to chodzi, żeby się nap***ć z muzułmanami.

Czas krucjat już się skończył (choć Bush usiłował dorabiać jakąś tam ideologię do swojej polityki agresji w Iraku czy Afganistanie.

Chodzi o postawienie jasnych granic ustępstw, bo w ich krajach nie ma wielokulturowości.

Jak długo moja córka nie będzie mogła paradować po Rijadzie w miniówie, tak długo ja sobie nie życzę widoku muzułmańskich Buk na ulicach w Europie.

Natomiast jeśli goszczę muzułmanina w swoim domu - zawsze uszanuję jego religię. Podobnie w znajomym muzułmańskim domu jestem zawsze częstowany polską kiełbasą. :)

I świat się nie wali! :)

Także jestem za zaprowadzeniem porządku w Europie - jak najszybciej.

Ale obecność polskich wojsk w Afganistanie odczuwam jako hańbę dla Polaków i Polski.

Żyjmy sobie każdy u siebie wedle własnych zwyczajów.

A będąc w gościach pamiętajmy że jesteśmy w gościach.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

<br />Zachód potrzebuje ropy więc okupuje i grabi kraje arabskie,<br />

Teraz Twoi wspóbracia-Arabowie tez będą mieli swoją ropę, zadowolony?:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

coraz mniej ich widac na ulicach a szkoda

Ukryta Zawartość

Natomiast jeśli goszczę muzułmanina w swoim domu - zawsze uszanuję jego religię.

Ja nie zamierzam szanować jego religii. Dlaczego? Dziesiątki odpowiedzi na to pytanie w tym wątku. Nie znaczy to że jej i ich nienawidzę - jestem realistą i patrzę na długo do przodu. Nie znaczy to że wszyscy muzułmanie to demony - ale nie o tym tu piszemy, tylko o tym systemie jako całości.

Powiem ci więcej, są nawet "dobre" odłamy islamu, a przynajmniej jeden (sufizm), ale ci już prawie całkiem zostali wybici przez tych "normalnych".

Dużo prawdy mówi dottore a niektórzy zdają się wypowiadać ze stanowiska Polskiego podwórka i tego co zasłyszeli z wiadomości. Islam to religia jak każda inna ale że jej wyznawcy to przeważnie prymitywni ludzie to i wiara mocna a wręcz czasem fanatyzm. Jakby nie sytuacja napędzana przez amerykę to sytuacja z nimi była by zgoła inna bo nikt nie szedł by w stronę ekstremizmu z braku zwykłego powodu. Niestety kiedyś już napisałem że ci ludzie sami dali się wkręcić i wcale robiąc to co robią nie biorą odwetu tylko zaciskają sobie mocniej pętle na szyi którą im ameryka zakłada. To samo resztą kiedyś powiedziałem muzułmaninowi którego poznałem i jego zastanowienie było takie głębokie że na drugi dzień przyszedł w jeans'ach i koszuli i nawet o tym nie rozmawialiśmy bo nie było sensu. Ludzie są ludźmi a nic się nie dzieje bez władców marionetek zarówno z jednej jak i drugiej strony.

Inna jest sprawa multi kulti bo to zwyczajnie nigdy nie będzie zbyt dobrze działać - są między Europą a Afryką/Azją zbyt duże różnice aby razem fajnie żyć. Możemy się co najwyżej tolerować ale tu granica jest często cienka.

Everyone seems to be wondering why Muslim

Terrorists are so quick to commit suicide.

Lets have a look at the evidence:

- No Christmas

- No television

- No nude women

- No football

- No pork chops

- No hot dogs

- No burgers

- No beer

- No bacon

- Rags for clothes

- Towels for hats

- Constant wailing from some idiot in a tower

- More than one wife

More than one mother in law

- You can't shave

- Your wife can't shave

- You can't wash off the smell of donkey

- You cook over burning camel sh*t

- Your wife is picked by someone else for you

- and your wife smells worse than your donkey

Then they tell you that "when you die, it all gets better"??

Well no sh*t Sherlock!....

It's not like it could get much worse

THE MUSLIMS ARE NOT HAPPY!

They're not happy in Gaza ..

They're not happy in Egypt ..

They're not happy in Libya ..

They're not happy in Morocco ..

They're not happy in Iran ..

They're not happy in Iraq ..

They're not happy in Yemen ..

They're not happy in Afghanistan ..

They're not happy in Pakistan ..

They're not happy in Syria ..

They're not happy in Lebanon ..

SO, WHERE ARE THEY HAPPY?

They're happy in Australia .

They're happy in Canada .

They're happy in England ..

They're happy in France ..

They're happy in Italy ..

They're happy in Germany ..

They're happy in Sweden ..

They're happy in the USA ..

They're happy in Norway ..

They're happy in Holland .

They're happy in Denmark .

Basically, they're happy in every country that is not Muslim

and unhappy in every country that is!

AND WHO DO THEY BLAME?

Not Islam.

Not their leadership.

Not themselves.

THEY BLAME THE COUNTRIES THEY ARE HAPPY IN!

AND THEN; They want to change those countries to be like....

THE COUNTRY THEY CAME FROM WHERE THEY WERE UNHAPPY!

Excuse me, but I can't help wondering...

How damn dumb can you get?

niedługo odwrócimy pytanie czy kultura europejska jest elementem islamskiej Europy.

- No Christmas

- No television

- No nude women

- No football

- No pork chops

- No hot dogs

- No burgers

- No beer

- No bacon

- Rags for clothes

- Towels for hats

No jeżeli to jest nasza chrześcijańska kultura tooo szacun!

Inna jest sprawa multi kulti bo to zwyczajnie nigdy nie będzie zbyt dobrze działać - są między Europą a Afryką/Azją zbyt duże różnice aby razem fajnie żyć. Możemy się co najwyżej tolerować ale tu granica jest często cienka.

Ja bym tam zgrzeszył z ładną kobietą z Afryki.

A na serio jest tak jak mówisz.

Oni sami żyją spokojnie i w głowie mają tak samo poukładane jak my. Lubią sex i dzieci a umierać dla religii to chcą tylko zdołowani, których dzieciństwo było koszmarem bo trzeba było spełniać ambicje tausia czy mamusi..

<br />To są Twoje myśli. Odkryłeś się<br />
Nie moje myśli, tylko Twoje. Sam się odkryłeś, pisząc "sex i dzieci". Mogłeś napisać "futbol i gry komputerowe", albo "modlitwa i opieka nad starcami", ale nie - Ty napisałeś to, co napisałeś.

Twoje niewyżyte i podświadome żądze wyszły na jaw. Teraz Ci łyso, bo wszyscy je widzą, i odwracasz kota ogonem. Typiczne dla takich meneli.

Nawiasem mówiąc - czy nawołujący do nienawiści i organizujący zamachy imamowie też są w dołku? Czy Bin Laden był w dołku? Nie wszystko da sie wyjaśnić "dołkiem".

Dzierzyński, Mołotow, Pol-Pot i inni nie byli w "dołku", ale organizowali masowe zbrodnie. Pozdrawiam

Austrlijski premier powiedział otwarcie, że jeżli dajemy wam nowy dom, jeśli tu jesteście pełnoprawnymi obywatelami i tak jesteście traktowani to szanujcie prawa i żyjcie w/g praw w nim ustanowionych. Nikt was tu nie zapraszał. Jeśli się nie podoba to wyjeżdżajcie. Nie potrzebujemy was. Chyba jedyny mądry który się na to zdecydował.

To nie o to chodzi, żeby się nap***ć z muzułmanami.

Czas krucjat już się skończył (choć Bush usiłował dorabiać jakąś tam ideologię do swojej polityki agresji w Iraku czy Afganistanie.

Chodzi o postawienie jasnych granic ustępstw, bo w ich krajach nie ma wielokulturowości.

Jak długo moja córka nie będzie mogła paradować po Rijadzie w miniówie, tak długo ja sobie nie życzę widoku muzułmańskich Buk na ulicach w Europie.

Natomiast jeśli goszczę muzułmanina w swoim domu - zawsze uszanuję jego religię. Podobnie w znajomym muzułmańskim domu jestem zawsze częstowany polską kiełbasą. :)

I świat się nie wali! :)

Także jestem za zaprowadzeniem porządku w Europie - jak najszybciej.

Ale obecność polskich wojsk w Afganistanie odczuwam jako hańbę dla Polaków i Polski.

Żyjmy sobie każdy u siebie wedle własnych zwyczajów.

A będąc w gościach pamiętajmy że jesteśmy w gościach.

Dottore, Twoja córka już teraz w kraju muzułmańskim nie może paradować w miniówie. W Hadze już teraz jest islamskie getto, gdzie za palenie papierosów, posiadanie psa, albo nieskromny ubiór możesz dostać w lampę. We Francji sa oficjalne police no go areas - kilkaset, zamieszkane głównie przez imigrantów. Sztokholm na przedmieściach płonie - nikt nie pisze tego oficjalnie, ale przesłanki co do społecznego i etnicznego składu zadymiarzy można wyczytać między linijkami doniesień.

Musze powidzieć, że nie doceniłem powagi sytuacji. Wydawało mi się, że rządy zachodnie bedą tylko pasywnie oddawać terytorium islamowi. Nie przewidziałem, że w imię obrony porządku demokratycznego ludzie jak ta 85 letnia staruszka będą aresztowani za wykrzyczenie 'Muslims go home'. Policja chroni meczety przed atakami. Dziwne, że nie stosuje tego samego (nie musi?) wobec kościołów katolickich. Skończy się tym, że ludzie wyjdą na manifestacje i oprócz islamistów czoła stawi im policja broniąca tych ostatnich przed prześladowaniami ze strony nietolerancyjnych, ksenofobicznych Europejczyków...

Powrót po dłuższej przerwie...

Dużo prawdy mówi dottore a niektórzy zdają się wypowiadać ze stanowiska Polskiego podwórka i tego co zasłyszeli z wiadomości. Islam to religia jak każda inna ale że jej wyznawcy to przeważnie prymitywni ludzie to i wiara mocna a wręcz czasem fanatyzm. Jakby nie sytuacja napędzana przez amerykę to sytuacja z nimi była by zgoła inna bo nikt nie szedł by w stronę ekstremizmu z braku zwykłego powodu. Niestety kiedyś już napisałem że ci ludzie sami dali się wkręcić i wcale robiąc to co robią nie biorą odwetu tylko zaciskają sobie mocniej pętle na szyi którą im ameryka zakłada. To samo resztą kiedyś powiedziałem muzułmaninowi którego poznałem i jego zastanowienie było takie głębokie że na drugi dzień przyszedł w jeans'ach i koszuli i nawet o tym nie rozmawialiśmy bo nie było sensu. Ludzie są ludźmi a nic się nie dzieje bez władców marionetek zarówno z jednej jak i drugiej strony.

Sory, ale ty zwyczajnie jesteś niedoinformowany i niewyedukowany.

"Ciekawa" sytuacja w Turcji, gdzie europejskie wpływy były traktowane na równi z islamskimi (przynajmniej w dużych miastach) przez ostatnie kilkadziesiąt lat - nie była to naturalna koegzystencja, świecki rząd wspierany był przez wojsko. W ciągu ostatnich kilku lat władzę zaczęli przejmować islamiści, odcinając wojsko od władzy. I co się dzieje? Ano to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli szczęśliwy mordują.

Różni. Wszelkie uogólnienia są mylące.

Nie zaprzeczam, że wśród terrorystów znajdują się ludzie zagubieni, skrzywdzeni, z prześladowanych rodzin czy środowisk. Tak samo jak wsród złodziei, bandytów i morderców.

Każdy z nich miał jednak własną drogę do zbrodni. Bieda - sama z siebie - nie musi prowadzić do przestępstwa.

To było chyba jasne od początku.

Nie można terrorystów i zbrodniarzy tłumaczyć "dołkiem".

Binladen był zajebiście bogaty.

Nie można terrorystów i zbrodniarzy tłumaczyć "dołkiem".

Oczywiście że nie można. Hitlera nie usprawiedliwia codzienne bicie ojca, który go tak wychowywał za zbrodnie jakie popełnił przy pomocy innych słabych psychicznie ludzi. Biała wstążka film o tym okresie albo Pręgi polski film warte refleksji.

I właśnie ci "słudzy" chcą u boku tych "silnych" doznać uczucia bycia także silnymi bo ich nikt nie umiał przytulić kiedy tego potrzebowali.

Bronić mamy się prawo przed nimi ale nie chęć zemsty ma być motywem naszego działania.

W Hadze już teraz jest islamskie getto, gdzie za palenie papierosów, posiadanie psa, albo nieskromny ubiór możesz dostać w lampę. We Francji sa oficjalne police no go areas - kilkaset, zamieszkane głównie przez imigrantów. Sztokholm na przedmieściach płonie - nikt nie pisze tego oficjalnie, ale przesłanki co do społecznego i etnicznego składu zadymiarzy można wyczytać między linijkami doniesień.

O tym mówię. Nic mi do porządków w Rijadzie ale na swoim europejskim podwórku sobie takich akcji nie życzę.

A jak im się nie podoba to won do siebie kozy dymać.

I wtedy będzie OK. Ja nie będę miał pretensji o miejscowe stosunki w krajach islamskich bo to nie moje kraje a oni niech nie próbują zmieniać Europy, bo w końcu naprawdę skini się wk*** i bez czekania na policję pokażą im czym jest Biała Siła.

Problem polega tylko na tym, że bić będą wszystkich śniadych - nieważne czy islamistycznych kretynów czy normalnych spokojnych ludzi.

Dla mnie to jest problem.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

O tym mówię. Nic mi do porządków w Rijadzie ale na swoim europejskim podwórku sobie takich akcji nie życzę.

A jak im się nie podoba to won do siebie kozy dymać.

Dottore, problem w tym, że możemy wszyscy buńczucznie demonstrować i wyrażać takie stanowisko, a w praktyce co możesz zrobić, skoro publicznie nie wolno Ci tego powiedzieć. Zastanowił sie ktoś, że w UK moglibyśmy zostać skuci przez policję za tą całą dyskusję tutaj?!

Jak na razie to dymają oni nie kozy, ale nas...

Problem polega tylko na tym, że bić będą wszystkich śniadych - nieważne czy islamistycznych kretynów czy normalnych spokojnych ludzi.

Dla mnie to jest problem.

I chwała Ci za to, że rozróżniasz. Jesteś cywilizowany. Ale dla nich cały zachód jest wrogi - Ty, ja, żołnierz, policjant... Oni nie rozróżniają. Jak mordują, to wszystkich, kto się pod bombę akurat nawinie.

Nie nawołuję do bicia wszystkich, a nawet kogokolwiek (brzydze się przemocą), ale jednak jakiś odpór idei bezograniczonej islamizacji Europy w majestacie europejskiego prawa należałoby móc dać. Tyle, że mam wrażenie (być może mylne), że jesteśmy stopniowo takich możliwości pozbawiani. Nie chcę się nakręcać, ale w Europie wielokrotnie żartowano sobie z KK, papieża, Biblii, katolików. Jednocześnie powiedzenie czegokolwiek o Muzułmanach, nawet cytowanie Koranu i wersów o przemocy uznawane jest jako atak na islam. Dla mnie ta dysproporcja jest uderzająca.

il Dottore nie może tego zrozumieć, jego głównym zmartwieniem jest to, że dostanie się biednym "niewinnym" muzułmanom. A ja się pytam, co ci "dobrzy muzułmanie" robią przeciwko islamizacji europy? Nic. Dają ciche przyzwolenie "ekstremistom", tak na prawdę sami są częścią tego ekstremizmu. Dają przyzwolenie na stosowanie szariatu itd.

Powinni np. domagać się usunięcia z koranu sur nawołujących do nienawiści i niezgodnych z demokratycznymi wartościami (z których dobrodziejstw przecież korzystają). A robią to? Nie. Więc może wcale nie są tacy "dobrzy"?

tak to wszystko prawda,ale o islamizacji Europy nikt nie mówi otwarcie, a jak populacja przekracza 5% to zaczyna się liczenie z nimi i zaczynają wysoko podnosić głowy i domagać się co nie ich. Tworzą swoje getta, nie przestrzegają prawa państwa w którym są, kierują się swoją religią, prawem itd. dzieci uczą koranu i nie posyłają do szkół. Nikt nie reaguje bo zaczyna się krzyk o nagonce, że tacy biedni itd. Mnożą się jak szczury i chcą socjalu. Zobaczymy co powiecie jak córka kogoś z Was zakocha się w Arabie. Nic nie dociera a potem lamenty. Jeśli rozwój świata podzdielił na rasy, religie i kultury to nie powinno się ich mieszać. Od zarania dziejów początkiem wojen były religijne różnice. Poczekajcie i Wy i wasze dzieci i wnuki. Przekonacie się.

I ciekaw jestem co by było gdyby nie Sobieski i Wiedeń.

a może obrońcy Arabów spróbują postawić katolicką świątynie w kraju islamskim, podejmie się ktoś? chm.....głowa jego będzie się turlać po środku ulicy......

Mnożą się jak szczury i chcą socjalu

Nie, mnożą się, BO dostają socjal, BO za każde dziecko sa benefity, BO można z tego komfortowo żyć, podczas gdy reszta społ. płaci.

I ciekaw jestem co by było gdyby nie Sobieski i Wiedeń.

+

0

Do góry

Cytuj selektywnie

Odpowiedz

Dodaj na blog

Zgłoś

Nic by nie było prawdopodobnie. Byłby podbój militarny, nastąpiła by w końću odpowiedź zbrojna i tyle.

To co dzieje się obecnie, to tzw. cichy podbój. Dalece bardziej skuteczny, bo jesteśmy pokonywani naszym własnym orężem - demokracją.

<br /> Dalece bardziej skuteczny, bo jesteśmy pokonywani naszym własnym orężem - demokracją.<br />

Jeszcze nie pokonywani, na razie nas szczypią i gryzą. ZSRR i III Rzeszę pokonała demokracja, a wydawały się nie-do-pokonania. Nastąpi przesilnie, spadną atomówki i fertig. Nie dziś, to pojutrze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.