Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do stereo - czy Sunfire się nadaje?

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie...

Czy subwoofer Sunfire True Subwoofer nadaje się do muzyki, czy tylko do kina?

Ma płynną regulację częstotliwości odcięcia od 120Hz w dół ale nic nie wiem o jego brzmieniu.

Jeśli Sunfire jest urządzeniem raczej kinowym to jaki sub byście proponowali do muzyki stereo?

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Gość partick

(Konto usunięte)

Motorhead potrzebuje basu ;-)

weź się rozejrzyj za małymi podłogówkami: dwudrożne, dwu-głośnikowe - gdzie pojemność robocza to 2/3 kolumny, a reszta to stand (z komora balastową do zasypania).

Now Playing: Ozzy Osbourne - "Tomorrow"

Now playing: Leonard Cohen "Old Ideas" także i bez suba styka... :)

Ale faktycznie - do Motorhead by się jakieś "dopalacze" przydały. :)

Ja jestem monitor guy - podłogówek nie lubię specjalnie.

Ale kiedyś miałem suba - sprzedałem i żałuję bo do stereo był świetny.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Gość partick

(Konto usunięte)

ja preferowałem raczej duże monitory, ale od czasu odkrycia Tannoy Mercury M3 to tylko zmieniłem na F3 - to naprawdę ma p... na basie :)

o, takie miałem ostatnie monitory - cholernie szybkie.

Sunfire true trochę wolny ja mam tego hrs 12 w obudowie zamkniętej jest lepiej ale jednak bas podbarwiony. nie gra to wysoko 60hz max kompan tylko dużych kolumn, te suby raczej kino

W stereo, z monitorami najlepiej sprawują się dwa subwoofery sterowane przedwzmacniaczem. Dość istotną rolę odgrywają wtedy inerkonekty. Obudowa zamknięta suba zwiększa poczucie realizmu dzwięku kontrabasu. Z wyborem trzeba być ostrożnym i dopasować go do preferowanej muzyki. Inaczej zabrzmi B&W, inaczej REL, inaczej Velodyne. W moim systemie i w mojej muzyce najlepiej wypada Dunaudio SUB 500, albo nieprodukowany już Krell Resolution. Obydwa sprawują się w stereo znakomicie. Do mocniejszego, rockowego grania wybrałbym Krella - to jest killer!

Parker's Mood

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.