Skocz do zawartości
IGNORED

Ogólne wrażenia z Euro 2012.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

można bić pianę zamiast doceniać duże zmiany dla użytkowników samochodów i najważniejszą , nareszcie w opinii światowej przebił się obraz normalnego kraju w którym , nie pieniacze tylko normalni ludzie cieszący się z życia są w przytłaczającej większości.

a co do Ukrainy, to samo piszą co o Polsce. Sukces organizacyjny niemniej dystans cywilizacyjny pomiędzy Polską a Ukrainą jest wyrazny i dziennikarze piszący o Euro o tym wspominają .... a swoją drogą kogo w Polsce poza polityką i biznesem obchodzi Ukraina.

nie każdy ma problemy z zakupami tak samo jak z śmiertelnymi chorobami. Podobne problemy mają wszyscy biedni rozlokowani na całym świecie . Niestety świat nam nie współczuje i nie chce wpisać na listę krajów ubogich , w których większość poza elitą ma problem z zdrowiem i nie ma co do gara włożyć tylko lokuje dużo wyżej ,gdzie podobne problemy istnieją niemniej nie brak możliwości a inne (np. patologia ) są powodem ubóstwa czy też braku zdrowia. ..zdecydowana większość ma się dobrze.

Akurat tu się z Tomaszewskim zgodzę. :)

"...Krew mnie natomiast zalała, jak Donaldinho zaczął dziękować piłkarzom. "Dziękuję za grę". Czy on siebie słyszał? Ja się pytam: jaką grę? Na cymbałach czy na klarnecie? Można dziękować wolontariuszom, kibicom, ludziom zaangażowanym w to Euro. Patałachom, którzy nas skompromitowali, dziękować nie można! To była kompromitacja Tuska. Zbłaźnił się po raz drugi w ostatnim czasie. Brakowało tylko, żeby podszedł do Komorowskiego i razem zaśpiewali a capella "Nic się nie stało..."

Cały tekst jest niezły:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

A z tych pieniędzy przysłanych z zagranicy to jedynie rosną ceny w kraju, bo rodziny powodują popyt. Są one zwyczajnie przez nie przejadane...

..mogę nie przysyłać...ale czy mogę liczyć na Twoje wsparcie....raczej nie sądze...

,....dane stąd ...

http://www.polskieradio.pl/7/15/Artykul/346376,Rozmowa-z-Andrzejem-Sadowskim

laluś na wakacjach

Ukryta Zawartość

się spracował na euro

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

A z tych pieniędzy przysłanych z zagranicy to jedynie rosną ceny w kraju, bo rodziny powodują popyt. Są one zwyczajnie przez nie przejadane...

Nie do końca. Wielu ludzi buduje się w PL, inwestuje w nieruchomości, czy to dla siebie, czy dla rodziny. Wielu emigrantów kupuje też w kraju towary, które potem zabierają ze sobą za granicę.Owszem, nie są to inwestycje bezpośrednie, ale czego oczekujemy? Że będąc za granicą będą w PL fabryki otwierać?

Powrót po dłuższej przerwie...

Niczego się nie spodziewajmy.

Mój post jedynie był w kontrze do postu o pozytywnym wpływie pieniędzy emigrantów na losy naszego kraju.

Pieniądze każdego z Nas poprawiają los nam i naszym najbliższym. I ten aspekt traktuje pozytywnie; wszak nie jestem zgorzkniały tak jak zwolennicy Jarka. Ja uważam, że jak lepiej powodzi się mojemu sąsiadowi to lepiej i dla mnie. Uważam, że jak coś się w Polsce buduje to tylko lepiej dla nas wszystkich.

Tymczasem Koledzy podkreślający wartość tych prywatnych wpływów gotówki, potępiają jednoczesnie urbanizację naszego kraju...

Jakaś paranoja.

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 5 Lipca 2012 - nie na temat
Ukryte przez misiomor, 5 Lipca 2012 - nie na temat

potępiają jednoczesnie urbanizację naszego kraju...

Masz na myśli stadiony?

W Chile i Argentynie też kiedys cieszyli sie z nowych stadionów. później trochę mniej ale to inna bajka..

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W Chile prawica znalazła swego czasu nowe i oryginalne zastosowanie dla stadionów.Czy takie zastosowanie xniwax odpowiadałoby Ci?

Przede wszystkim miałem na myśli drogi, infrastrukturę hotelarsko-gastronomiczną, infrastrukturę komunikacyjną niesamochodową (lotniska, dworce-polecam Wrocław;).

Ale tak, również stadiony!

Lepsze to niż najwyższy Chrystus na świecie...

Czy takie zastosowanie xniwax odpowiadałoby Ci?

Czemu pytasz? PO coś szykuje na tych co nie są z PO a ni PRZED.

tak na marginesie to zapewne uważasz Wojciechu, że Allende był super oczywiście..

Napisano dziś, 23:19

Lepsze to niż najwyższy Chrystus na świecie...

A jak tam droga do A4? Jest już ? Tam właśnie koło najwyższego (nie uważam, że to Chrystus).

Aż strach pisać coś pozytywnego o Euro ale jednak spróbuję.

Dla mnie największym pozytywnym efektem większym nawet od inwestycji w infrastrukturę jest to wszystko co przebiegło w sferze mentalnej. Tysiące ludzi uczestniczyło w organizacji imprezy i wraz z woluntariuszami zapewne po raz pierwszy w życiu mieli do czynienia z tak wielkim przedsięwzięciem. I o dziwo organizacyjnie udało się to wszystko udźwignąć i jest to olbrzymie pozytywne doświadczenie. Jeszcze większa liczba tzw. normalnych ludzi spotkała się z ludźmi z najróżniejszych krajów, bawiła się razem z nimi, często im pomagała. I okazało się że nie mamy się czego wstydzić, jesteśmy otwarci, sympatyczni, gościnni. A nasz kraj nie jest żadnym zadupiem Europy tylko miejscem które można polubić i do którego chce się wracać.

Do tej pory kontakt wielu Polaków z zagranicą odbywał się z pozycji walczącego o pracę gastarbeitera a teraz okazało się, że nie jesteśmy od nikogo gorsi a czasem nawet lepsi. I dla setek tysięcy czy milionów ludzi jest to dawka narodowej dumy opartej na wartościach pozytywnych a nie na narodowych klęskach. Wreszcie poczucie wspólnoty opiera się na świadomości udźwigniętej odpowiedzialności i odniesionego sukcesu a nie na goryczy wykorzystanych i opuszczonych.

Jestem Europejczykiem.

xniwax

Coraz bardziej odbiegamy od tematu ale...Nic nie usprawiedliwia zbrodni,których dokonała chrześcijańska prawica w Chile i Argentynie.

Uchronili swoje kraje przed komunizmem! Najbardziej zbrodniczym systemem, jaki zna historia, przyczyną śmierci SETEK MILIONÓW ludzkich istnień!

I jeśli z tego powodu trzeba kilku komuchów wyrzucić z helikoptera to ja bym się też nie zawahał.

Ani sekundy!

Pinochet i inni ODDALI PRZYSŁUGĘ SWOIM KRAJOM I LUDZKOŚCI broniąc ich przed komunistami.

Żeby daleko nie szukać: u nas, wskutek wielu dziesiątek lat komunistycznej indoktrynacji, przedstawia się gen. Franco jako zbrodniarza, poplecznika Hitlera, syna Belzebuba i nie wiadomo kogo jeszcze... Tymczasem w Hiszpanii cieszy się on wielką estymą, jako człowiek, który URATOWAŁ SWÓJ KRAJ PRZED KOMUNISTYCZNĄ ZARAZĄ!

Zapraszam na Wyspy Kanaryjskie (które swój rozwój w dużym stopniu zawdzięczają gen. Franco) - lewaki muszą dziwnie się czuć, spacerując tam po ul. Generała Franco, która jest niemal w każdym większym mieście na każdej wyspie!

I co? Franco już dawno nie ma - a ulica jest! Jeszcze jakieś pytania?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

No i mamy na forum miłośnika totalitaryzmu i potencjalnego mordercę. Przynajmniej się nie czai.

Jestem Europejczykiem.

Ja bym tak tego nie przeceniał. To jedynie chwilowe pozytywne emocje, które szybko odpływają. Prawdziwe wartości zdobywa się niestety cierpliwą, konsekwentną i rozciągnietą w czasie pracą a nie zrywami. To tez nasza jedna z głównych negatywnych cech narodowych. coś w stylu, "zastaw się a postaw się". Jak dotąd,oprócz chwilowej poprawy samopoczucia nic z tego konkretnego nie wynika. Nie wystarczy zapożyczyć się i postawić wszystkim wódkę....

Tak samo, gdy wysyłalismy wojska do Iraku - żadnych korzyści, musimy jak zwykle pocieszać się "uznaniem". Podobnym uznaniem za wkład walki w II wojnie też się cieszyliśmy, co nie przeszkodziło, by wszyscy nas przehandlowali...

Ukryta Zawartość

za taką kasę ja też chcę być prezesem!

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Jest jeszcze jedna korzyść z Euro.Przez cały okres tej imprezy byliśmy wolni od polityków.Ich oświadczeń,ocen,oskarżeń,światłych analiz i wzajemnych ataków.To bezcenne doświadczenie!

Dokładnie tak Wojtku.

I rzeczywiście, nasi kopacze zeszli ze sceny skompromitowani jak zwykle... i okazało się, że Polak może odnieść sukces.

Oto mała dziewczynka Agnieszka, oto gdzieś zapomniani Siatkarze...

Mniej narzekania na polskie osiągnięcia, choćby były zrywami.

Więcej narzekania na tych, którzy kompromitują 40 milionowy naród.

No dobra, a teraz dosc tej sielanki ;)

Więcej narzekania na tych, którzy kompromitują 40 milionowy naród.

Wszystko zależy niestety od tychże i jedni, i drudzy nie kompromitują narodu lecz siebie. Wybierając ich, sami się kompromitujemy.

Kwadratura koła i zaklinanie rzeczywistości.

No właśnie.

Nie wszystkich niestety wybieramy.

Ot takie media, dymanie bańki sukcesu. I klapa jak zawsze.

Ogólnie jakaś w narodzie dziwna tendencja do ekscytacji niczym (brakiem umiejętności).

A wystarczyło się cieszyć byciem gospodarzem fajnej imprezy.

A wystarczyło się cieszyć byciem gospodarzem fajnej imprezy.

Alez i tak wyszło suma sumarum.

Jest jeszcze jedna korzyść z Euro.Przez cały okres tej imprezy byliśmy wolni od polityków.Ich oświadczeń,ocen,oskarżeń,światłych analiz i wzajemnych ataków.To bezcenne doświadczenie!

i był to największy sukces.Było normalnie choć prezes polaczków do końca imprezy nie wytrzymał .

Xniwax. U Ciebie też burza?

Teraz juz nie :) ale wtedy tak, licząc jakieś 8 km ode mnie była.

Było normalnie choć prezes polaczków do końca imprezy nie wytrzymał .

Tak jak i przewodniczący drugiej połowy polaczków zresztą tez.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Udane nad wyraz mistrzostwa, socjologicznie i społecznie rzecz ujmując sie zakończyły, czas wrócić do rzeczywistości i zagonić co niektórych do uczciwej pracy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.