Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie kable sieciowe (hit czy kit?)

corner

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli dobrze zrozumiałem tę polszczyznę, "te pierwsze" (czyli któreś z wtyków na zdjęciach) można kupić w cenie 8 zł za 2 szt. Będę wdzięczny za link do aukcji, kupię sobie kilka sztuk.

Widzę że na każdym kroku próbujesz ze mnie drwić, chodzi o aplauz od pomagierów? Wiesz że to już staje się nudne i raczej sam sobie psujesz reputację? (o ile taką posiadasz). Taki cyrk z twojej strony nie przystoi randze moderatora, na którego imho się kompletnie nie nadajesz.

Niżej masz przykładowy link do aukcji (8 szt - 49$), wysyłają na cały glob, do tego przy większych zamówieniach, poza aukcją, mamy sporo niższe ceny:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Corner, kupię od ciebie wszystkie wtyki z naszej strony w Twoich cenach - oczywiście z fakturą vat. Ok ?

Masz wyżej linka,.

Co do faktury, taki przykład: zamów wtyk BALS z zagranicy - po wszystkich kosztach, wyjdzie o wiele więcej niż jakbyś zakupił to samo gniazdo w Polsce w elektrycznym - jaki z tego morał? Ceny zarówno u nas jak i innych landach (komponenty, które sprzedajesz) są porównywalne, Ty kolego natomiast sprzedajesz po cenach o wiele nieopłacalnych, jak twoje gniazda ścienne Busch-Jaeger, które np w Holandii, Niemczech są ponad 2x tańsze - a przecież tamtejsze sklepy tez prowadzą firmę, płacą podatki itd, tak więc skończ waćpan z tymi wymówkami.

A teraz kolejny przypadek (ile to już ich było?), handlarze z Tajwanu mający w ofercie w/w wtyki, wystawiają oto takie cudo:

$(KGrHqJ,!joE6KbBzvmCBOpEV)8(9Q~~60_35.JPG

$(KGrHqR,!m!E6JkJ)R8HBOnYdUOkHQ~~60_35.JPG

gdzie ja to widziałem? aha ARTECH:

17.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Redaktorzy

Widzę że na każdym kroku próbujesz ze mnie drwić, chodzi o aplauz od pomagierów? Wiesz że to już staje się nudne i raczej sam sobie psujesz reputację? (o ile taką posiadasz).

Typowa uprzejmosc w wykonaniu kolegi, dlaczego nie jestem zaskoczony... A wracajac do rzeczy, pytałem grzecznie, bo jak wyraznie zaznaczylem, chcialem kupic tak interesujacy wyrob za tak skromna cene.

Uprzejmością wykazał się kolega z branży, wyzywając mnie osobiście naruszał regulamin, tak więc proszę traktować wszystkich jednakową miarą ;)

Wracając do przypadków, które jak widać występują nagminnie, dokładam kolejną cegiełkę:

ARTECH:

01.jpg

Tajwan:

11vtuf5.jpg

ARTECH:

02.jpg

Tajwan:

wv315i.jpg

ARTECH:

08.jpg09.jpg

Tajwan:

aw9vl1.jpg

sly

O której Ty chodzisz spać?

hehehe....u mnie to różnie. Czasem się obudzę w środku nocy, puszczam fajną muzę i sobie siedzę głaszcząc kota.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

hehehe....u mnie to różnie. Czasem się obudzę w środku nocy, puszczam fajną muzę i sobie siedzę głaszcząc kota.

Kobiety aktualnie żadnej do głaskania nie masz?

;)

Widzę że na każdym kroku próbujesz ze mnie drwić, chodzi o aplauz od pomagierów? Wiesz że to już staje się nudne i raczej sam sobie psujesz reputację? (o ile taką posiadasz). Taki cyrk z twojej strony nie przystoi randze moderatora, na którego imho się kompletnie nie nadajesz.

Żartujesz? jozwa to nieliczny wyjątek bardzo wyrozumiałego moderatora...... i fajny gość. i ma kota-y......

Moze gdyby zamknął ten temat...to co innego mógłbyś się pielkic ale widzisz diabła w falbanach od spódnicy...OOO NIE MA!!

Nadal podtrzymuje to co napisałem.

Wygrzewanie kolumn trwa najdłużej a szczególnie tych "twardych".

Kolega miał Avalony,chyba Transcendanty. Po wyjęciu ze skrzyni,

brzmieniowo dramat, po 200h nieco lepiej,po ok 500h wyraźnie lepiej.

Tak kilka miesięcy dość intensywnie grały nim zaczęły czarować.

To po kilku latach to już tylko sama magia zostaje tak się rozgrzeją...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Wracając do przypadków, które jak widać występują nagminnie, dokładam kolejną cegiełkę:

Mam pytanie. Czy oszacowałeś jakoś ceny? Tzn. ile kosztowałyby te tajwańskie wtyczki? Bo one ładne są i jeśli faktycznie są względnie tanie, to mogłyby stać się popularne.

@StaryM

akurat przy wielu RCA, bananowych jest tylko zaznaczony kontakt, aby się indywidualnie dogadać co do ilości sztuk, oraz modeli, itd.

Kolejna porcja (raczej już ostatnia), kto miał wyciągnąć odpowiednie wnioski, już to dawno zrobił, a reszta niech się dalej łudzi:

Artech:

04.jpg

Tajwan:

2lov9s.jpg

Artech:

07.jpg

Tajwan:

1iy4qw.jpg

ARTECH:

02.jpg

Tajwan:

qqvcm1.jpg

Artech, po co prowokujesz.

Chcesz się czegoś ciekawego dowiedzieć o kablach, spytaj wprost.

Trafisz na podatny grunt, gdyż piszą tu osoby o kwalifikacjach znacznie przewyższających dzisiejszych światowych liderów tej branży.

Nie wierzysz?

To zadaj pytanie.

Przecież już dawno zadałem pytania:

Byłbym wdzięczny za wpisy:

Testowałem: to i to

Zauważyłem: to i to

Uważam, że: to i to

I to wszystko

Czy to nie jest prośba o konkrety ? Odpowiedz na te pytania, chociaż ty.

Nadal podtrzymuje to co napisałem.

Wygrzewanie kolumn trwa najdłużej a szczególnie tych "twardych".

Kolega miał Avalony,chyba Transcendanty.

No właśnie, chodzi o taki wpis - konkretny model został podany.

Głośniki zmieniają brzmienie tak długo , jak długo zmieniają się parametry membrany. Ponieważ niskotonowe są największe, słychać to najwyraźniej. W nisko i średniotonowych także występuje efekt wygrzewania, tylko trzeba mieć odrobinę "lepsze ucho", aby to dostrzec.Okres wygrzewania jest różny i zależy od intensywności eksploatowania głośników. Zmiana parametrów membrany występuje nie tylko w głośnikach, ale i innych urządzeniach. Takie są moje spostrzeżenia, więc zgadzam się z sly30.

corner

Użytkownicy

55 postów

Napisano dziś, 14:10

Uprzejmością wykazał się kolega z branży, wyzywając mnie osobiście naruszał regulamin, tak więc proszę traktować wszystkich jednakową miarą ;)

Facet, pojedź sobie chociaż raz na Hi-End w Monachium to zobaczysz ile tych dziadowskich wtyków z Tajwanu , Honk Kongu itd. jest tam prezentowanych. Problem w tym , że jak Furutech, Acrolink, Oyaide ma na nich swoje logo to jest Hi-End, a jak ma np.Gigawatt to jest wielkie G. W naszym przypadku chcesz wszystko wrzucić do jednego worka i zakwalifikować, jako chiński śmieć.

Twoja paranoja i frustracja sięga zenitu !!! Niczego nie kupujemy w Chinach, większość w Stanach, tylko konfekcję do kabli głośnikowych i sygnałowych w Europie. Nie obchodzi mnie to, że w to nie wierzysz, dla mnie jesteś w tym samym worku do którego upychasz nasze akcesoria - tylko na samym dnie. Stworzyłeś wątek, którego nie rozumiesz, więc nie zmieniaj więcej tematu, a swoje rewelacje publikuj na sławetnej stronie.

Widzisz Kolego, w kółko pwtarzasz to samo. Czemu nie odpowiesz na moje pytania? Przecież mógłbyś się uwiarygodnić. A tak to nadal możesz być uważany za kolejnego "producenta" żerującego na naiwności ludzkiej i wierze w zabobony.

Po pierwsze, najpierw odpowiedz na moje pytania, bo podobno coś testowałeś, a potem ja odpowiem na twoje.Staram się nie nie odpowiadać na każdą bzdurę , by nie rozmydlać wątku. Problem w tym, że cokolwiek nie napiszę, to zdaniem takich geniuszy jak ty i corner i tak będzie to nieprawdą.

@StaryM

akurat przy wielu RCA, bananowych jest tylko zaznaczony kontakt, aby się indywidualnie dogadać co do ilości sztuk, oraz modeli, itd.

Corner, to typowa twoja odpowiedź, chociaż bez problemu można znaleźć linki z cenami - szukaj corner szukaj.

Twoja paranoja i frustracja sięga zenitu !!! Niczego nie kupujemy w Chinach, większość w Stanach, tylko konfekcję do kabli głośnikowych i sygnałowych w Europie. Nie obchodzi mnie to, że w to nie wierzysz, dla mnie jesteś w tym samym worku do którego upychasz nasze akcesoria - tylko na samym dnie. Stworzyłeś wątek, którego nie rozumiesz, więc nie zmieniaj więcej tematu, a swoje rewelacje publikuj na sławetnej stronie.

A co tu jest do rozumowania, oferowane przez kolegę wtyki sygnałowe - głośnikowe, nie są nawet kopiami, Azjaci sami sobie grzebią i puszczają w obieg. Tak więc co jest takiego zagmatwanego wg ciebie, czego nie mogę ogarnąć, powołując się na domniemaną frustrację z mojej strony?W ostatnich 2-3 postach ustaliłem pochodzenie twoich produktów w możliwie najprostszy sposób, więc przestań być tak monotematyczny i wmawiać jak to kupujesz w USA.

Sprawy zaszły za daleko, teraz nie tylko pogrążasz siebie, ale jednocześnie obrażasz osoby, które ci zaufały:

ARTECH:

10.jpg09.jpg

Tajwan:

ojl34.jpg330sduu.jpg

Wtyki głośnikowe ARTECH:

12.jpg

Tajwan:

4sib0z.jpg

ARTECH:

01.jpg

Tajwan:

11vtuf5.jpg

ARTECH:

02.jpg

Tajwan:

wv315i.jpg

ARTECH:

08.jpg09.jpg

Tajwan:

aw9vl1.jpg

Artech:

04.jpg

Tajwan:

2lov9s.jpg

Artech:

07.jpg

Tajwan:

1iy4qw.jpg

ARTECH:

02.jpg

Tajwan:

qqvcm1.jpg

Czy założyciel wątku miał jakieś nieprzyjemne przygody z tymi wtykami?. To już jakaś obsesja jest. Czy zasypujesz swoimi ebayowymi znaleziskami skrzynki pocztowe Furutecha czy innych kablarskich firm?

Wszyscy oszukują!!!!

Corner da nam wtyki za grosze.

Robin Hood hi-endu.

Pogromca audiofili.

Jedyny sprawiedliwy.

"Zmienne pole magnetyczne generowane przez urządzenie ..... łagodzi oscylacje elektronów, które

są jednym z powodów, określających straty energii powstałe w wyniku oscylacji powstałego tarcia

elektronów. Dlatego one stabilizują system elektryczny ...................................................................................................

Zmienne pole magnetyczne jest generowane przez włączoną do obwodu specjalnym materiale (opatentowana formuła materiału). Ten materiał

wyprodukowany z pomocą nanotechnologii. To jest skompresowany 200-350 proszek mikrometrów,

do którego przymocowane czyste miedziane płyty"

Nauka potwierdzona badaniami, pomiarami czy fake?

• Moderatorzy

niektóre modele wtyków pokazywane przez CORNERA chętnie bym kupił za rozsądne pieniądze bo mi się podobają, wywaliłbym zwykłe brzydkie i wstawił carbonowe.

używam carbonu w rowerze(przedni widelec wraz ze sztycą) i w wędce , więc naturalne jest zwiększenie występowalności tegoż :)

wielu pokazywanych przez Cornera nie jestem w stanie odróżnić od tych drogich.

branżyści całkiem niepotrzebnie się unoszą, wystarczy zakup tanich odpowiedników, proste pomiary i rzeczowa informacja: tak z zewnątrz wyglądają identycznie ale tani jest pokryty 1 mikronem złota, nasz 15., tani ma śrubki z kiepskiego materiału łatwo odkształcającego się ,nasze ........

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Redaktorzy

Byłbym szalenie wdzięczny, gdyby corner nie ograniczał się do piętnowania poprzez zawieszanie obrazków, a podawał konkretne linki. Umożliwiłoby to czytelnikom zakup interesujących części za frakcję żądanej ceny. Ja na przykład chętnie nabyłbym kilka wtyków bananowych dobrej jakości.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Wygląda na oszołomstwo.Prawda?

IKEA,Shell,TESCO, itd. już nie.

A któraś z tych firm produkuje kable?

A może jakieś inne voodoo? Shell mówi klientom, że na ich benzynie samochód pojedzie o 100% dalej? A może przekroczy swe maksymalne osiągi?

To bardzo ciekawe, czekamy na wyjaśnienia "co poeta miał na myśli".

• Redaktorzy

Shell mówi klientom, że na ich benzynie samochód pojedzie o 100% dalej? A może przekroczy swe maksymalne osiągi?

Źle trafiłęś. Akurat koncerny paliwowe wypisują kompletne kocopały o cudownych właściwościach swoich olejów czy paliw, zwłaszcza tych niby lepszych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.