Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz co?miałem ochotę napisać Ci parę informacji dotyczących szczepień. Zajmuję się tym od 25 lat,...

To opowiedz nam:

Ile ilościowo wstrzykuje/wlewa się w człowieka szczepionek; powiedzmy 1960, 1980, 2000, 2010? Dalsze dziesięciolecia przybliżymy z interpolacji.

Podaj jakie nowe szczepienia są wprowadzane i skoreluj to z zachorowalnością.

Czy nie jest prawdą, że szczepienia trzeba powtarzać?

Rodzice ufają lekarzom

Nie tylko lekarzom. Szamanom i piszącym na Bocznicy też.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ojoj ale to w tuńczyku podobno jest straszna ilość rtęci :-) znaleźli sobie tuńczyka ofiarnego.

15181650_10154090290682043_395377669387551338_n.jpg?oh=335230773bed011f4755e198a6d56725&oe=58BB3AE0

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

No nie może być :-) urzędnicy NFZ brali w łapę? Ale szczepionek na pewno to nie dotyczy ;-) z tym wszystko jest uczciwie EGDmCdR.gif?1?6573

Ukryta Zawartość

Zobaczymy kiedy książę i jego świta pójdą siedzieć...

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Na razie w Stanach ale zaraz i do nas dotrą nowe wytyczne żeby szczepić kobiety w ciąży... Coś co było zakazane od zawsze, żadne leki nie są testowane na kobietach w ciąży, a tym bardziej szczepionki które lekami nie są i nie są testowane tak rygorystycznie jak leki. A tu masz, pyk zmienione, kobiety w ciąży nakłania się do szczepień, ciekawe kiedy będą płody w macicach szczepić?

15319068_10154237762217989_9099408463382548353_n.jpg?oh=1481f939c37c692c636973feee34c03f&oe=58C08267

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ojoj Niemct po wojnie testowali szczepionki na dzieciach z sierocińców, no ni może być !!! Ale to dla dobra nauki i nikomu się krzywda nie działa pewnie.. A nie chyba umierały! Ale teraz już pewnie nie testują...na swoich :-D jak mają wschodnich sąsiadów durniów z obowiązkowym kalendarzem szczepień dzieci :-)

Beneficjentami były liczne firmy farmaceutyczne, takie jak Merck, Schering (dziś: Bayer), Janssen, Pfizer, Verla-Pharma czy Behringwerke. Testy w domach małego dziecka zlecały nawet urzędy zdrowia, by poznać efekty uboczne szczepionek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

Ukryta Zawartość

Cytowanie tego oszołomstwa wspieranego przez Kreml jest dla mnie dowodem głupoty. Niestety.

Chociaż po namyśle sądzę, że nie jest to żadne oszołomstwo tylko celowe robienie ludziom wody z mózgu. Jestem pewny, że za ileś tam lat poczytamy o tym tak, jak teraz czytamy o sterowaniu przez bolszewików zachodnimi intelektualistami.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Szczepienia to jedna z największych zdobyczy ludzkości. Z pewnością uchroniły od śmierci lub ciężkiego kalectwa więcej istnień, niż zginęło w holokauście (jeśli już musimy tkwić w tej idiotycznej stylistyce).

Tak tak szczepionki bardzo dobre są tak jak DDT :-) czy DDT już nie? ;-)

nmpPQMu.jpg?resize=500%2C668

No nie, koincydencja jak nic...

zy9Dw8A.jpg?resize=1024%2C647&ssl=1

"Ten wykres obrazuje związek między epidemiami polio w Stanach Zjednoczonych a tonażem DDT i produkcją pestycydów w USA pomiędzy rokiem 1940 a 1970. Ta niebieska linia, którą tu widzimy oznacza polio. Powiększona jest 7,7, ale to jest zasadniczo schemat, spójrzcie na niego. Linia przerywana to z kolei DDT i produkcja innych pestycydów w tonach.

Polio sprawiało wrażenie złośliwej jednostki [bytu] od końca XIX wieku do czasu, gdy DDT zaczęło być na skutek przypadku stopniowo wycofywany z użytku w przemyśle rolniczym w Stanach Zjednoczonych. Jednak stało się to dopiero w 1954 roku, gdy szczepionka przeciw polio została trwale zaakceptowana jako zbawienie dla ludzkości. Stany Zjednoczone uznano za wolne od dzikiego polio w 1979 roku."

22 listopada 2016, Thüringer Allgemeine zgłosiło, że z 14 osób, które zachorowały na ODRĘ - 13 było ZASZCZEPIONYCH. Podobno działanie ochronne szczepionki (po dwóch dawkach) szacuje się na 99%. Coś musi tu być jednak nie tak...

Zacznijmy od tej rzekomo 99% efektywności. To jest czysta fantazja, zakładając że ilość przeciwciał we krwi musi wynosić co najmniej 0,35 IU / ml jako granica dla efektu ochronnego szczepienia. Według wyników badania KiGGS, 6,7%, dzieci i młodzieży nie reaguje na szczepienia (nie wytwarzają przeciwciał) po dwóch dawkach szczepionki p. odrze! A po sześciu latach dochodzi to nawet do 12,6%. Z tego względu, nikt nie wie, czy szczepionka ma jakąkolwiek korzyść, czy raczej działa jak zwykły efekt placebo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

Mędrkuj dalej. Czyli to z powodu rzekomego braku skuteczności powszechnych szczepień p/odrze jeszcze 100 lat temu była to powszechna choroba, na którą zapadało kilkadziesiąt procent populacji dziecięcej, a dziś znalazło się 14 przypadków?

A teraz najlepiej wklej znowu jakiś propagandowy gotowy artykuł.

PS. Dziękuję Szanownej Moderacji za studzenie temperamentu moich wypowiedzi. Rozumiem chłopaki, tamten komentarz był zbędny.

Edytowane przez rabin-hood
atak personalny
Gość A&T

(Konto usunięte)

Skąd taka ciemnota na stwierdzaną szkodliwości? Czy wszystkie osoby poierające ten Holokaust gdy szkodliwość będzie oficjalnie uznana podadzą się osądzeniu i świadzczeniom odszkodowawczym?

Robin co przeczytałeś na temat szczepień ? Tak pytam z ciekawości. Podaj proszę tytuł książki, gdzie się na ten temat informowałeś ? No bo nie sądzę, że cała Twoja wiedza na ten temat to ulotka produktu z poczekalni u pediatry.

Przecież tak samo, nie wyrażamy opinii o sprzęcie audio albo o płytach, po ulotkach handlowych ze sklepów albo opinii z amazonu.

Dziękuję z góry.

ulotka produktu z poczekalni u pediatry

Pediatrzy sprzedają szczepionki?

Dziękuję z góry.

Proszę z dołu. Edytowane przez toptwenty
Robin co przeczytałeś na temat szczepień ? Tak pytam z ciekawości. Podaj proszę tytuł książki, gdzie się na ten temat informowałeś ? No bo nie sądzę, że cała Twoja wiedza na ten temat to ulotka produktu z poczekalni u pediatry.

Przecież tak samo, nie wyrażamy opinii o sprzęcie audio albo o płytach, po ulotkach handlowych ze sklepów albo opinii z amazonu.

Dziękuję z góry.

Przed nazwiskiem mam: dr n. med. specjalista w pediatrii, specjalista w neonatologii. W związku z wykształceniem i wykonywanym zawodem posiadam stosunkowo szeroką wiedzę w temacie szczepień, powikłań i działań niepożądanych, na dodatek potwierdzoną przez oficjalne organa RP. Osobiście kwalifikowałem do szczepień i miałem pod swoją opieką i obserwacją setki dzieci. Wiem, jakie reakcje poszczepienne występowały. Widziałem również efekty zachorowań na choroby, których można było uniknąć dzięki szczepieniu (włącznie z piorunującą posocznicą meningokokową, niestety o niepomyślnym przebiegu). Co więcej na pewnym etapie rozwoju zawodowego studiowałem (=pogłębiałem wiedzę) historię pediatrii w Polsce, szczególnie sytuację epidemiologiczną przed wynalezieniem szczepień (XIX w.).

Nie obraźcie się, ale żaden z Was nie jest merytorycznie przygotowany do dyskusji na temat szczepień, a szczególnie wiadomy Kolega kopiujący i wklejający pseudonaukowe paszkwile. Gdyby którykolwiek z Was widział na własne oczy to, co widziałem ja, siedzielibyście cichutko i pokornie, albo żarliwie propagowali szczepienia.

Tyle w temacie moich kompetencji.

Oj to gdzie te epidemie na zachodzie Europy gdzie szczepienia nie są tzw. obowiązkowe - to tylko niefortunna nazwa bo przymuszać do zabiegów medycznych to mógł reżim stalinowski i nazistowski tudzież inne radosne. Dlaczego nikt nie bije na alarm że jest epidemia autyzmu w Stanach to już 1 na 45 dzieci VS 1 na 10000 z lat 80' koincydencja, morowe powietrze, a rtęć to w dziecięcych organizmach to z tych tuńczyków w puszcze podłych ;-) Rodzice dzieci poszkodowanych szczepieniami nie przychodż do pana doktóra pediarty po pomoc tylko ida do specjalistów w dużych szpitalach albo kończą ww fundacjach jak Synapsis bez żadnych szans "wyjścia z autyzmu", onkologiach dziecięcych i innych radosnych przybytkach.

Te dochtóry kwalifikujące do szczepień dzieci z gorączką, zakatarzone, po niezgłoszonych NOPach - a jakże bo odgórnie lekarz ma zakaz zgłaszania NOPu inaczej może pożegnać się z robotą - dostaliby po łbie od swoich kolegów z normalnych cywilizowanych krajów z zachodu Europy. Tylko blok wschodni szczepi BCG wirusem laboratoryjnym z lat '50 w PIERWSZEJ DOBIE ŻYCIA DZIECKA, w krajach na zachodzie Europy lekarze neonatolodzy wybałuszają oczy na matki Polki pytające o szczepienia po porodzie, podobnie wzwB, dzieci tylko z grupy ryzyka. P

Ostanie pytanie którym zniszczyłem 2 panie dochtórki przy obydwu porodach moich dzieci, po co zabieg Credego po cesarce kiedy matka robiła badania na obecność chorób wenerycznych oczywiście wynik negatywny i nie jest w tzw. grupie ryzyka :-) poległy :-) dokładnie tak samo wygląda szpryca z koktajli Aluminium, Thiomersal, Polisorbat 80 m.in.

Im więcej arogancji lekarzy typu ja tu jestem dochtórem i wiem najlepiej a ty durniu bez szkoły się zamknij bo się nie znasz - podobnie jak kościele - ludzie będą odchodzić i dziękować za ich usługi i słusznie.

Rabin dziękuję za odp.

Ok. Szanuje Twoje zdanie oraz wykształcenie. Mam podobny przypadek uznanego fachowcy w rodzinie który czasami po ciężkim dniu coś tam powiedział. Służbowo jako lekarz radzę Ci zaszczep syna. Bo muszę to mówić. Taki mam kontrakt. Prywatnie. Nie szczep.

Rabin

Czy możesz coś więcej powiedzieć w temacie szczepień noworodków w ciągu pierwszych 48 godz. od narodzin?

Czy takie szczepienia mają miejsce?

Edytowane przez TomekL3

facebook-laughing-smiley-emoticon.gif15420934_1339320852765028_2786133941456612433_n.jpg?oh=b5d9dca8fb783398fa511eceafe0a9f1&oe=58EEE780

...żeby książę jeszcze szczepionkę dostał a nie wit. C z solą fizjologiczną headsplitting.gif

W Stanach ci sami lekarzy którzy przekonywali do szczepień reklamowali fajki jako zdrowe ;-)

15541448_484717161698550_6504934560911693104_n.png?oh=c83500cb8c40202d5eb99d1ad993afac&oe=58B0B0BC

Gość A&T

(Konto usunięte)
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.