Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

wøaßciwie to juæ wiecej dowodow mi nie trzeba bylo ale dzieki za dostarczenie kolejnego na to ze wirusy jednak nie istnieja

No cóż, zacytuję Lema - "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów".

Jestem Europejczykiem.

jak to nie widać? wsadź do dziurek gwoździe i zetknij jeden z drugim. to zobaczysz jak zaiskrzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nic o prundzie :(

Jakieś pola, jakieś jony których też nie widać! Jak żyć! Nic nie ma!

Ukryta Zawartość

brakuje tu jeszcze hitlera i dinozaura wewnątrz ziemi...

O to, to...

Hitlerowska baza na ciemnej stronie Księżyca. Chociaż Arton twierdzi, że siedzą na Grenlandii.

Jestem Europejczykiem.

Na Księżycu. Wiem, bo nawet filmy so o tem.

A Twardowski - tuż za skałką. Z kurą, wedle najnowszych badań.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Na Księżycu. Wiem, bo nawet filmy so o tem.(...)

Oglądałem. Julek też pewnie oglądał ale myślał, że to film dokumentalny ;-). Do tej pory nikt nie wyprowadził go z błędu.

Jestem Europejczykiem.

Gość D.S.D

(Konto usunięte)

MECENAS ARKADIUSZ TETELA O POZWIE PRZECIW SZPITALOWI Z BIAŁOGARDU:

Rodzice chcą domagać się nawet 500 tysięcy odszkodowania od szpitala

- Moi klienci złożyli dziś zawiadomienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa przez lekarzy białogardzkiego szpitala - mówi Onetowi mec. Tetela. - Chodzi o narażenie zdrowia i życia dziecka poprzez chęć podania mu leku, który od dwóch lat jest wycofany z polskiego rynku - dodaje.

Chodzi o preparat Vitacon

Niedopuszczony do obrotu jest natomiast Konakion.

http://www.mp.pl/pytania/pediatria/chapter/B25.QA.1.2.8.

prof. dr hab. n. med. Anna Dobrzańska

Klinika Neonatologii, Patologii i Intensywnej Terapii Noworodka Instytutu „Pomnik-Centrum Zdrowia Dziecka” w Warszawie

dr n. med. Justyna Czech-Kowalska

Klinika Neonatologii, Patologii i Intensywnej Terapii Noworodka Instytutu „Pomnik-Centrum Zdrowia Dziecka” w Warszawie

"W Polsce aktualnie jedynymi preparatami do stosowania pozajelitowo u noworodków i niemowląt są wprowadzone czasowo do obrotu decyzją Ministra Zdrowia (z dnia 8.10.2010 r., przedłużoną na kolejny okres w dniu 28.09.2016 r.) preparaty Konakion MM (2 mg/0,2 ml) i Konakion Prima Infanzia (2 mg/0,2 ml). Są one zarejestrowane w wielu krajach europejskich i można je podawać także doustnie (do opakowania dołączony jest specjalny dozownik umożliwiający bezpieczne podanie leku bezpośrednio do jamy ustnej dziecka)."

Nadal stosowany w przerwach mięcy czasoym dopuszczeniem preparat Vitacon (1 mg/0,5 ml) został wycofany z produkcji z powodu zawartości Cremophoru EL i alkoholu benzylowego. Substancje te, zgodnie z wytycznymi Unii Europejskiej, nie są dopuszczone do stosowania u noworodków i wcześniaków. Pozostający w sprzedaży Vitacon (10 mg/1 ml) również zawiera wymienione substancje i to w jeszcze większej dawce niż Vitacon (1 mg/0,5 ml), więc nie może być stosowany zamiennie. Zgodnie z opinią Instytutu Leków nie można go stosować u dzieci <2. roku życia.

Piśmiennictwo

Charakterystyka produktu leczniczego: Konakion MM Paediatric 2 mg/0,2 ml (www.medicines.org.uk/emc/medicine/1699/SPC)

Charakterystyka produktu leczniczego: Vitacon 10 mg/ml

http://www.mz.gov.pl/leki/produkty-lecznicze/braki-lekow/ (dostęp 26.10.2016)

No cóż, zacytuję Lema - "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów".

Zacytuję innego.

"Nie walczcie z idiotami! mają przewagę liczebną.

Kto nad kim ma przewagę liczebną? antyszczepionkowcy nad szczepionkowcami czy na odwrót? no kto?

A co do Hitlera to w jakim państwie przeprowadzano bestialskie eksperymenty na dzieciach? Przez kogo rządzonym?

I kto kogo zmusza? Antyszczepionkowcy szczepionkowców do nieszczepienia? Czy szczepionkowcy antyszczepionkowców do szczepienia? No kto?

Ty jesteś tak głupi czy tak podły że wypisujesz to co wypisujesz?

Taki jesteś pewny że to nie ciebie Lem zaliczył by do idiotów? Obyś się nie zdziwił.

Miałem zaszczyt i niewątpliwy honor znać Pana Lema.

Gdybyś wiedział, kogo On uważał za kretynów, to by ci w pięty poszło...

Pamiętajcie Panie i Panowie, wirusów nie ma, to wszystko to kłamstwo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Zacytuję innego.

Kto nad kim ma przewagę liczebną? antyszczepionkowcy nad szczepionkowcami czy na odwrót? no kto?

A co do Hitlera to w jakim państwie przeprowadzano bestialskie eksperymenty na dzieciach? Przez kogo rządzonym?

I kto kogo zmusza? Antyszczepionkowcy szczepionkowców do nieszczepienia? Czy szczepionkowcy antyszczepionkowców do szczepienia? No kto?

Taki jesteś pewny że to nie ciebie Lem zaliczył by do idiotów? Obyś się nie zdziwił.

Ha ha ha.

Zacytuję innego.

Jak będziesz z tym zył, miłosniku PiS?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Jeśli nie będziemy przestrzegać ustalonych w szpitalu zasad, to może dojść do sytuacji, że za chwilę przyjdzie kolejny rodzic i wymyśli swoje reguły – komentuje w rozmowie z WP dr n. med. Marzena Dębska, specjalista położnictwa, ginekologii i perinatologii w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Wszyscy lekarze, z którymi rozmawialiśmy, wyjaśniali, dlaczego istnieje konieczność przeprowadzenia poszczególnych czynności wobec nowo narodzonego dziecka.

– Nie jestem zwolenniczką pozbawiania noworodków podstawowej opieki po urodzeniu, ale ogólnie uważam, że jeśli pacjenci mają jakieś szczególne preferencje dotyczące opieki medycznej, to poród nie jest na tyle nieprzewidywalnym zjawiskiem, aby nie dało się wcześniej ustalić, czy prośby pacjenta mogą zostać spełnione w danym szpitalu. Zaskakiwanie personelu medycznego na dyżurze takimi decyzjami uważam za skrajnie nieodpowiedzialne ". (NET)

Następne dziecko powinni rodzić w domu w całkowitej tajemnicy.

Edytowane przez toptwenty

Ha ha ha.

Jak będziesz z tym zył, miłosniku PiS?

Ukryta Zawartość

He he...Skád wniosek ze jestem zwolennikiem pisu?? Mam wiele powodów zeby go nienawiodziec! No ba jak tulubic niedorznieta krysie psychopatke i Antosia psychopate ktory wyglada jak syn Belzebuba i rusalki bagiennej?

chociaz mam nadziejé ze jednak ta kila jaka jest pis wyrzadzi miej szkod w tym kraju niz cholera jaka byly PO i PSL

Miałem zaszczyt i niewątpliwy honor znać Pana Lema.

Gdybyś wiedział, kogo On uważał za kretynów, to by ci w pięty poszło...

Taak taak zapewne mial na mysli mnie z forumowego nicka, imienia i nazwiska

Pamiętajcie Panie i Panowie, wirusów nie ma, to wszystko to kłamstwo:

Ukryta Zawartość

Do ciebie juz i tak nie trafie z argumentami!!

Ale niech kazdy sié dobrze przyjrzy i sam oceni dlaczego instutucja ktora zjamuje sie wirusami wstawila sobie na pierwszej stronie w eksponowane miejscu popmpony zrobione na szydelku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez julek

Ty nie mędrkuj bo słabo ci to wychodzi tylko lepiej szukaj tych zdjęć wirusów bo strasznie ciekawy jestem jak one wyglądają.

Czy w swoich bezowocnych całonocnych poszukiwaniach dowodów na istnienie wirusów natknąłeś się czasem na taksonomię strzyg, elfów troli i krasnoludków? Chyba nie powiesz że ich nie ma bo ich nie widziałeś?Taksonomię diabłów załatwiła nam już dawno teologia. W średniowieczu wielkim zagadnieniem naukowym było ile diabłów zmieści się na łebku od szpilki. Dzisiaj ile wirusów HIV zmieści się w jednej kropli spermy chorego na AIDS.

Droga wolna. Daj 10 powodów, może być 12.

Było o szczepionkach a zeszło na wirusy. To tematy które jakoś tam o siebie zahaczają ale zjazd na politykę to już by było za daleko

julej jak widac zaszedles daleko i dalej jezdes w ..d pie.

znowu muszę cię artysto zapytać co miałeś na myśli?

Było o szczepionkach a zeszło na wirusy.

Trzeba było nie schodzić. zaczęło się od Ciebie.

zjazd na politykę to już by było za daleko

Sam zjechałeś:
No ba jak tulubic niedorznieta krysie psychopatke i Antosia psychopate ktory wyglada jak syn Belzebuba i rusalki bagiennej?

chociaz mam nadziejé ze jednak ta kila jaka jest pis wyrzadzi miej szkod w tym kraju niz cholera jaka byly PO i PSL

julej jak widac zaszedles daleko i dalej jezdes w ..d pie.

A propos cytatów z "klasyki". Poznajesz z jakiego to pochodzi?

"Kochany staruszku! Połóż się do łóżka. Przykryj kołderką. Poczytaj sobie Katarzynę Grocholę albo jakiś lekki kryminał. Poćpaj kawiorku, pocmoktaj melbę, mniam, mniam. Puść se na wideo "Dzień świra" – uśmiejesz się zacnie. Podłub sobie w nosie albo między palcami u nóg, co tam lubisz. Trochę drzemki, potem kaku"

Jak byś się poczuł za bardzo urażony to zgłoś do moderacji...

Trzeba było nie schodzić. zaczęło się od Ciebie.

Sam zjechałeś:

Jeśli chodzi o wirusy i szczepionki to w zasadzie mieści się jakoś w temacie bo niby jaki sens szczepić się przeciw czemuś czego nie ma? A na bardzo wiele bakterii szczepionki w ogóle nie działają. Spróbujcie zaszczepić np. na paciorkowca wywołującego anginę...

A na politykę zjechałeś ty nazywając mnie miłośnikiem PiSu

Ty nie mędrkuj bo słabo ci to wychodzi tylko lepiej szukaj tych zdjęć wirusów bo strasznie ciekawy jestem jak one wyglądają.

A sam nie potrafisz Juleczku drogi? Jak cię to tak ciekawi to zapisz się do jakiejś szkoły albo coś. Za rączkę mam cie prowadzić?

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.