Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  355 członków

Pylon Klub kolumn
IGNORED

Klub kolumn Pylon

Rekomendowane odpowiedzi

Wkręty jak już.

Jeżeli nie pamiętasz w jaki sposób Tonsil mocował głośniki, to kup sobie jakieś stare ZG na Allegro.

Naciągane to jak moja wspolpraca z BMN. Ale gdzieś trzeba szukać sensacji.

Ktoś pisał o Twojej współpracy z BMN? To musiałem przegapić. Dobrze płacą? :D

Który producent robi coś takiego i jaki to ma cel?

Sens by to miało chyba w tedy gdy ktoś by co drugi dzień głośniki wkrecal i wykrecal z obudowy. Nie wiem w jakim celu? Zazwyczaj plyty mdf sa tak grube, szczególnie czołowe ze wystarczy zwykły, długi wkret do drewna i glosnik siedzi jak zabetonowany.

Proac montuje od lat tuleje i głośniki są mocowane za pomocą śrub.ahoj

Nawet najtańszy chiński złom ma głośniki przykręcane na śrubki. Pylon odpier. manianę i to nie poraz pierwszy.

Stream prezesie czy dalej chcesz ciągnąć? Są następne dowody wysublimowanej myśli technicznej twojej firmy. Wstawić?

Onten, dla zwolenników fantastyki i teorii spiskowych są lepsze portale niż audiostereo.pl. Znajdź sobie taki, na którym przedstawisz nie tylko dowody na manianę Pylona, ale również na istnienie ufo i potwora z Loch Ness.

P.S. Proszę, nie tytułuj mnie prezesem, bo mi się źle kojarzy...

Trzeba mieć niezłą "śrubę" żeby pisać o tych wkrętach ( pół roku ) ;)

Zwłaszcza że przyklejony głośnik to chyba najmniejszy problem w Topazach a 99.9% klientów nigdy go nie będzie musiała odklejać.

naganiacze z Pylona opamiętajcie się, wystarczy wpisać Pylon topaz i na pierwszej stronie mamy dowód w sprawie. ludzie mają problemy z tą amatorszczyzną

http://www.elektroda.pl/rtvforum/find.php?q=pylon+topaz

Niedawno okazało się, że w nowym modelu smartfona Samsunga zapalają się baterie. Czy w związku z tym całą ich produkcje należy uznać za amatorszczyznę? Wklejanie głośnika dotyczy tylko jednego z wielu modeli kolumn Pylona i absolutnie nie wpływa na właściwości brzmieniowe. Niektórzy chyba za bardzo zainspirowali się powiedzeniem " jak chce się psa uderzyć, to kij się zawsze znajdzie".

Strem powiedz endzinierom w tej firmie żeby więcej nie robili takich baboli. Wystarczyło tylko zastanowić się jak w przyszłości w razie potrzeby użytkownik może naprawić sprzęt. Przyznasz że śrubkowkręt jest w każdym domu, odkręczasz wymieniasz przykręcasz i po problemie a tu mamy jakieś gluty przy głośniku i co? użytkownik ma zakupić aplikator do glutów i szukać klejów po świecie?

i jeszcze puszczasz tu jakieś debilne wywody, że to dobry pomysł.

A rozwiązanie tego problemu było banalne ale jak widać chęć oszczędzenia kilku groszy na sprzęcie była najważniejsza. Jeżeli wszystko w tej firmie jest temu podporządkowane to sami sobie wyobrażcie ile może być podobnych historii z natury "po taniości"

Wystarczyło zamówić formę z fazą dystansującą łeb wkręta i po temacie, głośnik byłby przykręcony tak jak wymaga tego świat od strony technicznej i jednocześnie zostałby spełniony warunek zasłonięcia "nieeleganckiego wyglądu" głośnika wysokotonowego. Prawda Stream że proste?

Edytowane przez Zabrz1

Zabrz1, widzę. że masz gotowe rozwiązanie, na którym polegli inżynierowie Pylona! Prześlij im natychmiast, tylko nie zapomnij zastrzec praw w urzędzie patentowym.

P.S. Nie mogę się nadziwić, że temat budżetowych kolumn budzi takie emocje, jak by chodziło co najmniej o konstrukcje promu kosmicznego...

Wg wielu ten budzetowy model pylona - topaz 15 jest ich najlepiej brzmiaca konstrukcja, nawet na kleju...

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Topazy to podobno fajnie grające kolumny (osobiście ich nie słuchałem). Najważniejsze że ich użytkownicy są zadowoleni i mają gdzieś to, jak zamocowany jest głośnik. Dziwię się tylko, że niektórzy rozdmuchują tę sprawę tak, jak by była decydująca dla być albo nie być Pylona.

Powtarzam po raz któryś ze nie jestem powiązany z żadna firma. Moje zdanie o harpi jest takie:

Ktoś kto bierze od ludzi zaliczki i ich nie zwraca powinien stanąć przed sądem. Trzeba być ostatnim kretynem żeby stosować takie zagrywki. W samej kwesti kolumn nie słyszałem dobrze grajajacej kolumny na przetwornikach seas prestige. Po kiego ciorta właściciel zmieniał korektory fazy na głośnikach? Ze niby stosuje z wyższej seri excel.

Kto to jest Szymon?

Wracając do pylona. Kolumny kosztują dwa tysiące złotych. Głośnik wysokotonowy kosztuje 40 złotych. Koszt robocizny , wkrętów , kombinacji z wklejeniem nakładki gdy łby wystają pewnie był zbyt drogi dlatego producent poszedł na sktóty i wklejał głośnik razem z nakładką - proste, szybkie, tanie lecz mało profesjonalne.

Zagraniczne produkty w tej cenie prezentują podobny poziom.

Edytowane przez mateuszakustyk

A tymczasem Pylon Audio przedstawia nowe modele Emerald w okleinie "Jabłoń Indyjska". Widać, jak bardzo firma rozwija się w ostatnich latach. Brawo.

Kilka zdjęć Emerald z facebooka Pylon Audio.

post-17176-0-28423200-1476127041_thumb.jpgpost-17176-0-64195100-1476127048_thumb.jpgpost-17176-0-66282100-1476127053_thumb.jpgpost-17176-0-59123600-1476127058_thumb.jpgpost-17176-0-50732300-1476127064_thumb.jpg

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Witam,

To jest niesamowite, ostatnie 3 strony to jad i zawiść, że Pylon zamiast 4 śrubek użył trochę kleju.

Bardzo brudny, czarny i zły marketing. Nie mogę takich debilizmów czytać.

Najwidoczniej Pylon musi bardzo zabierać rynek konkurencji. Chociażby dlatego, oto proszę, news z dzisiaj.

Pylon dzisiaj dostał 4,5 mln PLN dotacji na Badania i Rozwój:

http://www.gpwinfost...jowego-w-ramach

Jestem dumny, że mamy takie firmy na rodzimym rynku! I trzymam kciuki aby im się udało zaistnieć za kilka lat jako rozpoznawalna marka worldwide.

Pozdrawiam

Edytowane przez Obawa

Rzeczywiście jest taka informacja na stronie facebookowej Pylona. Innych informacji i zapowiedzi chyba wcześniej nie było. Pylonowi brakuje w ofercie lepszej klasy monitorów więc byłoby to jej konsekwentne rozwiniecie.

Edytowane przez Stream
  • 3 tygodnie później...

"Pokój nr 405 – w tym pomieszczeniu pragniemy zaprezentować premierowy zestaw Diamond Monitor połączony w wraz z prezentowanym po raz pierwszy wzmacniaczem Fezz Audio MiraCeti."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.