Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Blu-ray dorównujący jakością obrazu konsoli Ps3?

Ghostlovescore

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Obecnie używam w/w konsoli również do filmów DVD i Blu-ray bo obraz zapewnia świetny ( przynajmniej wystarczający dla mnie), ale, że należę do cichofilów mówię dość hałaśliwemu chłodeniu Ps3

W związku z tym proszę o radę tych, którzy posiadali, lub posiadają i widzieli konfrontacje w aspekcie obrazu pomiędzy ową konsola a innym stacjonarnym odtwarzaczem BR o doradzenie ile trzeba wydać na taki odtwarzacz, który będzie cichy i dorówna jakością wizji zwłasza pod zględem skalowania filmów DVD tej czarnulce od Sony

300zł to pewnie nie wystarczy?

Nie zależy mi na bajerach typu mvk, 3D czy inne bo oglądam tylko oryginały z nośników czyli BR i DVD

Bedę wdzięczny za pomoc

pozdrawiam

Zwróć uwagę na odtwarzacze Blu-Ray Pioneer, będziesz napewno usatysfakcjonowany.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Każdy będzie lepsze od konsoli !!!

Jakies argumenty na poparcie tego twierdzenia?

Zdekodowany obraz bedzie szedl transmisja cyfrowa, a kazdy dekoder mpeg4 avc produkuje strumien identyczny bitowo. Tylko pod wzgledem skalowania moga byc roznice.

server unreachable;--

który będzie cichy i dorówna jakością wizji zwłasza pod zględem skalowania filmów DVD tej czarnulce od Sony

Spróbuj się podeprzeć tu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• 6 miesięcy później...

PS 3 nie ma wyjść Hdmi 1.4a więc nie odtwarza poprawnie formatu 3D, co do dźwięku po HDMI jest słaby w kinie ok, Obraz bardzo mało blu ray może jej podskoczyć wiem bo miałem ją przez dwa lata, teraz ma oppo 105 i wiem co mówię. I nie gadajcie pierdół że blu ray za 299 jest lepszy.

Jako założyciel wątku mogę zasugerować, że nie każdy tani BR jest lepszy od konsoli, a pewnie nawet wiekszość jest gorsza, jednak posiadany przeze mnie od 3 dni Sony BDP-S490 spokojnie może jej podskoczyc bo obraz na pewno nie jest gorszy, zwłaszacza ten skalowany z DVD do wyzszej rozdzielczości. Fakt, że nie mogę porównać obu urządzeń bezpośrednio, ale mam swoje specjalne sceny w filmach np scena we WP-DP w kopalni Moria, gdzie drużyna ucieka przed Balrogiem, które dziesiątki razy oglądałem bo służa mi zawsze do testów moich sprzętów i na tej podstawie mogę dośc wiarygodnie ocenić. Może jakiś znawca znajdzie różnice na korzyść PS3, ale dla mnie- przeciętnego widza Ps3 jest conajmniej na tym samym poziomie, jak nie gorsze w kilku aspektach pod kątem obrazu. Dzwięk po kablu cyfrowym podobny, ale w konsoli troszkę bardziej wyostrzony, co w filmach czasem jest bardziej pożądane .Reasumując, jeśli nie jesteś graczem i chcesz tylko dobrego odtwarzacza BR to nie bierz PS3 do jest głośna i za droga jeśli tylko do takich celów ma słuzyć, jak oglądanie filmów, czy koncertów.

pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.