Skocz do zawartości
IGNORED

Najem mieszkania w Warszawie - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?

pdi90

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni wertuję portale ogłoszeniowe w poszukiwaniu mieszkania pod wynajem w dobrej relacji cena/wartość w Warszawie. Niestety, większość mieszkań które przejrzałem odstrasza ceną, lub prusakami. W wielu z oferowanych mieszkań można także poczuć czar PRL-u, w jednym z oglądanych AUTENTYCZNIE znajdował się ołtarzyk z Gierkiem! (Jego zdjęcie z podpisem). W związku z tym w mej głowie zrodził się pomysł, aby spytać także tutaj - na forum. Może ktoś z Was posiada takowe pod wynajem, lub zna kogoś kto takowe posiada? Maksymalną kwotą jaką byłbym skłonny przeznaczyć na ten cel wynosi 1100zł miesięcznie (z opłatami). Mieszkanie nie musi być duże, ważne aby miało jako taki standard (jak prawdziwie dwugwiazdkowy hotel). Warunkiem koniecznym jest lokalizacja z bardzo dobrze rozwiniętym węzłem komunikacyjnym. Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

• Redaktorzy

Nie sądzę, żeby ci się udało przy takich warunkach. Bez opłat jest pewna szansa, z opłatami prawie żadna. Najtańsze mieszkanie w przyzwoitym miejscu o jakim słyszałem kosztowało 1200 plus opłaty i było jednopokojowe z kuchnią i łazienką, na Ochocie. Ale to było jakieś 5 lat temu i to była duża okazja. Musisz poszukać w rejonach albo złych komunikacyjnie (Białołęka) albo w mało prestiżowych (blokowiska, ale poza Ursynowem, który jest dość ceniony). Inna opcja to pod Warszawą, ale z komunikacją koleją podmiejską lub PKS.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Maksymalną kwotą jaką byłbym skłonny przeznaczyć na ten cel wynosi 1100zł miesięcznie (z opłatami)

Jedynie Praga - okolice Wileńska, Pl. Hallera. Metro będzie już za dwa lata :)

Warunkiem koniecznym jest lokalizacja z bardzo dobrze rozwiniętym węzłem komunikacyjnym.

możesz przybliżyć, co to dla ciebie znaczy? IMO za mało kasy. Chcesz być studentem mieszkającym w kawalerce to płać. Kawalerki się cenią i tyle.

hehe teraz za 500 pokój ciężko znaleźć.

Mój znajomy miał ostatnio pokój do wynajęcia na grzybowskiej , mały pokój w cenie bodajże 600zł, zapytam bo świetna lokalizacja, moja siostra szukała dopiero co kawalerki i skończyło się na 1400zł po znajomości (właściciel wyjechał za granicę na staż), jestem na bieżąco i w podanej przez Ciebie cenie nie ma szans

strumieniowiec, lampy i tuby

Mój znajomy miał ostatnio pokój do wynajęcia na grzybowskiej , mały pokój w cenie bodajże 600zł, zapytam bo świetna lokalizacja, moja siostra szukała dopiero co kawalerki i skończyło się na 1400zł po znajomości (właściciel wyjechał za granicę na staż), jestem na bieżąco i w podanej przez Ciebie cenie nie ma szans

Dziękuję, jeśli byłbyś uprzejmy się dowiedzieć, czułbym się zobowiązany.

Faktycznie chyba zastanowię się nad pokojem. Obawiam się jedynie, że ciężko będzie dobrać sobie normalnych współlokatorów...

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

• 2 lata później...

Oprócz gumtree.pl gdzie jeszcze szukać mieszkania/pokoju do wynajęcia w Warszawie?

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Gratka :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale w cenie 1100 zł to nic nie znajdziesz 1100 + opłaty to coś może znajdziesz ale w słabym standarcie a o Centrum to zapomnij te miejsca są oblegane szczególnie przez kurtyzany :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.