Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

ja to już mam-od miesiąca.piszę o tym: http://www.audiostereo.pl/dsd-da-niska-cenawysoka-jakoscxlr-y-preferowaneznak-czasow_114646.html

mógłbyś potem żle sypiać.

Patrząc na zdjęcie wnętrza myślę, że nie grozi mi to. Sprzeczać się jednak nie będę, gdyż każdy lubi co innego, a o gustach się nie dyskutuje :) Patrząc jednak na wagę, jednego i drugiego urządzenia, coś słabiutką tą sekcję zasilania ma. Jednak nie będę dyskutował o sprzęcie którego kompletnie nie znam i nie słyszałem.

Panowie nieśmiało ponawiam pytanie który dac audio gd da zdecydowaną poprawę jakości dzwięku w stosunku do cambride stream magic 6 .Przeglądając ofertę 4hifi myślałem nad modelami nfb-28, nfb -10es3 lub sam dac 1.32 , 7.32 proszę o pomoc w wyborze co da mi największy przyrost jakości dźwięku w stosunku do sm6

P.s czy jest sens w chodzić w combo dac wzmacniacz słuchawkowy jeśli posiadam schiit lyr , posiadam sennheiser hd 650 ale planuje zakup hifimanów 500 , 5le

U mnie 1.32, muzyka z pc - foobar+jplay na wasapi (ks nie działa...), kontroler usb podobny do tego PPA i śmiga jak ta lala. Skup się na tym aby sygnał miał z czego wychodzić a nie do czego wchodzić bo to podstawa.

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Niekoniecznie.

Możesz pozostać przy CD ale z dobrym transportem.

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Tak właśnie gra dzisiaj piooner coxial sm6 pliki ethernet z nas do sm6

Myślałem tak lepszy dac coxial sm6 i drugi coaxial piooner

Czy obrać inną drogę jestem przed zakupami dlatego drąże temat

Sm6 + nas bardzo duża funkcjonalność względem plików

Pytanie jaki masz budżet ...

Raczej musisz kupić coś znacznie droższego żeby było lepiej niż z SM6.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Patrząc na zdjęcie wnętrza myślę, że nie grozi mi to. Sprzeczać się jednak nie będę, gdyż każdy lubi co innego, a o gustach się nie dyskutuje :) Patrząc jednak na wagę, jednego i drugiego urządzenia, coś słabiutką tą sekcję zasilania ma. Jednak nie będę dyskutował o sprzęcie którego kompletnie nie znam i nie słyszałem.

muszę ci powiedzieć,że wiem jak gra nfb-7,u mnie w domu i jak wypada na tle mojego Krella.zachwytu nie było i pomimo drutów w cenie dac-a.
Gość Roxi

(Konto usunięte)

Andrzej, czemu piszesz takie rzeczy? Byłem u Ciebie z nowy całkiem DAC. Jest to wersja z DSD i miałem jeszcze problemy ze sterownikami. Podpięte pod laptop bez izolacji itd. Jednym słowem konfiguracja z łapanki nowy całkiem DAC, a Ty wywołujesz wojenkę i piszesz niesprawiedliwe opinie. Piopio może powiedzieć więcej na temat jego możliwości, bo słuchał go z wygrzanego i z dobry transportem. Ma Aurelica i punkt odniesienia do DAC za 14 tys. 7.32 to bardzo dobry DAC. Nie wprowadzaj ludzi w błąd!!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Andrzej, czemu piszesz takie rzeczy? Byłem u Ciebie z nowy całkiem DAC. Jest to wersja z DSD i miałem jeszcze problemy ze sterownikami. Podpięte pod laptop bez izolacji itd. Jednym słowem konfiguracja z łapanki nowy całkiem DAC, a Ty wywołujesz wojenkę i piszesz niesprawiedliwe opinie. Piopio może powiedzieć więcej na temat jego możliwości, bo słuchał go z wygrzanego i z dobry transportem. Ma Aurelica i punkt odniesienia do DAC za 14 tys. 7.32 to bardzo dobry DAC. Nie wprowadzaj ludzi w błąd!!

Ten pan tak ma, jeśli chodzi o autorytarne, nieprzemyślane i niesprawiedliwe opinie. Kiedyś wypowiadał się w podobnej manierze o kolumnach od Akustyka złożonych przez kolegę Binganta - dopiero co złożonych, czyli zupełnie niewygrzanych, co w przypadku kolumn jednak ma spore znaczenie.

W zasadzie to typowa pliszka - "dobre jest to co moje" ;))

A Ty mandek to niby lepszy jesteś ? Twoje opinie są przemyślanie i wywarzone ?

A Ty mandek to niby lepszy jesteś ? Twoje opinie są przemyślanie i wywarzone ?

Nie wiem o jakich moich opiniach piszesz? Ja nie wydaję opinii.

Co najwyżej kpię z czyichś, najczęściej podejrzanie entuzjastycznych... ;))

Panie (jeżeli sa) i Panowie, pozwole sobie napisac kilka slow siding with Triode. Jestem wieloletnim użytkownikiem DAC'ow AGD. Ja widze to w trochę inny sposób. Sprowadzajac kiedyś na wlasna reke AGD od producenta, spotykałem się z podobnymi opiniami rozmaitych "specjalistow". W tamtych czasach w PL dostępne były raczej DAC'e "mydelniczki", wówczas Kingwa był w forpoczcie rowoju. Dzis sa w niej inne chińskie firmy i.e. YSDZ, L.K.S., czy nadal uznany GB John Westlake. NFB-7 we wszystkich wydaniach jest swietnym DAC'em no arguments here, ale jest to caly czas ten sam old projekt. Nowe firmy chińskie YSDZ, L.K.S. przechodzą na następny poziom, vide dual ES9018, wreszcie normalne zegary Crystek etc. Nie ma wiec realnego powodu do bashowania wyboru kolegi Triode. Jak za moich starych AGD czasów, wymagal on odwagi i podjęcia pewnego ryzyka. Z mojej perspektywy Triode zaryzykowal z YSDZ i jak sam mowi, dokonal słusznego wyboru.

Roxi, nie dość, ze się nie nudze, to nie lubie marnowac mojego czasu. Triode napisał swoja subiektywna opinie AGD vs. YSDZ w jego sys. i ja to szanuje. Gra caly system a nie sam DAC... the rest tak jak napisałem. Mam nadzieje, ze wystarczająco jasno.

Edytowane przez Alighieri
Gość Roxi

(Konto usunięte)

Wróćmy lepiej do tematów związanych a AGD, bo to klub a nie bocznica :) Czekam na nowy transport od Piopia i zrobimy porównanie z DAC Triodego. Może to czarny koń ? Kto wie. Jak zagra lepiej od 7.32, to szczerze to przyznam! Dla mnie te DAC na Sabre grają bardzo podobnie, czy to Aurelic, AGD, Triode DAC :) Nie spodziewam się specjalnych różnic. Raczej z transportu i rodzaju podłączenia:)

I to jest sluszna koncepcja vide AGD club, ale transporty kolegi z forum, którego peregrynacje biznesowe obserwuje od jakiegoś czasu, to potencjalnie kolejny wydatek. Mnie bardziej interesowalaby regularna optymalizacja AGD w sprawie nowych os ms i nowych chipset'ow intela (imho).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.