Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Robiłem próbę z układem VIA ,odizolowałem pin we wtyku kabla usb i nic,system (Linux) przestaje widzieć dac !? Według schematu na foto,izolowałem pin 1 we wtyku (papierem).Moge poświęcić jakiś kabel i usunąć fizycznie ten styk,ale czy zadziała ?

Nie zsuną Ci się ten papier?

Via nie potrzebuje zasilania po kablu sprawdzałem u siebie jak miałem jeszcze ten konwerter.

Faktycznie,gdyby usb szło przez DSP z ustawionym oversamplingiem X8 ,to nic by nie poszło przy fs 192 Khz.

Muszę sprawdzić jeszcze raz przesył usb bez zasilania.Możliwe,że papierek się przesuwa i zakrywa pin DATA.No nic,zrobię naklejkę :)

Chcę sprawdzić z ciekawości,czy coś usłyszę !?

Dzięki

Możliwe,że papierek się przesuwa i zakrywa pin DATA.No nic,zrobię naklejkę :)

Najlepiej do tego nadaje się cienki pasek taśmy izolacyjnej ;)

jest odizolowany

Zastosowałem taśmę samoprzylepną,na całej długości styku,nie ma prawa mieć kontaktu.

Z papierkiem ,faktycznie musiał się przesuwać stąd brak łączności.Przy podłączeniu do laptopa,ikona Audio-Gd pokazuje się błyskawicznie ,a przy tej próbie z papierowym izolatorem (szerokość ok 1 mm) echo ,brak urządzenia.

Żeby mieć 100% pewność,trzeba by spreparować kabelek.

Niektórzy,którzy robią kable DIY zapominają o jednym z wymogów transmisji USB,a mianowice impedancji kabla ,tu 90 Ohm. Być może odstępstwa od tego wymogu powodują jakieś różnice w brzmieniu ?

Miałem taki kabel,robiony ze srebra itd. rwał mi połączenie !? Generalnie różnic nie słyszę miedzy kablem za 25 zl a za ok. 400.No ten droższy gra samym wyglądem :)

Generalnie różnic nie słyszę miedzy kablem za 25 zl a za ok. 400.No ten droższy gra samym wyglądem :)

Trzeba mieć na uwadze jeszcze inne elementy toru. Sam DAD, zródło, transport, kolumny, kable IC i głośnikowe. Te cyfrowe wydaje mi się powinny być jako ostatnie brane pod uwagę przy inwestycji.

• 2 tygodnie później...

Mam wrażenie, że czasem ten wątek zamienia się w dział ogłoszeń...

To prawda. Niemniej jednak mało kiedy a jak zaglądają tu osoby zainteresowane poznaniem lub i zakupem jakiegoś daca to akurat coś mogą trafić :P

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Bo lubię zmiany i kasa potrzebna więc nie wiem co robić

Znaleźć zastępstwo i potem sprzedawać.

W przypadku AGD nie jest łatwo.

Ja przynajmniej w podobnych pieniądzach nie znalazłem, a w wyższych znowu AGD ;)

Dlatego nawet jeśli czasem kusiła mnie zmiana na inny dac odpuszczałem bo nic specjalnego nie znalazłem na zmianę.

A zmiana dla samej zmiany już mnie nie interesuje.

Edytowane przez Przemysław_51508

Znaleźć zastępstwo i potem sprzedawać.

W przypadku AGD nie jest łatwo.

Ja przynajmniej w podobnych pieniądzach nie znalazłem, a w wyższych znowu AGD ;)

Dokładnie - w swojej cenie audio gd raczej konkurencji nie ma i mieć nie będzie :(:) - a ,że to chińczyk !? - to co? - chińczyk też potrafi dobrze sprzęt wykonać :):P

szkoda ,że audio gd nie produkują w innych wersjach kolorystycznych i z innym podświetleniem wyświetlacza :(

Audio-gd ma imho jeden z najbrzydszych design wśród całego sprzętu audio.

Brzydziej się już chyba nie da ;]

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Daphile pc

Kup Dell fx170 za200 zeta i zainstaluj daphile.

Masz tidal i wszystko co dusza zapragnie

Myślicie, że takie połączenie będzie dużo lepsze niż laptop z dyskiem flash z Tidalem Hi-Fi otwartym po prostu z przeglądarki ? To są potencjalnie duże różnice? Jestem totalnie zielony w tych kwestiach, a kupiłem NFB- 28 i chiałbym wyciągnąć maxa z tidala, ale nie wiem jak się za to zabrać. Z laptopa mam wrażenie, że to nie nie to, odtwarzacz strumieniowy w miarę rozsądny to min 2tys.

Będę wdzięczny za jakąś podpowiedź.

P.S. Jakie słuchawki najlepiej spisują się z tym Daciem? Mam wrażnie, że jest bardzo jasny, a ja lubię bardziej analogowe granie, nawet trochę przydymione i chętnie w takie słuchawki poszedłbym.

Dzięki i pozdrawiam weekendowo

na You Tube gra spoko, ale raczej po takiej próbce ciężko mi ocenić czy będzie lepiej niż ze zwykłym laptopem.

Czy do tego trzeba kupić jakiś monitor, czy wystarczy Tv do zainstalowania tego daphile,a potem można sterować ze smartphona?

Daphile jest programem bezpłatnym, systemem operacyjnym czy co to wogóle jest? Sory za tak infantylne pytania ale nie znam się na tym za cholerę, a chciałbym słuchać muzyki w dobrej jakości i w wygodny sposób.

venom - marnujesz potencjał tego sprzętu takim ustawieniem kolumn... :(

Ale one są ponad50 cm od ściany odsunięte, tylko tego tak nie widać,nie będę nic inwestować w tym pomieszczeniu,bo planuje budowę lub zakup innego lokum tam będzie wiele wiele więcej miejsca

wiele wiele więcej miejsca

Dobra droga :)

Mimo, że wysunięte to nadal są na wysokości mebli pomiędzy.. Kolumny potrzebują oddechu - czasem nie metraż się liczy, ale umiejętne rozplanowanie.

Na szczęście ściany boczne mają obrazy i zasłony i inne.

Generalnie to jest lipna ale widziałem tzn słyszałem dużo gorsze.

Ratuję tak jak pisałem zasłoną firana dywan i obrazy

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.