Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Robiłem to na próbę gdy swojego czasu miałem 1.32. Po przełączeniu DAC zagrał mocno cukierkowo, zbyt słodko, wręcz mdło. Nie przypadł mi do gustu z tym setupem. Zaznaczam, że testowałem tylko USB.

Edytowane przez Ministerolnictwa

Nie mam zdrowia żeby wnikliwie czytać tę prawie 100 stron dlatego pytam. Konkretnie końcówki mocy Audio GD te serii Master 2 (monobloki) oraz 3 ale są też SA 300 MK3 i C-10.1SE. W sieci praktycznie nie ma opinii oraz testów. Czy ktos ma doświadczenie jak one grają?

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

Te są tylko w teorii z tego co wiem.

tzn. Już nie są produkowane ?

W praktyce M3 to M10 ( czyli integra ) - polecam.

Ogólnie jak gra ? Jaki charakter i czy jest uniwersalny do każdej muzyki?

Kolego Minister

Piszesz niezrozumiale ,co Ci gra cukierkowo, to raz ,a dwa to ta zworka na USB nie ma wpływu .

Pozdrawiam

A co może być niezrozumiałego w dwuwierszowej wypowiedzi?

Wbrew temu co piszesz, te 2 zworki mają wpływ na barwę również z USB .

Ogólnie jak gra ? Jaki charakter i czy jest uniwersalny do każdej muzyki?

Odkąd sprzedałem ten wzmacniacz ( z powodów prywatnych rozstałem się wówczas z całym systemem ) miałem kilkadziesiąt telefonów lub maili z pytaniami na jego temat. Moim zdaniem bardzo uniwersalny wzmacniacz. Potrafi pokazać sporo detali, fajną scenę - jednocześnie nie będąc sterylnym i suchym. Wzmacniacz dobrze dociąża brzmienie - proponuję kolumny z szybszym basem ( z obudową zamkniętą na przykład ) - u mnie z AP Avanti I i Avanti II było najlepiej.

Witam. Chciałbym zapytać o doświadczenia z bezpośrednich odsłuchów DAC NOS 19, NFB 28. W jakiej muzyce sprawdza się lepiej. Który bedzie lepszy do rocka?

Jeszcze raz. Będę brał Dac z Audio GD na testy. Którego ze średniej półki polecacie ? Mile widziana funkcja przedwzmacniacz.

Jeszcze raz. Będę brał Dac z Audio GD na testy. Którego ze średniej półki polecacie ? Mile widziana funkcja przedwzmacniacz.

NFB 28 :) chociaż poczekałbym na nową sabre :) w tych urządzeniach.

Exilir mówisz i masz :). Bedzie tez 19.. Jak sie sprawdza dam Wam tu ciekawe reviu z trzech DAC Audio średniej półki w jednym systemie 28, 19, 10.32 NFB. Czy już słyszę brawa .... :)?

Exilir mówisz i masz :). Bedzie tez 19.. Jak sie sprawdza dam Wam tu ciekawe reviu z trzech DAC Audio średniej półki w jednym systemie 28, 19, 10.32 NFB. Czy już słyszę brawa .... :)?

Brawo :):) Czekam na recenzje :D ciekawe które się sprawdzi bardziej.

Exilir podpowiedz na jakich ustawieniach odsluchujesz 28. Zdaje sie masz właśnie tego. Mam pięć trybów wzmocnienia i jeszcze z tyłu przełacznik na liniowe źródło sygnału. W jakim trybie słuchać jako DAC a jak jako przedwzmacniacz?

Exilir podpowiedz na jakich ustawieniach odsluchujesz 28. Zdaje sie masz właśnie tego. Mam pięć trybów wzmocnienia i jeszcze z tyłu przełacznik na liniowe źródło sygnału. W jakim trybie słuchać jako DAC a jak jako przedwzmacniacz?

Ja mam REF10.32, nie mam niczego z NFB. Zawsze chciałem coś na sabrze spróbować, dlatego pytałem :) Na moim nie mam trybów wzmocnienia. Wymyślone one zostały trochę później :):)

Z tego co widziałem na zdjęciach - to jeśli używasz jako DAC to bym wybrał ze wzmocnieniem, jeśli jako preamp - to bym wzmocnienie wyłączył.

Ok. Powoli zgłębiam temat. Zalecane przez 4Hifi ustawianie filtru to L lub F. Natomiast H a szczególnie S mocno podbijają dynamikę. Dwa nowe Dacki grają po kilka godzin. Na razie za wcześnie na ocenę. Spostrzeżenia dość krytyczne.

Miałem teraz godzinę żeby posłuchać na razie grają NFB 28 i DAC 19. Miało być wielkie porównanie różnych filozofii grania a na razie one grają... Hm prawie identycznie i jest to bardzo dobre granie. Pozostawiam je na noc pod sygnałem. Zobaczymy jakie wrażenia będą jutro.

Cd. Dzisiaj co prawda nie mialem czasu na dłuższe i robione w skupieniu testy ale już jest jeden podstawowy wniosek NFB 28 prezentuje charakter dźwięku będący zaprzeczeniem sygnatury urządzeń na kości Sabre. Co prawda nie miałem dotychczas większych doświadczeń z urządzeniami na tym przetworniki, jedynie Oppo Sonica. Charakter dźwięku nie prezentuje specjalnej analityczności, nie doszukałem się technicznego charakteru. Jest to bardzo pełne, nasycone granie któremu nie brakuje muzykalności. Przy tym wyraźnie podkreślone jest dynamika i rytm. Wszystkie przetworniki testuje na kolumnach Pylon Diamond 28, wzmacniacze to Atoll IN100SE lub NAD C320 wykorzystywany jako końcówka mocy. Całość okablowania to Tellurium Black

Edytowane przez Tomek1777

Cd. Dzisiaj co prawda nie mialem czasu na dłuższe i robione w skupieniu testy ale już jest jeden podstawowy wniosek NFB 28 prezentuje charakter dźwięku będący zaprzeczeniem sygnatury urządzeń na kości Sabre. Co prawda nie miałem dotychczas większych doświadczeń z urządzeniami na tym przetworniki, jedynie Oppo Sonica. Charakter dźwięku nie prezentuje specjalnej analityczności, nie doszukałem się technicznego charakteru. Jest to bardzo pełne, nasycone granie któremu nie brakuje muzykalności. Przy tym wyraźnie podkreślone jest dynamika i rytm. Wszystkie przetworniki testuje na kolumnach Pylon Diamond 28, wzmacniacze to Atoll IN100SE lub NAD C320 wykorzystywany jako końcówka mocy. Całość okablowania to Tellurium Black

Widzisz, co ludzie to opinie. Zawsze byłem zwolennikiem samodzielnego oceniania sprzętu, nie ulegając opisom itd. Ciekawy zestaw, wiec może tak Ci się zgrał. Pozostaje się chyba tylko cieszyć ? :) Zobaczymy co będzie dalej...czekam z niecierpliwością.

Kolejna informacja nie będąca zaskoczeniem dla wtajemniczonych ale sądzę że wchodzących w temat PC audio być może przydatną. Po zainstalowaniu sterowników dla Windows 10, porownałem jakość sygnału z Tidala przez USB oraz Spdif . Z jednej strony laptop Del bez usprawnień typu blokery, konwertery a drugiej cygnał cyfrowy podawany przez Google Chromcasta i IFI SPDIF Ipurifier podłączone razem. Jakość z różnicą miazdżącą na korzyść Chromecast plus IFI. Nie odkryłem Ameryki tak więc choćby najlepszą aplikacją USB w Dac nie zagra bez dobrego sygnału.

post-65788-0-64870700-1492963201_thumb.jpg

Edytowane przez Tomek1777

Panowie , który z dac audio gd ( z tych tańszych , budżet 1.5k zł ) najlepiej wpasowałby się do systemu z exposure 2010s2 i sonus faber concerto domus. Docelowo granie z plików, jako transport na 99% malina ale też cd tu transport Marantz cd6000 ( może kiedyś coś innego)

Lubię dźwięk ocieplony, detaliczny , dobrze wypełniony i dociążony. Góra detaliczna ale łagodna. Chciałbym żeby można było słuchać długo bez męczenia się.

Lubię dźwięk ocieplony, detaliczny , dobrze wypełniony i dociążony. Góra detaliczna ale łagodna. Chciałbym żeby można było słuchać długo bez męczenia się.

Tak gra rdac :) Nie na darmo Linn i Lumin używają ciepło grającego Wolfsona w swoich streamerach. Sabre sobie daruj. Ewentualnie szukaj używki na kości 1704. To jest tylko oczywiście moja opinia :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.