Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie , który z dac audio gd ( z tych tańszych , budżet 1.5k zł ) najlepiej wpasowałby się do systemu z exposure 2010s2 i sonus faber concerto domus. Docelowo granie z plików, jako transport na 99% malina ale też cd tu transport Marantz cd6000 ( może kiedyś coś innego)

Lubię dźwięk ocieplony, detaliczny , dobrze wypełniony i dociążony. Góra detaliczna ale łagodna. Chciałbym żeby można było słuchać długo bez męczenia się.

Nieważne co wybierzesz z Audio GD , sądzę że powinno spełnić takie oczekiwania, całkiem poważnie :)

Tak gra rdac :) Nie na darmo Linn i Lumin używają ciepło grającego Wolfsona w swoich streamerach. Sabre sobie daruj. Ewentualnie szukaj używki na kości 1704. To jest tylko oczywiście moja opinia :)

W przypadku Audio GD nie ma takiej reguły :)

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

W Oppo SDAC też a Wolfson w CA SM6  szorstko na górze, nie ma reguły

Oczywiście, piszę to trochę przecież żartobliwie :) Ale co Ty tu o Oppo Sonica piszesz jak kolega chce 1500 zł wydać :)

Tak gra rdac :)

takiej odpowiedzi nie spodziewałem się hehe

Nie na darmo Linn i Lumin używają ciepło grającego Wolfsona w swoich streamerach.

A ja właśnie czytałem zupełnie inne opinie , że wolfson nie jest łagodny na górze , jest szorstki i gra płasko, zupełnie odwrotnie do burr browna

Sabre sobie daruj

sabre teraz w modzie , dużo daców na nich obecnie jest

Tyle, że Sabre w Audio GD gra nad wyraz muzykalnie....

Potwierdzam 100 % , żaden ze sluchanych Dac Audio GD nie zagrał ostro, sucho i analitycznej. To dacki to sluchania muzyki , trzeba posłuchać i nie czytać specyfikacji technicznych. NFB 28 zagościł u mnie na stałe.

Edytowane przez Tomek1777

Na znanym i cenionym portalu aukcyjnym znajdziesz AGD 1.32. Świetny DAC. Ponegocjujesz nieco ze sprzedającym i nawet w założonej kwocie się zmieścisz :)

http://allegro.pl/audio-gd-nfb-1-32-na-gwarancji-i6797401340.html

A ja właśnie czytałem zupełnie inne opinie , że wolfson nie jest łagodny na górze , jest szorstki i gra płasko, zupełnie odwrotnie do burr browna

Hehe NFB 10.32 z testowanie trójki miał odrobinę więcej do powiedzenia w górnych rejestrach i w pewien sposób zagrał najostrzej w dobrym tego słowa znaczeniu

Tak więc skrobnę kilka słów porównując NFB 10.32, NBF 28 oraz Dac 19. Wszystkie trzy prezentują bardzo wysoki poziom grania i również tą samą szkołę. Jest to granie swobodne z dużym rozmachem, rytmiczne ale też nasycone po prostu muzykalne. NFB 10.32 gra najbardziej górą i wydaje się subiektywnie najbardziej dynamiczny. Z kolei NBF 28 i Dac 19 prezentują bardzo podobne granie. Jest równowaga totalna, nisko wchodzący bas, plastyczna powiedziałbym nawet analogową średnica, górne rejestry są w sam raz , nie wybijają się ponad średnicę. Porównując do innych przetworników jaki miałem u siebie najważniejsze cechy Audio GD to wspomniana swoboda grania, otwartość , dynamika wysuwają się na pierwsze miejsce. Jeśli chodzi o dopasowanie do konkretnych preferencji słuchacza to szukałbym raczej odpowiedzi w doborze wzmacniacza i kolumn, dobry Dac taki jak Te wymienione potrafią zniknac w torze pokazując cały potencjał reszty.

Dla jednych koniec znaczy tyle co dla innych początek :)

Rozwiń myśl.. Nigdzie nie napisałem, że to jest ostatnie słowo w kwestii DAC. To bardzo rozsądny stosunek jakość/cena i uczciwe, nasycone granie.

Rozwiń myśl.

Sprawa gustu. Co ja poradzę, że mi się barwa z rDAC bardziej podobała niż z 7,32. Master już był fajny. Trudno mówić co jest lepsze, tylko co się komuś bardziej podoba. Wszystko się zgadza co,piszecie o sabre w AGD, ale dla mnie brakuje takiego pierwiastka powodującego chęć powrotu do ponownego słuchania. Każdy słyszy to inaczej :)

ROXY. Jak wiemy - wszystko zależy od całego toru i preferencji. Ja dla odmiany oddałem rDAC po 2 dniach bez chęci powrotu... Każdy woli coś innego :)

Tu mamy jednak wątek Audio - Gd więc o nich sobie rozmawiamy...

Edytowane przez Different

Coś jednak nie podeszło skoro sprzedajesz prawie nową sztukę :)

Chciałem oppo sonica dac, zależało mi na streamerze.

Wniosek jest taki, że mam teraz oba, na początku oppo mnie zachwyciło, ale po jakimś czasie zaczęło mi brakować czegoś i zacząłem porównywać :)

Do dzisiaj nie wiem czy dobrze robię sprzedając Audio GD 1.32, jest bardziej rozdzielczy i szczegółowy od oppo.

No właśnie OPPO jest na tej kości zdaje się. W 4HiFi mają dwa egzemplarze NFB 28 w wersjach testowych. Mieli testować jak gra porównując do 28 na 9018.

Witam panowie slyszal juz ktos nowe daki na sabre 9038 w wykonaniu Audio Gd pozdrawiam?

Też czekam na jakąkolwiek opinię. Szczególnie na temat NFB 1.38.

Myślałem o zakupie drugiego, kolejnego już DAC NFB 1.32, tym razem do systemu słuchawkowego w sypialni (bardzo podoba mi się jego dźwięk), jednak wstrzymam się , bo niebawem powinno pojawić się więcej nowych DAC na sabre 9038. Podobno NFB 1.38 jest w już w drodze z Chin. Czekam na niego cierpliwie.

Nowe dacki od Audio GD w drodze oby nie wniosły jakiś rewolucyjnych zmian poniważ one w tym wypadku nie są potrzebne,. Wybierając Dac do swojego systemu odsluchiwalem ich kilka min. Aune s16, Hegel H25, M2Tech Young DSD oraz trzy Audio GD o czym było wyżej. Te trzy konkurencyjne przetworniki wg mojej subiektywnej oceny tym najbardziej różniły się od Audio GD że miały tzw. "pomysł" na granie szczególnie M2Tech i Hegel. Swoistego rodzaju miękkość, zaokraglanie dźwięku, łapałem się na tym że zraziłem się się do nich kiedy stwierdzałem że odbiegają od naturalności (nie mylić z neutralnoscia ). Natomiast Dacki Audio GD prezentują muzykę bliżej oryginału, kiedy jest trzeba jest klimat i relaks kiedy indziej jest za przeproszeniem pierdniecie i łomot jak ktoś to lubi. Wiecie kiedy wysypaĺy mi się Hegel i M2Tech ? Kiedy dałem im do grania kiepskie nagrania rockowe ze ścianą dźwięku i rifami gitarowymi, oba próbował ucywilizować i podać w sposób sprawniejszy to co natury takie nie jest. Audio GD nie zrobiło z tego jakości z płyty ECM , nadal była nieczytelna ściana dźwięk ale przynajmniej riff gitary ciał aż uszy bolały . I tak to gra w naturze, jak ktoś nie lubi to niech zmieni muzykę ale nie można mówić ze oto jego system puka do HiEndu ponieważ ostre granie nie męczy i uszy nie bolą. Niech pójdzie na koncert i niech nie pier... bredni. Nie twierdzę że Audio GD ma jedyne patent na muzykę ponieważ za mały szarak jestem w odsłuchach ale trzymają się jednego klucza - naturalność. I za to ich lubię :)

I tak to gra w naturze, jak ktoś nie lubi to niech zmieni muzykę ale nie można mówić ze oto jego system puka do HiEndu ponieważ ostre granie nie męczy i uszy nie bolą. Niech pójdzie na koncert i niech nie pier... bredni.

To jakaś nowa teoria definicji hiendu?

Koncert to koncert, zupełnie inne wrażenia i niewiele mają wspólnego z "kulturą" brzmienia , czy tzw.hiendem, wolę w zaciszu posłuchać czegoś, co nie męczy, a jak będę chciał pierd...cie i krew z uszu to pójdę na koncert jakiś szarpidrutów.

Kiedy dałem im do grania kiepskie nagrania rockowe ze ścianą dźwięku i rifami gitarowymi, oba próbował ucywilizować i podać w sposób sprawniejszy to co natury takie nie jest. Audio GD nie zrobiło z tego jakości z płyty ECM , nadal była nieczytelna ściana dźwięk ale przynajmniej riff gitary ciał aż uszy bolały .

To jakieś usprawiedliwianie, że tak naprawdę na dłuższą metę nie dało by się tego słuchać?

Nie wiem jak ty, ale ja siadam do muzyki żeby się zrelaksować, a nie po to żeby się przy jej słuchaniu męczyć i katować do bólu uszu.

Może z 25lat wstecz byłbym w stanie, ale teraz cenię sobie relaks przy muzyce.

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

To jakaś nowa teoria definicji hiendu?

Koncert to koncert, zupełnie inne wrażenia i niewiele mają wspólnego z "kulturą" brzmienia , czy tzw.hiendem, wolę w zaciszu posłuchać czegoś, co nie męczy, a jak będę chciał pierd...cie i krew z uszu to pójdę na koncert jakiś szarpidrutów.

To jakieś usprawiedliwianie, że tak naprawdę na dłuższą metę nie dało by się tego słuchać?

Nie wiem jak ty, ale ja siadam do muzyki żeby się zrelaksować, a nie po to żeby się przy jej słuchaniu męczyć i katować do bólu uszu.

Może z 25lat wstecz byłbym w stanie, ale teraz cenię sobie relaks przy muzyce.

Aha. A ja kurde myślałem że to ma za wszelką cenę grać jak na żywo, bo do studia mnie nie wypuścili :) mój wpis był głównie z myślą o nowych adeptach audioholizmu żeby nie przegapili takiej bardzo solidnej marki jak Audio GD, nie celowałem w zagorzałych fanów markowych sprzętów.

Żeby nikogo nie zrazić to Audio GD nie jest sprzętem do grania metalu, równie dobrze wypada na nim delikatny wokal wieczorową porą przy lampce wina , pozdrawiam wtajemniczonych :)

Myślę, że Koledze nie chodziło o cięcie uszu...a jedynie o fakt, że DAC nie zrobił z tego papki zagęszczonej...

Tak coś w tym guście , bez wchodzenia za głęboko w temat:)

Żeby nikogo nie zrazić to Audio GD nie jest sprzętem do grania metalu,

Oj nawet nie wiesz jak bardzo się w tym stwierdzeniu mylisz....- ja mam nfb10es3 i słucham tylko hard rock i heavy metal i spisuje się wybornie! - i to nawet z końcówką rb990bx - która też za łagodną w brzmieniu nie uchodzi...! - najwięcej zależy od kolumn! - jakie masz kolumny?

o- nie doczytałem - masz pylon audio 28....

?

Oj nawet nie wiesz jak bardzo się w tym stwierdzeniu mylisz....- ja mam nfb10es3 i słucham tylko hard rock i heavy metal i spisuje się wybornie! - i to nawet z końcówką rb990bx - która też za łagodną w brzmieniu nie uchodzi...! - najwięcej zależy od kolumn! - jakie masz kolumny?

Zabrakło jednego słowa "tylko" miałem na myśli że to bardzo uniwersalne przetworniki i sprawdzają się w każdym rodzaju muzyki, również w metalu :)

pylon audio diamond 28 "mają trochę wolniejszy bas, który w rocku potrafi zginąć, kiepską miękką stopę perkusji, bez kopa. Mają trochę lżejsze brzmienie, co sprzyja ciut lepszej przestrzenności."

"Bas jest nie do zaakceptowania. Zwłaszcza stopa perkusji. Mała konturowość basu. Bardzo mała detaliczność dźwięku. Instrumenty na niższych zakresach są niewyraźne"

Także nie ma rzeczy idealnych- może po prostu twe kolumny troche gorzej nadają sie do słuchania hard rock/heavy metal.... (mały głośnik niskotonowy/a w zasadzie jego brak - jest nisko-średnio, i brak typowego głośnika średniotonowego - jest nisko-średnio ponownie, poza tym zwrotnica na nie najlepszych komponentach - cewki rdzeniowe i kondensator/y elektrolityczne w torze audio - niedopuszczalne zwłaszcza , w tej cenie ponad 6000zł! - jak by to były tonsile za 1500zł to okej - ale nie przy tej klasie kolumn!?:()

Zabrakło jednego słowa "tylko" miałem na myśli że to bardzo uniwersalne przetworniki i sprawdzają się w każdym rodzaju muzyki, również w metalu :)

SPOKO ! - rozumiem!

ale nie ma co sie przejmować ja też mam kolumny na seasach :

http://www.seas.no/index.php?option=com_content&view=article&id=65:h1208-08-l22rn4xp&catid=44:utv-prestige-woofers&Itemid=461

http://www.seas.no/index.php?option=com_content&view=article&id=354:e0043-06s-m15ch002&catid=49:excel-woofers&Itemid=359

i morelu:

http://www.morelhifi.com/product/et-338-104/

i zwrotnicy na dobrych kondensatorach i cewkach (kondensatory mundorf aluminiowo-olejowe w średnich i wysokich tonach i jantzen audio w niskich tonach i z cewkami taśmowymi i powietrznymi tylko) i też do końca nie byłem z nich zadowolony - dopiero po lekkiej modyfikacji zwrotnicy (wymiana kondensatorów i rezystorów na inne wartośći - dała jako taki efekt)

dałem za kolumny ok 500-700zł więcej niż za twoje pylon 28....

?

Także nie ma rzeczy idealnych- może po prostu twe kolumny troche gorzej nadają sie do słuchania hard rock/heavy metal.... (mały głośnik niskotonowy/a w zasadzie jego brak - jest nisko-średnio, i brak typowego głośnika średniotonowego - jest nisko-średnio ponownie, poza tym zwrotnica na nie najlepszych komponentach - cewki rdzeniowe i kondensator/y elektrolityczne w torze audio - niedopuszczalne zwłaszcza , w tej cenie ponad 6000zł! - jak by to były tonsile za 1500zł to okej - ale nie przy tej klasie kolumn!?:()

SPOKO ! - rozumiem!

ale nie ma co sie przejmować ja też mam kolumny na seasach :

http://www.seas.no/index.php?option=com_content&view=article&id=65:h1208-08-l22rn4xp&catid=44:utv-prestige-woofers&Itemid=461

http://www.seas.no/index.php?option=com_content&view=article&id=354:e0043-06s-m15ch002&catid=49:excel-woofers&Itemid=359

i morelu:

http://www.morelhifi.com/product/et-338-104/

i zwrotnicy na dobrych kondensatorach i cewkach (kondensatory mundorf aluminiowo-olejowe w średnich i wysokich tonach i jantzen audio w niskich tonach i z cewkami taśmowymi i powietrznymi tylko) i też do końca nie byłem z nich zadowolony - dopiero po lekkiej modyfikacji zwrotnicy (wymiana kondensatorów i rezystorów na inne wartośći - dała jako taki efekt)

dałem za kolumny ok 500-700zł więcej niż za twoje pylon 28....

Nie narzekam:). Nie lubię kick basu , wolę niskie zejścia i delikatny kontur. To mam z Pylonow. Zmieniłem wzmacniacz na Roksan K3. Razem z NFB28, Tellurium Black i dobrym prądem jest na tyle dobrze ze przestał mi cokolwiek przeszkadzać a słucham prawie wszystkiego.

"pylon audio diamond 28 "mają trochę wolniejszy bas, który w rocku potrafi zginąć, kiepską miękką stopę perkusji, bez kopa. Mają trochę lżejsze brzmienie, co sprzyja ciut lepszej przestrzenności.""Bas jest nie do zaakceptowania. Zwłaszcza stopa perkusji. Mała konturowość basu. Bardzo mała detaliczność dźwięku. Instrumenty na niższych zakresach są niewyraźne""

Kto to pisał? Chyba słuchał innych kolumn... no chyba że ma być twarde umcu umcu to faktycznie w tej kategorii można znaleźć lepszych zawodników :)

O, to zmienia postać rzeczy, gdzie mi tam do Pylonów z moimi ProAcami.

Cofać, co powiedziałem :))))

He wątek jest o Audio GD... jakieś hejt na Pylon zapraszam do odpowiedniego wątku. Tutaj można używa sobie na Audio GD, przyjmę to ze stoickim spokojem . A o pieniążki w audio nie będziemy się licytować co nie ? :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.