Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Sir.jax - pomyliles wątki widzę.... Nie mam już Audio Gd - ale nadal uważam że nfb7 z Amanero bronił się do 8-10tys jakością brzmienia .

A co planujesz do swojego obecnego systemu ? AGD to chyba najlepsze granie jeśli chodzi o Sabre. Muszę sprawdzić PRO ale sama kość mi średnio leży, a od PRO też wieje chłodem. Będę miał więcej czasu to wypożyczę sobie któregoś NOSa. Nie miałem do czynienia z PCM.

U mnie w dacu na PCM 1704 bez wątpienia najlepiej sprawdzają się ustawienia NOS 2x oversampling + cyfrowy filtr na - 50dB .

Są to ustawienia całkiem różne od fabrycznych , dość duże zmiany dźwięku , więc należy to zrobić pod swój system i swoje preferencje brzmieniowe.

Edytowane przez nikko

Witam wszystkich! :-)

Czy mogę się dopisać do klubu z Audio-Gd na PCM 1704UK ?

Od niedawna jestem w posiadaniu nowiutkiego DACa HE-7 LE .

Czy ktoś z was miał do czynienia z takim DACZKIEM?

post-22128-0-58729700-1493832813_thumb.jpg

post-22128-0-13081100-1493832862_thumb.jpg

post-22128-0-53813500-1493832888_thumb.jpg

post-22128-0-19431900-1493832970_thumb.jpg

post-22128-0-40870600-1493832977_thumb.jpg

L.G. life is BRUTAL...

A co planujesz do swojego obecnego systemu ?

Z pewnych względów musiałem system zlikwidować i od lutego zacząłem zabawę od początku..małymi krokami.

Obecnie bawię się w DAC-a DIY na gotowcu z Chin i widzę w tym rozwiązaniu olbrzymi potencjał - wymagający jednak czasu i sporo pracy.

Witam wszystkich! :-)

Czy mogę się dopisać do klubu z Audio-Gd na PCM 1704UK ?

Od niedawna jestem w posiadaniu nowiutkiego DACa HE-7 LE .

Czy ktoś z was miał do czynienia z takim DACZKIEM?

W środku wygląda dużo lepiej niż na zewnątrz :)

W środku wygląda dużo lepiej niż na zewnątrz :)

W sumie o to chodzi w Audio GD, z zewnątrz nie za piękne za to budzą respekt, Budowa, waga a na końcu miazdżą dźwiękiem, robią co nich należą i jest ok.

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

Bardzo obiecujące po rozmowie z 4hifi są ponoć odsłuchy nowych daców na sabre 9038,muzykalne kostki są nich ,trzeba poczekać z miesiąc bo mają tylko dwie testowe sztuki,podobno brzmienie sporo odbiega od starych 9018

NIKKO .

Co do dźwięku z HE-7, to na razie nic nie mogę napisać, bo mam go dosłownie od dwóch tygodni i jeszcze jest nie wygrzany.

4Hi-fi każe wygrzewać go co najmniej przez 200 godzin, zanim on zacznie grać.- Na razie dźwięk jest surowy, trochę kłujący i chropowaty, ale to się zmieni.

Przez okres wygrzewania mam nie bawić się tymi zworkami we środku, tylko po wygrzaniu dopiero skonfigurować sobie tego DACa zgodnie z potrzebami.

Szukałem jakiegoś DACa i kombinowałem co kupić. Zastanawiałem się nad CARY DAC 200TS, Ayon Sigma, T+A dac 8 DSD, Wadia 321 i NAim DAC.

Audio- Gd nie brałem pod uwagę. Nawet nie wiedziałem, że jest taki sprzęt. :-)

Przypadkiem w jednym salonie w Warszawie mieli DAC NOS-7 i Master-7, które to wstępnie u nich na prędce odsłuchałem. - i właśnie te dwa DACki spodobały mi się baaardzo .

Brzmienie bardzo dojrzałe, wciągające, nie agresywne, takie bardzo analogowe czy vinylowe, bardzo czyste i wyraźne i nic się nie zlewało. Każdy instrument słyszałem tak jakby oddzielnie, a nie w kupie.

-byłem pod wrażeniem i dlatego mój wybór padł właśnie na Audio-Gd. - Budowa wewnątrz bardzo solidna i przemyślana. Każda sekcja ma własne i porządne zasilanie. bez bajerów na zewnątrz, dźwięk BAJKA.

Budową wewnętrzną te daczki "markowe" strasznie biednie wypadają przy Audio-Gd, a kosztują podobnie co mój HE-7. Cary DAC 200TS zbudowany jest też na kościach PCM1704 po 2 kości na każdy kanał, czyli łącznie 4 kości w DACu

HE-7 ma po 4 kości PCM 1704UK na kanał co daje 8 kości w DACu.- czyli znacznie lepiej niż u konkurencji za podobne pieniądze , a do tego jeszcze ta solidność wykonania.

Jestem pod wrażeniem, że Chińczycy potrafią taki świetny sprzęt zbudować, a nie tylko tanią tandetę z której słyną. - Nawet DAC 8 T+A wyglądał mizernie we środku przy HE-7,a kosztuje podobnie.

Naprawdę jestem bardzo zadowolony z wyboru właśnie Audio-Gd.

L.G. life is BRUTAL...

Słuchałem kiedyś mastera 7,właściwie to prawie wszystkich daców audio gd na dniach otwartych w 4hifi no i powiem,że robiły dobre wrażenie a szczególnie 7,sabre to inne granie a za jakiś czas skusiłem się u nich na wzmaka precision2 i tego zakupu nie żałuję ani przez chwilę ,świetny sprzęt teraz nie dokupienia

• 3 tygodnie później...

Słuchałem kiedyś mastera 7,właściwie to prawie wszystkich daców audio gd na dniach otwartych w 4hifi no i powiem,że robiły dobre wrażenie a szczególnie 7,sabre to inne granie a za jakiś czas skusiłem się u nich na wzmaka precision2 i tego zakupu nie żałuję ani przez chwilę ,świetny sprzęt teraz nie dokupienia

Nie zgodzę się tylko co do oceny Dac Audio GD na Sebre, odsluchiwalem sporo Dac i między innymi Dac 19, i NFB28 różnicę między nimi były minimalne. Wręcz trudno było odróżnić który gra w ślepym teście. Został u mnie NFB 28 ze względu na funkcję przedwzmacniacza.

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

Gdzie ja tu oceniałem dace na sabre...napisałem,że to inne granie od daców na pcm1704 powtarzam jeszcze raz INNE a słuchałem ich jeden po drugim nie znaczy to,że złe ,akurat audio gd umie dobrze sabre zaaplikować.

• 3 tygodnie później...

Pytanie do bardziej obeznanych. Widzialem jeden dac audio gd na sprzedaż z tym że nie do końca jestem pewny jaki to rzeczywiście model. W ogłoszeniu jest napidane dac 19 ale na zdjeciach nie widac nazwy modelu na froncie daca a w srodku są na naklejki nfb3. Z kolei na plytce daca jest napis dac 19 nfb3. Może coś tu myle ale z tego co widzę na necie to dac 19 i nfb3 to inne modele z innej połki cenowej. Moze ktoś wie o co chodzi z tymi onaczeniami?

Pytanie do bardziej obeznanych. Widzialem jeden dac audio gd na sprzedaż z tym że nie do końca jestem pewny jaki to rzeczywiście model. W ogłoszeniu jest napidane dac 19 ale na zdjeciach nie widac nazwy modelu na froncie daca a w srodku są na naklejki nfb3. Z kolei na plytce daca jest napis dac 19 nfb3. Może coś tu myle ale z tego co widzę na necie to dac 19 i nfb3 to inne modele z innej połki cenowej. Moze ktoś wie o co chodzi z tymi onaczeniami?

DaC 19 był modyfikowany podczas jego produkcji, były różne wersje na różnych kościach.

Ten o którym mówisz był produkowany coś około 2010 czyli jest to dość stary model. Tu masz jakiś opis tego modelu:

http://audiokarma.org/forums/index.php?threads/new-dac-audio-gd-nfb-3-1.405090/

Na stronie AGD w zakładce discontiuned jest dac 19 i opisane jego chyba 2 wersje.

Jeśli to ogłoszenie, które widziałem to widać na nich bebechy i widać, ze są to te same kości co w powyższym wątku z audiokarma.

Cena chyba dość atrakcyjna ale wyjściowo był tańszy to raz a i kość taka jakaś mniej znana. (nie słuchałem nie znam tej konstrukcji),

W każdym razie chyba nie jest to ta sama liga co konstrukcje na sabre czy pcm.

Edytowane przez markslav

Witam i pozdrawiam szanownych klubowiczów.

- Czytam to forum już od kilku lat i jest to dla mnie cenne źródło informacji. Jestem użytkownikiem daca Audio-gd NFB 1.32. Używałem go z mac bookiem pro w rozmaitych konfiguracjach, a od jakiegoś czasu z Lebenem 300F.

- Ostatnio korcą mnie zmiany i noszę się z zamiarem zakupu nowego daca. Biorę pod uwagę rozmaite opcje w tym Nos 7, Master 7 lub Sabre - NFB 7.38. Słucham wyłącznie klasyki.

- Czy można gdzieś bezproblemowo wypożyczyć w/w urzędzenia. Czy ktoś już ma tego rodzaju doświadczenie i może polecić rzetelną firmę?

- Będę wdzięczny za wszelkie konstruktywne porady.

Pozdrawiam

Stefan

Który model jest teraz top konstrukcyjnie i dźwiękowo jeśli chodzi o markę AudioGd? Master 7? Coś jeszcze jest na horyzoncie? Jedyny warunek, to wbudowany pre-amp.

Miałem kiedyś do czynienia z NFB-27 i to był dobry dac :)

Edytowane przez GT

O ile mnie pamięć nie myli i aby był wbudowany preamp to Master 11.

Ale wszystko zależy jeszcze co będzie źródłem , bo jeśli jakiś komp czy coś podobnego to pasuje jeszcze do tego zewnętrzy dobry konwerter i łączymy po I2S .

Sam Kingwa mi to uświadomił , a ja sam bardzo szybko się przekonałem , że nie ma innej drogi.

Niestety wbudowane Amanero mimo nawet że nie potrzebuje zasilania z USB jest bardzo słabe w porównaniu z dobrym zewnętrznym konwerterem.

Np. Singxer su-1 , audio-gd DI-U8 -obydwa mają swoje wady i zalety .

Ale i tak poprawa do wbudowanego wewnętrznego konwertera jest duża .

Zresztą nic nowego nie odkryłem , wszystkie zagraniczne fora o tym już od dawna piszą .

Edytowane przez nikko
  • 2 tygodnie później...

Np. Singxer su-1 , audio-gd DI-U8 -obydwa mają swoje wady i zalety .

Ale i tak poprawa do wbudowanego wewnętrznego konwertera jest duża .

Zresztą nic nowego nie odkryłem , wszystkie zagraniczne fora o tym już od dawna piszą .

Mógłbyś opisać pokrótce wady i zalety obu wspomnianych przez Ciebie zewnętrznych konwerterów?

I na czym polega poprawa w stosunku do Amanero?

• 2 tygodnie później...

Witam Panowie

Myślę nad podłączeniem daca do mojego cedeka. Ogólnie dźwięk miał by iść po koaksjalu do daca i cd to dla mnie podstawowe źródło dźwięku. Czym różni się nfb 27 od nfb 7.32... chodzi oczywiście o dźwięk? Jak na ich tle wypada nfb 28? może nie warto dopłacać?

Witam Panowie

Myślę nad podłączeniem daca do mojego cedeka. Ogólnie dźwięk miał by iść po koaksjalu do daca i cd to dla mnie podstawowe źródło dźwięku. Czym różni się nfb 27 od nfb 7.32... chodzi oczywiście o dźwięk? Jak na ich tle wypada nfb 28? może nie warto dopłacać?

Znam wszystkie z powyższych. Pod względem jakości dźwięku 7.32->27->28. Różnica ok 20% między pierwszą parą. Między 27 i 28 już ok 30-40. Cokolwiek wybierzesz do USB tylko Amanero.

Edytowane przez Different

Znam wszystkie z powyższych. Pod względem jakości dźwięku 7.32->27->28. Różnica ok 20% między pierwszą parą. Między 27 i 28 już ok 30-40. Cokolwiek wybierzesz do USB tylko Amanero.

Czyli 7.32 najlepszy. Ogólnie to bym podłączył do usb żeby przynajmniej obejrzeć koncert czy dla radia ale podstawowy to sygnałowy to transport cd--->gniazdo koaksjalne.

A o co chodzi z tym ostrzeżeniem żeby nie podłączać USB podczas działającego urządzenia w 7.32??

sory, nie usb tylko LAN

NIKKO .

Co do dźwięku z HE-7, to na razie nic nie mogę napisać, bo mam go dosłownie od dwóch tygodni i jeszcze jest nie wygrzany.

4Hi-fi każe wygrzewać go co najmniej przez 200 godzin, zanim on zacznie grać.- Na razie dźwięk jest surowy, trochę kłujący i chropowaty, ale to się zmieni.

Przez okres wygrzewania mam nie bawić się tymi zworkami we środku, tylko po wygrzaniu dopiero skonfigurować sobie tego DACa zgodnie z potrzebami.

Szukałem jakiegoś DACa i kombinowałem co kupić. Zastanawiałem się nad CARY DAC 200TS, Ayon Sigma, T+A dac 8 DSD, Wadia 321 i NAim DAC.

Audio- Gd nie brałem pod uwagę. Nawet nie wiedziałem, że jest taki sprzęt. :-)

Przypadkiem w jednym salonie w Warszawie mieli DAC NOS-7 i Master-7, które to wstępnie u nich na prędce odsłuchałem. - i właśnie te dwa DACki spodobały mi się baaardzo .

Brzmienie bardzo dojrzałe, wciągające, nie agresywne, takie bardzo analogowe czy vinylowe, bardzo czyste i wyraźne i nic się nie zlewało. Każdy instrument słyszałem tak jakby oddzielnie, a nie w kupie.

-byłem pod wrażeniem i dlatego mój wybór padł właśnie na Audio-Gd. - Budowa wewnątrz bardzo solidna i przemyślana. Każda sekcja ma własne i porządne zasilanie. bez bajerów na zewnątrz, dźwięk BAJKA.

Budową wewnętrzną te daczki "markowe" strasznie biednie wypadają przy Audio-Gd, a kosztują podobnie co mój HE-7. Cary DAC 200TS zbudowany jest też na kościach PCM1704 po 2 kości na każdy kanał, czyli łącznie 4 kości w DACu

HE-7 ma po 4 kości PCM 1704UK na kanał co daje 8 kości w DACu.- czyli znacznie lepiej niż u konkurencji za podobne pieniądze , a do tego jeszcze ta solidność wykonania.

Jestem pod wrażeniem, że Chińczycy potrafią taki świetny sprzęt zbudować, a nie tylko tanią tandetę z której słyną. - Nawet DAC 8 T+A wyglądał mizernie we środku przy HE-7,a kosztuje podobnie.

Naprawdę jestem bardzo zadowolony z wyboru właśnie Audio-Gd.

Czyli kupiłeś go po odsłuchu tylko w salonie ?. Trochę , ryzyko.

Poczekaj z tą euforią , aż przestanie grać sucho, chropowato, i kłóć w uszy. Napisz coś więcej za 200 godzin. No chyba że będziesz na co dzień słuchał u dystrybutora w salonie, czego Ci nie życzę Ale trzymam kciuki za synergię z pozostałymi klockami twego systemu.

Edytowane przez Rafał.M

który z nich jest ciemniejszy?

Żaden z nich nie jest jasnym urządzeniem. Jest sporo detali ( im wyżej tym lepiej pod tym względem, a także lepsza scena, lepszy bas ), ale i muzykalność jest zachowana. Sabre w wykonaniu Audio Gd nigdy nie miało w sobie ostrości i rozjaśnienia ( przynajmniej w tych, które ja znam ).

Żaden z nich nie jest jasnym urządzeniem. Jest sporo detali ( im wyżej tym lepiej pod tym względem, a także lepsza scena, lepszy bas ), ale i muzykalność jest zachowana. Sabre w wykonaniu Audio Gd nigdy nie miało w sobie ostrości i rozjaśnienia ( przynajmniej w tych, które ja znam ).

W porównaniu 7.32 do black dragona, który wypada lepiej. Bardziej dociąża i przyciemnia? Mam teraz Primare i32 i gram jeszcze na cedeku NADa który mimo, że gra jak gra to jednak dowala dołu i potrzebuje coś co zagra z podobnym balansem tonalnym
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.