Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Nieno, ja zdaję sobie sprawę z konsekwencji pisania na tym forum moich obserwacji i wniosków :)

Wcale się nie zdziwię, jak z czasem zostanę napiętnowany i pewnie zbanowany.

To oczywiste, skoro piszę na forum gdzie spora część userów ma swoją wiarę i podważając tę wiarę - zostanę heretykiem.

Trudno.

Potraktuję to jako konsekwencję drążenia w imię wyższej idei, jaką będą moje osobiste wrażenia i wnioski z rozmów z ludźmi o wierze nie w boga, a o zjawiska nie możliwe do zmierzenia w technice audio.

Kiedyś próbowałem rozmawiać z osobami mocno wierzącymi w religie różnej wiary na tematy paleoastronautyki.

Te rozmowy skończyły się kompletnym fiaskiem i w większości kłótniami.

Wtedy, dotarło do mnie że z fanatykami religijnymi nie ma sensu rozmawiać i argumentować, bo zwyczajnie wypierają moje argumenty kompletnie je ignorując.

No ale to były rozmowy o wierze w boga (w obojętnie jakiej postaci) i dopiero zrozumiałem o bezsensowności tego przedsięwzięcia na własnej skórze, kiedy spróbowałem tego osobiście.

Obecnie po prostu chcę mieć swoje własne zdanie na temat rozmów z ludźmi o wierze nie w boga, a w nadprzyrodzone (niezmierzalne) zjawiska w technice audio.

Chcę mieć swoje własne zdanie o audiofilach (nie melomanach).

Dlatego chętnie podejmuję tego typu dyskusje przysłowiowo wkładając kij w mrowisko.

Może przy okazji uchronię kilka nieświadomych osób przed wydaniem pieniędzy w błoto, czyli wedle mojej filozofii - wyśle we wszechświat dobrą energię, co już będzie sukcesem samym w sobie :)

Bo ja niestety umorzyłem sporo kasy szukając wiatru w polu (szukając poprawy w dźwięku, poprzez wymianę urządzeń elektronicznych)

Nie ma opcji, że zmienię całe forum zrzeszające tysiące osób, gdzie padają pytania kategorii "jakie kolumny wybrać do jazz'u, budżet 100 tyś pln", ale wartość poznawcza dla mnie będzie bezcenna.

Taka sama, jak rozmowa z egipskim przewodnikiem turystycznym z wyższym wykształceniem archeologicznym na temat piramid i odkryć, że starożytni egipcjanie znali elektryczność :)

Czyli tzw. niewygodne pytania ;)

Edytowane przez BeatX

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Ja też jestem takim mongołem :)

Wyjaśnienie znajdziesz w opisie "o mnie" :D

Takich mongołów jak ja jest jeszcze wielu.

Wielu jest też "słyszących".

Ważne, że jest z kim pogadać i powymieniać się poglądami.

Wolałbym na żywo, ale że nie ma za bardzo z kim.. zostaje forum.

O cholera nigdy tak o tym nie myślałem... Nie pamiętam nawet żebym taką opinię słyszał o źródłach dźwięku, dacach czy wzmakach, kable ic i sieciowe czy usb owszem ale nie urządzenia... Cóż, nie mam porównania to nie powiem ale każdy kto słuchał więcej urządzeń twierdzi że grają inaczej np na mp3store o dapach czy słuchawkach czytam różne rzeczy ale nie że grają jednakowo... Dace i wzmacniacze to rzadki dla mnie temat do roztrząsania ale też nie spotkałem takich opinii... Ale poszukam z ciekawości :P

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Noszę się z zamiarem sprzedaży mojego Audio GD nfb28 z amanero sprzęt zakupiony pod koniec grudnia,oczywiście wszystko do niego mam czyli opakowanie dodatkowy regulator głośności ,oryginalne opakowanie i rachunek za sprzęt też jest

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Noszę się z zamiarem sprzedaży mojego Audio GD nfb28 z amanero sprzęt zakupiony pod koniec grudnia,oczywiście wszystko do niego mam czyli opakowanie dodatkowy regulator głośności ,oryginalne opakowanie i rachunek za sprzęt też jest

Nie przypadł Ci do gustu brzmieniowo?

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Ja lubię zmiany a brzmienie ma super tylko szczerze budowę domu chcę zacząć i sam się zastanawiam co zrobić kupić inny czy zostawić kasę czy co.

Jak to w życiu dużo dylematów, a gra rewelacyjnie jako DAC co do słuchawek mam słuchawki o niskiej inpedancji więc nie wykorzystałam go w 100 %.

AGD jako DAC jest super i to zawsze będę podkreślał ma mega dynamikę

Panowie czy nfb3.32 jest dobrym dacem,chodzi mi o jego muzykalność i wykończenie.Nie mam możliwości odsłuchu.

To będzie chyba to samo co mój 5.32 tylko bez wzmacniacza słuchawkowego. Stary poczciwy Wolfson 8741 x2. W skrócie dość neutralne granie z dobrym basem.

Ja mialem wolfsona w CA I sabre gra lepiej mniej suchości w dźwięku

Linny, Luminy mają zaaplikowane Wolfsony. W wielu aplikacjach wolfson gra bardziej muzykalne. Nie zawsze tak być musi, ale często Sabre potrafi zagrać chirurgicznie i w tym dźwięku jest wszystko oprócz muzyki.

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Linny, Luminy mają zaaplikowane Wolfsony. W wielu aplikacjach wolfson gra bardziej muzykalne. Nie zawsze tak być musi, ale często Sabre potrafi zagrać chirurgicznie i w tym dźwięku jest wszystko oprócz muzyki.

Posiadam regę dac i mogę to potwierdzić mam dwóch znajomych którzy jako tańszą alternatywę do tego brzmienia wybrali dac nostromo wolf + zasilacz.

Również brzmi to bardzo muzykalnie i wciągająco

Posiadam regę dac i mogę to potwierdzić mam dwóch znajomych którzy jako tańszą alternatywę do tego brzmienia wybrali dac nostromo wolf + zasilacz.

Również brzmi to bardzo muzykalnie i wciągająco

Spotkałem się już z taką opinią. Posiadam muzykalny wzmacniacz Vincent 226 mkII i zastanawiam się jak by to zagrało gdybym (w myśl budowania toru na przeciwstawnościach) jako źródło zastosował Sabre. Nie pozostaje mi nic innego jak poszukać możliwości posłuchania tego u siebie.

Z drugiej strony nie chcę na siłę wydawać siana na zmiany, które niewiele wniosą.

Rozważałem jeszcze zakup samego konwertera usb/spdif (M2tech, Gustard U12) ale nie wiem czy w tym przypadku usłyszałbym różnicę ;)

Jest jeszcze jedna opcja: wymiana lamp w Vicku na tung sol gold i zakup audiofilskiego alkoholu :)

rpi3, digione, tara labs, audio gd, vincent 226mk2, chord epic twin, audio academy rhea

Zrobiłem mały edit w zeszłym tyg wstawiłem swoje nfb28 na sprzedaż. W tym tygodniu zrobiłem mały test i praktycznie nie wyłączyłem DAC a , bo od zakupu to w sumie mało bardzo mało grał ze względu na brak czasu.

Czy muzyki słuchałem czy nie zasilanie na DAC u nie było wyłączone.

I eureka jest lepiej a nawet duuuzo lepiej. Z początku myślałem że to zmiana najnowszego daphile przyniosła taki efekt, ale po podłączeniu słuchawek rozwiałem swoje wątpliwości.

W sumie to najbardziej czegoś mi brakowało właśnie we wzmacniaczu sluchawkowym, po tym tyg i temu zabiegowi który zrobiłem jest super to mało powiedziane.

Efekt DAC a nie sprzedaje narazie, bo i tak w podobnej cenie nie ma niczego porównywalnego z nfb28 amanero.

Ciekawe jak długo bez zmian wytrzymam hehe

Daphile pc

Kup Dell fx170 za200 zeta i zainstaluj daphile.

Masz tidal i wszystko co dusza zapragnie

Też mam Daphile/Tidala na terminalu Della i to nie ze względu na cenę ale to dobrze gra. U mnie z nfb 1.32 .

a co myślicie o Ferguson FBOX 3? da się to zaadoptować jako transport?

ja tak grałem z hd playera Ariva, kiepskie sterowanie, konieczność odpalania telewizora lub monitora, nie ma apek na smartfona, ogólnie lipa. Nie cuduj, daj 2 stówki na thinclient, postaw Ddaphile i zapomnij o sprzęcie.

Dzięki za odpowiedz, Daphile już mam i jak kolega wyżej napisał gra to bardzo dobrze. Teraz do pełni szczęścia brakuje tylko dobrego transportu, czasami lubię posłuchać czegoś z plyt, puki co mam Nada 541i podłączony przez coaxial.

Dzięki za odpowiedz, Daphile już mam i jak kolega wyżej napisał gra to bardzo dobrze. Teraz do pełni szczęścia brakuje tylko dobrego transportu, czasami lubię posłuchać czegoś z plyt, puki co mam Nada 541i podłączony przez coaxial.

Wkradł się mały błąd, ten post to ja :)

miałem teraz z tydzień równocześnie precision 1 i moje audio analogue i ile razy bym nie przełączył to zawsze mi lepiej grało, tzn. gram na precision przełączam na bellini/donizetti - jest lepiej, plastyczniej, przestrzenniej. zapinam audio-gd - to samo, lepiej plastyczniej, przestrzenniej. słuchał ktoś może obu? help! nie wiem co zrobić, lunąć starych włochów? zostawić?

Wydaje mi się że forum przeszukałem dość dokładnie, ale pewnym być nie mogę.

Audio-gd C-39 MK3 - czy ktoś używał? Jakieś wnioski, obserwacje?

Z jakimi końcówkami to brzydactwo pracowało?

To jest dedykowany pream do końcówki C-10.1SE - Wzmacniacz mocy (współpracuje tylko z przedwzmacniaczem C-39MK3) z tego co wiem.

Sprzet jest porównywalny do mastera 9 np :) a to grało na pewno z master 2 :)

Witam Audio Gd NFB28 amanero sprzedaje sprzęt ma 3,5 miesiąca

http://allegro.pl/dac-wzmacniacz-sluchawkowy-audio-gd-nfb28-amanero-i6080238099.html

Edytowane przez venom200
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.