Skocz do zawartości
IGNORED

Focal 826VW opinie osób posiadających - z czym w zestawieniu

opium30

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Jesli zdecydowałeś się na te Focale to poczytaj wątki o doborze kolumn do JmLab Electra.Focale są prądożerne,wypróbowałem na Electrach 926 lampę Yaqina i Jolidę 502-trochę nie dają rady na dole.Rotel 985 i Krell KAV 300 ( na nim gram obecnie) może trochę ostro.Naprawdę trudno coś polecić bez indywidualnego odsłuchu.Pozdrawiam.

Żeby focale grały optymalne potrzebna jest elektronika z wyższej półki najlepiej mocna lampa. Z większością tanich integr tranzytonowych będzie po prostu słabo.

W przyszłym tygodniu jadę na odsłuchy, każdy praktycznie odradza focale tak więc zapewne skończy się na pierwszej wersji czyli monitor audio gx200 lub rx8 w black piano. Wszystko zalezy od odsłuchów jeśli mimo wszystko focale wypadną lepiej od MA to je kupie bo najwazniejszy jednak jest odsłuch, jeśli będzie mi pasowało z z moim nadem to tym bardziej będzie mi później pasowało z dobrą lampą :)

Pozdrawiam

mój poprzedni zestaw nad 372 plus focal 826v i szczerze mówiąc grało to średnio

hej, a co zagra lepiej bo też się zastanawiałem nad takim zestawem

na czym grasz teraz?

mam te focale 826 od radarka i są to głośniki zarąbiste! Widać z nadem się nie nadały:)

Opium30 - nie słuchaj wrogiej propagandy, tylko leć słuchać focala.

myślę że do focali mocna lampa to dobry krok, można też spróbować caspiana-analogowy dźwięk, focal to kolumna która odtworzy precyzyjnie nawet bzyczenie muchy w studio,

krzysiekol pisz na priva nie będziemy zmieniać wątku

focale bardzo fajne glosniczki ,wybitnie neutralne granie, co do ma to raczej inna szkola grania bardziej efekciarska, wszystko zalezy kto co lubi, moim zdaniem focale bardziej pasuja do nada.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Czyli jednak wyszło na moje :)

Focale to dobre paczki,przyjazniejsze niz stare JMlab ale nadal z pierwiastkiem "technicznosci" i sterylnosci.

z lampa bedzie kiepski bas,tylko mocny tranzystor taki minimum 150w przy 8 łomach,wtedy focal zaczyna grac naprawde,i trzeba troche popracowac nad akustyka,podlaczanie slabych wzmacniaczy nie ma sensu,bedzie plytko szaro i krzykliwie

Mam co prawda JMLaby Cobalty ale całkiem fajnie było z MF A3 i bardzo dobrze z Amplifonem WT 40. W tym drugim przypadku bas był trochę poluzowany.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

• 3 lata później...

Witam,

Odgrzeję kotleta, mam focale 826v i chciałbym dobrać do nich wzmacniacz. Budżet ok. 6000,00 +-

Tylko nowe wzmacniacze. Muzyka to rock, pomieszczenie ok 35m2, granie jasne, dynamiczne z szeroką wyrazistą sceną.

Pozdrawiam

kiedyś słuchałem w salonie 826v z primare i31 i to był naprawdę miód na uszy, ale kupiłem wtedy 816v+ i21 i było, poważnie, praktycznie tak samo dobrze, a dużo taniej. Tak więc z mojej strony sugestia: Primare!

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

• 2 lata później...

Witam. Teraz ja odgrzeję kotleta. Te focal 826 można teraz dostać za około 5500zł. Czy warto?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Pod np. Atoll IN100SE czy Vincent SV227 ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.