Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz stereo 10-15 kzł do Dynaudio Focus 220II

Traum7tanzer

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukiwany jest wzmacniacz stereo do głośników Dynaudio Focus 220II, nowy (proszę nie proponować staroci), o wartości ok. 10-15 kzł. Wszelkie porady są mile widziane ;]

Muzyka której słucham to rock, metal, elektronika, potrzebne zatem urządzenia które zagra dynamicznie i z dobrą średnica, nie będzie wyostrzać wysokich, ponieważ w tej muzyce niestety sporo płyt są zrealizowane byle jak....

Witaj,

wydaje mi się, że najlepszym wyborem byłaby integra Hegel H200. Warto posłuchać także jeden z modeli wzmacniaczy Burmester.

Proponuję jednak zdecydowanie odsłuchy, które pozwolą Ci nawybór optymalnego rozwiązania a także odsłuch w Twoim domu, którego efektem będzie także oprócz całej konfiguracji systemu także akustyka pomieszczenia.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj

Ja polecam Leema Tucana. Jest nowka srebrna na 5 letniej gwarancji za £1500 + wysylka z uk. Jest to polowa normalnej ceny! Wzmacniacz byl testowany w grupie do £5000 i byl jednym z najlepszych.

Piekne granie ze swietna przestrzenia i srednica.

Odezwij sie na PW to dam namiary na sklep jak chcesz.

Pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Hegel H200 właśnie miałem przyjemność osłuchać co nieco. Podoba mi się jego brzmienie. Jest dynamiczne a jednocześnie kulturalne... minusem jest natychmiast bardzo mała liczba wejść... w ogóle mam wrażenie że ten wzmak jest nieco przewartościowany cenowo z powodu norweskiego pochodzenia, ale faktem jest że brzmi dobrze, z Dyniami też daje sobie radę. Ładnie też wygląda... zastanawiam się jaki będzie zapowiedziany H300? może warto poczekać...

Leem Tucan... mam obawy kupować sprzęt audio bez osłuchania, ale dzięki za ofertę. Z Leem'em i Naimem jest taki problem że wizualnie mi się nie podobają, może to fanaberia, ale nigdy nie kupiłem jeszcze sprzętu (a i nie tylko sprzętu), który nie jest dla mnie atrakcyjny wizualnie. Chociaż Naim już prędzej...

Jeszcze jakieś propozycje? ;)

Hegel H300 będzie fizycznie w Polsce niebawem, wtedy będę w stanie opisać, jak urządzenie brzmi. Sugeruję jednak odsłuch H200 i H300 w Twoim systemie, będziesz w stanie ocenić jak rzeczywiście z Twoimi kolumnami system brzmi.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• Moderatorzy

do napędu końcówka Rotel rB 1582 , jako pre w stajni Rotela masz 2 modele do wyboru

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Polecam Naim Supernait, będziesz bardzo zadowolony. :)

O tak! Naim do rocka bajka. Barwa, dynamika, punktowa "stopa", wysokie dźwięczne i mocne bez agresji.

Aha jak bardzo zależy na dynamice to może denon 2010ae z dynaudio może być ciekawie, oczywiście jak ktoś nie ma alergii na japońce. Tylko nie wiem czy nie będzie za mało "wysokich" bo 1510ae jest trochę "mroczny"

skk

Nie wyostrza gory i poradzi sobie z glosnikami:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do Hegla zniechecil mnie buczacy transformator. Mialem w domu H100. Wstyd, aby w urzadzeniu za 10 tysiecy bylo slychac trafo. Uporczywe zwlaszcza noca. Poza tym calkiem niezly piec, z pewnoscie nie warty jednak 10 tysiecy.

W Polsce 13 patykow za Electrocompanieta

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dynaudio bardzo lubi prąd, zatem przydałoby się coś co potrafi go wygenerować. Moim zdaniem godnym pretendentem do odsłuchu jest NAD M3.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

mam teraz w domu H200, nic nie buczy.... może masz problem z zasilaniem?

To byl H100 i z tego co czytalem, czesto im sie to zdarza. A nigdy zaden piec u mnie nie halasowal transformatorem. Myslalem, ze to wada pojedynczego egzemplarza, ale potem znalazlem, ze on tak ma. Raz jest kompletna cisza, wszystko w najlepszym porzadku, a potem nagle zaczyna buczec, po to aby za jakis czas ucichnac. Dziwna sprawa. Dzwiekowo okay, choc bez szalu. Gdyby kosztowal 5-6 tysiecy bylby fajna alternatywa dla innych w tej cenie. Jak dla mnie jednak za 10-11 tysiecy mozna lepiej. Wiadomo jak to w Norwegii, polowa jego ceny, to pewnie norweska roboczogodzina. Duzo halasu sie zrobilo po wejsciu marki na rynek, a to rodzi pewne oczekiwania. Piec jak piec, i w tej cenie to dla mnie ocena czworkowa. Sprobuj Creeka Destiny, moze Krell by Ci odpowiadal lub Stello AI500. Wspomniany Elektrocompaniet, to tez kawalek przyzwoitej elektroniki, tyle ze to ju 13 klockow, ale wciaz miesci sie w Twoim budzecie.

PS. o buczacym trafo pisali tez ludzie w klubie Hegla, byla sprzeczka o to. Niestety wylecieli z klubu.

Dziwna sprawa. Dzwiekowo okay, choc bez szalu. Gdyby kosztowal 5-6 tysiecy bylby fajna alternatywa dla innych w tej cenie. Jak dla mnie jednak za 10-11 tysiecy mozna lepiej. Wiadomo jak to w Norwegii, polowa jego ceny, to pewnie norweska roboczogodzina. Duzo halasu sie zrobilo po wejsciu marki na rynek, a to rodzi pewne oczekiwania. Piec jak piec, i w tej cenie to dla mnie ocena czworkowa

Tu w pełni się zgadzamy Mario_77 dodałbym jeszcze norweskie marże i mamy pełne usprawiedliwienie ceny. Dla Norwega taka cena to pikuś.

Podobnie z hukiem wszedł Ayon a dziś cisza, teraz hegel, ciekawe czy podzieli losy Ayona czy się obroni. Czas pokaże.

skk

Tu w pełni się zgadzamy Mario_77 dodałbym jeszcze norweskie marże i mamy pełne usprawiedliwienie ceny. Dla Norwega taka cena to pikuś.

Podobnie z hukiem wszedł Ayon a dziś cisza, teraz hegel, ciekawe czy podzieli losy Ayona czy się obroni. Czas pokaże.

a co jest nie tak teraz z Ayonem? jakbym miał większy budżet to Triton II byłby na pierwszym miejscu - bardzo dobre urządzenie. Wiadomo że jest hype na Hegla... ale dymu bez ognia zazwyczaj nie ma, więc musi być coś na rzeczy ;] H200 faktycznie gra co najmniej dobrze.

NAD M3.... nady mają to do siebie że grają ciemną stroną mocy, ale słuchałem jedynie tańsze integry. Ale recenzje M3 zdają się to potwierdzać...

Nie pisałem ze jest coś nie tak tylko że wcześniej każdy polecał Ayona dziś Hegla. jaki z tego wniosek ? Lampa do metalu ?

Oczywiście nikomu nic nie odradzam, każdy lubi co innego.

skk

słuchałeś już moona?

a co powiecie na takie wzmaki

plinius 9200?

Ukryta Zawartość

bladeius tor?

Ukryta Zawartość

też rozglądam się na mocniejszą integrą :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Denon 20120AE jest godny uwagi. Uważam, że z Dynaudio bardzo dobrze się zgrywa... Hegel to nieporozumienie, obejrzyj sobie z bliska jakość wykonania, blachę tną chyba szlifierką kątową, choć jestem pewien, że wprawny fachowiec lepiej by to uczynił... Zgadzam się z przedmówcami - za ok. 5tys. PLN można byłoby to nabyć...

ja w 2gim juz watku polece to samo, bo jesli wlasnie z wykopem i z zapasem mocy to monobloki willa + lampowe pre mcgyvera.

Nie chce mi sie opisywac 2gi raz zagadnienia, wiec odesle do watku luxman 509 w zakladce hi end.

pozdro

Polecam Sonneteer Orton .Pięknie grający wzmak o naprawdę aksamitnym dźwięku lub Alabaster tańszy i ostrzejszy.Wszystko ręcznie robione Made in England z tradycjami .

kolega firma ma rację

Ukryta Zawartość

to może być ciekawe połączenie z 220, teraz są ponoć promocje na moona

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Warto może jednak spróbować tych monobloków willa i urządzeń D.K. Nie są to jednak znane marki z rozpoznawalnym logiem a hand made. Zapewne trudniej będzie z ich odsprzedażą w przyszłości (jeżeli będziesz szukał dalej) ale za to urządzenia te mogą zagrać na poziomie wielokrotnie droższych wzmacniaczy bardziej renomowanych producentów. O tym możesz poczytać na tym forum, ale najlepiej przekonać się na własne ucho. Ja czekam na możliwość posłuchania i sam jestem mocno ciekaw. Jeżeli by Ci się trafił używany (tam nie ma co się popsuć) Marton M. Knagi to też bym brał do posłuchania, dobre urządzenie.

pozdr.

Robert

Musze zgodzic sie z Miksonem ,integra Passa INT150,kawal dobrego pieca.Z dynkami gra bdb.

Załozyciel wątku wyraźnie napisał ,że wzmacniacz ma byc nowy. Passa INT 150 za 15 tys to raczej nowego nie kupi.

Electrocompanieta bym odrzucił. Będzie mulił z Dynaudio. Creek i Denon to nie ta liga o ,którą chodzi założycielowi wątku IMHO.

Hegel H200 to dobry trop. To wzmacniacz ,który zasługuje na jeszcze lepsze i droższe głośniki niz Focus 220.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.