Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

<br /> a co do samych winyli - mają jedną niepodważalną "wadę" - większa ilość czarnych krążków waży "co-nieco" - i tego nikt nie może zanegować<br />
- no fakt, ale to tylko kłopot przy przeprowadce - licząc w przybliżeniu, że 10 płyt waży kilogram, to mam u siebie tego ze 2 kwintale - idze wytrzymać :) - to nie jest dużo, zważywszy, że mój telewizor waży 50 kg...

excelvinyl winylmania blog szukaj

Gość StaryM

(Konto usunięte)

To Starego sprzęcior,i nie pyka,jednemu audiofilowi na odsłuchu wysokiej klasy Audio to ino pykało,trzeszczało i smażyło :)

Płyta niezniszczona to i specjalnie głośno nie pyka. ;)

Kurde - jakieś lepsze kable by się przydały:)

Jako sztandarowy głucholec to chyba dobrze, że mam kable z Biedronki?

- dzięki - to było ładne ;) i nie było żadnego pyka ! czyżby to był twój sprzęt i film ? - jeżeli tak, to gratuluję i dawaj więcej ! :)

No tak ... a ten brum ? skąd to uubbuu................uubbuu........pomiędzy tym jest idealnie czysta muzyka ( wokal :) Czy ten odgłos pochodzi od wzmacniacza ? Jest to nieakceptowalne ............. takiej klasy sprzęt i jakieś tam infra dźwięki wydaje................................. w zasadzie to nie tyle brum co cykliczne buczenie, wygląda to na artyfekt pochodzący od wzmacniacza ...

Drogi StaryM -je ;)

Czy mógłbyś to wyjaśnić? To cykliczne infra buczenie naprawdę "daję po uszach" Psuje jak na mnie ten słodki, nieskazitelny wokal........ Gdyby nie to bu bu..... to mucha nie siada ;)

pozdrawiam

Gość StaryM

(Konto usunięte)

No tak ... a ten brum ?

E tam, w radmorze ci brumi. ;)

A serio? To jest a capella, nie jest to łatwe do poprawnego nagrania, a chciałem, żeby nagranie było głośne i wyraźne, tego się nie uzyska mikrofonem wbudowanym. Mikrofony były podłączone do komputera bezpośrednio. Kable długie i to taki efekt uboczny się zrobił. ;)

Po dokładniejszym odsłuchu,jednak pyka trzeszczy i smaży :)

Im więcej razy odtwarzasz tą płytę, tym bardziej jest zdarta i dlatego zaczyna pykać i smażyć :D

a ile to już oglądało .... zaczeło się od niewinnego buczenia, dzisiaj doszło lekkie smażenie i pykanie - strach pomyśleć co będzie jutro ;)

Cholera, na razie nie stać mnie na porządną kamerę i dlatego nie mogę nic sensownego wrzucić na YouTube...

Pokazałbym brumy i szumy z mojego "R" szerszemu gronu do oceny, puki co zakładam że wszystko jest w porządku :D

- gdzieś miesiąc temu /czyli jeszcze przed ostatnimi wydarzeniami :)/ nie miałem co robić i napisałem krótkie charakterystyki co popularniejszych forumowiczów - bałem się to opublikować, żeby nikogo nie urazić - dlatego proszę o wyrozumiałość i przymrużenie oka :)

Yul – lubię czytać jego posty – czasem go skubnę :) ale tu zalecam ostrożność, bo to ostry forumowy wojownik ! – duża wiedza ! szczególnie projecty ! ale również wkładki, naciski itp. Lubi czyste płyty, co kosztuje go trochę pracy z filtrowaniem płynu - mamy różne poglądy na niektóre kwestie ale współpracujemy – to w końcu mój krajan z Łodzi :)

Frywolny trucht – nie wyobrażam sobie zakładki Analog bez frywolnego ! – bardzo aktywny – ciekawe posty i opinie – należy do ekskluzywnego klubu posiadaczy supergramofonu Ad Fontes – już sama nazwa budzi szacunek, a te obudowy: orzech, piano, biały – miam, miam… potrafi docenić dobry analogowy dźwięk, chociaż trochę się o niego martwię bo ostatnio miał nirwanę z cyfrą !

Vlado – bardzo miły i grzeczny – po prostu balsam -nie boję się otwierać jego postów - potrafi pisać ciekawe i wnikliwe analizy na różne zawiłe tematy - zawsze chętnie doradzi i pocieszy – aktywny – mocna pozycja naszej zakładki.

Waluch – konkretny, stonowany – posty rzeczowe i na temat – nie wdaje się w forumowe przepychanki – jest ponad to – smakuje winyl z dużym spokojem, ale jak czegoś nie możesz znaleźć w Internecie lub ci się nie chce, to tylko do niego !

Rydz – człowiek wschodu, a tam są dusza ludzie ! – aktywny, posty ciekawe – lubi i czuje analog – chyba ma telefunkena – dobry gramofon z epoki – zdecydowany i bezkompromisowy – jak mu coś nie pasuje, to na pieniek i siekierką ! – zdarzają mu się też fajne wypowiedzi w stylu Piotrka Żyły :) Lubię go :)

Masza1968 – no to już wyższa półka - ma transrotora ! – to urządzenie nie dość że gra, to jeszcze wygląda ! właściwie nie wiadomo, co czyni lepiej – mimo to Masza zawsze chętnie z nami pogada, ciekawe posty, aktywny – typowy sybaryta – lubi dobre trunki – ma u mnie duży plus, bo wymyślił mojego awatara :)

Paul 76 – to młody metal – poznał smak winyla i oddając się dźwiękowej rozpuście, w nosie ma wszelkie negatywne opinie na temat czarnej płyty – aktywny, ciekawe choć lakoniczne posty – ma poczucie humoru – jako chyba jedyny umieścił w awatarze swoje zdjęcie – no, ale mógł sobie na to pozwolić :)

Radmuś - pasjonat ! a takich nie ma dużo na forum, lubię czytać i zawsze jestem ciekawy jego postów – mieszka w Danii, ale to nieistotne – w dobie Internetu mógłby równie dobrze mieszkać na Alasce – niektóre jego sentencje są warte zapisania w kompie np. „Niech moc winyla zawsze będzie z Wami !„ – świetne ! Ostatnio mniej aktywny, pewnie dlatego, że uczy się duńskiego :), co jest chyba trudniejsze niż przekonać sly30 do winyla :) Jest zagorzałym fanem i znawcą sztandarowego wyrobu audio z PRL czyli Radmora – nic w tym zresztą dziwnego, bo rzadko który współczesny klocek może mu dorównać – po prostu takich klocków już nie ma ! – chyba sam nabędę.

Dziękuję excelku. Oczywiście rozumiem, że możesz odczuwać zawód co do mojej osoby, jednak jestem pewny, że damy sobie jeszcze jedną szansę.

Jak zawsze serdeczności Włodek.

po prostu takich klocków już nie ma ! – chyba sam nabędę.

Załapałem się na ostatki, w myśl mądrych słów - kto zjada ostatki ten piękny i gładki :)

Być może będę mógł jakoś pomóc, jak byś nic ciekawego nie znalazł naturalnie... ;)

Ino drogi excel -u kwestia wybrania koloru :)

Jestem wstrząśnięty - niezmieszany.

excel -u ... jak zwykle jesteś wielki :-)

śpijcie i śnijcie o tej mocy.

Mocy co drzemie ukryta.

Igła wydobywa to...

Głuchemu wszystko jedno...

Ślepemu niekoniecznie.

Wrażliwy za każdym razem ma ceremonię.

Ma to swoje małe święto w czterech ścianach.

Gdyby nie żona ze szmatką w reku i ten odkurzacz...

Było by niebo :)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Excel,miłośnik płyty winylowej,zakochany i szalony w jej ułomności,kocha ją do bulu,bezgranicznie fanatyk tego nośnika,wie co słyszy,bez kompromisów na rzecz innych nośników dżwięku trochę szalony w swej konsekwencji ale absolut,"git człowiek" wierny

obyczajom?szczęśliwy z tego co ma,nie wymagający,skromny,poczciwy Kolega forumowy którego serdecznie pozdrawiam.

PS.duże uznanie za odwagę w podsumowaniu/streszczeniu charakterystyki userów zabierających najczęściej głos w zakładce Analog,zostało to zrobione zarówno z szacunkiem jak i pewnym szacunku humorem

tak jeszcze bez urazy,może zły psycholog ze mnie:) Włodfku jesteś/byłeś? duchownym?

Rozczaruję cię Krzychu, nie jestem i nie byłem duchownym. Nie wyznaję również żadnej z religii, nie dałem się także nigdy uwieść żadnej partii. Wierzę jednak że życie, a szczególnie to świadome, nie zaistniało jako pomyłka Wszechświata. Być może takie przekonanie spowodowane jest moją próżnością. Dociekanie fenomenu Boga oraz wiedza o religiach i ich wpływie na społeczeństwa, to spora część mojego życia:-)

Serdeczności Włodek.

Była lista Macierewicza, jest i Excela

potem świat już nie będzie taki sam

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

- Masza - przecież sabaryta to w moim rozumieniu komplement - każdy chciałby nim być, ale nie każdy może :) - tak w ogóle to bałem się otwierać komentarzy po tej 'liście excela" ale okazało się, że niepotrzebnie :) - zatem posłuchajmy Presleya...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

- dzisiaj Karin Stanek i Czerwono - Czarni z płyty Muzy, reedycje....

Ukryta Zawartość

- ciąg dalszy pojedynku Winyl vs cd - co gra lepiej ? - sami oceńcie...

Ukryta Zawartość

Wczoraj Czerwono Czarni grali na zywo w Szczecinie. Trzeba bylo przyjechac i posluchac na zywo, pomimo ze mają ze 40 lat więcej. Ale to czesto jak winem.

W porownaniu do tego wystepu, za cale 25 zlociszow, Twoj film brzmi do doopy. Bylem, sluchalem.

Ukryta Zawartość

Pozdro.

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.