Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

Zostańmy w Polsce.

Nowy, niezbyt znany, polski zespół. Chłopak świetnie wiosłuje.

3 440 567

Fajne lajtowe granie, zwłaszcza, że laski są:)

- dzisiaj przedstawiam Scorpions w ładnej balladzie i Sony and Cher - jeden z ich przebojów w latach 60-tych - jako ciekawostkę podam, że płyta Cher trafiła mi się za 2 zł. :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

excelvinyl winylmania blog szukaj

Ukryta Zawartość

to naprawdę boli.

Ukryta Zawartość

- nie wiem co kogo boli i dlaczego, ale mniejsza z tym - posłuchajmy zatem dzisiaj króla Elvisa z płyty Victora - nagranie dobre, ale bez rewelacji - to stare utwory, nagrywane mono - jak widać efekty stereo zostały dorobione elektronicznie - płyta za 2 zł. więc nie wymagajmy cudów :)

w tym wątku będę prezentował swoje filmowe produkcje, bo nie ukrywam, że ostatnio bardzo mnie to pasjonuje, a materiału jest dosyć sporo :)

na początek Brenda Lee

Mówisz i masz. Trochę strach, bo a nuż wedle paltona - to nie jest w temacie?...( gdy nie lubisz Lee bo wolisz Wranglery lub inne Levisy- masz bana.
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Bezlitosna, a czaisz ten sklep? Wybrałem go sobie na niezły spacer, ale był zamknięty. Powiedz choć, że gość i tak sam chłam opycha w absurdalnych cenach. Na pocieszenie :)

post-32153-0-16229400-1381271331_thumb.jpg

post-32153-0-87854000-1381271344_thumb.jpg

Sklepu nie jarzę. Musi być gdzieś "na mieście", bo widzę - w niedziele ma zamknięte. Przyzwoite miejsca są otwarte dla ludzi pracy!!!:) zresztą - widać, że qtas i krwiopijca , żywiący się €€€&$$$&£££- ma świeżo łodmalowane na komuszy kolor:)) I powiem Ci - wszystkie winyle ma bankowo zajechane na misterhicie a japońce to sprowadza z Korei Północnej. Żeni je po paskarskich cenach, gwarancji nie daje i ma szpetną babę. To wszystko co o tym gnoju wiem. Teraz zaśniesz???:))) PS- telefon masz. Następnym razem wpadasz, dzwonisz i już razem pójdziemy nakłaść mu po pysku. Hej.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Cir musi tę maskę jakoś zupełnie inaczej postrzegać. Może kojarzy mu się z czymś miłym i zwyczajnie nie rozumie, że to była ostra chamówa. Myślałem, że ja jestem cham, ale Frost mnie zdumiał.

Tak jak zresztą trollowaniem było ostatnie zasyfienie atakami- naprzemiennie z naśmiewaniem się- z Excela.

to Ty masz ciągle ten sam problem , moderatorów jest więcej , ja problemu już nie mam

konsekwentna logika za to jest w prowadzeniu w wątku o żenujacym poziomie - to moje prywatne zdanie oczywiście

- i foty nie usunąłeś ! - ponieważ Ty ją przywróciłeś, to twoim obowiązkiem jako moderatora jest jej ponowne usunięcie ! piszesz "moderatorów jest więcej " i co odbijasz piłeczkę ? wina za tę aferę i tak spadnie na Ciebie - dlatego jeszcze raz Ci tłumaczę: - ta fota jest dla mnie obraźliwa i jest niedopuszczalnym na forum atakiem personalnym - żądam jej usunięcia ! - użyję wszelkich dostępnych mi rodzajów nacisku, aby załatwić tę sprawę, łącznie z pismem do Site SA czy czasowym zamknięciem tego wątku - a Ty jako moderator masz być bezstronny i nie masz prawa do prywatnych opinii na forum w których stawiasz się w charakterze strony - stronniczych sędziów / a taką rolę z uwagi na swoje uprawnienia tu pełnisz/ - wyklucza się ze składu...

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ee. Na cywilizowanym forum moderator usunąłby wpisy trollerskie, może dał ostrzeżenia i wątek byłby dalej nirwaną Excela.

Znowu powołam się na forum skyscrapercity, na którym się udzielam w polskiej szufladce. Człowiek zakłada tam sobie wątek i pisze, że ma zamiar się pochwalić swoimi zdjęciami na przykład. I jak ktoś mu chce dorzucić swoje, bo ma jeszcze inne ujęcia, a mogą zainteresować, to grzecznie się pyta autora, czy może. Co dopiero jawny trolling, ataki personalne jakie są tutaj tolerowane.

Jak więc ktoś naruszy dobra osobiste, święte na tamtym forum, jedno zgłoszenie, czyjekolwiek i wpisy są usuwane, oraz w zależności od przewiny, delikwent karany czasowym banem, zwanych tam brigiem. Ban bowiem oznacza- żegnaj na wieki.

Najzabawniejsze, że tam sama młodzież w zasadzie, nie pamiętają czasów MO i nie mają skrupułów by kapować do moderacji, uważają, że tak trzeba, żeby bajzlu i chamstwa nie było. Normalnie.

Też słabo pamiętam MO, przesiąknięty tamtym forum parę razy zgłosiłem oczywiste, wulgarne ataki personalne w jakich celuje paru delikwentów zakładki Bocznica.

I co się okazuje?

Cir mnie obnaża na forum, że jestem jednym z lepszych donosicieli, a reszta zrobiła srogie miny- a fu- donosiciel.

Skromy użytkownik Cir, gdy poczuł władzę, stał się boski, nieomylny. Nie poczuwa się co prawda za bardzo do patrolowania, sprzątania forum z wulgaryzmów, trollingu, ale jest obrażony, jak ktoś kładzie na tacy danie dnia. No komedia.

No to ten wątek tak wygląda jak wygląda. Rozpierducha. W zasadzie to forum staje się coraz mniej merytoryczne, a coraz bajdziej hejterskie.

Te przytyki, szpileczki Cira w stronę Franza. No co powiedzieć? Nie wypada modowi?

No jak nie jak tak, rzecze bóg.

I jak weszliśmy na prywatne nieco, podsumowujące klimaty mam pytanie- Kiedy mnie odbanujesz z wątku CD kontra winyl? Ban miał być tam czasowy, to bym się nieśmiało spytał- Ile?

<br />Oby podążał na bocznice<br />
- raczej się nie doczekasz - wątek będzie kontynuowany

ps. po kiego..tu włazisz ?

a na razie trochę jazzu

<br />-chcesz aby usunac kolejny niedobry wpis- tupiesz ile wlezie i ponaglasz - OK <br />
- tak, chcę żebyś go usunął natychmiast, bo to TY moderator tę fotę tym razem umieściłeś i TY za to odpowiadasz ! i nie udawaj, że tak powiem głupiego, że z sympatii do mnie dałeś to do rozpatrzenia innym modom - ja nie potrzebuję twojej sympatii , chcę tylko rzebyś rzetelnie i bez uprzedzeń wykonywał swoją pracę, za którą Ci płacą !

Kolego Excel miałem ostatnio okazje do porównań i pewnie jakimś cudem a może wyjątkowym zrządzeniem losu ale cyfra u mnie gra dużo lepiej i nawet nie ma porównania z vinylem.

Tak tak sly, pisałeś o tym. "Dźwięk przygaszony, brak rozdzielczości, góra fatalna, bas masakra, syczące sybilanty". Dla twojej wygody przyjmijmy, że to kwintesencja czarnej płyty i koniec tematu. Nie męcz się może więcej w zakładce analog.

Swoją drogą jak ktoś słucha na JM Labach czy tam Focalach i jeszcze za to płaci spore pieniądze, to wg mnie u niego ze słuchem nie jest wszystko w porządku ale to taka drobna uwaga. Nie przeszkadzaj sobie w plikograniu.

Z tego co pamiętam to mój cytat dotyczył kolumn tubowych a nie samego vinyla. Fakt że wpierw puszczano na nich vinyle ale potem zmieniono na CD. I nadal te cechy owych kolumn tubowych pozostały. Czyli kolega cytuje trochę tendencyjnie choć trzeba przyznać że owe tuby grały gorzej na vinylach niż na CD.

A obecnie napisałem odpowiedź będąc wywołanym do tablicy przez założyciela tego wątku.

Co do problemów ze słuchem to mogę się zrewanżować tym samym bo jakieś problemy trzeba z nim mieć by nie słyszeć szumów, pykań i trzasków czarnej płyty.Ja je słyszę, kolega najwyraźniej nie.Ciekawe kto z nas ma większe problemy ze słuchem... :-)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Co do problemów ze słuchem to mogę się zrewanżować tym samym bo jakieś problemy trzeba z nim mieć by nie słyszeć szumów, pykań i trzasków czarnej płyty.Ja je słyszę, kolega najwyraźniej nie.Ciekawe kto z nas ma większe problemy ze słuchem... :-)

>Sly , to że słyszysz pykania/szumy jest normalnym zjawiskiem bo przecież głuchy nie jesteś :)

Myślę że w twoim przypadku" i nie tylko twoim" jest nie słuchanie muzyki a jej / rozbieranie na drobne / dotyczy niemal wszystkich nas maniaków i ciężko z tego wyjśc.

Sam jestem od jakiegoś czasu na "odwyku" :))

Nie siadam w wyznaczonym do tego miejscu , nie analizuję słuchając , czy ptaszek w nagraniu po zmianie wzmacniacza / kolumn etc jest 1m od prawej kolumny, czy może po

zmianie 50cm , czy scena ma rozmiary większe / mniejsze itd , otwieram drzwi sąsiedniego pokoju , coś tam robię i słucham , ma się podobać , nie drażnić, i o to chodzi :)

Jak z tego nie wyjdziesz , Winyl absolutnie nie jest dla ciebie.

I tu ciebie zaskoczę bo tak właśnie u mnie nie jest.Wcale nie słucham w sposób analityczny. Ale słuchając sporo muzyki spokojnej jak muzyka filmowa, space music, muzyka elektroniczna, spokojny jazz czy spokojne wokale to właśnie przy takich rodzajach muzyki gdy człowiek słuchając wpada w pewien rodzaj transu wszelkie pyknięcia czy trzaski powodują że słuchacz natychmiast zostaje wyrwany z muzycznego błogostanu.

Przy innych rodzaj muzyki jak rock, pop, czy mocny blues te dodatki vinylowe już tak bardzo nie przeszkadzają.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Ależ sly , ja właśnie takiej muzyki słucham , 90% to jazz , małe składy i nie przeszkadza mi absolutnie gdy pyknie 2-3 razy w nagraniu.

Dobra rada , nie popadaj w trans :)

• Użytkownicy+

Ponieważ autor tematu świadomie dopuszcza do wpisów niemerytorycznych, czasowo zamykam wątek. Można go odblokować, ale tu jest potrzebna deklaracja ze strony autora, o trzymaniu się tematu.

Przypominam, że jest to zakładka TEMATYCZNA.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.