Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór!

W czym Wam mogę pomóc?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

haha.gif

Ukryta Zawartość

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Mylisz się. On dochodzi prawdy w jeden sposób. [...]. Znaczy zamach był i teraz trzeba tak wszystko dopasować, żeby grało. ;)

Racjonalizm jest mu obcy. Jego eksperci to fantaści.

Tych 100 profesorów i doktorów na ostatniej konferencji w Warszawie to wszyscy byli pisarze science-fiction?!?!?

Dziwne, że nikt z argumentami tych "fantastów" od Macierewicza nie próbuje racjonalnie polemizować (oprócz pewnego "eksperta", który twierdzi, że kiedyś rąbał brzozę i zapamiętał, że "brzoza to bardzo twarde drzewo), zamiast tego szydzi się z nich i stawianych przez nich tez, salonowe merdia drą z nich zgodnie łacha, ale rzeczowych kontrargumentów jakoś nikt nie potrafi wysunąć. Dziwne, nie?

Tych 100 profesorów i doktorów na ostatniej konferencji w Warszawie to wszyscy byli pisarze science-fiction?!?!?

Dziwne, że nikt z argumentami tych "fantastów" od Macierewicza nie próbuje racjonalnie polemizować (oprócz pewnego "eksperta", który twierdzi, że kiedyś rąbał brzozę i zapamiętał, że "brzoza to bardzo twarde drzewo), zamiast tego szydzi się z nich i stawianych przez nich tez, salonowe merdia drą z nich zgodnie łacha, ale rzeczowych kontrargumentów jakoś nikt nie potrafi wysunąć. Dziwne, nie?

Moim zdaniem to był atak kosmitów.

To nieprawda, że takich polemik nie ma - "Kropka nad i" Giertych Rogalski - polecam.

Ukryta Zawartość

Co do "twardej brzozy" i skrzydła. to test amerykański. Radzę zwrócić uwagę co drewniany słup telegraficzny robi z końcówką srzydła (chodzi o słup ten bardzej na zewnątrz) tego Locheed-a. Niestety do "betonu" te i inne argumenty nie docierają. Zupełnie jak w audio. Beton pozostanie betonem.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Nawet, gdyby zebrano dwustu, to i tak będą tylko politycznym alibi dla wymyślonego scenariusza "zamachu".

Dziwne, że nikt z argumentami tych "fantastów" od Macierewicza nie próbuje racjonalnie polemizować

A jak z nimi polemizować, skoro zaraz padają sformułowania: Udowodnij, że nie słyszysz. Pardon. Udowodnij, ze nie było zamachu.

Logiczne wytłumaczenia nie trafiają. Oni mają swoje hipotezy helowe, bomby paliwowo-powietrznei przede wszystkim świętą wiarę w zamach.

Reszta tej dyskusji w odpowiednim wątku na Bocznicy. Tutaj to off topic.

Moim zdaniem to był atak kosmitów.

Moja teściowa mówi, że to gniew boży...

Ja sądzę, że bardziej prawdopodobny od Kosmitów i Boga jest meteoryt...

Witam

wybaczcie, że nie w aktualnym temacie wątku, ale sam wątek bardzo mnie zainteresował,

jestem na etapie kompletnej wymiany sprzętu, do której m.in. zainspirowało mnie przypadkowe doświadczenie, otóż do amplitunera marantza (dwuletniego) podłączyłem stary, ponad 20-letni tuner Diory, który posiadam od nowości, chciałem tylko sprawdzić czy jeszcze działa, efekt był nieprawdopodobny, bas na kolumnach Dali zszedł nisko, prawie, że zaczęło dudnić i pierwszy raz usłyszałem, jak amplituner fajnie miksuje dżwięk z radia na 5 kolumn (tego będzie mi brakować - zamierzam się pozbyć całego systemu), nie zdawałem sobie sprawy, że stary tuner Diory może grać o wiele lepiej niż tuner w ampli,

dodam tylko, że jestem człowiekiem, który nie słyszy specjalnych różnic między amplitunerem Marantza a wzmaciaczem Rotela z serii RA, którego czasem używam do stereo (powiedzmy, że dynamika jest lepsza, troszkę więcej basu, resztę można pominąć), a różnic między CD a mp3 320 kb/s w ogóle nie słyszę (przy bezpośrednim porównaniu na przyzwoitych słuchawkach i dac-u), o kablach nie wspominając, tylko proszę nie piszcie, że jestem głuchy, muzyka to moje uzależnienie

tak naprawdę piszę bo chciałem sie zapytać o to:

Ukryta Zawartość

jeżeli obrażę autora to bardzo przepraszam, nie jest to moim celem, po początkowej ekscytacji tym Cavem pomyślałem czy to nie jest tekst na zamówienie (link do sklepu, czego nie da się znależć w googlach, w ogóle nie jest pozycjonowany, kontakt do importera), nie wątpię, że ten CAV może brzmieć dobrze, po prostu chciałem zapytać się o odczucia innych

Ukryta Zawartość

... tylko proszę nie piszcie, że jestem głuchy, muzyka to moje uzależnienie ...

Tu tylko głusi piszą...

Zamiast posłuchać kabli, piszą coś o słuchaniu muzyki...

tak naprawdę piszę bo chciałem sie zapytać o to:

Ukryta Zawartość

jeżeli obrażę autora to bardzo przepraszam, nie jest to moim celem, po początkowej ekscytacji tym Cavem pomyślałem czy to nie jest tekst na zamówienie (link do sklepu, czego nie da się znależć w googlach, w ogóle nie jest pozycjonowany, kontakt do importera), nie wątpię, że ten CAV może brzmieć dobrze, po prostu chciałem zapytać się o odczucia innych

A o co dokładnie chodzi?

Czyja to ekscytacja?

Ukryta Zawartość

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Ten CAV jest po prostu ładny. Taki trochę techniczny wygląd z przełomu lat 80/90. Bardzo mi się podoba. Jest za to mało audiofilski skoro ma tyle kanałów. Nie jest też tani. Tak jakoś wygląda, że lampowy wzmacniacz można dostać taniej. Czy CAV gra lepiej? A cholera wie, całkiem możliwe. A możliwe, że Adriana urzekł ten wygląd. Natomiast raczej nie podejrzewam, żeby to był tekst na zamówienie.

Ekscytacja moja, sprzętem wielokanałowym za stosunkowo niewielkie pieniądze (do 4 kzł używany 2-letni, nie mówię o tej polskiej cenie 14 kzł, bo to absurd, sprawdziłem, poza Polską sprzedawano po ok. 2 tys.euro), a użytkownik, nie powiem, wzbudzający moje zaufanie, porównuje go do raczej powszechnie cenionego lampiaka, i go wychwala,

więc zastanawiam się czy zachwyt jest autentyczny, skoro następnie podaje link do sklepu z przedmiotem, który naprawdę trudno ot tak znaleźć i proponuje kontakt z importerem,

Ten CAV jest po prostu ładny. Taki trochę techniczny wygląd z przełomu lat 80/90. Bardzo mi się podoba. Jest za to mało audiofilski skoro ma tyle kanałów. Nie jest też tani. Tak jakoś wygląda, że lampowy wzmacniacz można dostać taniej. Czy CAV gra lepiej? A cholera wie, całkiem możliwe. A możliwe, że Adriana urzekł ten wygląd. Natomiast raczej nie podejrzewam, żeby to był tekst na zamówienie.

dzięki, i o to mi chodziło

Moja teściowa mówi, że to gniew boży...

Ja sądzę, że bardziej prawdopodobny od Kosmitów i Boga jest meteoryt...

Chyba meteoryt tunguski, który był jak wiadomo pojazdem kosmitów. Co do gniewu bożego to nie ma rozbieżności między mną a twoją teściową. Ludzie od bardzo dawna utożsamiają kosmitów z bogami.

Ten CAV jest po prostu ładny. Taki trochę techniczny wygląd z przełomu lat 80/90. Bardzo mi się podoba.

dokładnie w 100 % mi się to również podoba, taki powrót do starych czasów

Natomiast, jak porównuje się brzmienie wzmacniacza do lampy to nie najlepiej to świadczy o tym wzmacniaczu.

Ale to mnie różni od głucholi w tym wątku.

Wszyscy tu nie słyszymy, jednak w różnym stopniu...

???

Jakiś czas nie czytałem tego wątku, więc nie wiem o co chodzi. Jakie plugi i jakie podstawki???

He he to żeście dodali do pieca

@Audio Academy

No, no spokojnie, bo zaraz zajmiemy się twoimi kolumnami z leciwymi/budżetowymi visatonami (130 zł sztuka).

Nie nie, proszę , nie zajmujcie się tym. Ja już generalnie nie słyszę. Kupiłem sobie nawet taki kabel Castorama Cable OFC PCV ING i gra on faktycznie tak samo jak te drogie kable. Także jestem z wami :)

Jakiś czas nie czytałem tego wątku, więc nie wiem o co chodzi. Jakie plugi i jakie podstawki???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Nie nie, proszę , nie zajmujcie się tym. Ja już generalnie nie słyszę. Kupiłem sobie nawet taki kabel Castorama Cable OFC PCV ING i gra on faktycznie tak samo jak te drogie kable. Także jestem z wami :)

No nie wiem... musisz przejść jakiś okres próbny. A podstawki?

http://www.klub.audiostereo.pl/artykuly/gregitek-aerius-aerius-graf-art332.html

Oto wykwit poetyckiej twórczości podstawkowej.

Poczytajcie sobie ateiści ten wątek:

Ukryta Zawartość

Może ktoś z Was nawróci się na właściwą drogę. ;-)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.