Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilskie spotkanko IV - 13.10.2012

goliatpl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie :)

Jesień przyszła, czas się spotkać... ;)

Wszystkich zakręconych na punkcie audio, jak i tych, którzy w temat dopiero się wkręcają, zapraszam na kolejne czwarte już spotkanie klubowe.

Menu :

Sala na dole -

zaczniemy od prezentacji zintegrowanego wzmacniacza stereofonicznego "made in Poland", o którym pewnie wszyscy słyszeli, ale nie wszyscy słuchali ;)

Chodzi tu o markę Baltlab - model Epoca III.

Po nim odpalamy hybrydowego flagowca Vincenta - model SV 800 (który był recenzowany na audiostereo)

Kolejnym etapem będzie pokaz możliwości przetworników C/A - skonfrontujemy je z klasycznym odtwarzaczem CD. Ten sam materiał muzyczny podany na różnych "nośnikach"

Jeżeli ktoś chciałby przywieźć swoje klocki - no problem. Odpalimy je po odsłuchach powyższych urządzeń.

Proszę tylko o potwierdzenie na "mojego priva" co przywieziecie i w jakiej konfiguracji chcecie to spiąć.

Sala na górze -

strefa analogu - prezentacja gramofonów...

strefa cyfry - prezentacja odtwarzaczy strumieniowych oraz ich kompatybilności z "siecią"

Kolega lee przywiezie swojego lapka z HD-trackami. Osoby dysponujące podobnym materiałem niech też wezmą go ze sobą. Oczywiście nie zapominajmy o krążkach, zarówno srebrnych jak i tych ciemniejszych ;)

Start: Sobota (13.10.2012) godz. 15.00

Salon Q21 - Pabianice, ul Reymonta 12

Osoby chętne zapraszam na priva w celu potwierdzenia przybycia. W temacie proszę wpisać - spotkanie nr 4 oraz swój nick. Oczywiście, jeżeli ktoś chciałby przybyć z osobą towarzyszącą - śmiało, proszę tylko dopisać + osoba towarzysząca. Listę obecności standardowo będę aktualizował na bieżąco.

Lista obecności:

1 - lee

2 - Wojtek

3 - Waldek + Paweł

4 - Doncojote

5 - Jacek

6 - Arek

7 - Artur

Pozdrawiam i zapraszam,

Goliatpl

https://www.audiostereo.pl/topic/97342-audiofilskie-spotkanko-iv-13102012/
Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Jak slysze czy czytam ...spotkanko... pieniazki ...klocki...i takie tam ...kolego zmien slownik to podstawa marketingu ...coz masz kiepskiego szefa a jeszcze gorzej jak sam nim jestes....

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Trzeba zrozumieć chłopa ,ma trochę związane ręce, bo też by jakoś sprytnie się poreklamowął na forum, a nie dają tak po prostu.

Inna sprawa, że zdrabnianie rzeczywiście jest infantylne: "To teraz będzie mandacik za przekroczonko, ja szybciutko wypiszę, za chwilunie wrócę...."

Gość Arek__45

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 26 Września 2012 - brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 26 Września 2012 - brak kultury

A spotykajcie się codziennie ale niech.... brzmi normalnie jak mówi facet do faceta a nie cioty jakieś.......kolego nie martw się ....Ja nic nie muszę sprzedawać.....

Tutaj dużo osób wstaje lewą nogą ;) Nieważne, nie odbiegajmy od tematu, czy też temaciku ;)

Lista obecności:

1 - lee

2 - Wojtek

3 - Waldek + Paweł

4 - Doncojote

5 - Jacek

6 - Arek

7 - Artur

8 - qqrydza

9 - bluesboss

10 - defol

Pozdrawiam i zapraszam,

Goliatpl

Ja nie wstałem lewą nogą, natomiast nie rozumiem, dlaczego nie masz "branży" w nicku, skoro zwyczajnie reprezentujesz salon q21.

Bardzo ciekawa sprawa - salon (czy jego pracownik) pisze artykuł umieszczony na AS jako sponsorowany (test Vicka) po czym staje się dzięki temu "redaktorem".

Ale to całe AS pokrętne jest ...

Nie przejmuj się, ja również w życiu jeszcze wielu rzeczy nie rozumiem :) Cały czas się uczę... :) Tym czasem nie odbiegajmy od sedna...

Pozdrawiam.

Goliatpl

PS. Na to pytanie już odpowiedziałem (moim zdaniem) dosyć obszernie w komentarzach pod recenzją. Jeżeli dla Ciebie to wciąż niepojęte zapraszam na spotkanie, pogadamy i sam ocenisz jak jest :)

Ja nie wstałem lewą nogą, natomiast nie rozumiem, dlaczego nie masz "branży" w nicku, skoro zwyczajnie reprezentujesz salon q21.

Bardzo ciekawa sprawa - salon (czy jego pracownik) pisze artykuł umieszczony na AS jako sponsorowany (test Vicka) po czym staje się dzięki temu "redaktorem".

Ale to całe AS pokrętne jest ...

Kolega już pewnikiem zbanowany pokrętnie.....ehh...

Typowo polska zawiść. Widocznie mamy to we krwi.

Byłem na spotkanku pierwszym i miło wspominam. Była prezentacja sprzętu a potem uczestnicy sami dobierali sprzęt jaki ma grać. Żadnej nachalności marketingowej a do tego smaczny poczęstunek.

Salon Q21 udostępnia sale i sprzęt a przy okazji się reklamuje. Uczciwy układ.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Lista obecności:

1 - lee

2 - Wojtek

3 - Waldek + Paweł

4 - Doncojote

5 - Jacek

6 - Arek

7 - Artur

8 - qqrydza

9 - bluesboss

10 - defol

11 - mikulaszek1

12 - xfil

13 - broniasz

14 - bogus18 + osoba towarzysząca

Chętnie bym pojechał ... ale ze Śląska mi się nie opłaca ...

A może jest ktoś chętny z okolic Katowic na wspólny wypad ? Podzielimy się kosztami dojazdu. Im więcej osób tym lepiej !

pozdrawiam

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Lista obecności:

1 - lee

2 - Wojtek

3 - Waldek + Paweł

4 - Doncojote

5 - Jacek

6 - Arek

7 - Artur

8 - qqrydza

9 - bluesboss

10 - defol

11 - mikulaszek1

12 - xfil

13 - broniasz

15 - smotek + osoba towarzysząca

16 - Michał

Przypominam, jeżeli ktoś ma jakieś ciekawe "graty" może przywieźć, napiszcie tylko na priva co? :))

Fajnie byłoby jakby Piotrek zabrał raz jeszcze te piękne włoskie monitorki, których nazwy nie pamiętam. Nie zdążyliśmy ich ostatnio nawet wygrzać ;))

Lista obecności:

1 - lee

2 - Wojtek

3 - Waldek + Paweł

4 - Doncojote

5 - Jacek

6 - Arek

7 - Artur

8 - qqrydza

9 - bluesboss

10 - defol

11 - mikulaszek1

12 - xfil

13 - broniasz

16 - Michał

17 - aleksander66 + osoba towarzysząca

18 - fergis

Czy mogę poprosić i więcej informacji na temat prezentowanego sprzętu.

Szczególnie o tym jakie modele przetworników DAC będą do odsłuchu, czy będzie np. Arcam FMJ D33?

Co będzie źródłem sygnału cyfrowego?

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

blues, przetworników jest sporo :)

Mnie zależy przede wszystkim na porównaniu klasycznego odtwarzacza cd powiedźmy z przedziału 3.000-5.000PLN z DAC-ami z podobnego zakresu cenowego połączonymi z kompem. Może to być Audiolab M-DAC, coś z Arcama, M2-techa, czy Hegla? Się zobaczy...? :)

Dlatego chciałbym, abyście zabrali wasz materiał...

Pozdrawiam,

Goliatpl

W takim razie szykuje się sympatyczne porównanie możliwości brzmieniowych w niskobudżetowym zakresie cenowym tylko czy to wystarczy?

Byłoby dobrze gdyby znalazły się wśród prezentowanych sprzętów odtwarzacz Apollo-R Rega i DAC tej firmy bo jest to firma, która zawsze chciała oferować dobry sprzęt hifi za niewygórowaną cenę.

Czy sztywnym założeniem jest ograniczenie się do pułapu 5000?

W przypadku zintegrowanego odtwarzacza CD sam format krążka CD będzie ograniczeniem i warto będzie zadbać o możliwie jak najwyższą jakość odtwarzanych płyt. Mam na myśli dobre, sprawdzone, audiofilskie tłoczenia, bez żadnych przegrywek czy tłoczeń popularnych.

Materiał na komputerze będzie z kolei decydował o jakości dźwięku w drugim zestawie i tutaj nie ma konieczności ograniczania się do formatu CD, można poszaleć na tyle na ile pozwoli DAC i na ile dostępne są odpowiednie pliki.

Zachęcam organizatora spotkania do ujawnienia większej ilości szczegółów na temat prezentowanych zestawów, modeli przetworników DAC a może i na temat konfiguracji systemów analogowych. Także jakość prezentowanego sprzętu mogłaby być dobrze przemyślana tak aby ten zbiorowy odsłuch miał swoją wartość merytoryczną.

Jeżeli porównanie przetworników DAC ma być pełne to można rozważyć wariant z transportem CD i przetwornikami a nie tylko ze zintegrowanym odtwarzaczem CD.

Spotkanie można zorganizować w każdej chwili, jak się ludziom obieca garść darmowego jedzenia i picie to przyjdą tłumy. Tylko, że tak naprawdę szkoda czasu i energii na miałkie tematy i nie ilość gości decyduje o wartości i randze imprezy.

Pomyślcie Panowie z Q21 dobrze nad tym spotkaniem to jest szansa, że przyjadą wartościowi ludzie a że czas jesienny to jest czas audio i czas Audio Show, więc i pora jest odpowiednia i warto się postarać.

Ważne jest w jaki sposób, jacy ludzie i jak długo będą o tym spotkaniu dyskutować po jego zakończeniu. W innym przypadku znów sam organizator zamieści po fakcie galerię zdjęć i temat zdechnie.

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

Nauczony doświadczeniem wiem, że planowany program często rozjeżdża się w praniu, więc pozwól, że nie będziemy trzymać się sztywnych ram.. :) Nie o to tu zresztą chodzi :) Przyjedziesz, zobaczysz, ocenisz... Myślę, że osobom, które brały udział w naszych spotkaniach klimat odpowiadał skoro deklarują ponowną chęć przybycia :) Nie traktuj tego jako spotkania na zasadzie prezentacji, nie taki jest cel - cel to spotkanie, a potem cała reszta...

Pozdrawiam

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Chętnie bym pojechał ... ale ze Śląska mi się nie opłaca ...

A może jest ktoś chętny z okolic Katowic na wspólny wypad ? Podzielimy się kosztami dojazdu. Im więcej osób tym lepiej !

pozdrawiam

Spoko, forum funduje 3 dni pobytu w hotelu ****, darmowego Jaguara XK do 2014r, pomoc domową i taniec na rurze dwóch lasek każdego wieczora.

Teraz mam nadzieję sie opłaca?

Spoko, forum funduje 3 dni pobytu w hotelu ****, darmowego Jaguara XK do 2014r, pomoc domową i taniec na rurze dwóch lasek każdego wieczora.

Teraz mam nadzieję sie opłaca?

AAA. Trzeba tylko zapisać się do klubu Audiostereo !!! Wtedy dostanę voucher !

Lista obecności:

1 - lee

2 - Wojtek

3 - Waldek + Paweł

4 - Doncojote

5 - Jacek

6 - Arek

7 - Artur

8 - qqrydza

9 - bluesboss

10 - defol

11 - mikulaszek1

12 - xfil

13 - broniasz

16 - Michał

18 - fergis

19 - student1210

Lista obecności:

1 - lee

2 - Wojtek

3 - Waldek + Paweł

4 - Doncojote

5 - Jacek

6 - Arek

7 - Artur

8 - qqrydza

9 - bluesboss

10 - defol

11 - mikulaszek1

12 - xfil

13 - broniasz

16 - Michał

18 - fergis

19 - student1210

20 - karunesh + osoba towarzysząca

W takim razie szykuje się sympatyczne porównanie możliwości brzmieniowych w niskobudżetowym zakresie cenowym tylko czy to wystarczy?

Byłoby dobrze gdyby znalazły się wśród prezentowanych sprzętów odtwarzacz Apollo-R Rega i DAC tej firmy bo jest to firma, która zawsze chciała oferować dobry sprzęt hifi za niewygórowaną cenę.

Czy sztywnym założeniem jest ograniczenie się do pułapu 5000?

W przypadku zintegrowanego odtwarzacza CD sam format krążka CD będzie ograniczeniem i warto będzie zadbać o możliwie jak najwyższą jakość odtwarzanych płyt. Mam na myśli dobre, sprawdzone, audiofilskie tłoczenia, bez żadnych przegrywek czy tłoczeń popularnych.

Materiał na komputerze będzie z kolei decydował o jakości dźwięku w drugim zestawie i tutaj nie ma konieczności ograniczania się do formatu CD, można poszaleć na tyle na ile pozwoli DAC i na ile dostępne są odpowiednie pliki.

Zachęcam organizatora spotkania do ujawnienia większej ilości szczegółów na temat prezentowanych zestawów, modeli przetworników DAC a może i na temat konfiguracji systemów analogowych. Także jakość prezentowanego sprzętu mogłaby być dobrze przemyślana tak aby ten zbiorowy odsłuch miał swoją wartość merytoryczną.

Jeżeli porównanie przetworników DAC ma być pełne to można rozważyć wariant z transportem CD i przetwornikami a nie tylko ze zintegrowanym odtwarzaczem CD.

Spotkanie można zorganizować w każdej chwili, jak się ludziom obieca garść darmowego jedzenia i picie to przyjdą tłumy. Tylko, że tak naprawdę szkoda czasu i energii na miałkie tematy i nie ilość gości decyduje o wartości i randze imprezy.

Pomyślcie Panowie z Q21 dobrze nad tym spotkaniem to jest szansa, że przyjadą wartościowi ludzie a że czas jesienny to jest czas audio i czas Audio Show, więc i pora jest odpowiednia i warto się postarać.

Ważne jest w jaki sposób, jacy ludzie i jak długo będą o tym spotkaniu dyskutować po jego zakończeniu. W innym przypadku znów sam organizator zamieści po fakcie galerię zdjęć i temat zdechnie.

Lista obecności:

1 - lee

2 - Wojtek

3 - Waldek + Paweł

4 - Doncojote

5 - Jacek

6 - Arek

7 - Artur

8 - qqrydza

9 - bluesboss

10 - defol

11 - mikulaszek1

12 - xfil

13 - broniasz

6 - Michał

18 - fergis

19 - student1210

21 - pawel3b + osoba towarzysząca

To mamy już prawie 30 chętnych :) Dwie osoby deklarują chęć przywiezienia przetworników wcześniejszej generacji - Cambridge Audio i Arcam.

Może ma ktoś jeszcze coś ciekawego co chciałby zaprezentować na spotkaniu?

Pozdrawiam,

Goliatpl

Lista obecności:

1 - lee

2 - Wojtek

3 - Waldek + Paweł

4 - donCoyote

5 - Jacek

6 - Arek

7 - Artur

8 - qqrydza

9 - bluesboss

10 - defol

11 - mikulaszek1

12 - xfil

13 - broniasz

16 - Michał

18 - fergis

19 - student1210

21 - pawel3b + osoba towarzysząca

22 - piomis

Odhaczył się i Kolega piomis, który przywiezie raz jeszcze swoje monitory, na które ostatnio brakło już czasu. Jeżeli dobrze pamiętam to włoskie Diapason Adamentes III :))

Jeżeli ktoś chciałby sobie podejrzeć poprzednie spotkanie oraz obejrzeć zdjęcia klocków załączam link :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak slysze czy czytam ...spotkanko... pieniazki ...klocki...i takie tam ...kolego zmien slownik to podstawa marketingu ...coz masz kiepskiego szefa a jeszcze gorzej jak sam nim jestes....

lepiej docenić to co robią, bo poświęcają swój czas i wiedzę po godzinach a wręcz do późnych godzin tyle ile będzie trzeba żeby posłuchać to co się chce, własne płyty itp

raczej większość salonów tego nie robi po godzinach pracy tym bardziej za free

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.