Skocz do zawartości
IGNORED

Xindak A06/C06 + Koda 5500T... Czy to zagra?

arenia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Proszę o opinie kolegów, którzy posiadają lub ewentualnie słyszeli , jak gra ten zestaw.

Bardzo również proszę o nieproponowanie zestawów dużo droższych.

Brat ma 4000 zł i ten zestaw, jako nowy, mieści się w jego budżecie ( ma zamiar dokupić jeszcze podstawki).

W grę wchodzi tylko sprzęt nowy, z gwarancją.

Pokój 16m2, na poddaszu, ze skosami, na ścianach płyta gipsowo-kartonowa, wytłumienie średnie.

Pozdrawiam

Grzegorz

PS. Ciekawe, jak pordzi sobie ten Xindak z Usher s-520?

https://www.audiostereo.pl/topic/97743-xindak-a06c06-koda-5500t-czy-to-zagra/

Dla mnie S-520 sa gorsze całościowo niż K-5500. K-5500 mimo niskiej ceny i trochę może niezbyt pięknego wykonania grają znakomicie, dużo większym dźwiękiem niż S-520 z konkretnym ale krótkim i kontrolowanym basem. Super kolumny za małą cenę. C-06 i A-06 zagra z nimi bardzo fajnie, ale osobiście wolałbym Advance Acoustic MAX150.

Jeśli chcesz kupić to mam kolegę, który prawie dokładnie sprzedaje taki zestaw tylko zamiast podstawkowców Kody ma podłogowe. Wszystko na gwarancji. Szczegóły na priv.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Ale my tu mówimy o Koda 5500T a nie 5000F !!!!!!

Dokładnie :) tych 5000F nie miałem okazji posłuchać, ale z opini, recenzji wygląda na to, że to udane kolumny, trzeba posłuchać.Model K-5500T posiada mój znajomy byłem u niego na odsłuchu naprawdę byłem zaskoczony (pozytywnie) pod względem brzmienia.Grało z NAD C350+Xonar STX.

Bo to naprawdę gada :) Ja też byłem mocno zdziwiony.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

K-5500t słuchałem osobiście również z NAD-em c350. Grało baaardzo przyjemnie. Świetna scena, wyraźna choć nie nachalna góra. Pięknie brzmiały na nich wokale. Jak dla mnie dół był trochę zbyt szczupły, bez takiego zejścia, na jaki mogłaby wskazywać średnica mid-woofera. Ale to pewnie z uwagi na moje skrzywienie w zakresie basu do jakiego przyzwyczaiły mnie moje podłogówki. Ogólnie świetne maxi-monitory za mini-pieniądze.

Luxmany i winyle 

K-5500t słuchałem osobiście również z NAD-em c350. Grało baaardzo przyjemnie. Świetna scena, wyraźna choć nie nachalna góra. Pięknie brzmiały na nich wokale. Jak dla mnie dół był trochę zbyt szczupły, bez takiego zejścia, na jaki mogłaby wskazywać średnica mid-woofera. Ale to pewnie z uwagi na moje skrzywienie w zakresie basu do jakiego przyzwyczaiły mnie moje podłogówki. Ogólnie świetne maxi-monitory za mini-pieniądze.

Rzeczywiście bas jest tam szybki, krótki ma dobrą kontrolę zupełne przeciwieństwo moich usherów gdzie bas się ciągnie.Bas Kody jest dobry do muzyki typu rock i podobne.

Rzeczywiście bas jest tam szybki, krótki ma dobrą kontrolę zupełne przeciwieństwo moich usherów gdzie bas się ciągnie.Bas Kody jest dobry do muzyki typu rock i podobne.

Posłuchaj Usher z Creek Evolution 2 - bas jest dobrze kontrolowany, szybki, sprężysty itd....

Posłuchaj Usher z Creek Evolution 2 - bas jest dobrze kontrolowany, szybki, sprężysty itd....

Jak będę miał okazje to sprawdzę tym bardziej, że powoli przymierzam się do wymiany wzmacniacza, coraz to bardziej brakuje mi dynamiki i właśnie lepszej kontroli na basie.

Ten Xindak jest bardzo słabym sprzetem chociaz gazetki tak barwnie go opisywały. Słuchałem go jakis czas temuw salonie i nie wiedziałem czy sie smiac czy płakac. Taki NAD C320BEE bez preampa zjadł go na sniadanie ( wzmacniacz ). Z CD podobnie.

Majac 4000 to wielki bład pakowac sie w cos takiego.

W tej kasie masz w idealnym stanie sprzet Roksana czy Naim o lata swietlne lepszy niz ten Xindak.

Dokładajac około 1000zł dokupisz zadbane kolumny chocby B&W .

Ale do tego dochodzi sie z czasem po wywaleniu kilku tysiakow w błoto.

wronka, myślę, że zagrają bez problemu. Mimo 20cm mid-woofera monitory nie sieją niskim basem. Weź tylko poprawkę na ich wielkość. To naprawdę duże monitory!

Luxmany i winyle 

• 3 tygodnie później...

A co Koledzy sądzą na temat zestawień:

1. Xindak A06 + C06 + Paradigm Mini Monitor v.7

2. Xindak A06 + C06 + Usher s 520 ?

Który system , według Was zagra lepiej, plastyczniej, bardziej szczegółowo.. po prostu bardziej z klasą ? Muzyka: rock progresywny, trochę jazzu akustycznego, wokale i.. chyba wszystkiego eklektycznie po trochu.

Dziękuję za ewentualne rady !

A co Koledzy sądzą na temat zestawień:

1. Xindak A06 + C06 + Paradigm Mini Monitor v.7

2. Xindak A06 + C06 + Usher s 520 ?

Który system , według Was zagra lepiej, plastyczniej, bardziej szczegółowo.. po prostu bardziej z klasą ? Muzyka: rock progresywny, trochę jazzu akustycznego, wokale i.. chyba wszystkiego eklektycznie po trochu.

Dziękuję za ewentualne rady !

Daj sobie z tym spokój.

Ostatnio za 2kzł z groszami widziałem używany wzmacniacz i CD NAIMa.

Za około 4kzł kupisz NAIMa z serii 5 który jest o LATA ŚWIETLNE lepszy od tych Xindaków.

Ten Xindak jest bardzo słabym sprzetem chociaz gazetki tak barwnie go opisywały. Słuchałem go jakis czas temuw salonie i nie wiedziałem czy sie smiac czy płakac. Taki NAD C320BEE bez preampa zjadł go na sniadanie ( wzmacniacz ). Z CD podobnie.

Majac 4000 to wielki bład pakowac sie w cos takiego.

W tej kasie masz w idealnym stanie sprzet Roksana czy Naim o lata swietlne lepszy niz ten Xindak.

Dokładajac około 1000zł dokupisz zadbane kolumny chocby B&W .

Ale do tego dochodzi sie z czasem po wywaleniu kilku tysiakow w błoto.

Po pierwsze,ten xindak w swojej klasie cenowej to jeden z lepszych wzmacniaczyków.Po drugie Nad slynie z tanich a dobrych sprzetow,szkoda tylko ,ze nie miales okazji poplakac czy sie posmiac z sekcji pre tego klocka,bo ja zawsze pieje.A ze uzywane klocki zjedza xindaka....cholera toz to szok :)...a nie no to przecierz normalne,wystarczy spojrzec na bebechy piecykow za 3 czy 4 k.A pozniej zajrzec do budzetowek po 1,5k,oczywiscie nie do xindacza bo ten wyglada podobnie jak te drozsze.O co mi chodzi?Generalnie kazdy nowy klocek za 1,5k to gowno straszliwe z tym ze chinczyki sie bronia na tle konkurencji za podobne pieniadze i nie popadaja tak szybko w kompresje.Za 5k zestaw nowka a uzywka to jest przepasc.

Po pierwsze,ten xindak w swojej klasie cenowej to jeden z lepszych wzmacniaczyków

Jeżeli ktoś ma taką gotówkę to najgorsze co może zrobić to kupić za nią takie byle co i to trzeba pisać !

Na dzień dzisiejszy sprzęt jakoś grający zaczyna się powyżej 3000zł za klocek . A te po Xindaki niech i się wyróżniają od reszty ale TO NIE GRA !

Głupotą jest wydać takie pieniądze za które można mieć używane ale w idealnym stanie klocki grające naprawdę dobrze.

.Po drugie Nad slynie z tanich a dobrych sprzetow,szkoda tylko ,ze nie miales okazji poplakac czy sie posmiac z sekcji pre tego klocka,bo ja zawsze pieje.

A Ty czytasz co cytujesz ?

Napisałem NAD bez pre.

Nie miałem okazji ?

:)

A widzisz , to zabawne ale nie ma miesiąca od kilku lat żebym nie miał jakiegoś CD czy wzmacniacza firmy NAD do przeróbki.

Nawet w tej chwili kończę jednego C350 a kolejne dwa będę miał w poniedziałek wraz z C521BEE.

NADy standardowo niczym się nie wyróżniają ale doskonale nadają się do modyfikacji gdzie niewielkim kosztem można z nich dużo wycisnąć.

To co piszę nie wysysam sobie z palca jak większość gdybaczy z tego forum i szkoda mi chłopaków którzy wydają pieniądze na coś z czego nie będą zadowoleni i na czym jeszcze sporo stracą przy odsprzedaży.

Zgadzam sie z Tobą.Zauwaz jednak,ze osoba chce TYLKO NOWY sprzet.To juz lepiej zmarnowac kase na xindaka niz na yamahe :)

A,ze to nie gra?Zalezy kto gdzie jest w osluchaniu.Mozna tez powiedziec ,ze po 3 za klocek tez nie gra.

Mozna tez powiedziec ,ze po 3 za klocek tez nie gra.

Zeby czerpać przyjemność ze słuchania muzyki musi być pewien poziom sprzętu.

I warto zaczynać od pewnego poziomu.

Na resztę szkoda kasy i czasu. Do tego dochodzi się po wywaleniu masy kasy i osłuchaniu wielu klocków.

Witam kolegów!

Mam wrażenie, że chyba trochę odchodzimy od tematu...

Ja zastanawiam się nad zestawem: Xindak A06/C06 + KODA K-2000B, albo: XINDAK XA-6200/C06 + KODA K-2000B. Kolega miał: XINDAK MT-3/C06 + KODA K-2000B. Teraz ma sprzęt z wyższej półki, ale Kodę i Xindaka bardzo chwali.

Może ma ktoś Kodę podłączoną do Xindaka? Miło było by usłyszeć opinie od właściciela...

Słuchałem z Usherami BE 718 Xindaka A06/C06 oraz C06 z 6200 - szkoda było czasu na odsłuchy.

Byłem z kumplem prawie cały dzień w salonie.

Miał 12 000zł na kolumny , wzmacniacz i CD i takie Xindaki też słuchaliśmy.

Zarówno A06 jak i 6200 są mocno przereklamowane . W cenie 6200 można mieć Yaqina MC-100B którego dzieli przepaść z tym 6200.

A w cenie A06 można kupić prawie nowego też Yaqina MC-10 który też jest znacznie lepszy od Xindaka.

Xindak jest przyzwoity ale dopiero od modeli 6950 ( 9 ) i C08 .

Ale od nich i tak jest lepszy i dużo tańszy używany NAIM czy przerobiony NAD wspomniany wyżej :)

Aha !

Kumpel słuchał jeszcze NAIMa CDX a tego 6950 miał w domu przez tydzień.

W efekcie końcowym wydębił mojego przerobionego NADa C320BEE za 1200zł .

Zeby czerpać przyjemność ze słuchania muzyki musi być pewien poziom sprzętu.

I warto zaczynać od pewnego poziomu.

Na resztę szkoda kasy i czasu. Do tego dochodzi się po wywaleniu masy kasy i osłuchaniu wielu klocków.

I znów sie zgadzam,nawet w całej rozciągłości ;)Ja swoje w zyciu wywaliłem i nie żałuje :)Tak najlepiej poznaje sie urzadzenia.W salonie,czy na wystawie sie mozna pomylić w osądzie.

Ja również przewaliłem trochę sprzętu może nie bardzo drogiego, bo najdroższe tzw. klocki to były używki za 3-4 tysiące i ostatecznie osiadłem na używanym Pianocrafcie. I też czerpię przyjemność z muzyki. Pieniądze nie grają. Najwięcej zależy od własnych uszu i gustu. Nie akustyki, podstawek pod niewiadomo co tylko własnie od uszu i nastawienia. Co Xindaka zaś i pytania czy zagra. Zagra. Ale za te pieniądze moim zdaniem lepiej zagra Yamaha czy Denon. A tak poza tym słuchanie o doświadczeniu w odsłuch sprzętu i takie tam. Lepiej nie zbierać tego doświadczenia jeśli to ma prowadzić do tego, że nic się nie podoba, a w każdym sprzęcie szuka się dziury w całym zamiast cieszyć się muzyką.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Nie akustyki

Ciekawe spostrzeżenie. Właśnie niedawno słuchałem tego samego zestawu w dwóch różnych pokojach. W moim gdzie akustyka jest przyzwoita i kolegi gdzie jak się klaśnie w dłonie to jest pogłos. Nie będę pisał o szczegółach ale brzmienie dzień do nocy.

No... jak przerabiałeś system po 4 za klocek uzywki, a akustyka dla Ciebie jest nie wazna to w sumie Ci sie nie dziwie,ze na pianocrafcie jedziesz ;)Tez bym tak zrobił,no może coś troche lepszego-niewiele :) Mam tu m.in. na mysli,ze zabawki po 4 za klocek, nawet nowe potrzebuja troche miejsca i choc podstawowe przytłumienie pomieszczenia rzeczami codziennego uzytku.

Ja również przewaliłem trochę sprzętu może nie bardzo drogiego, bo najdroższe tzw. klocki to były używki za 3-4 tysiące i ostatecznie osiadłem na używanym Pianocrafcie. I też czerpię przyjemność z muzyki. Pieniądze nie grają. Najwięcej zależy od własnych uszu i gustu. Nie akustyki,

Dawno takich bzdur nie czytałem.

Akurat w przedziale który podałeś kupiłem NAIMa CDX który nowy kosztował ponad 16 000zł i porównanie go z tą Yamahą jest zabawne.

Tak jakby porównywać Opla Corsę do BMW 7

Z akustyką też poleciałeś...

No ale są gusta i guściki i tu się zgodzę. Znam takich co wzorcem grania dla nich jest buuuuuummmmm z masowaniem pleców i ssssyyyyyy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.