Skocz do zawartości
IGNORED

Krzyk mordowanej blastocysty.

bady

Rekomendowane odpowiedzi

Bady,niezależnie od czegokolwiek,nie chciałbym aby ktokolwiek,kiedykolwiek decydował o moim być albo nie być.Nie chciałbym być tudzież przedmiotem eksperymentów genetycznych i medycznych.Nie życzę tego również innym,niezależnie od etapu rozwojowego ich organizmów.Być może ty masz inaczej...

Nie chcę też aby szanowne doktorskie konsylium miało prawo uznać,czy już jestem,ani czy jeszcze jestem człowiekiem...

Moze i nie życzysz ale morule i blastocysty maja to w dupie, której nie mają.

Nie wspominając o mordowanych cystach lablia, które w dupie bywają.

A to ciekawe co na końcu napisałeś. Czy robak który zje twoje truchło jest już człowiekiem czy jeszcze nie? i kto o tym zdecyduje?

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 18 Października 2012 - personalny atak
Ukryte przez misiomor, 18 Października 2012 - personalny atak

sknerek, dostałeś jakiejś sraczki intelektualnej, że latasz tak teraz po wszystkich wątkach? Czy ci net mają wyłączyć i chcesz zdążyć w każdym zamieścić wykwit swojego intelektu.

Arku,czy chciałbyś,aby wówczas gdy organizm twój był na wczesnym etapie rozwoju(jak to ujałeś,wtedy gdy nie miałeś dupy)ktoś miał prawo przy nim majdrować,tak aby go uszkodzić lub zabić?Naprawdę chciałbyś?

Bady,niezależnie od czegokolwiek,nie chciałbym aby ktokolwiek,kiedykolwiek decydował o moim być albo nie być.Nie chciałbym być tudzież przedmiotem eksperymentów genetycznych i medycznych.Nie życzę tego również innym,niezależnie od etapu rozwojowego ich organizmów.Być może ty masz inaczej...

Nie chcę też aby szanowne doktorskie konsylium miało prawo uznać,czy już jestem,ani czy jeszcze jestem człowiekiem...

Człowiek nie ma po temu kompetencji i osobiście uważam , iż nie powinien wchodzić w obszar zarezerwowany dla Boga , jest to uzurpacja .

Nie stworzyliśmy Życia i nie mamy prawa decydować o tym , kto i dlaczego może lub powinien żyć czy umrzeć . Życie jest ŚWIĘTOŚCIĄ dla teisty i jednakowoż CUDEM dla ateisty , poszanowanie tej prawdy decyduje o naszym człowieczeństwie .

Całkowicie się z Tobą , panie Bady zgadzam , z poważaniem , Piotrek

Przepraszam za pomyłkę , całkowicie się z panem , panie Almagra identyfikuję i PLUSIK ode mnie , z poważaniem , Piotrek

Piotr

Arku,czy chciałbyś,aby wówczas gdy organizm twój był na wczesnym etapie rozwoju(jak to ujałeś,wtedy gdy nie miałeś dupy)ktoś miał prawo przy nim majdrować,tak aby go uszkodzić lub zabić?Naprawdę chciałbyś?

Przecież jego organizm cały czas jest na wczesnym etapie rozwoju.

Moze i nie życzysz ale morule i blastocysty maja to w dupie, której nie mają.

Nie wspominając o mordowanych cystach lablia, które w dupie bywają.

A to ciekawe co na końcu napisałeś. Czy robak który zje twoje truchło jest już człowiekiem czy jeszcze nie? i kto o tym zdecyduje?

Pytasz w imieniu robaka czy człowieka ? Dla robaka , pewnie nie ma to żadnego znaczenia , natomiast duszy i intelektu nie można przetrawić !

Całe szczęście,żez panem badym i almagrą znam się od lat,

Bo za ch*ja nie mam pojęcia, którego popierasz.

Obaj są sobie bliscy jak cholera i dżuma.

Ale lubię obydwu.

W kwestii tu rozważanej popieram pana Almagrę ,

Piotr

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Pan Arku pieprzy jak zwykle - z wykształcenia jest mechanikiem obróbki skrawaniem.

Pan Almagra jest ... lekarzem. Nie jestem fanem tej grupy zawodowej, ale znam Almagrę od lat.

Wolę gadać z Almagrą niż z [...] Arku.

Ciekawe,że ci wszyscy obrońcy moruli w przypadku kary śmierci nie mają wątpliwości choć w tym przypadku mamy do czynienia z człowiekiem.Czyli zarodek ( potencjalny człowiek) nie może być zabity ale w przypadku kary śmierci ewidentny człowiek może.Gdzie tu logika?Rodzi się pytanie.Kiedy zaczyna się człowiek?W przypadku pobierania narządów śmierć stwierdzamy w razie śmierci mózgu.Tak więć przez analogię należy stwierdzić,że człowieczeństwo zaczyna się wtedy gdy powstanie mózg.Zarodek tego nie posiada.Czyli do chwili wykształcenia się OUN aborcja powinna być dopuszczalna.

• Redaktorzy

Panowie, zamieszczenie tego tematu uważam za niesmaczną prowokację. Osobiście popieram w tej mierze wcześniejszą (do połowy XIX w.) opinię Kościoła, tj. że płód do pewnego etapu rozwoju nie jest istotą ludzką, ale nie wpadłoby mi na myśl zakładać wątek w celu forsowania tego poglądu bo wiem, że dla wielu osób są to zagadnienia fundamentalne.

Niesmaczna prowokacja jest niesmaczna. Smacznym za to jest nazywanie przez chujka w czarnej sukience moich koleżanek morderczyniami, bo wzięły tabletkę "po".

ady,niezależnie od czegokolwiek,nie chciałbym aby ktokolwiek,kiedykolwiek decydował o moim być albo nie być.Nie chciałbym być tudzież przedmiotem eksperymentów genetycznych i medycznych.Nie życzę tego również innym,niezależnie od etapu rozwojowego ich organizmów.Być może ty masz inaczej...

<na melodię znanej piosenki>

kiedy byłem,

kiedy byłem małą blastocystą hej...

almagra,

mam rozumieć, że się nie obrazisz, że od teraz będę cię nazywał - zygota?

Co ty Owca taki bojowy dzisiaj?

:)

Chcesz trafić do piekła?

dla mnie już nie ma ratunku. Taki co "zna boga" i odrzuca z premedytacją jego nauki stoi w hierarchii gdzieś obok masowych morderców. I tylko tych nie nawróconych przed śmiercią.

Bady,jak określić kogoś,kto użył tabletki po i przerwałby twój żywot na wstępie i nigdy byś się nie urodził?Gdyby to zrobił,nigdy by ciebie już nie było.No ale co tam te parę komórek nie świadomych,ani nie czujących...Widzisz,zadawanie śmierci nie musi być nierozłączne z cierpieniem,ani świadomością istoty zabijanej.

Zwykle poparcia szukają osoby mające sumienie nieczyste w tej mterii i one wojuja proaborcyjnie,gdyż czują się usprawiedliwione w dużej grupie krzyczących podobnie.

Mniejsze zło,tralala...zlepek komórek tralala...mój brzuch należy do mnie,tralala...

I przez to okres prenatalny jest najniebezpieczniejszym okresem życia człowieka.Śmiertelność rzędu 30%...

Człowiek nie ma po temu kompetencji i osobiście uważam , iż nie powinien wchodzić w obszar zarezerwowany dla Boga , jest to uzurpacja .

To powinniśmy zrezygnować z rolnictwa bo tam wszystko jest totalnie nienaturalne od krów które bez dojenia zdechły by z posocznicy po kury nie nadające się do życia. Krowy ras mięsnych które nabite mięśniami że nie są w stanie naturalnie urodzić i trzeba im robić cesarki. Od tysięcy lat temu ingerujemy w życie tyle że ingerencji związanych z żywnością jakoś się nie porusza, mechanizm natomiast ten sam. Człowiek przecież też jest ssakiem, ba, w niektórych rejonach Ziemi może być również poddany procesowi konsumpcji, fetyszyzacji (główki) itd.

Ja np. za nic nie będę nosił metalowych rzeczy na skórze - kolczyków, zegarków etc. Obywam się bez tego ale zakazywać tego innym?

Co do człowieczeństwa - nieraz pełnoletni po maturze to skończone głąby i debile pomimo że genetycznie praktycznie nie różnią się od reszty. Geny i ciało to tylko baza, same w sobie o niczym nie świadczą. "Co by było gdyby" i obwarowanie tej możliwości prawem oraz instytucjami włącznie z sankcjami to chyba lekkie przegięcie. Jeżeli ktoś nie chce żeby państwo ingerowało w jego sprawy religijne to nie powinien żądać żeby to samo państwo pilnowało innych na podstawie przesłanek religijnych. Moim zdaniem - jeżeli rodzice przegłosują obecność krzyża w klasie a dyrektor się zgodzi to OK, kiedyś wisiały portrety Cyrankiewicza i jakoś tragedii nie było o czym eZeLD jakoś pamiętać nie chce.

Ale ingerowanie we własne ciało... ehh.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.