Skocz do zawartości
IGNORED

HK 3490 + HD 980 - jakie kolumny?

karbo7777

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od ponad roku używam zestawu Harman Kardon HK 3490 + HD 980, gra to na Klipsch RF 52. Kupując ten zestaw byłem kompletnym laikiem jeżeli chodzi o audio, w chwili obecnej uważam, że moja przygoda z Klipschami się już ostatecznie skończyła Zdecydowanie nie są to, przynajmniej moim zdaniem czy tez uchem, kolumny dedykowane pod ten zestaw. Zastanawiam się nad Dali Zensor 7, aczkolwiek byłbym wdzięczny za podpowiedzi względem innego wyboru. Nie rozwodząc się tu za bardzo czekam na wszelkie info. Dzięki!

https://www.audiostereo.pl/topic/98015-hk-3490-hd-980-jakie-kolumny/

Witaj,

podaj wielkość pomieszczenia odsłuchowego, gatunki muzyczne zazwyczaj odsłuchiwane.

Dali Zensor 7 to dobry zestaw, często łączony z HK.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

podaj wielkość pomieszczenia odsłuchowego, gatunki muzyczne zazwyczaj odsłuchiwane

Poco zadawać takie pytania ???? Jako handlowiec dokształć się i nie zadawaj takich pytań.

Chyba oferujesz grające urządzenia ? Grające z każdym materiałem fonograficznym ?

Dziekuje za odp, pokój to około 25 m2 otwarty na kuchnie, dodatkowo mało ustawna ale otwarta przestrzeń, muzyka szczerze powiem od India Arie po H blockx, różne gatunki, ważne aby dobrze jakościowo nagrane.

Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek dodatkowe sugestie co mozna zrobić ze starymi kolumnami niz wstawienie ich na Allegro, jakis komis audio czy cos podobnego na terenie Warszawy. Dzieki!

karbo7777, przy tym zestawie u nas na salonie klienci bardzo często dobierali sobie Roth Audio Oli 40, albo alternatywnie Monitor Audio BX5. Kwestia subiektywna, które grają lepiej. Również od siebie poleciłbym Acoustic Energy Aegis Neo 3, rewelacyjnie spisują się z Harmanem.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

• 1 miesiąc później...

HK 3390 i Dali Zensor 5 to dobre połączenie ? pomieszczenie do 20m2, muzyka jaką słucham to raczej spokojne klimaty - trochę klasyki, jazz, takie radio chilli zet : )). warto rozważać w tym zestawie za miast KH 3390 model HK 3490 ?

Większej różnicy nie będzie. Zestaw wydaje się OK do tej muzyki (dynamiczny HK i trochę ospałe Zensory). Czy to najlepsze co może Cię spotkać to kwestia względna i sprawa budżetu jaki możesz na sprzęt przeznaczyć.

StX FS-250 tanie a dźwiękiem dorównują kolumną za parę tysięcy wiem co mówie mam takie i sobie chwale. A dla niedowiarków odsyłam po najnowsze wydanie audio video grudzień 2012.

Obszerna recenzja. Dostały rekomendację.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.