Skocz do zawartości
IGNORED

Współczesny pop na poziomie?

mathu

Rekomendowane odpowiedzi

W ogóle nie moja działka, ale zauważ, że słowo pop już prawie nie funkcjonuje. Jest indie pop, retro-pop, trip-hop czy co tam jeszcze. Sam pop ma negatywny wydzięk, kojarzy się z plastikiem lat 90' i Britney Sprears, dlatego wymyśla się najróżniejsze nazwy gatunków muzycznych, jakby to było potrzebne.

Żadnych przykładów muzycznych nie podam, bo nie znam.

pzdr

Zawsze aktualne i dobre pop-klimaty do m.in. Doobie Brothers z Michaelem McDonaldem i jak najbardziej jego solowe pyty, Boz Scaggs, najnowszy Donald Fagen, następnie Fleedwood Mac, najnowsze produkcje Santany, Peter Gabriel, Angelique Kidjo i cały szereg jej płyt (Oremi, Logozo, Fifa, Aye, Black Ivory Soul, Djin Djin), Basia i Matt's Mood, Cassia Eller i koncertowy album Acustico z Sau Paulo czy też mało znana ekipa Dumazz z płytką Mother Rhythm... popowe klimaty osadzone w etno, zresztą podobnie jak Angelique Kidjo... Jest tego trochę! Wszystkie przedstawione propozycje to według mnie najlepszy i rasowy pop music!

Pozdr, M

Parker's Mood

Pytanie było o współczesny pop, a nie o wykopaliska sprzed 30 lat.

Drugi człon pytania to poziom, dlatego m.in. przywołałem współczesne starocie, które pomimo dojrzałości, cały czas zaskakują swoją świeżością i pomysłowością, nie wspominając już o brzmieniu... itd.

Parker's Mood

Coś w stylu Phila Collinsa to nie będzie współczesny pop:) Ze swojej strony mogę polecić Jessie Ware:

Ale ona nie brzmi jak Phil:)

Mam jej płytę, naprawde warto posłuchać.

Też szukam takich rzeczy. Jest tego jak na lekarstwo. Polecam Jamie Woon - właściwie jest to rodzynek na tle tego co się dzieje w muzyce:

Trochę podobne klimaty, chociaż to już nie pop to Ghostpoet, też wypas:

Wszystko to subtelne, wysmakowane aranżacyjnie, jak Collins z pierwszych płyt.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

to chyba jedyny zespól pop którego mogę słuchać prawie bez końca. Duże znaczenie ma to, że w Polsce mało kto to zna i nikt mnie tym nie katuje, słucham kiedy chcę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Maroon 5, adele, nie wiem Wiem o co chodzi, zespoly czy solo. Sporo jest dobrych rzeczy na rynku. Posluchaj listy przebojow i cos znajdziesz.

To nieprawda, ze niczego dzis nie ma. Jest sporo fantastycznej muzyki pop dzisiaj robionej.

Pzdrw

Soso

W 21. wieku bardzo głośno było, wprawdzie raczej nie u nas, o R.Williamsie. Osiągnął kultowy status w Wielkiej Brytanii, koncerty dla 100,000-150,000 ludzi... Ale nie wiem:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

...nie slyszycie ...jak ona kiepsko spiewa....?

....jej glos jest taki przewidywalny i ograniczony...totalna mistyfikacja...

..posluchajcie on...deklasuje ta Adele ...pod kazdym wzgledem...

..moze ona cos wniesie...

Ukryta Zawartość

...nie slyszycie ...jak ona kiepsko spiewa....?

Tu się zgadzam. Włączyłem kiedyś jej koncert. Tego wycia , fałszowania, natrętnych, nieprzyjemnych dźwięków nie dało się słuchać.

Moja żona od miesiąca uprawia ten zespół

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nasi zachodni sąsiedzi mają mnóstwo znakomitych popowych kapel.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

W ogóle nie moja działka, ale zauważ, że słowo pop już prawie nie funkcjonuje. Jest indie pop, retro-pop, trip-hop czy co tam jeszcze. Sam pop ma negatywny wydzięk, kojarzy się z plastikiem lat 90' i Britney Sprears, dlatego wymyśla się najróżniejsze nazwy gatunków muzycznych, jakby to było potrzebne.

pzdr

Święte słowa. To są oczywiście szufladki wymyślane przez silących się na oryginalność dziennikarzy muzycznych.

Tak jak kiedyś powiedział Grzegorz Nawrocki z zespołu Kobiety, że zawsze chciał grać muzykę pop, a nagle okazało się że jest alternatywny. Okropne określenie, które niestety ostatnio powróciło też za sprawą niektórych dziennikarzy.

Ale patrząc na niekoniecznie mądre wpisy kolegów Pankracego i Magnepana może tak jednak trzeba, bo dla niektórych wszystko jest czarno-białe.

A właśnie Kobiety

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam pobrac lub przesluchac nowe notowanie jakiejs powaznej listy przebojow np niemieckiej 100 czy angielskiej czy naszej jak znajdziesz a najlepiej tych 3 razem.

To najlepszy sposob na wylapanie nowego popu. Na pewno cos znajdziesz co sie spodoba.

chwilowy brak działalności w audio.

• 4 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.