Skocz do zawartości
IGNORED

O dobrodziejstwach religii i wiary w boga/bogów.

bady

Rekomendowane odpowiedzi

książę oszczega:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jedno jest pewne, bez chrześcijaństwa to KK istnieć przestanie.

A ponieważ KK zawsze siebie uznawał za podstawę wszelkiego bytu, więc i takie łamańce umysłowe.

książę oszczega:

Ukryta Zawartość

podobnie zapatrywania maja pracownicy miejskich wodociagow i kanalizacji.

Ukryta Zawartość

książę oszczega:

Ukryta Zawartość

Myślałem, że chodzi o księcia Karola :)

Ukryta Zawartość

Myślałem, że chodzi o księcia Karola :)

A chodzi o księcia katolickiego :)

Ukryta Zawartość

jeszcze raz zaproponuję rozwiązanie tego fajnego testu biblijnego. Testu ze znajomości księgi, która jest najmądrzejszą z ksiąg.

Ukryta Zawartość

...jeszcze raz zaproponuję rozwiązanie tego fajnego testu biblijnego.

Po co? Za pierwszym razem coś nie wyszło? :)

Testu ze znajomości księgi, która jest najmądrzejszą z ksiąg.

A jak nazwiesz tego co ten test tak spreparował?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Bardzo ładnie! Zabrakło mi jedynie jakiegoś obraźliwego i chawskiego sformułowania odnosnie Świadków Jehowy w czym specjalizuje się nasz dyżurny fanatyk i sekciarz jacuś.

Jestem Europejczykiem.

żyd, mason, palikociarz, zwolennik cywilizacji śmierci, komuch, antypolak.

To ty powiedziałeś, nie to miałem na myśli.

Gdybyś się temu przyjrzał, zauważyłbyś jak płytką jest ta prowokacja, no ale ty też w nią wszedłeś....po raz trzeci zresztą. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

O ile rozumiem, to ja zdaje się o czymś innym...

Mnie się wydaje ze jest dokładnie odwrotnie. ;)

majowa pytany gdzie indziej nie odpowiedziales, pytany tu zmieniasz temat.Majówa w seminarium tego ucza??

ale ze w seminariach same nieroby i opierdalacze to prosze....>>>a kto przebije miszcza.To ten ksiaze powiedzial, czy powiedzieli za niego.

generalnie majówa miejsca pracy nalezy bronic ale trzeba to robic ...inteligentnie.

generalnie majówa miejsca pracy nalezy bronic ale trzeba to robic ...inteligentnie.

Powtarzasz się, głupio do tego, zmień płytę.

majowa pytany gdzie indziej nie odpowiedziales, pytany tu zmieniasz temat.

Powtarzam nie wiem o co ci chodzi, a na pewno ma się nijak do tego co wcześniej pisałem do bady.

A jak znajdę to odpowiem tam gdzie pytałeś, jak nie to przypomnij.

Toptwenty twoja sprawa gdzie będziesz, mnie do tego nie wciągaj....masz coś do powiedzenia, czy tylko takie "szambiane" przemyślenia. ;)

majowa pytany gdzie indziej nie odpowiedziales, pytany tu zmieniasz temat...

Fakt, tam z początku nie zrozumiałem, tym bardziej tu. :)

Nie miałem czasu by to wcześniej sprawdzić i tym się zająć, a nie lubię gdy pozostaje wrażenie że coś ukrywam lub kręcę.

Być może sprawa jest nieaktualna, bo wydaje mi się że w sposób wystarczający "gdzie indziej" odpowiedziałem.

Nie bezpośrednio, ale w rozmowie z wladzem to można znaleźć.

Jeżeli coś jeszcze jest niejasne pytaj tam.

Autora tego zestawienia polecamy modlitwie, ponieważ na klasyczną medycynę już za późno:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyzwać kogoś od chamów, pomówić, wybić mu szybę w samochodzie. Masz rację. Co tu sądzić? Co to za wykroczenia?

Pamiętajmy! Sąd i bez tego całego sądzenia ma w cholerę roboty.

Świętych... znaczy, sędziów się zaczynają czepiać :)

Gdybyś się temu przyjrzał, zauważyłbyś jak płytką jest ta prowokacja, no ale ty też w nią wszedłeś....po raz trzeci zresztą. ;)

niesamowite. Płytką prowokacją nazywasz pokazanie dowodów (cytatów) na to, że święta książka napisana jest bez ładu i składu. Pamiętajmy, że to i tak któraś z kolei edycja, z której powycinane są pewne pisma, żeby to jakkolwiek się kupy trzymało.

Tak nazywam, gdybyś zadał sobie trochę trudu zauważyłbyś w czym rzecz i domyśliłbyś się dlaczego tak napisałem.

Płytka prowokacja to raczej to co ty robisz, test to prymitywna manipulacja!

Czy mam to udowodnić?

Lubię wątki religijne bo sa takie śmieszne.

Jedni faceci traktuja śmiertelnie poważnie zbiór baśni sprzed tysiąca lat z okładem a inni faceci mają do tych pierwszych pretensję, że ten zbiór baśni nie trzyma się kupy. Zaraz przypomina mi się "Żywot Briana".

Jestem Europejczykiem.

...że ten zbiór baśni nie trzyma się kupy.

Trzyma się to a ten test tego wcale nie dowodzi...trzeba tylko chcieć to zauważyć...i trochę znać PŚ.

Jedni faceci traktuja śmiertelnie poważnie zbiór baśni sprzed tysiąca lat z okładem a inni faceci mają do tych pierwszych pretensję, że ten zbiór baśni nie trzyma się kupy.

A ty udowadniasz, że jesteś ponad to.

Codziennie w wątku "Czym jest KK?"

Codziennie w wątku "Czym jest KK?"

Elementarne niezrozumienie problemu. Szanowny Kolega nie widzi różnicy pomiędzy Bogiem, religią i kościołem?

O Bogu wypowiadam się od czasu do czasu, przeważnie wtedy, gdy czytam jakieś bzdury lub przekłamania i to raczej nie dotyczące Boga tylko np. nauki jako istotnego elementu naszej cywilizacji.

Na religii specjalnie sie nie znam więc o tym piszę rzadko.

Natomiast z Kościolem Katolickim mam do czynienia codziennie jako obywatel panstwa teoretycznie świeckiego a praktycznie wyznaniowego i dlatego na ten temat piszę bardzo często.

Mam nadzieję, że wyraziłem sie wystarczająco jasno.

pozdrawiam wszystkich zmagających sie w dyskusjach o Bogu i religii

Jestem Europejczykiem.

Jaki tekst?

Na razie udowodnił, że nie zawsze wie o czym rzecz a pisze...

a ten test tego wcale nie dowodzi...

Wiesz już jaki tekst....to znaczy test? :))

Ps. Dziękuję za pozdrowienia również pozdrawiam.

Jedni faceci traktuja śmiertelnie poważnie zbiór baśni sprzed tysiąca lat z okładem a inni faceci mają do tych pierwszych pretensję, że ten zbiór baśni nie trzyma się kupy.

Kiedy byłem, kiedy byłem małym chłopcem, hej...

Przypomniało mi się, jak kiedyś oglądałem podręcznik do matematyki od mojej starszej siostry. Byłem chyba w pierwszej klasie.

:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.