Skocz do zawartości
IGNORED

MAGICO Q5 vs. HANSEN THE KING vs. VIVID AUDIO GIYA1

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

O ile się nie mylę to jest wspólny projekt kilku "ekspertów" z AS ale mogę się mylić i są one faktycznie Made in Laponia ;)

Dźwięk jest też Lapoński; zaakcentowany wyższy bas brak wypełnienia na środku znośne wysokie i cyfrowy nalot

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jarek & Ania,

Bardzo nieładnie!

Zakładasz wątek - skądinąd wielce interesujący, bo mało jest na Forum amatorów tak wybornego sprzętu - prosisz o radę, wciągasz forumowiczów w dyskusję, a potem nagle ją niegrzecznie ucinasz, twierdząc, że "mi to lata".

Po co całe zamieszanie, dzielenie się pomysłami?

Inni, którzy nie uczestniczą w dyskusji też czytają wątek, bo temat ciekawy, doświadczenia z odsłuchów dostępne dla nielicznych, opinie można porównać z laurkowatymi recenzjami superkolumn z gazet.

A tymczasem Założyciel wątku pisze: dobra, wygadaliście się, popisaliście sobie co tam wiecie, albo wam się wydaje, że wiecie. Ja tam swoje wiem, ale mam was w nosie, nie powiem, bo będziecie zazdrościć (sic!).

Jak by nie patrzeć, jest to złamanie zasad forumowej etykiety i zachowanie, jakby cokolwiek... niegrzeczne.

Trochę można zrozumieć, bo Twoje bezkompromisowe wypowiedzi często spotykały się z arogancką odpowiedzią.

Ale wybacz, teraz to już zachowałeś się obcesowo wobec życzliwych Ci forumowiczów.

Dlaczego sądzisz, że ogłoszenie kandydatek do odsłuchu wywoła ataki spowodowane zazdrością?

Przecież - przynajmniej z założenia - jest to forum pasjonatów, a nie pieniaczy ;o)

Jarosławie!

Wątek jest arcyciekawy!

Wszyscy kibicujemy Ci, abyś wybrał kolumny doskonałe sonicznie i skończenie piękne!

Miło byłoby, gdybyś przedstawiał nam wrażenia z odsłuchów swoich wybranek oraz ewentualne nowe opcje.

Przecież na tym polega cała zabawa w forum ;o)

Serdecznie pozdrawiam,

EmilioE

p.s. "Lodówek" też nie trawię ze względów estetycznych :o))

"Tynk pożera dźwięk" 747

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jak by nie patrzeć, jest to złamanie zasad forumowej etykiety i zachowanie, jakby cokolwiek... niegrzeczne.

Widzę , że kolego tryska humorem pisząc powyżej zacytowane ;)

"Forumowa etykieta" brzmi bardzo poważnie i zacząłem się na prawdę zastanawiać nad sensem życia a nawet pomyślałem , że wstąpię do Green Peace i zacznę ratować wieloryby ;)

A tak na poważnie oczywiście mogę pisać różne rzeczy ciekawe lub mniej pasjonujące lecz nic i tak się nie zmieni w podejściu niektórych osób do innych uczestników tego forum

Niektórzy wręcz z tego powodu założyli swój wątek "Klub onanistów Audio Voodoo " czy jakoś tak podobnie.

Nie chcę oczywiście generalizować i potępiać wszystkich piszących na tym forum ba są też osoby (choć nie wielu) , którzy potrafią pisać na temat i wymieniać (lub spierać się) na argumenty bez niepotrzebnych idiotycznych docinek.

Piszę z kilkoma osobami na priv. bo przynajmniej można konkretnie porozmawiać bez pieniactwa.

Proponuję abyś założył podobny wątek a zobaczysz ile "much do gówna ciągnie". ;)

Po wybraniu i zakupie nowego nagłośnienia postaram podzielić się z pozostałymi uczestnikami dyskusji moimi wrażeniami.

pozdrawiam

P.S.

Jeżeli ktoś poczuł się urażony wcześniejszą moją wypowiedzią bardzo mi przykro ale nie było to zamierzone.

Znakomite poczucie humoru!

Masz dużo racji - czasem ciekawe wątki przeradzają się w krwawe jatki, nie wiedzieć czemu...

Fakt, że "forumowa etykieta" zabrzmiało cokolwiek górnolotnie :o)

Ale miło byłoby, gdyby każdy forumowicz wprowadziłby sobie zasadę: "Pisz na Forum w taki sposób, abyś każdemu Jego Użytkownikowi mógł śmiało spojrzeć w twarz, a swojemu odbiciu w lustrze przyglądać się bez obrzydzenia, po wieczonej wymianie zdań z adwersarzami."

Dziękuję za grzeczną i rzeczową odpowiedż na moje, bądź co bądź, bezpośrednie i personalne zarzuty.

Poczucie humoru i giętki język zawsze znajdą wyjście z sytuacji.

Jesteś usprawiedliwiony ;o)

Jak będzie coś ciekawego do przekazania z odsłuchów, gorąco prosimy o komentarze i recenzje.

Pozdrawiam,

"Tynk pożera dźwięk" 747

• 1 rok później...

No i jest okazja Magico Q5 za stówkę!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przesądzasz SA. Pewnie że przy 100m2 bedzie super ale jeśli kolega bedzie miał pokoj 50m2 mądrze i dobrze

zaadoptowany akustycznie z odpowiednią ilością skutecznych dyfuzorów to taki pokoj będzie się zachowywał jakby był

2-3x większy.

Wtedy zagra mu dobrze każda duża kolumna.

Gdyby wcale nie było żadnej adaptacji to wtedy czym większy metraż tym lepiej,

oczywiście do jakiejś granicy bo 500m2 pokoj audio to non sens.

Jak teraz Elberoth se wstawił te bakielity to tak jakby chyba jego pokój odsłuchowy miał ze 120 metrow kwadratowych.....a może i więcej....co nie?

Taka jest prawda,ze ustroje najlepsze to przenośne,a nie gumowo-gipsowe przyklejone do ściany.

Nirvana została wydymana...............mit padł?.................czy jeszcze wtedy Elb był młody i naiwny a teraz jest już mądrutki taki??

A te Wilsony wreszcie sprzedał,choć miały wysokotony taki piękny i chiński z Sznghaja))................ale wielkie jaja!!

Sly nie kusi Ciebie ich spróbować?

Jakoś nie. Nie szukam kolumn, nasłuchałem się wielu i to mi póki co wystarczy. Jeśli na rynku pojawi się coś nowego, ciekawego to pomyślę o odsłuchach.

Pewnie LUKASIQ sprzedaje...hahaha

Nie ŁUKASIQ........spokojnie.

A zresztą z niego to był niezły frajerkoszczak a udawał cwaniaka..............ale niektorych chciał,a niektórych wręcz wydymał na kasę.

Jak teraz Elberoth se wstawił te bakielity to tak jakby chyba jego pokój odsłuchowy miał ze 120 metrow kwadratowych.....a może i więcej....co nie?

Taka jest prawda,ze ustroje najlepsze to przenośne,a nie gumowo-gipsowe przyklejone do ściany.

Nirvana została wydymana...............mit padł?.................czy jeszcze wtedy Elb był młody i naiwny a teraz jest już mądrutki taki??

A te Wilsony wreszcie sprzedał,choć miały wysokotony taki piękny i chiński z Sznghaja))................ale wielkie jaja!!

Jak się robi adaptację z piaskowca i "akustycznej" gumy to są efekty takie, że trzeba później kupować szwedzką pleksi. Sam korzystam z pleksi... na działce mam szklarenkę a w niej ogórki i pomidorsy. Piaskowiec zalecam do akwarium w wystroju Tanganika. Dziwne, że w takim "profesjonalizmie" zapomniano o rezonatorach na najniższe składowe.

Nawet MSB już nie gra, wyszło jednak że jazgot i trzeba do żyda znaczy do chińczyka :)

Właśnie słucham sobie na takich kolumienkach, pierdółeczkach 165cm wysokie i 70cm głębokie o wadze 3 Adasiów/szt i ciekaw jestem jak by zagrały w powyższym metrażu?

Jakoś nie. Nie szukam kolumn, nasłuchałem się wielu i to mi póki co wystarczy. Jeśli na rynku pojawi się coś nowego, ciekawego to pomyślę o odsłuchach.

A może chcesz mieć kolumny o jakich nawet możesz sobie tylko pomarzyć-chesz foty?

Maja 165 cm wysokości i ważą 220 kilo-bas w nich najlepszy jest jaki lubisz-są jedyne na swiecie.i nie tak drogie jak magico-mam wiedzę nt. temat.

Gość

(Konto usunięte)
<br />A może chcesz mieć kolumny o jakich nawet możesz sobie tylko pomarzyć-chesz foty?<br />

Stary audiofilu, wklej fotki, daj pomarzyć :)

EDIT mod

Uprasza się dyskutujących o powstrzymanie się w dalszej dyskusji od personalnego offtopu.

Feralne posty, które nastąpiły po bieżącym, a które zostały zgłoszone na panel moderatorski, usuwam.

Każde kolejne zostaną nagrodzone urlopem.

Nie, to jest prawdziwe ogłoszenie. To były dystrybutor Magico.

to do tej pory audiofast ich nie sprzedał , na stronie chyba rok wisiały

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.