Skocz do zawartości
IGNORED

Inspekcja Transportu Drogowego atakuje...

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

A najgorsi dla mnie są kierowcy myślący - MAM PIERWSZEŃSTWO! Po prostu tragedia.

Albo jechanie w martwym polu lusterek auta obok. To jest brak wyobraźni i za to bym karał. Bardziej, niż kierowcę nowoczesnego samochodu, który przekroczył prędkość o 15km/h.

Ludzie - jeżeli ktoś ma w miarę nowe auto dobrej klasy, to sam wie, jak trudno utrzymać je na 50km/h. Już pomijam, że wszyscy obok jada szybciej i że ślimacząc się, stanowimy poważne zagrożenie na drodze.

Chłopaki,

Warto zobaczyć!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -hipokryzja czystej krwi....

Ukryta Zawartość

A najgorsi dla mnie są kierowcy myślący - MAM PIERWSZEŃSTWO! Po prostu tragedia.

Albo jechanie w martwym polu lusterek auta obok. To jest brak wyobraźni i za to bym karał. Bardziej, niż kierowcę nowoczesnego samochodu, który przekroczył prędkość o 15km/h.

Ludzie - jeżeli ktoś ma w miarę nowe auto dobrej klasy, to sam wie, jak trudno utrzymać je na 50km/h. Już pomijam, że wszyscy obok jada szybciej i że ślimacząc się, stanowimy poważne zagrożenie na drodze.

Therion wszystko racja. Problem w tym, że betonowi w niebieskim mundurze, który 'strzeże bezpieczeństwa' na drodze tego nie wyjaśnisz. Dla niego kapelusznik w niedzielę, w swoim aucie jadący przepisowe 45 kmh (no żeby nie szarżować na limicie) jest bardziej odpowiedzialnym, bezpiecznym kierowcą. No po prostu jest lepszy od pirata drogowego jadącego 65/50 kmh.

Powrót po dłuższej przerwie...

Chłopaki,

Warto zobaczyć!

To jest jakaś masakra, opętane czy co....na dodatek pewnie to jeszcze nie koniec tej historii......bardzo dziwne....przeżyć takie wypadki, na dodatek mieć nadludzką siłę, zabić.....horror...

Chłopaki,

Warto zobaczyć!

Masz jakiś link do oryginalnej wersji bez polskiego lektora?

Chyba już znalazłem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jest tak - kiedy rządzi platforma - cała pisowska swołocz narzeka na fotoradary - kiedy będzie rządził pis - fotoradary będą cacy. znam was za dobrze osiołki.

Syndrom permanetnego zatwardzenia?

Akurat na PO glosowalem miedzy innymi dlatego ze p. Donald publicznie wysmiewal zwiekszenie liczby fotoradarow i zapowiadal wojne z tym gownem.

Niestety jak widac po Tobie osiolku mozna klamac w zywe oczy i nadal byc uwielbianym.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Syndrom permanetnego zatwardzenia?

Akurat na PO glosowalem miedzy innymi dlatego ze p. Donald publicznie wysmiewal zwiekszenie liczby fotoradarow i zapowiadal wojne z tym gownem.

Niestety jak widac po Tobie osiolku mozna klamac w zywe oczy i nadal byc uwielbianym.

masz coś z tymi fotoradarami - może Ci się kojarzy z jakąś traumą - może z utraconymi pieniędzmi ? jeśli tak - to proste -zwolnij - będzie taniej
<br />Akurat na PO glosowalem miedzy innymi dlatego ze p. Donald publicznie wysmiewal zwiekszenie liczby fotoradarow i zapowiadal wojne z tym gownem.<br />
Przecież to żadna obietnica,on nie dotrzymuje obietnic.A znasz?Obiecanki cacanki a głupiemu....stoi?

W tym przypadku...fotoradar.

a czego nikt nie zauważył to to jaka jest policja w anglii - to jest poprostu dla nas taki szok że niewiem co mam powiedzieć - tak powinna policja się zachowywać i to jest przykład

z tymi kamerami to bez przesady tam chyba jest - w miastach z tego co wiem jest sporo i w newralgicznych punktach ale tam to jest dla ludzi a nie przeciw nim

a czego nikt nie zauważył to to jaka jest policja w anglii - to jest poprostu dla nas taki szok że niewiem co mam powiedzieć - tak powinna policja się zachowywać i to jest przykład

z tymi kamerami to bez przesady tam chyba jest - w miastach z tego co wiem jest sporo i w newralgicznych punktach ale tam to jest dla ludzi a nie przeciw nim

Policja w UK jest faktycznie służbą z prestiżem. Ale pracowali na to dekadami, jest selekcja, a u nas...?

Co do kamer, to byś się zdziwił. W newralgicznych punktach tylko powiadasz? To idź się odlej w boczną uliczkę i zobaczymy, czy przy wyjściu z niem nie będzie radiowozu zanim skończysz... Tylko uważaj, byś sobie nogawek nie obsikał jak zobaczysz boby'ego ;))) To jest pańtwo wielkiego brata. Weź M25 - co km jest kamera. W mieście non-stop CCTV i drogowe. Jest to państwo policyjne pod tym względem. Jednocześnie poczucie prawa i wolności obywatela do nieingerencji państwa jest bardzo wyostrzone.

Dla mnie hipokryzja w ich zachowaniu jest aż nadto widoczna. Niby takie troskliwe (aż do porzygu) misie, ale obawiam się że w razie jakby co, postawiliby swoje procedury ponad np. stanem wyższej konieczności. Procedury w tym przypadku okazały się zresztą dziurawe jak sito.

Słyszałem różne niepochlebne rzeczy o brytyjskiej policji od znajomych ze starej emigracji, którzy jak najbardziej własną pracą osiągnęli tam status solidnej klasy średniej.

Ukryta Zawartość

radze przeczytac...to jest biegly z zakresu metrologi (biegly sadowy)

moze co niektorym tak ofarnie lizacym jajeczka wladzy otworza sie oczy PO co ten system powstal, w jakich okolicznosciach pracuje i co najwazniejsze PO co MY jestesmy wladzy potrzebni.

a tu dalszy ciag

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

A tak na serio - proponuje słowackie stawki za mandaciki - taka skromna pokuta- jakoś nasi drogowi imbecyle tam się stosują do przepisów - taka pokuta za 800 EUR - i czują się po europejsku. zagłosuje na każdą władzę która wprowadzi mechanizmy kar finansowych - w końcu będzie kultura. nic tak nie cywilizuje jak jebnięcie po kieszeni. kary finansowe to jest przyszłość - nie jakieś tam więzienia - to dopiero wtedy kiedy klient nie ma kasy - za 1000 zł mandatu - miesiąc pracy w kamieniołomach.

Słowacja - mandaty

WYKROCZENIE MANDAT w EURO

Prędkość wyższa do 10 km/h 30

Prędkość wyższa o ponad 10 km/h 50

Prędkość wyższa o ponad 20 km/h 100

Prędkość wyższa o ponad 30 km/h 200

Prędkość wyższa o ponad 40 km/h 300

Prędkość wyższa o ponad 50 km/h 400

Prędkość wyższa o ponad 60 km/h 500

Prędkość wyższa o ponad 70 km/h 650

Nie udzielenie pierwszeństwa przejazdu 60

Jazda na czerwonym świetle 150

Zakaz wjazdu 50

Zakaz wyprzedzania 60

Zakaz parkowania 30

Nie respektowanie kierunku jazdy 30

Nieodpowiedni gest 30

Jazda bez zapiętych pasów 60

Nie włączenie kierunkowskazu 60

Jazda bez włączonych świateł 60

Jazda bez nalepki autostradowej 95

Jazda bez opon zimowych 60

Wyrzucenie śmieci podczas jazdy 60

Jazda pod wypływem alkoholu 200-1000

Odmówienie próby alkomatem 300-1300

Jazda po pasie awaryjnym 150

Jazda nieodpowiednim pasem ruchu 60

Nie udzielenie pierwszeństwa autobusowi 50

Zagrożenie innego użytkownika podczas cofania 60

Zawracanie w miejscach niedozwolonych 60

Parkowanie i zatrzymywanie się na przeciwnym pasie ruchu 30

Zablokowanie wyjazdu 60

Brak odstępu 1,2 m od innego pojazdu stojącego obok 60

Zatrzymanie się na autostradzie w innym miejscu niż parking 60

Ochlapanie przechodnia 60

Parkowanie na trawniku 60

Parkowanie na miejscu dla inwalidy 60

Jazda ze światłami mgłowymi bez uzasadnienia 30

Robert, niezłe, niezłe.

Pojawia się pytanie: co lepiej stosować - CB radio czy antyradar?

A tak na serio - proponuje słowackie stawki za mandaciki - taka skromna pokuta- jakoś nasi drogowi imbecyle tam się stosują do przepisów - taka pokuta za 800 EUR - i czują się po europejsku. zagłosuje na każdą władzę która wprowadzi mechanizmy kar finansowych - w końcu będzie kultura. nic tak nie cywilizuje jak jebnięcie po kieszeni. kary finansowe to jest przyszłość - nie jakieś tam więzienia - to dopiero wtedy kiedy klient nie ma kasy - za 1000 zł mandatu - miesiąc pracy w kamieniołomach.

Oczywiście. Czyli bogaty, w porsche może zapierdzielać, bo stać go na mandaty. A biedny w swoim 'trabancie' jak zapłaci przypadkiem raz na kilka miesięcy to może mu na leki nie starczyć. Nie ma co - sprawiedliwość mocium panie.

To jakieś anachronizmy, bo w innych krajach odchodzi się od karania wyłącznie finansowego.

romex,

Tobie by się przydało 800 euro za pisanie tu na forum.

800 Euro od słowa + kara chłosty :)

Z tym, że ja uważam że gostek się najzwyczajniej w świecie zgrywa...zresztą to maniakalny wręcz fantasta nie raz popisujący się na forum karkołomnymi fantasmagoriami ;)

za 1000 zł mandatu - miesiąc pracy w kamieniołomach.

To miesiąc pracy w kamieniołomach, wyceniasz na 1000zł?!!!

Ale heca, Chłopaki!To mają być te romkowskie standardy europejskie:))

romex,

Czy wiesz na czym polega praca w kamieniołomach?

Przypuszczam, że znasz tylko z mediów i pewnie mgliście.

Proponuje,(w końcu musisz dokładnie wiedzieć za czym postulujesz), abyś był pierwszym, który tam pojedzie.

Będziesz znał temat, a do tego opowiesz nam jak ciężka jest tam praca i jak nie warto cisnąć w gaz.

... zagłosuje na każdą władzę która wprowadzi mechanizmy kar finansowych - w końcu będzie kultura...

a będzie to kultura xxx

więc -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Mamel,

:)))

romex..,

Powiadasz ściągać, karać...Może i byłbym w pewnym sensie za, jednak pod pewnymi warunkami i to konsekwentnie przestrzeganymi.

Na co, twoim zdaniem, miały by być przeznaczone pieniądze z tych koszmarnie wysokich mandatów?

Ponieważ postulujesz, to musisz to wiedzieć.

Nam ustawicznie podkręca się śrubę i karze płacić dodatkowy haracz za życie.

A co w drugą stronę???

A co ja mam z tego???

Gdzie ropływają się te pieniądze?

Widzisz, ja np. od 7-miu już lat(!!!!!!!!!!!!!!) jestem zmuszony do jeżdżenia po niezwykle dziurawej drodze na odcinku 700m

i jak się domyślasz nie bardzo mi się to podoba.

Niszczę auto, brudzę(ustawiczne błoto), a do tego przejazd tego odcinka zajmuje mi zamiast 1 minuty -3/4 min.Zwiększam też zużycie paliwa za które, to ja muszę płacić!

Pytam zatem, co ja z tego będę miał, że pobierane będą surowsze opłaty?!Na co wydatkowane będą te pieniądze.Jeśli m.in. na poprawę stanu dróg(jak w moim i wielu innych przypadkach) , to mogę być ZA, ale jeśli na kolejne fotoradary, to jestem stanowczo na NIE!

Pewnie zapytasz

- co tam te 700m!?

Już Ci odpowiadam.

Te 700 m codziennie, to jest;

700 x 2 x 2(średnio jadę dwa razy)x 365 dni w roku = 1022 km , a to tak jakbym przejechał na pierwszym biegu 1,5 razy PL!!!!

Dalej, 1022 x 7 lat = 7154 km

Ponawiam zatem pytanie co ja z tego będę miał i dlaczego dalej muszę płacić za szybciej zużywające się zawieszenie i dodatkowe paliwo??????????!!!!

Gmina i Państwo ma mnie w dupie(!) i jestem tylko krową od dojenia, tylko, ze tej krowie już kończy się mleko!

onawiam zatem pytanie co ja z tego będę miał i dlaczego dalej muszę płacić za szybciej zużywające się zawieszenie i dodatkowe paliwo??????????!!!!

mozesz rowerem a skoro stac cie na paliwo........

i samochod.A dzieci gloduja.

<br />Widzisz, ja np. od 7-miu już lat(!!!!!!!!!!!!!!) jestem zmuszony do jeżdżenia po niezwykle dziurawej drodze na odcinku 700m<br />i jak się domyślasz nie bardzo mi się to podoba.<br />

Wyjdź z domu. Udaj się na spotkanie z posłem, senatorem, radnym z tego terenu. Wezwij ekipę telewizyjną - zrób coś, a nie wal tylko w klawisze. Bądź obywatelem, miej wpływ! Zorganizuj spotkanie z sąsiadami i zaproście posła, senatora, radnego, TV. Skrzyknijcie się. Po to jest demokracja.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.