Skocz do zawartości
IGNORED

JPLAY+DAC=Taśma matka?

Stasiop

Rekomendowane odpowiedzi

Dział hiend to jest jedna wielka kompromitowalnia która za każdym razem wyznacza nowe poziomy absurdu.

Wielki autorytet Elberoth zachwala wzmacniacze pasywne, na co SławekR konkretnie wypunktowuje ich wady w stosunku do zasilaczy aktywnie chłodzonych. Elberoth jak zwykle w zderzeniu z rzetelną wiedzą nie ma nic do dodania i swój udział w wątku kończy.

Parę postów dalej otwarcie piszę się SławkowiR, żeby "sobie stąd poszedł", nie obrażał autorytetów swoją śmierdzącą wiedzą i że w ogóle to jest Hiend więc ona tu się nie liczy :)

Głupota ludzka jest nieskończona i kilka osób usilnie poszerza jej granice w sposób jakiego nigdy nie byłbym sobie w stanie wyobrazić :)

Z jednej strony to zabawne, ale z drugiej to żal mi próżnego trudu, dawno straciłem nadzieję że ktokolwiek jest w stanie ten mrok rozświetlić.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Wielki autorytet Elberoth zachwala wzmacniacze pasywne, na co SławekR konkretnie wypunktowuje ich wady w stosunku do zasilaczy aktywnie chłodzonych. Elberoth jak zwykle w zderzeniu z rzetelną wiedzą nie ma nic do dodania i swój udział w wątku kończy.

Oj, chyba czas do okulisty ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A co chodzi z tymi dwoma komputerami ?

jeden robi za serwer i odtwarza pliki, po czym przesyła to (nie wiem jednak w jakiej postaci) do drugiego który robi tylko jedno: wysyła sygnał do konwertera/DAC-a. Dobrze by było aby ten drugi robił tylko to (czysty windows 8 i sieć) i wnosił jak najmniej "brudów"

czyli to chyba coś w rodzaju logitecha ?

jeden robi za serwer i odtwarza pliki, po czym przesyła to (nie wiem jednak w jakiej postaci) do drugiego który robi tylko jedno: wysyła sygnał do konwertera/DAC-a. Dobrze by było aby ten drugi robił tylko to (czysty windows 8 i sieć) i wnosił jak najmniej "brudów"

nie bez powodu ludzie stawiają NAS i z STB wygolonego do zera, nie podłączonego do neta, idą do dacka

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Mamel, to dla nich za dużo informacji na raz, bo jeszcze linuxa zainstalują - wtedy sobie w konsoli będą jądro jeszcze kompilować :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

czyli to chyba coś w rodzaju logitecha ?

A jak te komputery mają być połączone, po LANie, czy jakoś inaczej?

Nie no to już są jakieś jaja ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

łączą się po wifi ale chyba po kablu też można

Cały czas jednak nie wiem co sądzić o tym jak gra. Z jednej strony jest lepiej, bardziej przejrzyście, wszystko lepiej wyrysowane itd, ale czegoś mi tu brakuje. Jutro wrócę na 4.3 i może uda mi się określić co jest nie tak.

Panowie dzisiaj ruszyl moj tor kompletowany przez 2.5roku,zakupilem jako ostatni element program JPLAY do niego i okazalo sie ze jest fenomenalny!!!gra to wszystko fantastycznie,laptop Samsung jest nieslyszalny i to z nowym Win8,DAC CALYX idealnie podpasowal do tego toru,wszysto pasuje do siebie idealnie,zycze wszystkim takiego sukcesu!!!

Tak przedstawia sie moj tor ktory posiadam:

1)Laptop Samsung NP550P7C-S05UK(WIN8,INTEL CORE i7,8GB,1TB,BLURAY,1Gb LAN.LCD 17.3)

2)DAC Calyx

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) plus do tego zasilacz Calyx Power Supply

3)Kabel USB

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

4)Wzmacniacz Lampowy integra CARY 300SEI(300B)

5)Kable srebne kierunkowe analogowe(interkonekty)laczace DAC(Calyx) z Wzmacniaczem(CARY) firmy GFmod

6)Sluchawki AKG K-1000

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wlasnie dokladnie te z tym dodatkowym kablem podlaczanym bezposrednio do zaciskow glosnikowych w wzmacniaczu a nie z przodu do dziury!

7)Kolumny firmy DUEVEL (Bella Luna Diamante) ktore w nablizszej przyszlosci kupie, bo taklie wybralem,obecnie szukam uzywanych tylko w kolorze (Blac Piano )tak jak na zdjeciu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

łączą się po wifi ale chyba po kablu też można

Nie chodze po Wi-Fi ale wydaje mi sie ze Wi-Fi wprowadza duzo szumow cyfrowych i to pogarsza znacznie dzwiek. Jesli zastanawiasz sie czy lepsza jest 4.3 anizeli 5 beta to cos jest u Ciebie nie tak w systemie.

Pozdrawiam StasioP

Nie chodze po Wi-Fi ale wydaje mi sie ze Wi-Fi wprowadza duzo szumow cyfrowych i to pogarsza znacznie dzwiek.

A piznął ci ktoś ciupaską? :)

Dział hiend to jest jedna wielka kompromitowalnia która za każdym razem wyznacza nowe poziomy absurdu.

Parę postów dalej otwarcie piszę się SławkowiR, żeby "sobie stąd poszedł", nie obrażał autorytetów swoją śmierdzącą wiedzą i że w ogóle to jest Hiend więc ona tu się nie liczy :)

Głupota ludzka jest nieskończona i kilka osób usilnie poszerza jej granice w sposób jakiego nigdy nie byłbym sobie w stanie wyobrazić :)

Z jednej strony to zabawne, ale z drugiej to żal mi próżnego trudu, dawno straciłem nadzieję że ktokolwiek jest w stanie ten mrok rozświetlić.

Grzeczny to Ty nie jestes, kolego. Ale ja nie otym.

Wywolales mnie to jestem. Jesli przejrzysz ten watek kilka stron wstecz, to zauwazysz, ze posty SlawkaR stanowia momentami 70-80 % tresci. Inni uzytkownicy pisza 2,3 zdania, SlawekR - 20. No to czlowiek sie zanstanawia, co nam chce przekazac. No i znajdujemy glownie krytyke innych : JPlay niedobry bo : za drogi, nie udostepnia najnowszej wersji tym co nie kupili, nie daje dokumntow itd. No to czlowiek mysli - ale bystry gosc. Patrzy dalej , z czego jego wiedza i doswiadczenie plyna , a tu mizeria. Accu i Mcintosh za drogie, zeby mozna w nich grzebac, dac'i buduje od 20 lat , ale nikt go dotad nie mogl kupic, czasu na stworzenie samodzielnie tych przelomowych produktow wg wlasnego pomyslu nie ma , ale co spojrzysz w jakis watek - SlawekR pisze, pisze pisze...... No to ma czas czy nie?

Razem z nim po watkach skacze grupa akolitow i stawiaja sobie nawzajem kolejki.

Co to ma wspolnego z hiendem?

To , ze SlawekR chce sie wypromowac na guru audiostereo , to jest wyrazne , ale dla mnie to on moze najwyzej pisac w DIY i pc audio. Jakos nie cytuje innych autorytetow , w Computer Audiophile tez go nie widzialem.

Ja mam dosych takiego przemadrzalego gadulstwa, bede cenil jego wypowiedzi, jak bedzie ich mniej i na temat, a przede wszystkim, jak czegos dokona. A Tobie wylaczyli krytyczny myslenie , czy juz wpiales znaczek guru w klape?

pzdr

marslo

Konto w trakcie usuwania

Nie chodze po Wi-Fi ale wydaje mi sie ze Wi-Fi wprowadza duzo szumow cyfrowych i to pogarsza znacznie dzwiek. Jesli zastanawiasz sie czy lepsza jest 4.3 anizeli 5 beta to cos jest u Ciebie nie tak w systemie.

Pozdrawiam StasioP

Może nie analizujmy mojego systemu. Oceniając dźwięk w czysto techniczny sposób, tak v5 jest lepsza niż 4.3. Proponuję natomiast abyś posłuchał dobrego analogu i może wtedy zauważysz o czym piszę - oczywiście cyfra nigdy nie zagra jak analog, niestety. Słuchanie na analogu nawet starych źle zrealizowanych płyt potrafi sprawić sporo frajdy pomimo iż jakość dzięku nie jest najlepsza.

Czasem jak przekaz będzie zbyt czysty, poukładany i sterylny to coś się traci - a może ja lubię jak jest trochę tego bałaganu i dodatkowych składowych.

Jakos nie cytuje innych autorytetow

Ty nigdy za poziom cytowania autorytetów nie wyszedłeś i nigdy nie wyjdziesz, co gorsza nie masz nawet ręki do doboru autorytetów, co jest nie dziwne jeśli nie posiada się żadnych kompetencji do ocenaninia jakichkolwiek wypowiedzi, poza ogólnym wrażeniem, że ktoś jest fajny a ktoś nie, budowanym na jakichś poronionych przesłankach. Nie jest fajny ktoś, kto zbudował w swoim życiu samodzielnie jakieś kozackie urządzenie i zna ich konstrukcję i zasady działania od podszewki, autorytetem zostaje bogaty spprzedawca tureckicj skór bo ma w domu miedziane druty za 10k z metra i zaświadcza, że to Hiend a w ślepym teście nie odróżniłby bacha od pitbulla :)

To, że ludzie w tym wątku piszą 5 zdań, a sławek 50, to prosty wynik tego, że on wie co mówi i ma coś do powiedzenia, a zbieranina podobnych tobie pozerów może najwyżej powiedzieć: a ty to głupi jesteś.

Ale ja to rozumiem, tacy jak ty potrzebują zakładki hiend żeby tu się wzajemnie klepać po pleckach czego to nie słyszycie i wynajdować coraz większe głupoty które dowodziłyby waszych super mocy i nagle przychodzi ktoś i w paru zdaniach obnarza waszą ciemnotę i panujący tu zabobon. Nagle okazuje się że największe złote ucho podnieca się śmieciowymi zasilaczami a bandzie bezmyślnych naśladowców wali się świat bo ich mózgi nie są w stanie się z tym pogodzić. Idż pan stąd, tu jest hiend. Żałosne.

On ok, ale jeśli jest tak jak piszesz to po co w ogóle piszesz w zakładce High end?

Jest PC Audio, jest DIY . To po co w ogóle wchodzisz tu skoro tu taka ciemnota?

Ty nigdy za poziom cytowania autorytetów nie wyszedłeś i nigdy nie wyjdziesz, co gorsza nie masz nawet ręki do doboru autorytetów, co jest nie dziwne jeśli nie posiada się żadnych kompetencji do ocenaninia jakichkolwiek wypowiedzi, poza ogólnym wrażeniem, że ktoś jest fajny a ktoś nie, budowanym na jakichś poronionych przesłankach. Nie jest fajny ktoś, kto zbudował w swoim życiu samodzielnie jakieś kozackie urządzenie i zna ich konstrukcję i zasady działania od podszewki, autorytetem zostaje bogaty spprzedawca tureckicj skór bo ma w domu miedziane druty za 10k z metra i zaświadcza, że to Hiend a w ślepym teście nie odróżniłby bacha od pitbulla :)

To, że ludzie w tym wątku piszą 5 zdań, a sławek 50, to prosty wynik tego, że on wie co mówi i ma coś do powiedzenia, a zbieranina podobnych tobie pozerów może najwyżej powiedzieć: a ty to głupi jesteś.

Ale ja to rozumiem, tacy jak ty potrzebują zakładki hiend żeby tu się wzajemnie klepać po pleckach czego to nie słyszycie i wynajdować coraz większe głupoty które dowodziłyby waszych super mocy i nagle przychodzi ktoś i w paru zdaniach obnarza waszą ciemnotę i panujący tu zabobon. Nagle okazuje się że największe złote ucho podnieca się śmieciowymi zasilaczami a bandzie bezmyślnych naśladowców wali się świat bo ich mózgi nie są w stanie się z tym pogodzić. Idż pan stąd, tu jest hiend. Żałosne.

Twoj styl swiadczy o Tobie, nie mam wiecej pytan.

Konto w trakcie usuwania

A po co tu poruszacie temat Jpalya a nie w PCaudio? To program komputerowy zdaje się nie? Aaaaaa... a może chodzi o to, że jak się o nim pisze w hiendzie to już nie jest PCaudio jakieś dla zwykłych kasztanów tylko dla prawdziwych wyczynowców, a 4 stówki to jak darmo? :) A może po prostu dział hiend to taka strefa ezo, gdzie żadne merytoryczne i logiczne argumenty nie mają prawa wstępu? Tu się tylko można przechwalać kto co za ile kupił i jak jest zajebiste? Wersja 5.0 gra jak mażenie, robi z CDka nagranie kilka tysięcy razy gęstsze, wersja 6.0 będzie już pewnie sama pisała muzykę :) Tylko uwaga, żeby w pełni docenić możliwości tego programu należy przesłuchać 50 zasilaczy komputerowych i wybrać audiofilski, inaczej kupa.

A wchodzę tu, bo jest tu dużo bardzo fajnych merytorycznych postów inteligentnych i zorientowanych ludzi którzy ciągle tracą czas na tłumaczenie wam czegoś, wam to przeszkadza, ale ja lubię z tego skożystać :)

oczywiście cyfra nigdy nie zagra jak analog

Cyfra moze zagrac lepiej niz analog! Ciesze sie bardzo bo bedzie mozna z komputerow sluchac High-Endu, to oczywiscie przyszlosc bo musi sie to skomercjalizowac, ale juz slychac ze analog bedzie w koncu mozna przeskoczyc i to ze zwyklej starej CD tloczonej w latach 80. I nawet geste formaty nie beda tak bardzo istotne. Wspomniecie moje slowa...

Ja to juz slysze! :)

Pozdrawiam StasioP

Wersja 5.0 gra jak mażenie

Tez mam dobre doswiadczenia z Jplayem, cenie ten program, Marcin GPS to fajny gosc.

Moje marzenia pisze sie przez "rz". Wiecej wiedzy ,mniej emocji.

Ty kożystasz, ja korzystam, taka miedzy nami roznica.

Konto w trakcie usuwania

Taka między nami różnica, że jak mi brakuje argumentów albo nie mam nic do powiedzenia, to nie czepiam się ortografii. Idź pograć w tibie :)

Cyfra moze zagrac lepiej niz analog! Ciesze sie bardzo bo bedzie mozna z komputerow sluchac High-Endu, to oczywiscie przyszlosc bo musi sie to skomercjalizowac, ale juz slychac ze analog bedzie w koncu mozna przeskoczyc i to ze zwyklej starej CD tloczonej w latach 80. I nawet geste formaty nie beda tak bardzo istotne. Wspomniecie moje slowa...

Ja to juz slysze! :)

Pozdrawiam StasioP

StasiuP

Nie odkryles Ameryki. Kulpa pisal to w Audio Video w ubieglym roku, ja jego slowa powtarzalem na wiosne na tym forum przy okazji wlasnych doswiadczen z odsluchow La Fontaine , a potem Aurendera.

Choc niektorzy sie z tym nie zgadzali i tak jest nadal. Ale ich zdmuchnie wiatr historii....:)

Konto w trakcie usuwania

Czyli odtwarzanie i wysyłanie dla jednego komputera to za dużo?

Ludzie, pomyślcie jak by to grało gdyby były 3 komputery.... o.0

Idziemy w kierunku klastra:)

Jezeli potrafisz zrobic takie hiendowe sprzety jak Accu i inni, nic nie stoi na przeszkodzie ,abys wprowadzil na rynek te przelomowe rozwiazania.

Rynek je zweryfikuje, wyceni , a wtorny obieg pokaze, jaka jest ich prawdziwa wartosc w dlugim okresie.

Chyba warto pamiętać, że są bariery wejścia na każdy rynek.. poza tym najbardziej teoretycznym rynkiem konkurencji doskonałej. Więc zrobienie 2 egzemplarzy super high-end to jedno, a przekucie tego w opłacalny biznes to drugie. Co do utrzymywania wartości przez podany przez Ciebie przykład Accu to też różnie bywa.. bo jak kombo 800/801 nowe jest po 130K a rok później po 45K to można mieć pewne wątpliwości jaka jest prawdziwa wartość w długim okresie a dokładniej mówiąc jaka jest stabilność cenowa..... pomimo, że firma ma uznanie.

Idziemy w kierunku klastra:)

Chyba warto pamiętać, że są bariery wejścia na każdy rynek.. poza tym najbardziej teoretycznym rynkiem konkurencji doskonałej. Więc zrobienie 2 egzemplarzy super high-end to jedno, a przekucie tego w opłacalny biznes to drugie. Co do utrzymywania wartości przez podany przez Ciebie przykład Accu to też różnie bywa.. bo jak kombo 800/801 nowe jest po 130K a rok później po 45K to można mieć pewne wątpliwości jaka jest prawdziwa wartość w długim okresie a dokładniej mówiąc jaka jest stabilność cenowa..... pomimo, że firma ma uznanie.

Wiesz , te ceny wyjsciowe to sa dla bogatych Amerykanow i Niemcow. W Polsce zaden dealer za wyjsciowa cene detaliczna jeszcze nic nie sprzedal:)

No i wtedy utrata wartosci jest procentowo nieco mniejsza, ale masz racje , na nowych sprzetach duzo sie traci i to nawet uznanych marek. A tych mniej uznanych to sie nie da odsprzedac w ogole, takie czasy.

Mi chodzilo o to , zeby nie krytykowac z pozycji teoretyka/amatora , tylko popelnic jakis sprzet przeznaczony na rynek. Wtedy dotychczasowy guru spokornieje i nieco szerszym spojrzeniem ogarnie dzialania konkurencji . Tak latwo krytykowac samemu nie brudzac rak...

Konto w trakcie usuwania

No pewnie, bo krytykować/oceniać można wyłącznie z pozycji nic nie ogarniającego audiofila, wtedy jest obiektywnie, konstruktywnie i sprawiedliwie.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Grzeczny to Ty nie jestes, kolego. Ale ja nie otym.

Wywolales mnie to jestem. Jesli przejrzysz ten watek kilka stron wstecz, to zauwazysz, ze posty SlawkaR stanowia momentami 70-80 % tresci. Inni uzytkownicy pisza 2,3 zdania, SlawekR - 20. No to czlowiek sie zanstanawia, co nam chce przekazac. No i znajdujemy glownie krytyke innych : JPlay niedobry bo : za drogi, nie udostepnia najnowszej wersji tym co nie kupili, nie daje dokumntow itd. No to czlowiek mysli - ale bystry gosc. Patrzy dalej , z czego jego wiedza i doswiadczenie plyna , a tu mizeria. Accu i Mcintosh za drogie, zeby mozna w nich grzebac, dac'i buduje od 20 lat , ale nikt go dotad nie mogl kupic, czasu na stworzenie samodzielnie tych przelomowych produktow wg wlasnego pomyslu nie ma , ale co spojrzysz w jakis watek - SlawekR pisze, pisze pisze...... No to ma czas czy nie?

Razem z nim po watkach skacze grupa akolitow i stawiaja sobie nawzajem kolejki.

Co to ma wspolnego z hiendem?

To , ze SlawekR chce sie wypromowac na guru audiostereo , to jest wyrazne , ale dla mnie to on moze najwyzej pisac w DIY i pc audio. Jakos nie cytuje innych autorytetow , w Computer Audiophile tez go nie widzialem.

Ja mam dosych takiego przemadrzalego gadulstwa, bede cenil jego wypowiedzi, jak bedzie ich mniej i na temat, a przede wszystkim, jak czegos dokona. A Tobie wylaczyli krytyczny myslenie , czy juz wpiales znaczek guru w klape?

pzdr

marslo

Widzę, że lubisz dokonywać interpretacji czyichś wypowiedzi, w taki sposób aby je dostosować do własnych celów. Cóż, tak też można.

Nie wiem czy zauważyłeś, że się "dostosowałem", tak jak obiecałem i ograniczyłem mój udział w dyskusji do absolutnego minimum i ram czysto dotyczących tematu. Ale skoro wywołujesz mnie do tablicy, to muszę zareagować. Chociaż wcale nie mam na to ochoty.

To prawda, że piszę sporo, ale niestety tak to już jest, że próba wytłumaczenia pewnych rzeczy w sposób możliwie przystępny, wymaga dokładnego opisu. Inaczej by było zbyt wiele miejsca na nadinterpretację. A pomimo tego i tak pojawiają się nadinterpretacje :). A dodatkowym problemem jest, jeśli trzeba prostować stwierdzenia pokroju "żaba ma sierść, a słoń jest garbaty".

Sławek nie ma żadnych ambicji aby się promować gdziekolwiek. Gdyby tak było to mam po temu wyśmienite miejsce, jeśli pragnąłbym poklasku. a gdzie wymagałoby to ode mnie znacznie mniejszego wysiłku. A jeśli nie wiesz jakie miejsce mam na myśli, to zawsze możesz zajrzeć na hdtvpolska.com nick już znasz :). Tak, że znowu iterpretujesz to po swojemu :D

To co robię tutaj, to czynię ze zwykłej życzliwości i normalnej ludzkiej uczciwości, która nakazuje mi określone postępowanie i nie pozwala mi przejść obojętnie wobec twierdzeń, które bez cienia wątpliwości potrafią stać w sprzeczności, nawet nie tyle z dostępną ogólnie wiedzą, co czasem wręcz ze zdrowym rozsądkiem. Gdyby dyskusja była merytoryczna i bez miejscami jawnie głoszonych nonsensów, to zapewniam, że siedziałbym cicho jak mysz pod miotłą.

Ale rozumiem Twoje podejście, że wypowiadać powinni się wyłącznie uznani "w pewnych kręgach" guru, nawet jeśli sadzą takie kwiatki jak to, że częstotliwość pracy portu USB wynosi 100Hz (patrz wątek konwerterowy). A nikt, kto w danym momencie nie korzysta za sprzętu za pierdylion złotych, nie ma prawa takim oczywistym nonsensom zaprzeczyć. Gdyż nie ma wystarczających podstaw "merytorycznych".

Tak jak pisałem, przyjmuję to do wiadomości i się dostosowuję. No chyba, że ktoś znowu personalnie wywoła mnie do tablicy. A chciałem zauważyć, że to nie ja zacząłem, a inny Kolega wymienił mnie w kontekście swojej wypowiedzi. A gdzie zresztą użył retoryki, która mi osobiście nie odpowiada i nigdy takiej nie stosuję. Więc bardzo proszę "zejść ze mnie", jeśli chcesz abym wypowiadał się zwięźle i wedle Waszych oczekiwań.

Widzę, że lubisz dokonywać interpretacji czyichś wypowiedzi, w taki sposób aby je dostosować do własnych celów. Cóż, tak też można.

Nie wiem czy zauważyłeś, że się "dostosowałem", tak jak obiecałem i ograniczyłem mój udział w dyskusji do absolutnego minimum i ram czysto dotyczących tematu. Ale skoro wywołujesz mnie do tablicy, to muszę zareagować. Chociaż wcale nie mam na to ochoty.

To prawda, że piszę sporo, ale niestety tak to już jest, że próba wytłumaczenia pewnych rzeczy w sposób możliwie przystępny, wymaga dokładnego opisu. Inaczej by było zbyt wiele miejsca na nadinterpretację. A pomimo tego i tak pojawiają się nadinterpretacje :). A dodatkowym problemem jest, jeśli trzeba prostować stwierdzenia pokroju "żaba ma sierść, a słoń jest garbaty".

Sławek nie ma żadnych ambicji aby się promować gdziekolwiek. Gdyby tak było to mam po temu wyśmienite miejsce, jeśli pragnąłbym poklasku. a gdzie wymagałoby to ode mnie znacznie mniejszego wysiłku. A jeśli nie wiesz jakie miejsce mam na myśli, to zawsze możesz zajrzeć na hdtvpolska.com nick już znasz :). Tak, że znowu iterpretujesz to po swojemu :D

To co robię tutaj, to czynię ze zwykłej życzliwości i normalnej ludzkiej uczciwości, która nakazuje mi określone postępowanie i nie pozwala mi przejść obojętnie wobec twierdzeń, które bez cienia wątpliwości potrafią stać w sprzeczności, nawet nie tyle z dostępną ogólnie wiedzą, co czasem wręcz ze zdrowym rozsądkiem. Gdyby dyskusja była merytoryczna i bez miejscami jawnie głoszonych nonsensów, to zapewniam, że siedziałbym cicho jak mysz pod miotłą.

Ale rozumiem Twoje podejście, że wypowiadać powinni się wyłącznie uznani "w pewnych kręgach" guru, nawet jeśli sadzą takie kwiatki jak to, że częstotliwość pracy portu USB wynosi 100Hz (patrz wątek konwerterowy). A nikt, kto w danym momencie nie korzysta za sprzętu za pierdylion złotych, nie ma prawa takim oczywistym nonsensom zaprzeczyć. Gdyż nie ma wystarczających podstaw "merytorycznych".

Tak jak pisałem, przyjmuję to do wiadomości i się dostosowuję. No chyba, że ktoś znowu personalnie wywoła mnie do tablicy. A chciałem zauważyć, że to nie ja zacząłem, a inny Kolega wymienił mnie w kontekście swojej wypowiedzi. A gdzie zresztą użył retoryki, która mi osobiście nie odpowiada i nigdy takiej nie stosuję. Więc bardzo proszę "zejść ze mnie", jeśli chcesz abym wypowiadał się zwięźle i wedle Waszych oczekiwań.

Ok SlawekR, to jest post na poziomie, roznimy sie w podejsciu, ale szanuje Twoje kompetencje techniczne, co juz zreszta podkreslalem, peace:)

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.