Skocz do zawartości
IGNORED

DiY na AS 2013.

palton

Rekomendowane odpowiedzi

Usunąłem swojego daca z listy, niestety uszkodziłem i nie zdążyłem naprawić.

1. Muzg - DAC & Interconnect DIY + ew. wzmacniacz słuchawkowy+ serwer muzyczny
2. Piotr_1 - pre-bufor + trochę akcesoriów (laptop, lutownica, narzędzia, części awaryjne)
3. benpe - pre phono
4. -------------------
5. _mucha_ - monitory wzorowane na 3SM
6. Bodo_z Pre liniowy, AtidampMK4, i ABOXowa końcówka mocy (choć nie wiem jeszcze która). i jeszcze jakieś sznurówki wezmę.
7. ahaja - Nuda II - dziękuję za pomoc
8. DeTom - Soul (DAC + wzmacniacz) - jak zdążę go ogarnąć odrobinę
9. Jaskiniowiec - wzmacniacze , 4100, 5000, 7100, A45 .
10. misiomor i twonk - kolumny trójdrożne (w rezerwie dwudrożne)
11. Tomek 1685 - liniowe pre lampowe
12. PeterK - wzmacniacz (Tholus by vittorio) ? + DAC z regulacją głośności + przedłużacz z rozgałęźnikiem (zawsze był problem) + kable głośnikowe (żelki).

tak sobie od czasu do czasu tu zagladam. byc moze i zajrze do DIY pokoju ale....
to ma byc diy tak?
czyli malpa typu klony to chyba przesada. mozna oryginaly pewnie posluchac gdzies przez sciane >???
przeciez sa jakies oryginalne konstrukcje diy.

poza tym jesli robic jakis pokoj to trzeba by zrobic zestaw a nie kazdy sobie cos przyniesie i jak zwykle bedziemy mieszac klockami sluchac 30sek i zmieniac klocek. bez sens jak dla mnie.

firmy typu np (nielubiany) MBL ma jeden zestaw i nie miesza klockami (a przynajmniej nie czesto).
moze by i tak zrobic ten pokoj? dobrac jakis zestaw i tylko na nim sluchac a zmieniac tylko plyty cd/pliki itp????

to oczywiscie wymaga wiekszego zaawansowania ;)
trzeba by przeciez dogadac kilka osob i wybrac cos przed prezentacja. chocby nie wiem jaka by byla jakosc naszego DIY to i tak watpliwe zeby trafic z jakims zestawem co by zagral optymalnie.

ps. tylko mnie nie zlinczujcie za to co napisalem ;)

• Użytkownicy+

Nie zlinczujemy, co najwyżej powiemy, że tak to właśnie wygląda... W piątek dobieramy systemy, sobota I niedziela tylko słuchamy.

Większość sprzętu jest całkowicie stworzona od podstaw. Tylko cześć to klony.

>palton
cześć, przyjadę z bodem_z w piątek ok. 18, postaramy się być wcześniej :)
może być ciekawie
nie wiem jak będzie z zasilaniem(mało pisaliście o tym) dlatego wezmę też moje sieciówki oczywiście DIY
wolałbym żródło ze stream-em, przygotowałem pen-a z materiałem 24/96

Będzie transport dla plików 24/96.
Przewidujemy system słuchawkowy? Nie wiem czy targać całe ustrojstwo. Ja dysponuje słuchawkami HD580, może by jeszcze jakieś inne się przydały, nie każdy lubi senki. Do tego mam DACa takiego, jak Marcina co grał rok temu.

Nie kitrać po szufladach, brać, jeszcze jakieś kolumny awaryjnie weźta.

Tradycyjnie nagrałem dwie płyty testowe i mam je też na dysku. Pierwszą nazwałem Zgaga, drugą Suchoty. Do testów będą idealne.

I jeszcze jeden transport CD by się przydał awaryjnie

Palton, zainstaluj na tym tablecie, jeżeli ma robić za pilota dla serwera te aplikacje:

[url="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.namelessdev.mpdroid&hl=pl"]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.namelessdev.mpdroid&hl=pl[/url]
[url="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.soreha.droidmpdclient&hl=pl"]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.soreha.droidmpdclient&hl=pl[/url]

Możesz także inne klienty. Ja nie mam nic na androidzie to nie wiem która się najlepiej sprawdzi.
Będziemy mieć lapka?

1. Muzg - DAC & Interconnect DIY + ew. wzmacniacz słuchawkowy+ serwer muzyczny
2. Piotr_1 - pre-bufor + trochę akcesoriów (laptop, lutownica, narzędzia, części awaryjne)
3. benpe - pre phono
4. Zwykły Drut - gramofon
5. _mucha_ - monitory wzorowane na 3SM
6. Bodo_z Pre liniowy, AtidampMK4, i ABOXowa końcówka mocy (choć nie wiem jeszcze która). i jeszcze jakieś sznurówki wezmę.
7. ahaja - Nuda II - dziękuję za pomoc
8. DeTom - Soul (DAC + wzmacniacz) - jak zdążę go ogarnąć odrobinę
9. Jaskiniowiec - wzmacniacze , 4100, 5000, 7100, A45 .
10. misiomor i twonk - kolumny trójdrożne (w rezerwie dwudrożne)
11. Tomek 1685 - liniowe pre lampowe
12. PeterK - wzmacniacz (Tholus by vittorio) ? + DAC z regulacją głośności + przedłużacz z rozgałęźnikiem (zawsze był problem) + kable głośnikowe (żelki).

Witam, trochę na ostatnią chwilę, ale dopisałem się pod nr 4, aby nie być 13-stym:). Mam pytanie czy jest coś w pokoju dość stabilnego z blatem 0,5x0,5m do ustawienia gramofonu - przydałoby się bo gramofon jest "sztywny" bez odsprzęgania.

Ja biorę tylko jeden wzmak ale konkretny , także nie będzie żadnego wysypu klonów , Z reszta ciężko tu mówić o jakimkolwiek klonie poniewaz w tym układzie wzmacniacza jest sporo zmian , ulepszeń , Jest złożony na innych podzespołach rezystorach , kondensatorach , tranzystorach itp . .

Myślę ze się sprawi .

Stoliki solidne - jak tyle ważą co w linkach to fajnie, więc chyba swojego taboretu nie będe wiózł bo za ciężki - choć też DIY i musiałbym prosić o pomoc męską by go wnieść do pokoju. Było pytanie o wkładkę - na ramię jest założone tylko Ortofon MC Tango. Jak by było życzenie i duże parcie i byłaby inna wkładka to można przezbroić, ale na siłę nie chciałbym tego robić. Masa ramienia ok 13,5-14g zależy czy się to liczy czy waży, dlugosc 11" są tez ciezarki w razie potrzeby na glowke. Odnośnie pre to ja mogę podłączyć się i do stopnia MC i do MM przez le pacific mc phono prepre. Dobrze by było by koledzy od phono stage przywieźli w razie potrzeby typowy kabel gramofonowy - bo ja takiego nie mam zwyczajnie jest mi zbędny. Koledzy od pre myślę że przywiozą też swoją muzykę?

Jako że przyczyny obiektywne (służbowy wyjazd zagraniczny) uniemożliwią mi spotkanie się z Wami wszystkimi na tegorocznym AS2013,
życzę wszystkim przyjemnych spotkań, odsłuchów, zwiedzania, no i generalnie świetnej zabawy.
Trzymam kciuki za wszystkich wystawców w pokojach DIY, aby zgodnie ze starym dobrym zwyczajem,
również i w tym roku udało się skutecznie przytrzeć nosa wszechobecnej tam wkoło komercji.

Pozdrawiam,
zjj_wwa

[quote name='Yuras' timestamp='1383907971' post='2985888']
czy ktoś wie o której zaczyna się AS i w jakiej cenie będą bilety
[/quote]

mogę poratować ale muza mocno tematyczna-klubowa ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.