Skocz do zawartości
IGNORED

DiY na AS 2013.

palton

Rekomendowane odpowiedzi

polski rynek audio jest bardzo trudnym rynkiem, podziwiam tych, którzy biorą się za to i wiążą nadzieje na utrzymanie się z tego
choć niespodzianką jest dla mnie jak wiele firm w kraju powstało
ostatni raz byłem na AS chyba w 2006 lub 2007 (oprócz tegorocznego) i jest sporo wytwórców, którzy wtedy pokazywało się przestało istnieć
ale powstało wiele nowych, o których nic nie wiedziałem
jak rozmawiałem na tegorocznym AS wszyscy z nadzieją patrzą na rynki zachodnie

My Polacy potrafimy jeszcze robić dobrą kiełbasę, szynkę, boczek wędzony, też się zachwycają na targach,....bigos, w ogóle jedzenie dobre robimy, weki wszelakiego rodzaju, meble i dużo innych rzeczy, tylko drogi jeszcze musimy się nauczyć,...

...robić;0)

Badałem temat, nie tak prosto wejść na rynek. Sklepy dorzucają takie marże, że ciężko być konkurencyjnym tym bardziej że nie ma sie znanego logo, w gazetkach o firmie nie piszą, takie no name nie dające profitów handlowcom nie będzie "promowane". Walory soniczne w twardym handlu nie mają znaczenia lub inaczej schodzą na dalszy plan.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

[quote name='palton' timestamp='1384635450' post='2994667']
[url="http://www.highfidelity.pl/@main-1841&lang="]http://www.highfidelity.pl/@main-1841&lang=[/url]
Po otwarciu zdjęcia, jest krótki opis. W naszym wypadku:
" System, którego brzmienie zaskoczyło mnie, choć nie powinno: ludzie z grupy DIY skupionej wokół audiostereo.pl wiedzą, co robią."
"W skład systemu audiostereo.pl wchodził wzmacniacz mocy PX-1, którego wnętrze można było zobaczyć w pełnej krasie. Tak dobrze, naprawdę często, nie wyglądają nawet drogie, high-endowe klocki."
"Gramofon z drugiego pokoju audiostereo.pl, niestety nie znam jego nazwy. Ale wygląda pięknie."
[/quote]

palton, jako nadzorca pokoju powinieneś sprostować autora, że to nie był pokój audiostereo.pl
Wydaje mi się, że wszyscy się umawialiśmy, że nikt nie będzie za własne pieniądze reklamował tego portalu - prawda czy się mylę?

[quote name='masza1968' timestamp='1384811082' post='2996375']
że to nie był pokój audiostereo.pl
Wydaje mi się, że wszyscy się umawialiśmy, że nikt nie będzie za własne pieniądze reklamował tego portalu - prawda czy się mylę?
[/quote]

Szach Mat.

• Użytkownicy+

[quote name='andrzej analogowy' timestamp='1384775163' post='2995751']
ARTON55 ja bym PALTON 'owi za grosz nie wierzył.Do Włocławka ma rzut beretem i nigdy nawet przejazdem nie zahaczył...Chociaż obiecywał..
[/quote]

No tak, cóż mam powiedzieć...

[quote name='masza1968' timestamp='1384811082' post='2996375']
palton, jako nadzorca pokoju powinieneś sprostować autora, że to nie był pokój audiostereo.pl
[/quote]

Była dyskusja (przynajmniej jej zalążek), gdzie się zastanawiałem nad nazwą. Gdzie wtedy byłeś? Nikt jakoś się nie chciał wypowiedzieć, więc pomyślałem, niech się dzieje wola nieba... Nie podałem żadnej informacji, a tak właśnie nas opisano jak podajesz.
Jozwa ładnie o tym wszystkim powiedział, "a gdzie się spotykamy, gdzie to wszystko ma miejsce?". Gdyby nie było forum, to i pokoju by nie było. Po drugie, jaki jest cel wystawiających się na AS? Sądziłem, że jednym z celów, jest zaproszenie zwiedzających do tej wspólnej zabawy. Gdzie więc nas mieli szukać zwiedzający??? Pisałem o tym, że DiY Audio, to nazwa innego forum. Tam nas nie ma, więc jaka miała być nazwa? Powiedzieć- to jest be, to potrafi każdy. [b]Podajcie dobre rozwiązanie[/b], bo ja na takie nie wpadłem.
Inna sprawa, że jak Site ma kasę, to fajnie, a jak nie ma, to wypnijmy się na forum?
Dziwni jesteście...

Nie ma się o co sprzeczać, to zdolny forumowicz zawsze coś znajdzie...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

[quote name='palton' timestamp='1384822044' post='2996494']
Była dyskusja (przynajmniej jej zalążek), gdzie się zastanawiałem nad nazwą. [b]Gdzie wtedy byłeś[/b]?
[/quote]

Tutaj.

[quote name='masza1968' timestamp='1380959169' post='2951717']
W takiej sytuacji wydaje się być zasadne nie nazywanie pokoju - pokojem "audiostereo" tylko pokojem DIY lub DIY cośtam bez "reklamowania" portalu.
Chyba się z tym zgadzacie?
[/quote]

Sprzeciwów nie było.

[quote name='palton' timestamp='1384822044' post='2996494']
Inna sprawa, że jak Site ma kasę, to fajnie, a jak nie ma, to wypnijmy się na forum?
[/quote]
Słucham? A co mi do kasy site? Ja z niej nie korzystam.
Powtarzam, była mowa, że nie reklamujemy tego portalu i powinieneś tego dopilnować skoro mianowałeś się na "organizatora".

Ja się nie zgadzam na używanie tej nazwy w odniesieniu do składkowych pokoi na AS.

Jeśli tak pogrywacie to czuję się oszukany i dałem się nabrać pierwszy i ostatni raz na taki numer.

[quote name='masza1968' timestamp='1384843186' post='2996520']
Powtarzam, była mowa, że nie reklamujemy tego portalu i powinieneś tego dopilnować skoro mianowałeś się na "organizatora".

[/quote]
Nikt tam nie reklamowal Site z tego co widzialem, wiec problem nie istnieje.
A ze W.Pacula napisal ze jest to grupa skupiona wokol audiostereo.pl to jest to prawda, to jeszcze nie jest reklama moim zdaniem, to tylko stwierdzenie faktow.

[quote name='Stasiop' timestamp='1384845829' post='2996528']
Nikt tam nie reklamowal Site z tego co widzialem, wiec problem nie istnieje.
A ze W.Pacula napisal ze jest to grupa skupiona wokol audiostereo.pl to jest to prawda, to jeszcze nie jest reklama moim zdaniem, to tylko stwierdzenie faktow.
[/quote]
Stasiu, a Ty ile wpłaciłeś? Poznajmy te fakty :)

[quote name='jar1' timestamp='1384850538' post='2996565']
Stasiu, a Ty ile wpłaciłeś? Poznajmy te fakty :)
[/quote]
Widze ze masz charakter ORMO-wca
Spij spokojnie Jar1, wplacilem 100zl nie boj zaby ;)
A Ty ile wplaciles? Chyba mam prawo zapytac w takiej sytuacji?
Poznajmy te fakty? ;)

[quote name='Stasiop' timestamp='1384850766' post='2996567']
Widze ze masz charakter ORMO-wca
Spij spokojnie Jar1, wplacilem 100zl nie boj zaby ;)
A Ty ile wplaciles? Chyba mam prawo zapytac w takiej sytuacji?
Poznajmy te fakty? ;)
[/quote]
A to przepraszam.

[quote name='marko3T' timestamp='1384809828' post='2996336']
Badałem temat, nie tak prosto wejść na rynek. Sklepy dorzucają takie marże, że ciężko być konkurencyjnym tym bardziej że nie ma sie znanego logo, w gazetkach o firmie nie piszą, takie no name nie dające profitów handlowcom nie będzie "promowane". Walory soniczne w twardym handlu nie mają znaczenia lub inaczej schodzą na dalszy plan.
[/quote]

To temat na odrębną dyskusję, nie mniej... żółci dają radę.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

[quote name='Stasiop' timestamp='1384845829' post='2996528']
[/quote]

[quote name='palton' timestamp='1384635450' post='2994667']
"W skład systemu audiostereo.pl wchodził wzmacniacz mocy PX-1, którego wnętrze można było zobaczyć w pełnej krasie. Tak dobrze, naprawdę często, nie wyglądają nawet drogie, high-endowe klocki."
"Gramofon z drugiego pokoju audiostereo.pl, niestety nie znam jego nazwy. Ale wygląda pięknie."
[/quote]

Stasiop, zajmij się nauką czytania zamiast kablami usb z pożytkiem dla wszystkich.

Ja juz skończyłem z tematem.
Raz na zawsze.

fakt jest taki, że jeśli jesteśmy wokół czegoś skupieni to wokół audiostereo.pl
zakładałem konto na audiostereo jak faktycznie było to forum niezależne, tak mi się wtedy wydawało
po przejęciu przez jozwę jakoś ciężko mi się tu pisze
ale niech tam, taki duch czasów
że portale muszą się utrzymać i generować zyski
tylko przeraża mnie ta ilość reklam jaka jest na audiostereo
a skoro już tak się dzieje to niech jozwa dorzuci trochę na składkę na pokoje i wydaje mi się że będzie good

>twonk
cholera, chyba, że zrobiłem wtopę? i napisałem nieprawdę ... skołowałeś mnie

tak czy inaczej forum "trochę" inaczej wygląda jak dobrych kilka lat temu, za czasów Lukar-a,
ale fajnie jest tu poczytać i podyskutować :)

• Użytkownicy+

Jeśli Radwańska bierze udział w turnieju, to figuruje jako Polka, bo pochodzi z tego kraju. Obojętnie, czy kraj ją sponsoruje, czy nie.

jodel>> forum wykupiła firma Site z Olsztyna. Jozwa był naczelnym redaktorem i moderatorem. Teraz z braku czasu, jest redaktorem - wolnym strzelcem.

[quote name='palton' timestamp='1384895817' post='2997222']
Jeśli Radwańska bierze udział w turnieju, to figuruje jako Polka, bo pochodzi z tego kraju. Obojętnie, czy kraj ją sponsoruje, czy nie.
[/quote]to na prawdę nie potrzeba być nadmiernie lotnym, by pojąć o czym pisze Masza
a jeśli ktoś jest innego zdania, to wróć do #435

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Życie jest takie, że pieniądze nalezy zarabiac aby je potem wydawać.
W każdej sytuacji jeden zarabia a drugi wydaje.
Nie ma co się obrażać na istnienie wolnego rynku i rządów pieniądza. A taką tendencję widzę.
Nie da się zrobić dużego forum bez kasy, a forumowicze muszą sie pogodzić z przenikaniem tego aspektu do ich zameczków.
Oczywiście o ile jest wspólna umowa o nie reklamowaniu tego , czy tamtego, to należy umowy przestrzegać.
Ale widzę, że na kanwie niereklamowania kogoś tam wywiązała się dyskusja o "niezależności od świata zewnętrznego" - ot wymachiwanie szabelką przez małorolnego szlachcica.

• Moderatorzy

Przepraszam, że ze sporym opóźnieniem - ale dzień po AS wyjechałem z Polski i nie miałem dostępu do internetu. Chciałem wszystkim organizatorom podziękować za włożony trud. Gdy pojawiła się informacja, że w tym roku nie ma kasy na pokój i trwa zbiórka na jakąś klitkę, zastanawiałem się w ogóle czy się wybierać na AS (pokój DIY jest dla mnie najważniejszym punktem AS, na inne sprzęty z typowych wystaw raczej mnie nie stać, a sprzęt DIY które mogę posłuchać, a następnie znaleźć projekt na forum i wykonać samemu jest dla mnie bardzo cenne). Jednak się pojawiłem i nie żałuję - wg. mnie, w stosunku do tamtego roku progres w każdym aspekcie - sprzęty lepiej dobrane, grało ogólnie lepiej, mimo tego, że pokoiki malutkie, to jednak tłok rozkładał się na dwa pokoje, więc summa summarum było luźniej niż w tamtym roku. Wszystko wyglądało bardziej profesjonalnie, nie wyczuwało się tyle "improwizacji" co w tamtym roku.
] Jęśli chodzi o sprzęty, największe wrażenie zrobił na mnie gramofon Zwykłego Druta, oraz wzmak Jaskiniowca inspirowany projektem Accu. Kolumny Twonka nie traktowałem jako DIY, bo to dla mnie więksi profesjonaliści, niż niektórzy komercyjni producenci - więc tu wiedziałem, że poprzeczka będzie postawiona bardzo wysoko, niestety kilka m2 dla nich więcej by się przydało - ale taki komfort by grać w dużych salach, miało tylko kilku wystawców z całego AS więc chyba nie ma co narzekać. Pozdrowienia!

-----------------

..."Obyło się także bez dudniącego basu, co jest o tyle istotne, że nie było go mało! I nie był mały!''...
tia, Pan Michalczyk to potrafi :) przeczytam ten tekst jeszcze 2 x i ulegnę sugestii, że pokoiki w Sobieskim to ta akustyka do jakiej powinienem dążyć :D

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

[quote name='mamel' timestamp='1385934767' post='3009045']
..."Obyło się także bez dudniącego basu, co jest o tyle istotne, że nie było go mało! I nie był mały!''...
tia, Pan Michalczyk to potrafi :) przeczytam ten tekst jeszcze 2 x i ulegnę sugestii, że pokoiki w Sobieskim to ta akustyka do jakiej powinienem dążyć :D
[/quote]

Janek
Nie mogłem sie do Ciebie dziś dodzwonic na domowy.
Wiem,wiem-byłeś na Andrzejkach i napisałeś coś tam,coś tam.

• Użytkownicy+

[quote name='EMiL' timestamp='1385924291' post='3008800']
Laurka wystawiona Twonkowi i misiomorowi:
[url="http://highfidelity.pl/@main-1870&lang="]http://highfidelity.pl/@main-1870&lang=[/url]
[/quote]
Jestem zaskoczony, tak pozytywną opinią. Zgadzam się z nią (dyskusyjny bas, dudnił w niektórych konfiguracjach, ale nie zawsze), jednak dziwi mnie, że High Fidelity tak szczerze opisuje niekomercyjny pokój. Przecież dopiero co ucichły głosy, że redaktorzy piszą pozytywnie jedynie o tych, których muszą pochwalić...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.