Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Logiczne . Jeżeli sprzęt okaże się "crapem" to nie strzelisz sobie w stopę i nie napiszesz ,że nim jest . Jeżeli byś to zrobił to nigdy byś tego nie sprzedał . Życzę Ci jak najlepiej bo sam bardzo cenie twórców i wirtuozów sprzętu audio ,ale czy ten "malarz" jest wiarygodny ? Bardzo bym chciał posłuchać DAC-ów za 3000zł i kolumn za wiele więcej .

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No jednak masz inną logikę niż ja.

Jak sprzęt nie spełni moich oczekiwań to mogę go nie kupować. A cały czas ma zestaw dzielony który mam oddać Panu Darkowi.

Więc jakiś zastaw oprócz umowy mam :-)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Masz rację obudowy raczej nie. Ale jest tak solidna, ze pewnie z chęcią, tanio, z pomiarami, szybko, z dożywotnią gwarancją, mi ją zabuduje ktoś z forum.

Sądząc po ilości krytycznych i fachowych wpisów kolegów, nie będę miał żadnego problemu z wyborem fachmana który mi zapewni dźwięk marzeń.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Na pewno. W to nie wątpię.

Jak się popatrzy na konstrukcje w dziale DIY to czasami aż ślinka leci.

Za sam wygląd duże brawa.

Ale patrząc na ten wątek to należy sądzić że 90% uważa się za niesamowitych fachowców z wieloletnią praktyką.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Przecież ja w najmniejszym stopniu na zamierzam umniejszać umiejętności gości z DIY.

Pisze poważnie o moim dla nich podziwie. Moja wiedza i praktyka przy nich jest ZEROWA. Mam tego świadomość i potrafię o tym otwarcie pisać.

Natomiast sam chyba przyznasz, że fachowcy z działu WPK to trochę inny przedział.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nic straconego. Mam jeszcze drugi system.

Jak masz namiary na kogoś kto w cenie około 5tzł zrobi mi paki na 30cm przetworniku, lepiej grające od Infinity Kappa 8.2i to chętnie bym je kupił.

Ja po prostu takich wykonawców nie znam.

Edytowane przez HQ150

HQ , zdaje się że czekasz na sprzęt kilka miesięcy więcej niż wątek. Czy możesz szczerze, ale naprawdę szczerze napisać : nie wk... wia Cię to ? Pomińmy jak to gra, czy naprawdę czujesz to co wypisujesz w tym wątku?

Przecież HQ założył ten i bliźniaczy wątek w stereo, jak myślisz, po co?

Jestem ciekaw jak wyjdą te kolumny, z tego co pisze HQ to paki będą prima sort. Może gdyby zaaplikować do nich sensowne przetworniki i dostosować do nich objętość oraz zaprojektować zwrotkę to kto wie...:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

HQ , zdaje się że czekasz na sprzęt kilka miesięcy więcej niż wątek. Czy możesz szczerze, ale naprawdę szczerze napisać : nie wk... wia Cię to ? Pomińmy jak to gra, czy naprawdę czujesz to co wypisujesz w tym wątku?

Ale przecież ja sam w tym temacie piszę o tym, że tym razem u mnie, Pan Darek z terminem przegiął maksymalnie.Oczywiście, że nie jest to dla mnie miła i sympatyczna sytuacja.

Kappy pojechały już do nowego właściciela a ja nie ma na czym grać. Ale nie będę w każdym poście pisał o tym samym.

Ale jak pytasz to faktycznie już bardzo chciałbym mieć nowy system u siebie. I w przypadku jakiegoś nowego zamówienia na pewno wezmę pod uwagę realizację tego.

To jasne. Jeśli doczekam się wreszcie na moje stereo to wyjdę na tym dobrze. Pan Darek za ogromną obsuwę daje też sporo od siebie. W cenie samych pak, mam mieć większe konstrukcje niż na początku chciałem plus ośmiokanałowe pre i ośmiokanałową końcówkę mocy. Jasne jest również to, że nie zaakceptowałbym stylistyki i wykonania pak Bobonerka, które miałem ostatnio u siebie okazję posłuchać. Ale już dźwięk jaki dają tak.

Dlatego sam muszę się męczyć z zamawianiem u stolarza, żeby mieć wykonanie skrzynek na wysokim poziomie.

Nie chcę na nowe zabawki wydawać kilkunastu-kilkudziesięciu tysięcy zł. Chcąc zaoszczędzić podjąłem ryzyko. Czy było warto dowiem się chyba już niedługo.

I Wy też, bo szczerze podzielę się opisem wrażeń, zdjęciami, jak również już teraz zapraszam zainteresowanych na odsłuch. Ja mam małe doświadczenie ale chętnie wysłucham opinii osób które naprawdę na audio się znają. Chętnie też posłucham czegoś innego dla porównania.

• Moderatorzy

Ale przecież ja sam w tym temacie piszę o tym, że tym razem u mnie, Pan Darek z terminem przegiął maksymalnie.Oczywiście, że nie jest to dla mnie miła i sympatyczna sytuacja.

Kappy pojechały już do nowego właściciela a ja nie ma na czym grać. Ale nie będę w każdym poście pisał o tym samym.

Ale jak pytasz to faktycznie już bardzo chciałbym mieć nowy system u siebie. I w przypadku jakiegoś nowego zamówienia na pewno wezmę pod uwagę realizację tego.

To jasne. Jeśli doczekam się wreszcie na moje stereo to wyjdę na tym dobrze. Pan Darek za ogromną obsuwę daje też sporo od siebie. W cenie samych pak, mam mieć większe konstrukcje niż na początku chciałem plus ośmiokanałowe pre i ośmiokanałową końcówkę mocy. Jasne jest również to, że nie zaakceptowałbym stylistyki i wykonania pak Bobonerka, które miałem ostatnio u siebie okazję posłuchać. Ale już dźwięk jaki dają tak.

Dlatego sam muszę się męczyć z zamawianiem u stolarza, żeby mieć wykonanie skrzynek na wysokim poziomie.

Nie chcę na nowe zabawki wydawać kilkunastu-kilkudziesięciu tysięcy zł. Chcąc zaoszczędzić podjąłem ryzyko. Czy było warto dowiem się chyba już niedługo.

I Wy też, bo szczerze podzielę się opisem wrażeń, zdjęciami, jak również już teraz zapraszam zainteresowanych na odsłuch. Ja mam małe doświadczenie ale chętnie wysłucham opinii osób które naprawdę na audio się znają. Chętnie też posłucham czegoś innego dla porównania.

Szkoda, że pewnie masz spory pokój odsłuchowy (sądząc po Kappach) bo pożyczył bym Ci jakieś monitorki które mi stoją i się kurzą, przynajmniej byś miał na czym słuchać... Nie chce oceniać Twojego zakupu ale, abstrahując już od całej historii i jakości tych nowych głośników (jak już przybędą), to czemu sprzedałeś tak szybko kappy? Jeżeli ktoś 5 raz z rzędu okłamuje Cię z terminem, to za 6 razem mu uwierzyłeś? No i nie chciałeś porównać jednych głośników do drugich? Mi na przykład ciężko uwierzyć, że głośnik Car audio za 100 zł w przypadkowej obudowie zagra lepiej niż, te kappy... http://allegro.pl/glosnik-woofer-25cm-300-watt-peiying-py-pa-250f4-i2970500596.html

Na aukcji są podane wymiary głośnika - zwróć uwagę na wielkość samego magnesu i porównaj je z głośnikami Ushera czy Scana... Pozdrawiam.

-----------------

Jeżeli ktoś 5 raz z rzędu okłamuje Cię z terminem, to za 6 razem mu uwierzyłeś?

Bo kłamstwo powtórzone n-ty raz przyjmuje rangę prawdy?

Sorry ale nie mogłem się powstrzymać ;) Obserwuję wątek z zapartym tchem!

Gość Gosc

(Konto usunięte)

A bo to panowie był całkiem inny temat.

Kappy u mnie usłyszał bardzo dobry kolega i kazał ma takie same dla niego załatwić. W idealnym stanie jak moje i do tego jasne.

Rok szukałem. Na forum pytałem. I było ciężko. I w międzyczasie Pan Darek zaproponował zrobienie kolumn dużo lepszych niż Kappy.

A skoro już dwa razy się przekonałem co do brzmienia jego elektroniki, to postanowiłem, że w temacie kolumn też mu zaufam. No i Kappy obiecałem koledze moje.

A temat moich się nieprzyzwoicie ciągnie więc w efekcie zostałem bez kolumn. Jak obiecałem to nawet jakbym mojego zamówienia nie dostał, to i tak swojej obietnicy bym dotrzymał. Miejmy nadzieje że pod koniec tygodnia znowu będe miał zadowoloną minę.

Miejmy nadzieje że pod koniec tygodnia znowu będe miał zadowoloną minę.

Jeśli zagra. Dobrze, że jest chociaż nadzieja.

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

• Moderatorzy

A jasne, że jest.

Ostatnio słuchałem u siebie tych wyśmiewanych kolumn Bobonerka.

Powinno być dobrze.

A co, może nie słusznie obśmiewanych? No może tak, bo to nie jest śmieszne tylko smutne raczej... Przecież "konstruktor" zbił jakąś skrzynie, w której miały docelowo znaleźć się całkiem inne przetworniki, a później wkręcił to Chińskie cudo techniki audio, wystające po 1 cm z każdego boku... Bo nie uwierzę, że był to zabieg celowy - zrobić za mały front. I jeszcze z prawej strony głośnik przykręcony jest w krętem, a z lewej już nie. Większą finezją wykazują się niektóre Altusy z głośnikami car-audio pokazywane w "znaleziska ebay allegro" bo przynajmniej głośniki dopasowane do frezu w obudowie. Jak z taką samą pieczołowitością wykonana jest zwrotnica - to współczuje tego słuchać.

-----------------

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Szkoda, że pewnie masz spory pokój odsłuchowy (sądząc po Kappach) bo pożyczył bym Ci jakieś monitorki które mi stoją i się kurzą, przynajmniej byś miał na czym słuchać...

Dzięki za dobre chęci. Mam na szczęście pokój kinowy gdzie stoją Infinity RSIIIb zasilone z ASR Emittera 1. Więc tragedii też nie ma.

Na aukcji są podane wymiary głośnika - zwróć uwagę na wielkość samego magnesu i porównaj je z głośnikami Ushera czy Scana... Pozdrawiam.

Ja mam mieć inne basowce. 2xPA300F4 i dodatkowo od frontu Beyma HP10.

Edytowane przez HQ150

Mam wrażenie, że bardzo mocno zatęsknisz za tymi kappami.

Dla mnie albo wątek ma charakter promocyjny lub naprawdę nie dostrzegasz pewnych zasad.

Jakość przetworników = jakość dźwięku. Obecnie wygląda to tak, że kolumny będą na bardzo tandetnych głośnikach.

Z tego co pamiętam do wydania miałeś 10k zł i będziesz miał kolumny na głośnikach car audio.

Bez złośliwości ale z u Ciebie to jak odmiana Syndromu sztokholmskiego oni sympatyzowali z oprawcą, zaś Ty sympatyzujesz z osobą która robi Cię na kasę. Jeszcze trochę racjonalizacji skoro ów Pan dobrał takie głośniki, pewnie nie są takie złe jak mówią. No i mamy fana kolumn które zaraz po zapłacie będą warte 10% tego co zapłaciłeś.

Generalnie życzę powodzenia.

• Moderatorzy

Dużych różnic chyba między nimi nie ma. Pomysł głośnika basowego z golfa III spod dyskoteki, plus głośnik szerokopasmowy i kopułka - pewnie jakaś poniżej stówy... Jakoś ta koncepcja do mnie nie przemawia... Czasami są głośniki wyjątkowo odbiegające od ogólnie przyjętych kanonów - np. grajpudła - i pewnie jest grupa ludzi będącymi zwolennikami takiego dźwięku, mi to jak one grają się nie podoba, ale przynajmniej są wykonane starannie i mają określoną w cenniku wartość, są powtarzalne, zawsze je później można sprzedać... Ale takich dziwnych głośników nie kupuje się nigdy w ciemno, bo nie bez powodu są to rzadko stosowane koncepcje... Nie traktuj tego jako atak personalny, bo nic do Ciebie nie mam, ale patrząc z boku to ciężko nie odnieść wrażenia, że Darkul robi Cię w konia. Gdybyś pokazał zdjęcia tych głośników na elektrodzie i powiedział, że je zrobiłeś i masz 15 lat to może by to jakoś przeszło bez śmichów-chichów, ale jako produkt komercyjny to wygląda jak mało śmieszny żart... Nie wiem czy Darkulowi już tak woda sodowa do głowy uderzała, że po sukcesie kilku wzmacniaczy (ponoć niezłych) to uważa, że teraz każdy wytwór audio, spod jego ręki zagra jak za dotknięciem magicznej różdżki, nawet jeśli te głośniki wyglądają (zarówno wizualnie obudowa jak i koncepcyjnie - dobór przetworników) jak pomieszanie kubizmu z impresjonizmem?

-----------------

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Jeśli dobrze zrozumiałem to głośniki z obudowami wyjdą 5 tyś.

A no to super dil, tym bardziej, jeśli ja dobrze zrozumiałem, to obudowy musiał sobie sam załatwiać we własnym zakresie.

Wybulić pięć kawałków za komplet głośników wartych w sumie tysiaka, to interes życia po prostu.

No chyba że ten preamp i końcówki są wliczone w cenę, tylko jakoś nie chce mi się w to wierzyć...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość Gosc

(Konto usunięte)

A no to super dil, tym bardziej, jeśli ja dobrze zrozumiałem, to obudowy musiał sobie sam załatwiać we własnym zakresie.

Wybulić pięć kawałków za komplet głośników wartych w sumie tysiaka, to interes życia po prostu.

No chyba że ten preamp i końcówki są wliczone w cenę, tylko jakoś nie chce mi się w to wierzyć...

To uwierz.

Nie wiem skąd bierzecie wiedzę na temat tego, że mnie kolumny będą 10tzł kosztowały?

One będą mnie kosztowały tylko trochę więcej niż dostałem za Kappy. Oczywiście Darkulowi za paki płacę o tyle mniej ile mnie stolarz skasuje za skrzynki. To chyba logiczne i jasne.

A wymiana obecnego systemu dzielonego na aktywny, ośmiokanałowy miała się wiązać z małą dopłatą. Ale tak jak się umawialiśmy z Panem Darkiem byłem do tej dopłaty zobowiązany gdyby mi dostarczył system do 7-mego. Nie zdążył i teraz już nie muszę nic dopłacać.

A czy jednak dopłacę i ile to już zależy od tego kiedy u mnie sprzęt zagra i jak.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.