Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcę go zabić czy połamać ,ale odpowiednio zmotywować do bycia w porządku wobec drugiego człowieka .

Ciekawe. Pisałeś o wózku inwalidzkim. Widze taka moda.

Niedawno jeden orzeł chwalił się jak to z kolegami z USSR windykował należności i jaki był skuteczny...

Jeśli chcesz żyć wg praw dżungli, to proszę bardzo, osobisty wybór. Ja zachowuję własne wartości i standardy moralne i nie zgadzam się na to, by dżungla kształtowała mnie. A Ty narzekasz na zły świat po czym postępujesz dokłądnie jak najgorsze szumowiny i jeszcze szukasz usprawiedliwienia, że inni też tak robią, że trzeba tak aby przeżyć. Polecam zacząć kraść, bo inni kradną, oszukiwać, bo Ciebie ktoś oszukał, etc.

Ja jestem w szoku, że można namawiać do pobicia kogoś za kasę i jeszcze znaleźć poklask na forum.

W ogóle proponuję Wam zwołać 'Lotne brygady windykacyjne forum AS' i w czynie społecznym wprowadzać sprawiedliwość ludową. Dostaniecie gwiazdy szeryfa z kartofli strugane i będziecie bohaterami.

Tyle, że są na to paragrafy (podżeganie do przestępstwa), więc radzę liczyć się z konsekwencjami, jeśli nie moralnymi to chociaż prawnymi.

Powrót po dłuższej przerwie...

Ty chyba nie rozumiesz o co mi chodzi i próbujesz mi coś wmówić czego nie robię .

Czasami takiemu oszustowi jak kulesza brakuje motywacji ,aby być uczciwym człowiekiem . Niektóre środki mogą mu w tym pomoc . Jest to szczera rozmowa w cztery oczy .

"A Ty narzekasz na zły świat po czym postępujesz dokłądnie jak najgorsze szumowiny i jeszcze szukasz usprawiedliwienia, że inni też tak robią, że trzeba tak aby przeżyć. Polecam zacząć kraść, bo inni kradną, oszukiwać, bo Ciebie ktoś oszukał, etc.

Z tego co napisałeś wynika .... dymajcie mnie jestem uczciwy i postępuje zgodnie z prawem ( nie chcę Ciebie obrazić ,ale tak to wygląda ) . Wcześniej juz Ci napisałem ,że nie żyjemy w idealnym świecie . Więc czasami człowiek musi sam zadbać o swoje dobro ponieważ prawo i system ma go w dupie . Ba takie prawo chroni właśnie takich jak Pan środa i dlatego jest taki pewny siebie .

Inny przykład . Ktoś robi włam do twojego mieszkania . Co robisz ?

1. Czekasz przed domem i jak uczciwy obywatel zdzwonisz na policję i nie podejmujesz interwencji

2. Idziesz i sam wymierzasz sprawiedliwość

Ja wybieram opcje nr 2 a Ty nr 1 . To jest ta różnica miedzy nami .

To jest ponoć wolny kraj wiec szanuje Ciebie i twoje stanowisko w tej sprawie .

Edytowane przez Szogunwawa

Jest mały problem. Bo, jesli ofiara da 2 tys. temu za najemnikowi za "odwórcenie nauki" to pierwotny zleceniodawca sam wyląduje na wózku. Lepszy biznes to lepszy biznes. A jak można za to samo zarobic trzy a nie jeden tysiąc.

Ztesztą, najemnicy taki biznes doskonale znają.

Panowie,

Zrozumcie HQ150: zainwestował już swoje i chciałby koniec końców mieć swój sprzęt, już nieważne ile zapłaci, ale niech ten kołowrotek się już skończy.

Ja mu bardzo kibicuję i założę się, że jak kiedyś dorwie D.K. w swoje ręce, to ..... :o)

Mimo, że Darkul jest może niezłym konstruktorem, to obawiam się, że naciągaczem również.

Kiedyś rozmawiałem z nim o kupnie integry, był dość przekonywujący, ale jednocześnie mocno chaotyczny w sowich wypowiedziach.

Wiecie czemu stwierdziłem, że facet jest niepoważny?

Rozmawialiśmy o cenie 5 tys. zł za integrę z wbudowanym pre phono.

Dobry miesiąc po naszej rozmowie i wymianie maili, zadzwonił do mnie i powiedział, że zmienia stragtegię marketingową (sic!) i będzie oferował ujednolicony wyrób (integrę) w stałej, nowej cenie 8 tys. zł. Jako, że juz jesteśmy dogadani na cenę 5 tys. zł, która to już niebawem będzie nieaktualna, to gotów jest mi jeszcze zrobić wzmacniacz w tej cenie. Ale muszę mu szybko wpłacić zaliczkę, a najlepiej całość kwoty, to wtedy szybciutko weźmie się za robotę.

Pomyślałem sobie wówczas, że chyba sobie ktoś tu z kogoś robi sobie jaja i grzecznie mu podziękowałem.

Tak więc, obawiam się, że pomimo kilku udanych transakcji, stary dobry Darkul lubi komuś czasem wyciąć niezły numer.

"Tynk pożera dźwięk" 747

Wiecie czemu stwierdziłem, że facet jest niepoważny?

Rozmawialiśmy o cenie 5 tys. zł za integrę z wbudowanym pre phono.

Dobry miesiąc po naszej rozmowie i wymianie maili, zadzwonił do mnie i powiedział, że zmienia stragtegię marketingową (sic!) i będzie oferował ujednolicony wyrób (integrę) w stałej, nowej cenie 8 tys. zł. Jako, że juz jesteśmy dogadani na cenę 5 tys. zł, która to już niebawem będzie nieaktualna, to gotów jest mi jeszcze zrobić wzmacniacz w tej cenie. Ale muszę mu szybko wpłacić zaliczkę, a najlepiej całość kwoty, to wtedy szybciutko weźmie się za robotę.

Pomyślałem sobie wówczas, że chyba sobie ktoś tu z kogoś robi sobie jaja i grzecznie mu podziękowałem.

Zmienia strategię, taa, kasy potrzebował na gwałt to i szukał jelenia. Po tym poście nie mam już wątpiwości, że to krętacz i naciągacz.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

EmilioE,

tak naprawdę wolno Darkulowi proponować takie ceny jakie mu się podobają, wolna wola kupującego, wolny rynek, to nie jest sklep. Ale masz rację, kupujący przepłacający, gdy się o tym dowie, to może go szlag trafić, a Pan Darek lubi bajki opowiadać, np. tu oficjalnie na forum - kolumny za 18 tys., już widzę tych kupujących. Ta integra, o której piszerz kosztuje - 10400 lub 13100 (to moje ceny), 8 tys - wersja dla Ciebie, a np. lulu ? sprzedający za 3800 zł? no chyba nie kupił tej integry więcej za niż 5 tys. Te wysokie ceny to podaje tylko darkul, jak widzisz na forum nikt z kupujących o cenach nie pisze.

Naprawdę trzymałem kciuki za Darkula, ale to podejście, takie co by nie mówić cygańskie i te olewanie klientów, całkowicie psuje jego obraz.

Damjan,

To mocno już poszedł z cenami do góry ;o)

Biorąc pod uwagę fakt, iz opisane zdarzenie miało miejsce we wrześniu, to faktycznie...

Ale tak na marginesie, wszystkie sprzęty, wszystkich marek na jesieni zdrożały okropnie - 10-15%.

Mnie to oburza - widać, jak co 2 miesiące ceny rosną o 400-600 zł.

Czy oni sobie wszyscy z nas jaja robią?

"Tynk pożera dźwięk" 747

No właśnie , kupić drogo sprzedać tanio . Biznes is biznes. I cytat "jest znanym konstruktorem " . Na opinie pracujesz latami a wystarczy parę razy przyciąć w juja i jesteś .......

http://allegro.pl/zagra-kulesza-dac-pre-amp-i3072066063.html

Edytowane przez Szogunwawa

No właśnie , kupić drogo sprzedać tanio . Biznes is biznes. I cytat "jest znanym konstruktorem " . Na opinie pracujesz latami a wystarczy parę razy przyciąć w juja i jesteś .......

http://allegro.pl/zagra-kulesza-dac-pre-amp-i3072066063.html

akurat, gdybym nie miał już integry, to ten zestaw za 3 tys wziąłbym w ciemno, oczywiście z perspektywy wcześniejszego poznania wzmacniaczy zagry, myślę, że nawet za 5-8 tys spokojnie bym kupił...żeby mnie dobrze rozumiano - naprawdę warto,...ale kupić a nie zamówić

HQ, a nie prościej postraszyć wykonawcę pójściem do Urzędu Skarbowego i pokazaniem tych wszystkich umów i kopi przelewów z tytułu umowy o dzieło? Wizja wizyty smutnych panów z okazji nieodprowadzenia podatku i prowadzenia niezarejestrowanej działalności gospodarczej jest naprawdę o wiele bardziej przekonywująca niż 33 strony molodramatu na forum.

A zrobienie kolumn za 5 koła na głośnikach robionych na tratwie pod Pekinem przez zezowatego chińczyka i rozprowadzanych w Polsce pod własną marką Peying przez hurtownię bodajże Lechpol, zajmującą się mydłem i powidłem normalnie mnie rozwala.

Naprawdę mi Ciebie szkoda.

myślę, że nawet za 5-8 tys spokojnie bym kupił...żeby mnie dobrze rozumiano - naprawdę warto,...ale kupić a nie zamówić

kiedyś były zdjęcia

środek nie wyglądał lepiej niż outside

więc?

ja wiem że dźwięk się sam obroni - ale czy długo?

:)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Tyle, że są na to paragrafy (podżeganie do przestępstwa), więc radzę liczyć się z konsekwencjami, jeśli nie moralnymi to chociaż prawnymi.

mozesz mi powiedziec jakie masz sposoby na nieuczciwych jegomosci?

zalozmy ze ktos nie rozliczyl sie z toba z 10000 pln?

ot tak - mowi ze nie ma teraz i ze odda pozniej. i tak od powiedzmy trzech lat...

co jest wierutna bzdura bo jak by mial ochote oddawac to by oddawal po 100 - 200pln miesiecznie ale by oddawal...

umowy nie masz bo zalatwiales wszytsko " na twarz" bo to twoj "kolega" byl... i znales go przeciez niby juz jakies czas...

bardzo jestem ciekawy

Wizja wizyty smutnych panów z okazji nieodprowadzenia podatku i prowadzenia niezarejestrowanej działalności gospodarczej jest naprawdę o wiele bardziej przekonywująca niż 33 strony molodramatu na forum.

to jest dobra mysl - oni potrafia popsuc samopoczucie

Edytowane przez mateuszek

akurat, gdybym nie miał już integry, to ten zestaw za 3 tys wziąłbym w ciemno, oczywiście z perspektywy wcześniejszego poznania wzmacniaczy zagry, myślę, że nawet za 5-8 tys spokojnie bym kupił...żeby mnie dobrze rozumiano - naprawdę warto,...ale kupić a nie zamówić

Wyżej zaznaczyłem błędne stwierdzenia, które mimo ukazania jaki ten nasz...a raczej Wasz król jest nagi, są cały czas powielane. Jeśli głośniki, będące podstawą wstydu u 18-latków co dopiero odebrali prawko w 100% sfinansowane przez rodziców, to tak na chłopski rozum: co musi instalować w reszcie sprzętu? Ktoś widział od środka? A czy mogę wysłać Zagrę do wielkich korporacji, aby skopiowali tą myśl, to cudo?

Jak każdy zainteresowany działa wedle zasady z cytatu wyżej - "wziąłbym w ciemno --> myślę --> naprawdę warto" to konstruktor raczej bez obaw może spać spokojnie, zleceń nie ubędzie, a nawet taki szum spowoduje napływ papierków z Władkiem Jagieło na awersie.

"Nieważne co piszą, byleby nie przekręcili nazwiska"

A ja bym w ciemno obszedł szerokim łukiem, bo nie lubie mos-fet'ów jako tranzystory mocy.

Dowcip polega na tym, że damjan by wziął, ale nie w ciemno, bo już ma końcówki zagry i wie jak grają. :)

Darkul, tylko nie badz frajer i nie zrob zadnych kolumn tym razem, na co Ci to, tylko sie napracujesz bezpotrzebnie (rob dalej fotki, klienci to lubia). HQ kupi sobie nowe paczki w jakims salonie, mysle, ze stac go na to, tylko wez go jeszcze skasuj za wskazanie sklepu, zaplaci z usmiechem ;"))

I pamietaj, kazda krowe mozna doic wiele razy, byle tylko widziala trawe od czasu do czasu (albo chociaz jej zdjecia ?).

HQ, a nie prościej postraszyć wykonawcę pójściem do Urzędu Skarbowego i pokazaniem tych wszystkich umów i kopi przelewów z tytułu umowy o dzieło?

Po pierwsze nie wiadomo czy są jakiekolwiek umowy, a po drugie to ciekawe czy HQ zapłacił podatek od kupna dotychczasowych sprzętów. Jak US zacznie grzebać w umowach to nie wiadomo w którą stronę to pójdzie.

Coś mi się zdaje, że HQ dostał jakąś "propozycję" od Darka i dlatego przestał się odzywać.

Albo ultimatum, np: jak napiszesz jeszcze jednego posta to Ci mogę zrobić... listę kondów żebyś wiedział co sobie dalej kupić.

p.s. podobno jesteśmy "passe" tzn. Ci co jeszcze nie zostali zbanowani w tym wątku, tzn. ja trochę mniej bo dostałem bana ale coś jakbym dostał rozgrzeszenie:) Tak pisali w innym wątku , tylko nie jestem pewien czy na pewno pisali czy ten watek był tylko projekcją mojej wyobraźni.

A ja bym w ciemno obszedł szerokim łukiem, bo nie lubie mos-fet'ów jako tranzystory mocy.

Dowcip polega na tym, że damjan by wziął, ale nie w ciemno, bo już ma końcówki zagry i wie jak grają. :)

a grają naprawdę przyzwoicie, za 3 tys. gość sprzedaje DAC + wzmacniacz, na pewno warto kupić

Wyżej zaznaczyłem błędne stwierdzenia, które mimo ukazania jaki ten nasz...a raczej Wasz król jest nagi, są cały czas powielane. Jeśli głośniki, będące podstawą wstydu u 18-latków co dopiero odebrali prawko w 100% sfinansowane przez rodziców, to tak na chłopski rozum: co musi instalować w reszcie sprzętu? Ktoś widział od środka? A czy mogę wysłać Zagrę do wielkich korporacji, aby skopiowali tą myśl, to cudo?

Jak każdy zainteresowany działa wedle zasady z cytatu wyżej - "wziąłbym w ciemno --> myślę --> naprawdę warto" to konstruktor raczej bez obaw może spać spokojnie, zleceń nie ubędzie, a nawet taki szum spowoduje napływ papierków z Władkiem Jagieło na awersie.

"Nieważne co piszą, byleby nie przekręcili nazwiska"

januss73 wyjaśnił co miałem na myśli, a wyraziłem się trochę nieprecyzyjnie. Uściślając więc, wiem jak grają integry Darkula, mam o nich dobre zdanie, Ty ich nie słyszałeś, w związku z tym nie możesz ich ocenić, rozumiem jednak Twoją opinię na temat sprzętu darkula, który Twoim zdaniem stosuje tanie i niemające uznania w świecie audio elementy. Ale ten punkt widzenia odnieść można jedynie do ceny wyrobu - powinien być tani, tylko, że to rzecz względna, bo konstruktor może wyceniać swój sprzęt tak jak chce, a wolną wolą kupującego jest to zaakceptować. Mnie np. W OGÓLE nie obchodzi z czego zbudowany jest sprzęt audio, biorę pod uwagę tylko jakość dźwięku oraz cenę. Ty zakładasz (raczej słusznie), że im droższe komponenty, tym lepszy sprzęt, a to nie zawsze jest prawdą. Darkul robi sprzęty bardzo małym kosztem, Ameryki nie odkryłem, ale wzmacniacze grają dobrze, moje kolumny mnie jednak nie zadowoliły do końca, za te 8800 mógłbym je zaakceptować, gdyby nie tragiczna jakość wykonania - brzęczący głośnik, którego w żaden sposób nie mogłem na trwałe przykręcić, odklejający się korek.

Czy mnie oczy nie mylą?

Ktoś chce kogoś posadzić za niewywiązywanie się z umów na wózku inwalidzkim?

Ludzie czyście oszaleli?

Najgorsze, że taka postawa została solidnie zaplusowana:-(

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

a grają naprawdę przyzwoicie, za 3 tys. gość sprzedaje DAC + wzmacniacz, na pewno warto kupić

Nie twierdzę, że nie, ale ja nie lubie szumu mosów, niektórzy doszukują się w tym brzmienia lampy, ja nie. No i ta świadomość jaką pojemność bramki trzeba przeładować. Odbiór audio to też autosugestia niestety. ;)

Mnie np. W OGÓLE nie obchodzi z czego zbudowany jest sprzęt audio, biorę pod uwagę tylko jakość dźwięku oraz cenę

I to jest błąd. Zakładając nawet, że sprzęt spełnił twoje oczekiwania słuchowe. Choćby transformator. Wsadzisz lichy, dasz pare razy czadu dobrze go obciążając i może zacząć pierdzieć. Po tym jak już trafo zacznie pierdzieć okazać się może że peyingi zaczynają się rozklejać. (czytałem gdzieś na forum, że to prawdopodobne) Albo taki szerokopasmowiec jaki ma wylądować w głośnikach HQ. Ma moc bodajże 40W. A ile % tej wytrzymałości zostanie mu w czasie pracy w OB? Zakładam nie więcej jak połowa. Można aby jeszcze troche powymieniać.

Tak jak ktoś napisał wcześniej , można to załatwić kulturalnie . Urząd skarbowy nie popuści i nie będzie łaskawy jak dojne krowy ( kupujący od Pana środy sprzęt )

Moja rada . Niech zbierze się z 3-4 osoby które kupiły hi-klapy od Pana środy . Niech każdy przedstawi zrzuty ekranu swojej poczty i wiadomości z tym ,że Panem . Zrzuty kont bankowym gdzie w tytule jest zaliczka, zapłata itp . Jeżeli wielki konstruktor sprzedaje klocki za 10 tyś złotych to powinien odprowadzić 2300zł podatku bo przecież jest uczciwy i dobro Państwa jest dla niego najważniejsze . Zapewniam was ,że Skarbowy tylko czeka na takie donosy. Jeżeli proceder trwa kilka lat to nasuwa się myśl , ile tysięcy złotych nie trafiło z tytułu podatku do kasy państwowej . Macie jego adres więc ze znalezieniem Urzędu Skarbowego nie powinno być problemów .

Nie bądżcie bierni i nie olewajcie sprawy . Takich ludzi jak Pan środa trzeba piętnować i nie dopuścić ,aby kolejne osoby były oszukane . Jeżeli nie zareagujecie to ktoś taki jak wy zostanie naciągnięty .

Ten wątek stał się obrzydliwym szambem pokazującym jak w krzywym zwierciadle kto i po co pisze teraz na audiostereo. Nie mówię tu o twórcy wątku ani samym temacie.

Tyle że stał się on teraz polem do pastwienia się nad wszystkim przez pieniaczy i audiofilskich prymitywów. Którzy zakładają że wszystko jest oszustwem wynikającym ze złej woli a konstruktor jakiegoś sprzętu to przestępca który na pewno kradnie i nie płaci podatków, zaś projektowane przez niego urządzenia to syf i szmelc.

Ludzie - czy wy na pewno musicie być zaślepieni nienawiścią do wszystkiego ?

Czy w internecie nie można trzymać pewnego minimalnego chociaż standardu kultury ?

Czy mnie oczy nie mylą?

Ktoś chce kogoś posadzić za niewywiązywanie się z umów na wózku inwalidzkim?

Ludzie czyście oszaleli?

Najgorsze, że taka postawa została solidnie zaplusowana:-(

zadalem wczesnoej pytanie romkowijagodzie -on nie odpisal - moze ty masz jakies inne - alternetywne pomysly?

Ten wątek stał się obrzydliwym szambem pokazującym jak w krzywym zwierciadle kto i po co pisze teraz na audiostereo. Nie mówię tu o twórcy wątku ani samym temacie.

Tyle że stał się on teraz polem do pastwienia się nad wszystkim przez pieniaczy i audiofilskich prymitywów. Którzy zakładają że wszystko jest oszustwem wynikającym ze złej woli a konstruktor jakiegoś sprzętu to przestępca który na pewno kradnie i nie płaci podatków, zaś projektowane przez niego urządzenia to syf i szmelc.

Ludzie - czy wy na pewno musicie być zaślepieni nienawiścią do wszystkiego ?

Czy w internecie nie można trzymać pewnego minimalnego chociaż standardu kultury ?

chyba zajrzałeś tu pierwszy raz, Twoje boleści mogą być szczere, jednak nietrafione.

Może i zajadłość niektórych komentujących jest ponad miarę, natomiast fakty są "autentyczne"

Pan Darek nie płaci podatków

Pan Darek oszukuje klientów

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.