Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

HQ150 zażądał zwrotu kasy po określonych terminach które dawno minęły ale do sądu nie poszedł choć co to dla niego iść do sądu! mały pryszcz. Jakby chciał to by poszedł a inny to by poszedł jakby chciał? :)

Taki miał kurde kaprys żeby po tych terminach dalej się układać bo "jest na prawie" :-)

A prawda jak zwykle dla HQ150 wygląda dokładnie odwrotnie. Bo Darkulowi może skoczyć z rozbiegu na plecy najwyżej. I nawet nie zamierzał się z nim sądzić czego dowodem jest właśnie ten wątek.

Po prostu Darkul kręci nim jak chce. Ale tak poza tym prywatnie to HQ150 jest przecież zwolennikiem samoregulującego się wolnego rynku, który jego już zdążył wyregulować ;)

Muszę Was zmartwić. Niemal z zaskoczenia, ale już dziś odwiedziłem damjana. I musze stwierdzić, że...

Dźwięk, a więc i wzmacniacz ma klasę. Gra z dużą ogładą i najmocniejszym punktem jest naturalna barwa. Samego wzmacniacza nie obejrzałem dokładnie, bo jest w kształcie wysokiego słupka i małej, kwadratowej podstawie. Do tego gospodarz umieścił go za szafką ze sprzętem. Do kompletu jest niewielkich rozmiarów przedwzmacniacz. Ponieważ byłem pierwszy raz i dopiero się poznaliśmy, to zeszło nam się na rozmowie. Na pewno zestaw jest uniwersalny, bo zrobiłem przegląd gatunków i na żadnym nie było wywrotki. Dynamika nie jest porażająca, ale to nie jest zestaw aktywny, jak u HQ150. Wzmacniacz swoją rolę wypełnia bardzo dobrze. Nie sądzę, żeby był ograniczeniam pod jakimkolwiek względem. Wypełnienie jak z tranzystora, ale o to akurat trudno tranzystor winić. Cóż, jestem pozytywnie zaskoczony. Do uważnego przesłuchiwania płyt zestaw bardzo trafiony. Kontrola i punktualność basu robi wrażenie. Po jeszcze lepszym dostrojeniu można nie myśleć o zasadniczych zmianach. O konstruktorze nie zamieniliśmy chyba nawet słowa. To chyba dobrze świadczy o jego robocie. Niestety dla tych, którzy zechcą tą falą popłynąć.

Damjan ma bana w temacie. Ale nie sądzę, że miałby wiele do dodania.

Tyle wyczytałeś? Przynieś swój wzmacniacz, to porównamy.

Nie mam żadnego interesu w pisaniu czegoś pod kogoś. Tak to gra. Przykro mi, że ci przykro.

A poza wszystkim - w którym miejsu wyczytałeś mój WIELKI zachwyt?

Słyszałeś Spendora SP100? Ta kolumna ma duży udział w brzmieniu. Oceniałem SYSTEM!

nawet kiedys chcialem kupic tego spendora SP100 ale nie - nie sluchalem

a na poza tym i calkiem na serio to caly czas dopinguje lemura

czekam na to odkrycie genialnego konstruktora ktory utrze nosa wszystkim oponentom

taki nelson pass tylo ze made in poland

tak czekam czekam i jakos sie doczekac nie moge

ale caly czas lacze sie tez w bolach z zalozycielem watku

rozdarcie i dramat po prostu

Mateuszek wróć do szkoły podstawowej i naucz się w miarę poprawnie pisać . Ile Ty masz lat ? Dzieci ośmioletnie lepiej o Ciebie wysławiają się i mają lepszą pisownię .

Edytowane przez czester15.30
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jak jest?!

Chłopu sie chciało pofatygować do kolegi Damjana, żeby się samemu przekonać jak to gra.

Potem miał ochotę zdać tutaj relację z tego co słyszał i jak ocenia ten dźwięk.

A sam wiesz że był bardzo sceptycznie do wyrobów Darkula nastawiony czemu dawał tutaj wyraz.

A Ty jedyną rzecz jaką potrafisz zrobić w tym temacie to od razu mu naubliżać od fanatyków.

Edytowane przez HQ150

i podtrzymuje w dalszym ciagu to co napisalem

to ze jestes uczulony na te slowa (dzwiek sie sam obroni) to twoja sprawa. tak samo zapewnie reagujesz na sprawy ktore maja byc zalatwione w srode. no coz. takie zycie. zrobiles to na wlasnie zyczenie wiec nie powinienes sie teraz z tego tytulu obrazac.

a co do "fanatykow zagry" to nie zapominaj ze istnieja ludzie ktorzy lubia byc ponizani. moze konstruktor na tym bazuje? kto wie. moze chce wypelnic nisze - ponoc tacy klienci sa z oparwca do konca i niezaleznie od tego co sie stanie. to by sie zgadzalo sledzac wasze potyczki.

dlatego tez nazwa klubu "milosnicy zagry" brzmiala by co najmnej smiesznie

Edytowane przez mateuszek

Co się stało z poprzednim systemem Damjana ? On miał ATC i jakiś sprzęt Darkula do wielo ampingu. Ciekawe czemu tak radykalne zmiany, bo zmienił chyba wszystko, a już poprzednio miało być pięknie.

Edytowane przez omen

Zacznij pisać na temat albo wcale.

w temacie??

chlopie - kazdy tu juz napisal w temacie ile sie da

wybanowales wiekszosc ludzi stwierdzajac u nich chamstwo lub brak kultury!

co chcesz zeby tu pisac? o tym jak zagra vel lemur oszukuje ludzi - nie! o tym ze nie potrafisz od niego wyegzekwowac obecanek cacanek? tez nie? rady masz w nosie bo wiesz lepiej ale i tak jestes zdziwiony nastepnymi "opoznieniami". wiec co chcesz? chcesz zeby ludziska wypisywalaly peany na temat jego produktow? wtedy bedzie super? no halo...

ok - wiec proponuje zeby zalozyc adekwatny watek i nawet proponuje nazwe (moim zdaniem odpowiednia) to tez sie nie podoba bo to jest "atak"

czyli co mamy? nastepny watek ludzi drapiacych sie wzajemnie po jajach? cos ala klub infinity?

napisalem cos nietypowego? piszac "dzwiek sie sam obroni" mialem na mysli ze zagra zagrala! w koncu komu sie podoba. moim zdaniem nie pownienies sie doszukiwac sladow nieuprzejmosci. jestes przewrazliwiony i tyle.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

mateuszek

Piszę po raz kolejny i ostatni.

Nie bij piany o tym samym non stop.

Nie rozmydlaj zadanego pytania.

Odpowiedz na pytanie dlaczego nazywasz Wuelema fanatykiem, po tym jak opisał swoje wrażenia z odsłuchu?

Dlaczego jego opis wrażeń kwitujesz stwierdzeniem:

,,dźwięk się sam obroni''?

Twoja nieuprzejma odpowiedź nie tyczyła się całości tematu tutaj, tylko była odpowiedzią na relację Wuelema. I dlatego mam uwagi do Ciebie.

Co Twoim zdaniem było nieprawdziwego w jego relacji, że należy go nazwać fanatykiem?

Edytowane przez HQ150

to tym razem ja pozwole sobie napisac w tym temacie po raz ostatni.

Dźwięk, a więc i wzmacniacz ma klasę. Gra z dużą ogładą i najmocniejszym punktem jest naturalna barwa. Samego wzmacniacza nie obejrzałem dokładnie, bo jest w kształcie wysokiego słupka i małej, kwadratowej podstawie. Do tego gospodarz umieścił go za szafką ze sprzętem. Do kompletu jest niewielkich rozmiarów przedwzmacniacz. Ponieważ byłem pierwszy raz i dopiero się poznaliśmy, to zeszło nam się na rozmowie. Na pewno zestaw jest uniwersalny, bo zrobiłem przegląd gatunków i na żadnym nie było wywrotki. Dynamika nie jest porażająca, ale to nie jest zestaw aktywny, jak u HQ150. Wzmacniacz swoją rolę wypełnia bardzo dobrze. Nie sądzę, żeby był ograniczeniam pod jakimkolwiek względem. Wypełnienie jak z tranzystora, ale o to akurat trudno tranzystor winić. Cóż, jestem pozytywnie zaskoczony. Do uważnego przesłuchiwania płyt zestaw bardzo trafiony. Kontrola i punktualność basu robi wrażenie. Po jeszcze lepszym dostrojeniu można nie myśleć o zasadniczych zmianach. O konstruktorze nie zamieniliśmy chyba nawet słowa. To chyba dobrze świadczy o jego robocie. Niestety dla tych, którzy zechcą tą falą popłynąć.

dzwiek sie sam obroni...

proponuje zalozyc fanklub

"fanatycy zagry" - to brzmi niezle

jesli nie rozumiesz co mialem na mysli to juz twoj problem

do wuelema nic nie mam - i szczerze nie pojmuje gdzie ty go widzisz

nie mniej jednak widze ze zmierzasz prosta droga do wyprodukowania watku gdzie o zagrze pisze sie dobrze albo wcale. choc jak widac gdy ktos pisze za dobrze to i tak jest to podejrzane. nie jest to dobra droga do podnoszenia sobie samopoczucia ale w sumie nic mi do tego

acha - nawet nie musisz mnie banowac. sam sie usune...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No różne jest podejście do kultury wypowiedzi.

Jak dla mnie jeśli ktoś napisze tutaj swój opis wrażeń z odsłuchu zagry, bez względu jaki on będzie, nie jest to podstawą do kierowania w jego kierunku pejoratywnych określeń.

Zresztą Twoja tendencja do obrażania rozmówców miała miejsce nie tylko w tym temacie ostatnio. I nie tylko tutaj zwracałem Ci na to uwagę. I nie tylko ja.

Tyle wyczytałeś? Przynieś swój wzmacniacz, to porównamy.

Nie mam żadnego interesu w pisaniu czegoś pod kogoś. Tak to gra. Przykro mi, że ci przykro.

A poza wszystkim - w którym miejsu wyczytałeś mój WIELKI zachwyt?

Słyszałeś Spendora SP100? Ta kolumna ma duży udział w brzmieniu. Oceniałem SYSTEM!

Pytanie tylko: czy brzmi aż tak dobrze, by godzić się na takie roczne przeczołganie? A jak jest takie niesamowite, to co dalej? Czy to koniec drogi? Absolutny szczyt? A gdy przyjdzie ochota na zmiany, to da sie odsprzedać? Za ile?

Muszę Was zmartwić. Niemal z zaskoczenia, ale już dziś odwiedziłem damjana. I musze stwierdzić, że...

Damjan ma bana w temacie. Ale nie sądzę, że miałby wiele do dodania.

Na poziomie jakich wzmaków (modele, nie ceny prosiłbym) określiłbyś ten dźwięk?

Wiem, że to tak może trudno, ale dałoby to jakiś ogląd w sprawie.

Powrót po dłuższej przerwie...

Pytanie tylko: czy brzmi aż tak dobrze, by godzić się na takie roczne przeczołganie? A jak jest takie niesamowite, to co dalej? Czy to koniec drogi? Absolutny szczyt? A gdy przyjdzie ochota na zmiany, to da sie odsprzedać? Za ile?

Nawet dla Hiendu nie dałbym siebie tak ośmieszać.

Za wszelkie pytania oczywiście się nie obrażam...

Damjan ma jasny pogląd na (nie)rzetelność wykonawcy sprzętu i szczerze ubolewa, że ten temat jest na bocznicy i tym samym nie może przestrzegać z należytą mocą. To chyba mówi wszystko.

Pewien rodzaj zapętlenia się w "układ" na pewno występuje, lecz mnie, jako słuchacza nie interesowały te kwestie w ogóle i też nie zamierzam nikomu zagladać do portfela ani oceniać kogokolwiek wyborów.

Wskazałem damjanowi drogę do sytemu aktywnego za stosunkowo niewielkie pieniądze. Miał okazję - tego samego dnia - takiego u mnie posłuchać. No, za trochę większe pieniądze. To dwie różne estetyki w stosunku do typowych i najczęściej spotykanych zestawów. Miał pecha, bo wobec zapowiedzi odwiedzenia mnie przez forumowicza 'Kubasa' słuchającego elektroniki pod takie płyty nastroiłem zestaw, ale... on nie pojawił się. Zespół "Diary Of Dreams" zagrał najlepiej (na nim sprzęt testuje np. W. Pacuła), ale damjan lubi surowe gitary, czyli dokłądnie to, co ja. U niego odkryłem wiele zespołów, które sam mam na płytach: Pearl Jam, Type O Negative, New Model Army... Szkoda, że o tym wcześniej nie wiedziałem. U niego zasadniczo takie właśnie rzeczy sobie serwowałem.

Na jakim poziomie gra sam wzmacniacz? Tego po tym dniu do końca nie wiem. Wiele dotąd słyszałem i system jako całość jest sporo, sporo powyżej średniej. Myślę, że gdyby został wystawiony na Audio Show, to byłby zauważony. Zapewnia dużą przyjemność, nie przejaskrawia (najczęstsza zmora), ma przyzwoitą dynamikę (nie wybiórczo, a w całym paśmie, co jest rzadkością) i ma ponadprzeciętną płynność. W pomieszczeniu na bakier z akustyką. A mimo to powoli zbliża się do prezentacji na żywo. Podkreślę dla dopatrujących się fanatyzmu: p o w o l i.

Zrobiliśmy kilka prób/testów, które pokazały możliwości zestawu w kwestii rozdzielczości i poprawy wypełnienia. Wyszło ewidentnie na to, że ten sprzęt ma potencjał. Źródłem jest serwer, kable są zwykłe, nie ma typowo audiofilskich akcesoriów... a gra. I może jeszcze lepiej. Jeśli damjan czyta te słowa, to może wpiąć bananki kabli głośnikowych w gniazda wychodzące od wysokotonówki, bo teraz zdaje się są wpięte w wyjście głośnika basowego. Wtedy od wysokotoówki dźwięk będzie płynął po zworach do pozostałych driverów, a nie do wysokotonówki po marnej łączącej blaszce, a więc gubiącej najdrobniejsze detale. Tych detali i naświetlenia muzyki trochę brakuje. No właśnie, skoro schodzę na detale, to znaczy, że ogólnie jest dobrze.

Nie wiem, co by było po zmianie wzmacniacza. Na moje przeczucie zamiana na taki poniżej 10 tys. za nowy skończyłaby się klęską. Zestaw gra typowo po audiofilsku, powiedziałbym pięknie. Zaskoczony jestem tym, bo szybciej spodziewałbym się doposażenia muzyki w pazur, drapieżność (w końcu to DIY), a mamy wysokiej próby ulotność i napowietrzenie sceny. Czy rozpatrujemy ogół, czy szczegół jest naprawdę nieźle. Kolumny stają blisko tylnej ściany i słuchacz w dość dużej odległości siedzi od kolumn, a mimo to dźwięki mają swoje miejsce w przestrzeni i głębia sceny jest całkiem dobrze wyczuwalna.

Nie da się uzyskać takiego efektu, jeśli w torze znalazłby się ewidentnie skopany element. Myślę, że damjan ma raczej sporo szczęścia, bo nie jest z tych, którzy dopieszczają system. I nie jest też prawdą, że jest teraz na 100% zadowolony. Ja też wolę swój zestaw, bo przy muzyce nie lubię się wyciszać, a raczej przeżywać życie w innym wymiarze. Damjana zestaw do niego nie przenosi, ale prezentuje poziom daleko wyższy, niż marketowe wyroby. I także wyższy, niż większość zestawień pochodzących z audiofilskich salonów. Dlatego nie uważam, abym wczoraj zmarnował swój czas.

Jak pisałem 10-12 miał Darkul wysłać głośniki do mnie.

Mamy 16-tego i oczywiście żadnych głośników nie mam.

I tak to trwa od przeszło roku. A Ty co, jesteś zaskoczony?

I tak to trwa od przeszło roku. A Ty co, jesteś zaskoczony?

Filut, nie pytaj, bo nawet jeśli piszesz w temacie ale nie po myśli niektórych osób to będziesz posądzony o bicie piany, która jest tu bita od ponad roku i nie ubita. :) a może by tak bić cos innego nie pianę :) a może to piana na ustach ze złości i bezsilności, i proszę nie posądzajcie mnie o brak humoru :))))

Gość Gosc

(Konto usunięte)

A gdzieś napisałem, że jestem zaskoczony?

Nie raz już sam napisałem, że żaden system nie jest wart tego jak zostałem potraktowany.

Piszecie to samo co ja kilka, kilkanaście i kilkadziesiąt stron temu.

Wuelem.

Dzięki za relację.

Edytowane przez HQ150

Wuelem, dzięki za opis.

Brzmi b. zachęcająco. Trza by jednak posłuchać, najalepiej porównując z jakimiś innymi sprzęciorami. Wiem, że jestem namolny, ale nie przychodza Ci do głowy jakieś konkretne wzmaki z porównywalnego poziomu? Niekoniecznie współczesne, nowe, etc. ale takie, które ktoś gdzieś słyszał, mógł ocenić, etc.

Powrót po dłuższej przerwie...

Ja mojego dzielonego od Darkula, porownywalem z dzielonym mc levinsonem model chyba 30.8 ( nie pmietam dokladnie ale koszt uzywki, dobrze powyzej 40 tysia zl) mam zdjecia ale nie jestem upowazniony do ich pokazywania.

Podlaczone do SF Amati, mc levinson przegral to porownanie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.