Skocz do zawartości
IGNORED

CEC TL0X + DA1N "w poszukiwaniu św.grala"

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Witam wszystkich.

Proszę o opinie na temat poniższych urządzeń.

Czy ktoś słuchał a jeżeli tak to w jakiej konfiguracji i jakie wrażenia pozostały na słuchającym ?

Dziękuję za konstruktywne opinie.

pozdrawiam

post-33970-0-22394600-1357162039_thumb.jpg

post-33970-0-62095500-1357162047_thumb.jpg

Ponoć jeden z najlepszych transportów CD obok nowego transportu Metronome Calypso Reference.

To 2 najlepsze na świecie transporty CD.Nie czytają jednak SACD.To musisz wiedzieć.

Słuchałem go niezbyt długo, ale miałem okazję porównać go z DAC-ami Calyxa, modowanym 24/96 (to było w moim systemie) i z Femto (to było w sklepie: kolumny Bodnary, kable Entreq - średnia półka i jakiś tranzystor - nie pamiętam co ale cenowo ok. 30k).

U mnie od Calyx-a 24/96 był zauważalnie lepszy (ale bez przepaści), przede wszystkim w dole pasma i efekcie 3D; barwowo było podobnie. W porównaniu z Femto różnice były jeszcze mniejsze ale lepszy był Femto. Według mnie Femto był bardziej muzykalny i analogowy.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ponoć jeden z najlepszych transportów CD obok nowego transportu Metronome Calypso Reference.

To 2 najlepsze na świecie transporty CD.Nie czytają jednak SACD.To musisz wiedzieć.

Wiem , że nie czytają ale płyt SACD (tych , które mnie interesują) jest tyle co kot nasmarkał ;)

To ,że napęd jest ponoć dobry nie wiem jak ma się do niego D/A?

A czy ktoś miał do czynienia może z EMM LABS ?

Słuchałem go niezbyt długo, ale miałem okazję porównać go z DAC-ami Calyxa, modowanym 24/96 (to było w moim systemie) i z Femto (to było w sklepie: kolumny Bodnary, kable Entreq - średnia półka i jakiś tranzystor - nie pamiętam co ale cenowo ok. 30k).

U mnie od Calyx-a 24/96 był zauważalnie lepszy (ale bez przepaści), przede wszystkim w dole pasma i efekcie 3D; barwowo było podobnie. W porównaniu z Femto różnice były jeszcze mniejsze ale lepszy był Femto. Według mnie Femto był bardziej muzykalny i analogowy.

Masz na myśli porównanie DA1N z Femto D/A oczywiście ?

A co z napędem?

Ten DAC CEC nie jest tak wysokiej klasy jaki powinien być do tego transportu.

Metronome do swojego transportu ma wybitny DAC C-8 Reference który jest duźo lepszy od tego DAC CEC,od Femto i innych.

Czyli sam transport CEC jest super ale patrząc na komplet to set Metronome jest lepszy właśnie poprzez znacznie lepszy DAC.

Z EMM Labs miałem samego DAC. Teź bardzo dobry sprzęt.

A czy ktoś miał do czynienia może z EMM LABS ?

Miałem do czynienia z EMM LABS..........szkoda pisać-bardzo awaryjne urządzenie-powód kilku konstruktorów siedziba firmy w Kanadzie,niektórzy

w Kalifornii i urzadzenie niedopracowane.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ten DAC CEC nie jest tak wysokiej klasy jaki powinien być do tego transportu.

Metronome do swojego transportu ma wybitny DAC C-8 Reference który jest duźo lepszy od tego DAC CEC,od Femto i innych.

Czyli sam transport CEC jest super ale patrząc na komplet to set Metronome jest lepszy właśnie poprzez znacznie lepszy DAC.

Z EMM Labs miałem samego DAC. Teź bardzo dobry sprzęt.

Nie znam Metronome i nie słuchałem tego sprzętu.

Mam nadzieję , że to nie taki napompowany Renault ? ;)

Zupełnie nie ma to nic wspólnego z francuskimi auto-złomami.

To granie nasycone, wypełnione, bardzo muzykalne a jednocześnie szczegółowe

o wielkiej przestrzeni.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Zupełnie nie ma to nic wspólnego z francuskimi auto-złomami.

To granie nasycone, wypełnione, bardzo muzykalne a jednocześnie szczegółowe

o wielkiej przestrzeni.

A Dac ma pre czy nie?

Suchałem u siebie set oparty na tym dac-u z napędem TL-1N. Z uwagi na skłonność do barwy zbliżonej do analogu odebrałem go jako "chudy" na średnicy. Góra i dół fascynujące (rozdzielczość wysokich i konturowośc niskich), ale słabo nasycona średnica trochę odstawała od całości. Ale odnieś ten punkt widzenia do faktu, że wtedy moje postrzegania dźwięku były mocno osadzone w barwie Harbeth-ów.

pozdr. Jacek

Można go posłuchać w KJ1 west wraz z Sonus Fader Aida -przynajmniej dwa miesiące temu mieli ten zestaw.

Można go posłuchać w KJ1 west wraz z Sonus Fader Aida -przynajmniej dwa miesiące temu mieli ten zestaw.

Mówię oczywiście o Metronome

Kj One West to w sumie najnowszy salon Hi-end w Londynie Mieści się w centrum. System w jakim go słuchałem to monobloki Krell evo 900 cd Metronome. Sonus Faber Aida.reklama jest w necie lecz na odsłuch trzeba się umówić.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Kj One West to w sumie najnowszy salon Hi-end w Londynie Mieści się w centrum. System w jakim go słuchałem to monobloki Krell evo 900 cd Metronome. Sonus Faber Aida.reklama jest w necie lecz na odsłuch trzeba się umówić.

No to bliżej mam do Hamburga ;(

Ale interesuje mnie jak grały SF AIDA ?

Napisz coś obszerniej.

Z czym porównywałeś SF?

Porównania -no cóż parę razy słyszałem różne zestawienia,napiszę tylko tyle że w ten dzień słuchałem również SF Cremona na końcówce Krell i nowym Cd Copland. Moje porównanie to jak ; Po Aidzie Cremony zagrały jak Kolumny z marketu bliżej nie znanego producenta, przepaść niesamowita. Dźwięk na poziomie Jmlab Utopi.czy JbL Everest lecz każde o innym charakterze. no cóż wszystkie te konstrukcje grały z innymi motorami napędowymi ,więc opinia jest mało precyzyjna.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Porównania -no cóż parę razy słyszałem różne zestawienia,napiszę tylko tyle że w ten dzień słuchałem również SF Cremona na końcówce Krell i nowym Cd Copland. Moje porównanie to jak ; Po Aidzie Cremony zagrały jak Kolumny z marketu bliżej nie znanego producenta, przepaść niesamowita. Dźwięk na poziomie Jmlab Utopi.czy JbL Everest lecz każde o innym charakterze. no cóż wszystkie te konstrukcje grały z innymi motorami napędowymi ,więc opinia jest mało precyzyjna.

O.K. dzięki za info.

Muszę pojechać w najbliższym czasie do Hamburga tam można też posłuchać.

pozdrawiam

Nie, na szczęście nie, to czysty, purystyczny DAC.

Przy tej klasie sprzętu oszczędności na preampie nie są wskazane.

Metronome ma podobną konstrukcję do mojego aktualnego CD Playera.

Napęd ten sam i konstrukcja obudowy oparta o plexiglas.

Ale mój jest all in one a Metronome jest dzielony.

No cóż posłuchać można i tego cuda.

Witam wszystkich.

Proszę o opinie na temat poniższych urządzeń.

Czy ktoś słuchał a jeżeli tak to w jakiej konfiguracji i jakie wrażenia pozostały na słuchającym ?

Dziękuję za konstruktywne opinie.

pozdrawiam

O widzę mój były transport. Poszedł za 40kzł. Ma osobny zasilacz i można go jeszcze poddać modyfikacji. Dac niestety nie przystaje do klasy transportu tak jak w Esotericu chyba że w starszej serii 70.

Jeżeli chcesz się dzisiaj bawić w srebrne krążki to masz wybór pomiędzy TEAC VRDS NEO (tego bym brał) i Sanyo czyli CECem. Jak wolisz analog bierz Ceca jak większy wykop bierz VRDSa. Reszta nowych transportów to już padła z delikatnie mówiąc niezbyt wyrafinowaną mechaniką. Zresztą i tak czeka Cię transport plikowy.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

O widzę mój były transport. Poszedł za 40kzł. Ma osobny zasilacz i można go jeszcze poddać modyfikacji. Dac niestety nie przystaje do klasy transportu tak jak w Esotericu chyba że w starszej serii 70.

Jeżeli chcesz się dzisiaj bawić w srebrne krążki to masz wybór pomiędzy TEAC VRDS NEO (tego bym brał) i Sanyo czyli CECem. Jak wolisz analog bierz Ceca jak większy wykop bierz VRDSa. Reszta nowych transportów to już padła z delikatnie mówiąc niezbyt wyrafinowaną mechaniką. Zresztą i tak czeka Cię transport plikowy.

Pewnie kiedyś pliki i do mnie zawitają jak będzie o czym pogadać (dostępność, jakość itp) ale na dzień dzisiejszy i pewnie jutrzejszy pozostanę przy CD.

Wszystkiego nie da się posłuchać więc należy skupić się na wąskim gronie.

Na pewno DCS i może coś jeszcze.

Metronome to już problem bo najbliższy Calypso stoi w Londynie.

A jak widać z rynku cieszy się też umiarkowaną popularnością (może to kwestia ceny)?

CEC może i jest ew. alternatywą ale tak jak pisałeś DAC jest średni a ja nie zrobię wiochy w domu i kupię wszystko od innego producenta.

Końcówki zostają definitywnie bo nic znacznie lepszego w podobnej cenie nie dostanę.

Pre albo zostanie albo sprzedam to zależy czy trafi do mnie transport z dac i pre czy tylko dwa pierwsze.

Więc pewnie zacznę od DCS -a a alternatywę jeszcze przemyślę.

Więc pewnie zacznę od DCS -a a alternatywę jeszcze przemyślę.

Coś czuję że pierwszy strzał będzie w dychę :)

A właśnie, Jarek, dużo wpisów Twoich widziałem, ale nie pamiętam - jaki masz piecyk?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Coś czuję że pierwszy strzał będzie w dychę :)

A właśnie, Jarek, dużo wpisów Twoich widziałem, ale nie pamiętam - jaki masz piecyk?

T+A M10 (2 szt).

Co do żródła to można kupić na pewno dobry transport ale i DAC jest ważny aby potem razem z Szymonem posłuchać plików ;)

Więc DCS jest jakąś opcją ale i Esoteric P02/D02 i może G0Rb jest do zastanowienia.

Poza tym pewnie coś tam jeszcze warto posłuchać tylko problem jest właśnie z tym słuchaniem w domu.

Nie wszystko można sholować do domu ;(

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ja bym wziął też pod uwagę (nie słyszałem, ale mają super recenzje i są dostępne do odsłuchu bez problemu) Emm Labs.

Też słyszałem dobre opinie o dżwięku EMM LABS .

Kto to ma w PRL-u?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.