Skocz do zawartości
IGNORED

CEC TL0X + DA1N "w poszukiwaniu św.grala"

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli użytkownik T+A mówi mi źe ma ten sprzęt i że miał kilka awarii to nie mam powodu mu nie wierzyć.

Co do zasłyszanych opinii to skąd wiesz że sprzety z USA się psują a kolumny z USA są do D...?

Jakie miałeś ?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jeśli użytkownik T+A mówi mi źe ma ten sprzęt i że miał kilka awarii to nie mam powodu mu nie wierzyć.

Co do zasłyszanych opinii to skąd wiesz że sprzety z USA się psują a kolumny z USA są do D...?

Jakie miałeś ?

Od znajomego użytkownika ;)

Nie dam złego słowa powiedzieć na produkty ASR .Niedawno zmieniłem baterie w akumulatorach [ stał za długo bez ładowania]

Teraz ten 'systemik który widziałeś' gra b.dobrze tak dobrze że nie masz chęci wstać z fotela i zmienić płytę na inną .

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie dam złego słowa powiedzieć na produkty ASR .Niedawno zmieniłem baterie w akumulatorach [ stał za długo bez ładowania]

Teraz ten 'systemik który widziałeś' gra b.dobrze tak dobrze że nie masz chęci wstać z fotela i zmienić płytę na inną .

No i fajnie ,że "... jest Pan zadowolony..." ;)

I chyba o to chodzi ?

Czy może jednak o coś innego?

Bo takie mam ostatnio wrażenia ;)

Czyli to tylko zasłyszane opinie a więc bezwartościowe....sam tak uważasz.

Żartowałem oczywiście ;)

Chyba nie wymagasz ode mnie abym publicznie dyskutował z tobą o takich rzeczach?

Powiem może inaczej - ja generalnie wątpię w jakość produktów z USA i nie dotyczy to tylko branży audio.

Choć są również i dobre rzeczy z tego kraju i takowe również posiadam.

Więc nigdy nie mówię nigdy.

Jak widać (choć jest to młoda firma - nie mam na myśli właściciela) Momentum jest udanym produktem i pochodzi z USA.

Ale znam takich co nie lubią Sushi albo Kartofelsalat ;)

No i fajnie ,że "... jest Pan zadowolony..." ;)

I chyba o to chodzi ?

Czy może jednak o coś innego?

Bo takie mam ostatnio wrażenia ;)

A co pan ma na myśli ? Naprawdę gra dobrze,jeśli powiem wyśmienicie to ośmieszę się w oczach posiadaczy Momentum D'Agostino.

Nie ulega wątpliwości fakt że Franco Serblin już po rozwiązaniu/sprzedaniu firmy Sonus Faber w ręce konsorcjum finansowego

wyprodukował dwie wspaniałe kolumny : Accordo i Ktema.Podobnie stało się z Krellem - Dan A'gostino ' wreszczcie' mógł

stworzyć produkt o którym marzył od lat gdyż konstrukcje pod marką Krell były pod czujnym ' okiem fachowców ' od dżwieku

i do końca Dan rzetelnie brał pod uwagę ich wskazówki i opinie.

Podobnie jest z nową marką Constellation Audio która ' ostro' wykasza konkurencję a włascicielami jej są najlepsi specjaliści

audio w USA.

Co by nie mówić to 'nowi' właściciele marki Audio Research i ci sami od Sonus Fabera wypuścili nowe urządzenia wzmacniaczy

lampowych Ref75, Ref150, Ref250 i wrócili brzmieniowo do 'korzeni' soundu Audio Research sprzed kilkunastu lat - brzmienia

na 100% lampowego z nową i wysmienitą definicją basu,sceny oraz przestrzenności grania.

Jesli ktoś chciałby mieć dobre urządzenie lampowe o mocy 100W to nie znajdzie lepszego.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A co pan ma na myśli ? Naprawdę gra dobrze,jeśli powiem wyśmienicie to ośmieszę się w oczach posiadaczy Momentum D'Agostino.

Nie ulega wątpliwości fakt że Franco Serblin już po rozwiązaniu/sprzedaniu firmy Sonus Faber w ręce konsorcjum finansowego

wyprodukował dwie wspaniałe kolumny : Accordo i Ktema.Podobnie stało się z Krellem - Dan A'gostino ' wreszczcie' mógł

stworzyć produkt o którym marzył od lat gdyż konstrukcje pod marką Krell były pod czujnym ' okiem fachowców ' od dżwieku

i do końca Dan rzetelnie brał pod uwagę ich wskazówki i opinie.

Podobnie jest z nową marką Constellation Audio która ' ostro' wykasza konkurencję a włascicielami jej są najlepsi specjaliści

audio w USA.

Co by nie mówić to 'nowi' właściciele marki Audio Research i ci sami od Sonus Fabera wypuścili nowe urządzenia wzmacniaczy

lampowych Ref75, Ref150, Ref250 i wrócili brzmieniowo do 'korzeni' soundu Audio Research sprzed kilkunastu lat - brzmienia

na 100% lampowego z nową i wysmienitą definicją basu,sceny oraz przestrzenności grania.

Jesli ktoś chciałby mieć dobre urządzenie lampowe o mocy 100W to nie znajdzie lepszego.

Ależ ja nic nie sugeruję ;)

Jest tylu producentów sprzętu ,że zawsze każdy znajdzie coś dla siebie.

Co do USA to mam swoje uprzedzenia.

Ich "made in usa" wcale nie oznacza dla mnie tak wiele jak dla innych.

Z tym to jest tak trochę jak z ich bankami i agencjami ratingowymi.

Ile są warte ci co się tym interesują wiedzą b.dobrze.

"Zależli mi za skórę" i mam swoje zdanie na temat "postrzegania ich postrzegania " biznesu ;)

Choć spotkałem i fajnych i miłych ludzi (tylko , że nie byli to tzw. "krawaciarze" ).

Tych należy wystrzegać się i być czujnym jak "harcerz na warcie" ;)

NOS już są bardzo drogie, co roku coraz droższe a za lat 10 w tym tempie to komplet lamp NOS do wzmacniacza

będzie kosztował 5000$ i co 1-2 roku wymiana na kolejny coraz droższy set!

Królowa wszystkich lamp: Western Electric 300A

Czy one naprawdę są tego warte: US $16,099.00 [31 bids]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-28079-0-10996500-1357401536_thumb.jpg

post-28079-0-10996500-1357401536_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Królowa wszystkich lamp: Western Electric 300A

Czy one naprawdę są tego warte: US $16,099.00 [31 bids]

Ukryta Zawartość

O kurcze, to istne szaleństwo niegodne człowieka.....Już wolałbym te pieniądze przeznaczyć na jakiś Dom Dziecka albo na pełną edukację zdolnego afrykanera.

Ukryta Zawartość

Sly, sprzęty lampowe grają wyśmienicie i co do tego nie ma dwóch zdań.Mam trochę lamp w systemach i powiem że trudno jest

taki dżwięk znależć w tranzystorze.Ale wzmacniacze lampowe wymagają trochę większego zadbania niż tranzystor ale potrafią

odwzajemnić się dżwiękiem jedynym w swoim rodzaju.

Magnepan chyba odstawiłeś zioła bo napisałeś coś mądrego. Gratulacje!!!

Niestety jeszcze nie miałem tego szczęścia słuchać takich wzmacniaczy.

Być moźe takie są ale jakoś nie było mi dane spotkać je na swojej drodze.

Słuchałem lepszych i gorszych i te lepsze grały bardzo dobrze ale w niczym

nie zagrały lepiej niż dobre tranzystory.

Już niedługo będziesz miał okazję posłuchać lampowych monobloków 300W/sinus w 8 ohmach !!! made in EU a nie w PL [jak co poniektórzy złoto usi z tego forum mają ].

Mozesz zareagować podobnie jak audiofill na zdjęciu z tego wątku post # 53 zanim ochłoniesz z wrażenia - zobaczymy.

Robią genialne wzmacniacze .............. lampowe ;)

Nie słuchałem, w PL to niemozliwe a w USA jest też rzadkością.

Liderem wzmacniaczy lampowych w kwestii dżwięku jest VAC.W Polsce we Wrocławiu jest do kupienia 80W integra avatar.

Liderem wzmacniaczy lampowych w kwestii dżwięku jest VAC.W Polsce we Wrocławiu jest do kupienia 80W integra avatar

Myślałem, że Wavac Audio Lab, Audio Note, Audio Research... VAC też, ale żeby od razu liderem...???

Parker's Mood

Myślałem, że Wavac Audio Lab, Audio Note, Audio Research... VAC też, ale żeby od razu liderem...???

Wiataj Mark, jeszcze nie jednej ciekawej rzeczy na temat sprzętu made in USA dowiesz się od fana z Polski.

Masz VAC'a pod ręką i możesz sprawdzić że liderem w jakości dżwięku jest VAC seria 300.

Bardzo dobrą i uznaną aczkolwiek niszową jest Joulie Electra specjaliści od super pre ampów.

Audio Research aktualnie z nowymi produktami pre/power niewiele daje szans innym producentom urządzeń lampowych

w aspekcie dżwięku i niech tak zostanie bo wreszcie zasłużyli sobie na miano najlepszego tubowego giganta wszechczasów.

Jak dla mnie to Ref.250 zamyka wszelkie dyskusje o bardzo dobrym przełozeniu mocy na dżwięk [ nic dziwnego bo Ref.250

to wzmacniacz lampowy roku 2012 ] pzdr.

Ps.Zweryfikuj zakup nowego Mark Levinsona dopóki nie jest ZA PÓŻNO.Za 2 -3 miesiące będziesz miał okazję porównać te i inne urządzenia razem pod jednym dachem.

Mark to może takie cacunio ?

> Magnepan

Bardzo autorytatywne wypowiedzi wychodzą z twojej głowy. Nigdy nie powiedziałbym tak, nie słuchając wszystkich Wavaców, AN czy też wielu innych wyrobów hi-end. Osobiście nie zmieniam sprzętu, bo mam w zasięgu inne opcje muzyczne, chociaż jak się popsuje coś z mojego zestawu, to jak najbardziej będę się zastanawiał co dalej i jaką drogę wybrać... być może zrezygnuję całkowicie z drogiego sprzętu, natomiast kupię fortepian i wezmę klasy u możliwie dobrego nauczyciela... '-) Nowego Levinsona z pewnością nie kupię (mówię o końcówkach mocy), co najwyżej mógłbym się zastanowić nad wersją starych monobloków No33 lub 33H, które to zawsze chodziły mi po głowie i ich możliwości znam na pamięć. Obecny hi-end to niestety sztuczna galaktyka cenowa i chyba musiałbym być poważnie uzależniony od tej sztuki dla sztuki, żeby cokolwiek w tych abstrakcyjnych klimatach cenowych rozważać. Interesuje mnie przede wszystkim muzyka live i tam się głównie doładowuję - mniej więcej co dwa tygodnie...

Pozdr, M

Parker's Mood

, natomiast kupię fortepian i wezmę klasy u możliwie dobrego nauczyciela..

Fortepian też kosztuje nie mało a lekcje gry też kosztują swoje - chyba że jesteś bardzo zdolnym nieoszlifowanym diamentem.

Tak dobrego i zarazem relatywnie taniego sprzętu nie ma nigdzie poza Stanami.

Mark to może takie cacunio ?

Ukryta Zawartość

Oj tyle kasy a wskażnik VU żle wytrymowany buu!

Jakoś tak pamiętając stare szpulaki powrót powinien być wolny a narastanie sygnału szybkie i dokładnie pozycjonowane.

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ogólnie pikny jest żeby tak jeszcze usłyszeć czy tak piknie gra. Sama firmowa siedziba Dana oglądana z satelity to raczej skromna jest, to coś takiego jak siedziba Grado :)

Jak zwykle w dzisiejszym świecie rządzi kooperacja :)

Fortepian też kosztuje nie mało a lekcje gry też kosztują swoje - chyba że jesteś bardzo zdolnym nieoszlifowanym diamentem.

Tak dobrego i zarazem relatywnie taniego sprzętu nie ma nigdzie poza Stanami.

Hey! Zdolności nie mają tu nic do rzeczy. Nie myślmy w kategoriach wirtuozerskich i kategoriach sławy... Chodzi mi o indywidualne podejście do muzyki i pewne opcje z tym związane. Od momentu kiedy zacząłem w minimalnym stopniu rozumieć muzykę jazzową i zagłębiać się w niej coraz bardziej, zjawiska hi-endowe przestały mnie aż tak bardzo fascynować, jak to miało miejsce dawniej. W zasadzie przestały mnie interesować te klimaty, chociaż nie odcinam się od przyzwoitej reprodukcji dzwięku. Moja prawdziwa pasja i zainteresowanie to jak już wspomniałem, żywy dżwięk i brzmienie instrumentów i jak najbardziej całego zespołu; zresztą i tak najważniejszy jest sposób nagrania i generalnie jakość płyty w kontekście odtwarzanego dzwięku. Nie pomoże audio za trylion w poprawnym odtworzeniu muzyki Birda np. z płyty Bird at St.Nick's, czy też Bird on 52nd ST, albo Parker & Baker... itd, itp. Zresztą co kto lubi! Jak się posiada hi-endową jazdę i jest na to kasa, to dlaczego niby nie...???

Przepraszam autora za zaśmiecanie wątku; musiałem się dzisiaj wirtualnie wyżyć w interesujących mnie pokojach...

Pozdro, M

Parker's Mood

Dom i pod nim podjazd na 4 samochody to na prawdę super sprawa jest!

Dan D'Agostino

139 Steep Hill Road

Weston CT 06883

Hey! Zdolności nie mają tu nic do rzeczy. Nie myślmy w kategoriach wirtuozerskich i kategoriach sławy... Chodzi mi o indywidualne podejście do muzyki i pewne opcje z tym związane. Od momentu kiedy zacząłem w minimalnym stopniu rozumieć muzykę jazzową i zagłębiać się w niej coraz bardziej, zjawiska hi-endowe przestały mnie aż tak bardzo fascynować, jak to miało miejsce dawniej. W zasadzie przestały mnie interesować te klimaty, chociaż nie odcinam się od przyzwoitej reprodukcji dzwięku. Moja prawdziwa pasja i zainteresowanie to jak już wspomniałem, żywy dżwięk i brzmienie instrumentów i jak najbardziej całego zespołu; zresztą i tak najważniejszy jest sposób nagrania i generalnie jakość płyty w kontekście odtwarzanego dzwięku. Nie pomoże audio za trylion w poprawnym odtworzeniu muzyki Birda np. z płyty Bird at St.Nick's, czy też Bird on 52nd ST, albo Parker & Baker... itd, itp. Zresztą co kto lubi! Jak się posiada hi-endową jazdę i jest na to kasa, to dlaczego niby nie...???

Przepraszam autora za zaśmiecanie wątku; musiałem się dzisiaj wirtualnie wyżyć w interesujących mnie pokojach...

Pozdro, M

Trochę zaprzeczasz sam sobie; jeśli dobre nagranie to trzeba na 'czymś dobrym dobrego nagrania odsłuchać' czy nie tak ?

Więc nie chodzi o gonitwę jaki system dzisiaj a jaki za miesiąc, tylko najlepszy system dla moich preferencji i potrzeb.

Dla mnie słuchanie muzyki na żywo ma sens jeśli zespół , muzyk którego słucham jest dobrze nagłośniony w dobrej akustycznie

sali.Wolę jednak słuchać nagrań w systemie bo jestem w stanie powtórzyć to co mi się podoba kilka razy a zakup płyty

daje szanse artyście na sprzedanie tej 1 sztuki więcej którą nabyłem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.